Quote Originally Posted by Helm View Post
Είναι αστείο αυτό το 320kbps < ποιότητα στον δίσκο επειδή ναι, ισχύει φυσικά, τυπικά. Αλλά κανένας σχεδόν εδώ μέσα δεν έχει το αυτί / ηχοσύστημα / γνώσεις για να καταλάβει την διάφορα, και ω, ως εκ θαύματος, δεν έχει σταματήσει κανέναν εδώ μέσα από το να έχει σχηματιστεί από την μουσική, να του έχει αλλάξει την ζωή δηλαδη. Επίσης σιγά την high fidelity μουσική το Heavy Metal που θα πάθει τίποτα επειδή σουσουρίζει στο high end το mp3! Ρε, ξέρετε τι είναι η παραμόρφωση, το πεταλάκι στην κιθάρα, τι κάνει στο σήμα;

Εγώ ξεκίνησα να ακούω μετσαλ με κασέτες επειδή δεν είχα cd player. Τα πρώτα μου μεταλλικα, το γουολς οφ τζεριχο των χελογουιν σε κασέτες τα άκουγα για 5 χρόνια σερι και με ΚΑΒΛΩΝΑΝ ΝΑ ΓΑΜΗΣΩ (= να παίξω d&d). Ούτε τι είναι 'παράγωγη' ήξερα, ούτε τι διαφορά έχει το μπάσο από την κιθάρα, ούτε τι είναι αυτό το κλικ κλικ πίσω από το βικτιμ οφ φειτ (δίκαση) ούτε τίποτε. Και έγινα τόσο μεταλλάς που οι γυναίκες με εφοβουντο. Οπότε η διάφορα των mp3 με αυτό όσο άφορα τις σχηματίστηκες εμπειρίες είναι μηδαμινή. Ο πιτσιρικάς σήμερα το ίδιο θα τρελαθεί με το subrip του και το youtube του. Το 'πάω να αγοράσω τον δίσκο τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ' είναι ψυχολογικό σύμβολο. Αν αγαπάς κάτι, θυσιάζεις για αυτό, τα λεφτά είναι το πιο εύκολο μάλιστα.

Επίσης tyler αν ήξερες από ηχοληψία/μίξη τίποτα θα δάκρυζες από το πόσο μα πόσο μα πόσο ΚΑΚΗ έχει γίνει η μεταλ παράγωγη χρόνο με τον χρόνο από τότε που μπήκαμε στα cd. Αν είναι το bit encoding και το streaming να καταστρέψουν την μοντέρνα μεταλ παράγωγη, ευχής έργο (όχι ότι θα γίνει τέτοιο πράγμα).
ρε συ δε διαφωνώ με τα παραπάνω, ούτε είπα οτι θα σταματήσουν να βγαίνουν πορομένοι με τις εκάστοτε μουσικές, επειδή τις γνώρισαν μέσω youtube. Περι "προσδοκιών" έβαλα ένα προβληματισμό και μέχρι εκεί. Για τις σύγχρονες metal παραγωγές πάντως αν και δεν έχω γνώσεις ηχοληψίας, πιστεύω οτι πέρα απο την περιεκτικότητα του μέσου, υπάρχουν και διάφορες άλλες "μόδες" που τις επηρρεάζουν ως προς το τελικό αποτέλεσμα