Results 286 to 300 of 321

Thread: Η Γενιά Του MP3

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    ShamRock n' Roll Tyler_Durden's Avatar

Ενώ η TDK 60ρα και η ΡΑΚΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ Α.Ε. ήταν φοβερό αποθηκευτικό μέσο και έμαθε μπαλίτσα σε δύο ολόκληρες γενιές για την «αντίληψη της παραγωγής». Κατα τ'άλλα εδώ και χρόνια ο κόσμος κάνει mastering και για ηχεία υπολογιστών, τι ακριβώς να αλλάξει με το youtube δηλαδή; Τέλος, στο μετανάστες θρεντ άφησες κάποια πούπουλα όταν έφευγες, να πας να τα μαζέψεις.
    Ρε ντουγάνι την εποχή της ραξ πετράκης οι παραγωγές των δίσκων φτιάχνονταν για να ακούγονται καλά στη δική σου και τη δική μου κασέτα του super market ? Στα παπάρια τους για το πως θα ακουγότανε ο δίσκος στις αντιγραμμένες μας κασέτες. (και ακόμη όσοι δίσκοι εβγαιναν και σε κασέτα εργοστασιακή ηχητικά δεν είχαν σχέση τηρουμένων των αναλογιών με την μέση κασέτα που αντέγραφε κανεις σε διπλό ραδιοκασετόφωνο.) Επίσης η αντίληψη περι παραγωγής (που ξαναλέω δεν είναι τόσο το "να αντιληφθείς" όσο το να "συνηθήσεις και να προσδοκάς πολύ συγκεκριμένο ήχο") δεν προέκυψε από ακροατές της κασέτας, αλλά είτε από ανθρώπους που πάντα ακουγαν μουσική σε βινύλιο, είτε από πρωιμους ακροατές κασέτας (όπως πολλοί της γενιάς μας) που αρχίσαν να έχουν άποψη για παραγωγές κλπ (ακόμη και ηλικιακά) όταν κυρίαρχο ήταν το cd σαν βασικό φορμάτ. Αυτό που λέω εγώ στόκε, είναι οτι εδώ εχούμε να κάνουμε με ένα μέσο που είναι απίστευτα μαζικότερο από την κασετοπειρατεία των 80s - mid 90s , και έχει και σαν διαδικασία πολύ πιο απλή και ανάλαφρη προσέγγιση σε σχέση με την κασέτα. Δηλαδή άνετα αν συνεχιστεί αυτό το πράγμα από την μια με την ίδια αναλογια ποιότητας (1) (youtube <καλοριπαρισμένο mp3< φυσικού δίσκου) και από την άλλη η συνέχεια της "αρπα κόλα ακρόασης" (youtube >καλοριπαρισμένο mp3 >φυσικού δίσκου) (2) μπορεί να αρχίσει να απασχολεί τους παραγωγούς σε συγκεκριμένα ήδη μουσικής. Φυσικά αυτό που λέει ο Helm είναι αρκετά πιθανό αλλά και πάλι το πρόβλημα θα υπάρχει όπως τώρα με την ένοια mp3<φυσικός δίσκος. Τέλος όλα αυτά τα λέω ως πιθανότητα με βάση τα σημερινά δεδομένα. Δεν είπα οτι ντε και καλά έτσι θα γίνουν. Και εννοείται οτι το youtube και τα mp3 είναι ότι καλύτερο για preview

Spoiler
    σχετικά με τα "πούπουλα", τι να καθήσω να πω βρε αυτάρεσκε μπετόβλακα μαζί σου, όταν άλλα λέω και άλλα καταλαβαίνεις. μίλησα ποτέ εγώ για καδρονιές σε θείτσες; Δεν έχει νόημα να εξηγώ άλλο την θέση μου (που ήδη την εξήγησα επαρκώς) για να πετάγεσαι εσύ να πετάς μια "αστεία" παπαριά ή μια "μετριοπαθή φωνή της λογικής" και στο καπάκι να τρέχεις στο μπάνιο να την παίζεις με αυτό που είπες. Είπα να σε γλιτώσω από καμια μαλακία.Γαμάς που γαμάς μάνες, αμα μαλακίζεσαι κιολας "θα πληγώσεις το πουλάκι σου καλό μου"
    Last edited by Tyler_Durden; 18-05-2011 at 16:04.
    Fred FlintSTONER: YabadabaDOOM !