Εγώ τον άκουσα τον Σαββόπουλο και σίγουρα δεν λέει κάτι στυλ Μακρονήσου όπως το παρουσιάζει το άρθρο ή όπως αντανακλαστικά το πήρε ο κόσμος. Δεν λέει και κάτι πολύ καλό όμως, είναι στην σφαίρα του ιδεατού και του ρομαντικού. Ουσιαστικά λέει ότι έρχονται άνθρωποι που πεινάνε και μπορούμε να τους προσφέρουμε γη να μείνουν και να καλλιεργήσουν. Δεν ξέρω κατά πόσον αυτό έχουν στο μυαλό τους όσοι περνάνε τα σύνορα για Ελλάδα, να γίνουν αυτάρκεις αγρότες και κτηνοτρόφοι ξέρω γω. Ακόμα χειρότερα στον εθνικιστικό παροξυσμό που επικρατεί δεν ξέρω πώς θα ακουστεί ότι Ελληνικά Ιερά Εδάφη θα δωριστούν ουσιαστικά σε Σκούρους.

Δεν ξέρω, από την μια τα δεξιά αντανακλαστικά που δεν θέλουν το Πρόβλημα εδώ γενικά, από την άλλη τα αριστερά αντανακλαστικά της Μακρονήσου, από την τρίτη μπάντα ο κίνδυνος του "στην Ελλάδα στήθηκε η ρεσεψιόν της Ευρώπης με τον ΟΗΕ ρεσεψιονίστ", νομίζω ότι αυτά δεν γίνονται.

Δεν έχω και καμιά σοβαρή πρόταση για το μεταναστευτικό. Το πρωτογενές πρόβλημα είναι εκτός ελληνικής επιρροής, είναι οι αιτίες που οι άλλοι φεύγουν από εκεί που φεύγουν.