Page 20 of 22 FirstFirst ... 101819202122 LastLast
Results 286 to 300 of 321

Thread: Η Γενιά Του MP3

Practice What You Preach GuardianOfIvorytower's Avatar

Κάτι τέτοια διαβάζω κ νιώθω περισσότερο παππούς....

Edit: για τη γενιά του youtube
    My Mission will save the World.
    But I'm still chasing time.
    Vanity...definitely my favourite sin.

MAS PSEKAZOUN Leech's Avatar

Κι όμως ισχύει. Αν "η γενιά του μπ3" απαξίωσε τη μουσική της ως απτό αντικείμενο, η "γενιά του youtube" έχει απαξιώσει ακόμα και τη συλλογή ηχογραφημένου υλικού.
    Βλέπω στο fb παιδιά που ακούνε τη μουσική τους μέσω youtube κανονικά, ένας τοίχος από youtube links. H μουσική τους είναι εκεί, δε χρειάζεται καν να την κατεβάσουν. Μόνο να βρουν τα κατάλληλα λινκς.

ShamRock n' Roll Tyler_Durden's Avatar

παντως ρε γαμώτο, και δεν το λέω με την λογική της κινδυνολογίας, όλο αυτό το πράγμα εν δυνάμει μπορεί αλλάξει ολόκληρη την προσέγγιση όχι μόνο ως προς το μέσο, αλλά και προς τον ήχο της μουσικής. Φάντασου ας πούμε ένα πιτσιρίκι που μεγαλώνει σήμερα ακούγοντας μουσική αποκλειστικά από το youtube, τι αντίληψη για τις παραγωγές και τον ήχο θα έχει; Και δεν είναι η αντίληψη της παραγωγής το θέμα, αλλά οι προσδοκίες που μια τέτοια γαλούχηση θα γεννά. Σκέψου δηλαδή οι παραγωγές να αρχίσουν να φτιάχνονται με γνώμονα να ακούγονται καλα (και) στο youtube Φυσικά υπάρχει και η άλλη άποψη που λέει πως μια τόσο εύκολη πρόσβαση στη μουσική μπορεί πιο εύκολα να σου βάλει το μικρόβιο της μουσικής ακρόασης σαν συνήθεια και ίσως αφού αγαπήσεις τη φάση να μπαίνεις στη διαδικασία να αναζητήσεις και το φυσικό προιόν (cd/βινύλιο), αλλά μάλλον την πρώτη εκδοχή βλέπω ως πιο πιθανή
    Fred FlintSTONER: YabadabaDOOM !

πιο απλα tyler με την βελτίωση του δικτύου σε επίπεδο ταχύτητας, τα youtube ή όποια άλλα streams θα είναι ίσα ή ανώτερα του 320kbs rip το οποίο μαζεύεις στον σκληρό σου.

Δράκος ikonoklast's Avatar

Ενώ η TDK 60ρα και η ΡΑΚΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ Α.Ε. ήταν φοβερό αποθηκευτικό μέσο και έμαθε μπαλίτσα σε δύο ολόκληρες γενιές για την «αντίληψη της παραγωγής». Κατα τ'άλλα εδώ και χρόνια ο κόσμος κάνει mastering και για ηχεία υπολογιστών, τι ακριβώς να αλλάξει με το youtube δηλαδή; Τέλος, στο μετανάστες θρεντ άφησες κάποια πούπουλα όταν έφευγες, να πας να τα μαζέψεις.

Senior Member 00i00's Avatar

προς το παρων ειναι shite απο ηχο και φυσικα ασματα...μονο για λαιβ λεει

High on Life VirusXI's Avatar

Quote Originally Posted by Leech View Post
    Κι όμως ισχύει. Αν "η γενιά του μπ3" απαξίωσε τη μουσική της ως απτό αντικείμενο, η "γενιά του youtube" έχει απαξιώσει ακόμα και τη συλλογή ηχογραφημένου υλικού.
    Βλέπω στο fb παιδιά που ακούνε τη μουσική τους μέσω youtube κανονικά, ένας τοίχος από youtube links. H μουσική τους είναι εκεί, δε χρειάζεται καν να την κατεβάσουν. Μόνο να βρουν τα κατάλληλα λινκς.
    μαλακία μου φαίνεται το αποπάνω ποστ. το youtube, όσο αφορά τη μουσική χωρίς την εικόνα (δεν μιλάμε για videos, live κτλ), αντικατέστησε το "κατέβασε να ακούσεις αυτό" με "πάτα πλέη κι άκου" κάτι που βόλεψε πολύ το κάθε facebook και έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι.
    επίσης αν το δεις αλλιώς, λέγεται έτσι κιαλλιως δω μέσα - και συμφωνείς φαντάζομαι - ότι τα mp3 είναι άρπα-κόλλα λύση και δεν νιώθεις τη μουσική κτλ. ε, είναι που είναι σκατά όλο αυτό, ας είναι πιο πρακτικό =P youtube, search, play.

πάντως συνεχίζω να πιστεύω ότι και τα 2 σκατά (mp3 & youtube) είναι ιδανικά για preview πριν αγοράσεις κάτι. και μια χαρα υποκατάστατα όταν έχεις αφραγκιές. ό,τι πληρώνεις παίρνεις εξάλλου.

■■

MAS PSEKAZOUN Leech's Avatar

Έτσι όπως βλέπω το ποστ, φαίνεται πως απαξιώνω κι εγώ αυτά τα μέσα, κάθε άλλο, μαλακία διατύπωση.
    Κι εγώ όταν πετυχαίνω μια μπάντα που λέω "ας την ακούσουμε", δεν περιμένω τα 7-8 λεπτά μέχρι να κατέβει το άλμπουμ, μπάινω κατ'ευθείαν youtube ή bandcamp ή soundcloud ή οτιδήποτε και τσεκάρω online.

Από την άλλη μην εκπλαγείς άμα δεις -προφανώς νεότερα- παιδιά να μη μπαίνουν καν στον κόπο να κατεβάσουν τη μουσική που θέλουν να ακούσουν. Μπορεί ίσως να μην έχει συμβεί ακόμα, αλλά δεν είναι και ουτοπικό νομίζω.
    Και προφανώς δεν τα κακίζω για αυτό ή για τα mp3 τους, κι εγώ τη μουσική μου από τη ΡΑΚΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ την έμαθα.
    Last edited by Leech; 18-05-2011 at 15:14.

Ενώ η TDK 60ρα και η ΡΑΚΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ Α.Ε. ήταν φοβερό αποθηκευτικό μέσο και έμαθε μπαλίτσα σε δύο ολόκληρες γενιές για την «αντίληψη της παραγωγής». Κατα τ'άλλα εδώ και χρόνια ο κόσμος κάνει mastering και για ηχεία υπολογιστών, τι ακριβώς να αλλάξει με το youtube δηλαδή; Τέλος, στο μετανάστες θρεντ άφησες κάποια πούπουλα όταν έφευγες, να πας να τα μαζέψεις.
    Ρε ντουγάνι την εποχή της ραξ πετράκης οι παραγωγές των δίσκων φτιάχνονταν για να ακούγονται καλά στη δική σου και τη δική μου κασέτα του super market ? Στα παπάρια τους για το πως θα ακουγότανε ο δίσκος στις αντιγραμμένες μας κασέτες. (και ακόμη όσοι δίσκοι εβγαιναν και σε κασέτα εργοστασιακή ηχητικά δεν είχαν σχέση τηρουμένων των αναλογιών με την μέση κασέτα που αντέγραφε κανεις σε διπλό ραδιοκασετόφωνο.) Επίσης η αντίληψη περι παραγωγής (που ξαναλέω δεν είναι τόσο το "να αντιληφθείς" όσο το να "συνηθήσεις και να προσδοκάς πολύ συγκεκριμένο ήχο") δεν προέκυψε από ακροατές της κασέτας, αλλά είτε από ανθρώπους που πάντα ακουγαν μουσική σε βινύλιο, είτε από πρωιμους ακροατές κασέτας (όπως πολλοί της γενιάς μας) που αρχίσαν να έχουν άποψη για παραγωγές κλπ (ακόμη και ηλικιακά) όταν κυρίαρχο ήταν το cd σαν βασικό φορμάτ. Αυτό που λέω εγώ στόκε, είναι οτι εδώ εχούμε να κάνουμε με ένα μέσο που είναι απίστευτα μαζικότερο από την κασετοπειρατεία των 80s - mid 90s , και έχει και σαν διαδικασία πολύ πιο απλή και ανάλαφρη προσέγγιση σε σχέση με την κασέτα. Δηλαδή άνετα αν συνεχιστεί αυτό το πράγμα από την μια με την ίδια αναλογια ποιότητας (1) (youtube <καλοριπαρισμένο mp3< φυσικού δίσκου) και από την άλλη η συνέχεια της "αρπα κόλα ακρόασης" (youtube >καλοριπαρισμένο mp3 >φυσικού δίσκου) (2) μπορεί να αρχίσει να απασχολεί τους παραγωγούς σε συγκεκριμένα ήδη μουσικής. Φυσικά αυτό που λέει ο Helm είναι αρκετά πιθανό αλλά και πάλι το πρόβλημα θα υπάρχει όπως τώρα με την ένοια mp3<φυσικός δίσκος. Τέλος όλα αυτά τα λέω ως πιθανότητα με βάση τα σημερινά δεδομένα. Δεν είπα οτι ντε και καλά έτσι θα γίνουν. Και εννοείται οτι το youtube και τα mp3 είναι ότι καλύτερο για preview

Spoiler
    σχετικά με τα "πούπουλα", τι να καθήσω να πω βρε αυτάρεσκε μπετόβλακα μαζί σου, όταν άλλα λέω και άλλα καταλαβαίνεις. μίλησα ποτέ εγώ για καδρονιές σε θείτσες; Δεν έχει νόημα να εξηγώ άλλο την θέση μου (που ήδη την εξήγησα επαρκώς) για να πετάγεσαι εσύ να πετάς μια "αστεία" παπαριά ή μια "μετριοπαθή φωνή της λογικής" και στο καπάκι να τρέχεις στο μπάνιο να την παίζεις με αυτό που είπες. Είπα να σε γλιτώσω από καμια μαλακία.Γαμάς που γαμάς μάνες, αμα μαλακίζεσαι κιολας "θα πληγώσεις το πουλάκι σου καλό μου"
    Last edited by Tyler_Durden; 18-05-2011 at 16:04.

Είναι αστείο αυτό το 320kbps < ποιότητα στον δίσκο επειδή ναι, ισχύει φυσικά, τυπικά. Αλλά κανένας σχεδόν εδώ μέσα δεν έχει το αυτί / ηχοσύστημα / γνώσεις για να καταλάβει την διάφορα, και ω, ως εκ θαύματος, δεν έχει σταματήσει κανέναν εδώ μέσα από το να έχει σχηματιστεί από την μουσική, να του έχει αλλάξει την ζωή δηλαδη. Επίσης σιγά την high fidelity μουσική το Heavy Metal που θα πάθει τίποτα επειδή σουσουρίζει στο high end το mp3! Ρε, ξέρετε τι είναι η παραμόρφωση, το πεταλάκι στην κιθάρα, τι κάνει στο σήμα;

Εγώ ξεκίνησα να ακούω μετσαλ με κασέτες επειδή δεν είχα cd player. Τα πρώτα μου μεταλλικα, το γουολς οφ τζεριχο των χελογουιν σε κασέτες τα άκουγα για 5 χρόνια σερι και με ΚΑΒΛΩΝΑΝ ΝΑ ΓΑΜΗΣΩ (= να παίξω d&d). Ούτε τι είναι 'παράγωγη' ήξερα, ούτε τι διαφορά έχει το μπάσο από την κιθάρα, ούτε τι είναι αυτό το κλικ κλικ πίσω από το βικτιμ οφ φειτ (δίκαση) ούτε τίποτε. Και έγινα τόσο μεταλλάς που οι γυναίκες με εφοβουντο. Οπότε η διάφορα των mp3 με αυτό όσο άφορα τις σχηματίστηκες εμπειρίες είναι μηδαμινή. Ο πιτσιρικάς σήμερα το ίδιο θα τρελαθεί με το subrip του και το youtube του. Το 'πάω να αγοράσω τον δίσκο τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ' είναι ψυχολογικό σύμβολο. Αν αγαπάς κάτι, θυσιάζεις για αυτό, τα λεφτά είναι το πιο εύκολο μάλιστα.

Επίσης tyler αν ήξερες από ηχοληψία/μίξη τίποτα θα δάκρυζες από το πόσο μα πόσο μα πόσο ΚΑΚΗ έχει γίνει η μεταλ παράγωγη χρόνο με τον χρόνο από τότε που μπήκαμε στα cd. Αν είναι το bit encoding και το streaming να καταστρέψουν την μοντέρνα μεταλ παράγωγη, ευχής έργο (όχι ότι θα γίνει τέτοιο πράγμα).

δεν χρειαζεται ουτε κανενα ιδιαιτερο ηχοσυστημα ουτε τιποτα βιονικα αυτια για να καταλαβει καποιος την διαφορα 320 με του σιντιου...που ειναι τεραστια

Quote Originally Posted by Helm View Post
    Είναι αστείο αυτό το 320kbps < ποιότητα στον δίσκο επειδή ναι, ισχύει φυσικά, τυπικά. Αλλά κανένας σχεδόν εδώ μέσα δεν έχει το αυτί / ηχοσύστημα / γνώσεις για να καταλάβει την διάφορα, και ω, ως εκ θαύματος, δεν έχει σταματήσει κανέναν εδώ μέσα από το να έχει σχηματιστεί από την μουσική, να του έχει αλλάξει την ζωή δηλαδη. Επίσης σιγά την high fidelity μουσική το Heavy Metal που θα πάθει τίποτα επειδή σουσουρίζει στο high end το mp3! Ρε, ξέρετε τι είναι η παραμόρφωση, το πεταλάκι στην κιθάρα, τι κάνει στο σήμα;

Εγώ ξεκίνησα να ακούω μετσαλ με κασέτες επειδή δεν είχα cd player. Τα πρώτα μου μεταλλικα, το γουολς οφ τζεριχο των χελογουιν σε κασέτες τα άκουγα για 5 χρόνια σερι και με ΚΑΒΛΩΝΑΝ ΝΑ ΓΑΜΗΣΩ (= να παίξω d&d). Ούτε τι είναι 'παράγωγη' ήξερα, ούτε τι διαφορά έχει το μπάσο από την κιθάρα, ούτε τι είναι αυτό το κλικ κλικ πίσω από το βικτιμ οφ φειτ (δίκαση) ούτε τίποτε. Και έγινα τόσο μεταλλάς που οι γυναίκες με εφοβουντο. Οπότε η διάφορα των mp3 με αυτό όσο άφορα τις σχηματίστηκες εμπειρίες είναι μηδαμινή. Ο πιτσιρικάς σήμερα το ίδιο θα τρελαθεί με το subrip του και το youtube του. Το 'πάω να αγοράσω τον δίσκο τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ' είναι ψυχολογικό σύμβολο. Αν αγαπάς κάτι, θυσιάζεις για αυτό, τα λεφτά είναι το πιο εύκολο μάλιστα.

Επίσης tyler αν ήξερες από ηχοληψία/μίξη τίποτα θα δάκρυζες από το πόσο μα πόσο μα πόσο ΚΑΚΗ έχει γίνει η μεταλ παράγωγη χρόνο με τον χρόνο από τότε που μπήκαμε στα cd. Αν είναι το bit encoding και το streaming να καταστρέψουν την μοντέρνα μεταλ παράγωγη, ευχής έργο (όχι ότι θα γίνει τέτοιο πράγμα).
    ρε συ δε διαφωνώ με τα παραπάνω, ούτε είπα οτι θα σταματήσουν να βγαίνουν πορομένοι με τις εκάστοτε μουσικές, επειδή τις γνώρισαν μέσω youtube. Περι "προσδοκιών" έβαλα ένα προβληματισμό και μέχρι εκεί. Για τις σύγχρονες metal παραγωγές πάντως αν και δεν έχω γνώσεις ηχοληψίας, πιστεύω οτι πέρα απο την περιεκτικότητα του μέσου, υπάρχουν και διάφορες άλλες "μόδες" που τις επηρρεάζουν ως προς το τελικό αποτέλεσμα

ότι πεις, μελέτες έχουν γίνει και αρχίδια διαφορά καταλαβαίνει ο μέσος ακροατής. Ίσως τα δικά σου αφτιά είναι βιονικά. Αλλά και να μην είναι και να είναι τα δικά μου καμμένα, αυτό που λέω είναι ότι για χεβι μεταλ δεν πειράζει, δεν έχει πληροφορία η μίξη που να παθαίνει τίποτα το ιδιαίτερο ("ω, τα πιατίνια μου!" κτλ). Το αίσθημα είναι εκεί, η ουσία είναι εκεί, δεν παθαίνει τίποτα.

ποιες μελετες και παπαριες με λες?
    καψε ενα στα 320 και ακουσε το μετα το αυθεντικο,αν εξακολουθεις να μην αντιλαμβανεσαι την διαφορα τοτε οκ,εχει δικιο το λινκ οπου το διαβασες
    320k με 900k & 1000τοσοk υπαρχει διαφορα τεραστια για να μην γινεται αντιληπτη

αν επιμενεις παντως...εγω σε προτεινω να κανεις convert ολη σου την mp3ηκη στα 96k....να γλυτωσεις και χωρο μωρε

http://www.lincomatic.com/mp3/mp3quality.html

"The 256Kbps and 320Kbps MP3's, however, were indistinguishable from the CD, as well as from each other."

http://mp3ornot.com/
    http://www.noiseaddicts.com/2009/03/...-test-128-320/

τέσταρε και ας μην είναι ακριβώς αυτό που λέμε.

όχι άλλο άχυρο... δεν σύγκρινα 96κ με cd, 320 σύγκρινα. Αλλά να σου πω στην ανάγκη θα την έβγαζα και με 128 σε κάνα έρημο νησί ναι.