Page 7 of 9 FirstFirst ... 56789 LastLast
Results 91 to 105 of 123

Thread: Κλασική μουσική και τέτοια.

Δράκος ikonoklast's Avatar

Πράγματι, πιό βιαίος από τους Liturgy. Πράγμα λογικό καθότι σε πολλές δουλειές του είναι πιο «βίαιος» από το σύνολο του black metal και γενικά από πράγματα που εσείς οι μεταλάδες για κάποιο λόγο θεωρείτε «ακραία». Τεράστια δισκογραφική παραγωγή, ωστόσο αρκετές από τις δουλειές που βγάζει είναι μέτριες ή τελοσπάντων αδιάφορες για μένα, τα διάφορα naked city για παράδειγμα είναι λίγο τετριμμένα αν ακούσεις πέντε πράγματα παραπάνω στον ευρύτερο ήχο. BTW δε ξέρω τι έχει ποσταριστεί στο θρεντ αλλά δεν είναι «κλασική μουσική» ο Zorn, πότε έγινε;

Η «βιαιότητα» δεν είναι πάντα το ζητούμενο βέβαια, προσωπικά από ότι έχω ακούσει προτιμώ τα ψυχεδελικά αλλά παραδοσιακά, ενίοτε "ambient" της δουλειάς του. Ένα ενδιαφέρον τέτοιο παράδειγμα είναι το The Gift (2001). Δωράκι:

Μονολιθικός:

Νυχτερινός:

Last edited by ikonoklast; 14-05-2011 at 00:45.

Senior Member Harbinger of Death's Avatar

εδιτ: αυτά του Zorn θυμίζουν λίγο Penderecki. Ο οποίος btw στα πρώτα του, τα "αιρετικά", με ενθουσιάζει. Πολλή σύγχρονη συμφωνική μουσική όμως δεν έχω ακούσει, οπότε σ'μπαθάτε με δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω στην κουβέντα.

Ο Satie που αναφέρθηκε νωρίτερα όμως γαμάει (αν και δεν ξέρω πόσο οντόπικ ήταν). Τον έχουν κάνει όμως λίγο must για γλυκανάλατες/ρομαντικές στιγμές σε ταινίες, και έχω αρχίσει να σπάζομαι.
    Last edited by Harbinger of Death; 14-05-2011 at 01:09.
    http://frontierpsycho.tumblr.com/

Quote Originally Posted by saloth sar View Post
    Το αποκουμπι του κρετινου, του φασιστα και του καθε μαλακα ειναι η προστασια της γυναικας, οταν και αμα σταματουν να τις θεωρουν ολες πουτανες και δυο-τρεις τρυπες για γαμησι μοναχα.

Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
    Πράγματι, πιό βιαίος από τους Liturgy. Πράγμα λογικό καθότι σε πολλές δουλειές του είναι πιο «βίαιος» από το σύνολο του black metal και γενικά από πράγματα που εσείς οι μεταλάδες για κάποιο λόγο θεωρείτε «ακραία». Τεράστια δισκογραφική παραγωγή, ωστόσο αρκετές από τις δουλειές που βγάζει είναι μέτριες ή τελοσπάντων αδιάφορες για μένα, τα διάφορα naked city για παράδειγμα είναι λίγο τετριμμένα αν ακούσεις πέντε πράγματα παραπάνω στον ευρύτερο ήχο. BTW δε ξέρω τι έχει ποσταριστεί στο θρεντ αλλά δεν είναι «κλασική μουσική» ο Zorn, πότε έγινε;
    Μια χαρά είναι "κλασική μουσική" στα κομμάτια που πόσταρα, πυκνογραμμένα όλα, κουαρτέτα εγχόρδων, κανένα επαναλαμβανόμενο θέμα. Γενικά από εκεί προέρχεται έστω κι εάν παίζει πολλά και διάφορα (όπως αυτά τα μίνιμαλ που πόσταρες) και έχω δει να τον αναφέρουν μάλιστα σε λίστες όσον αφορά τους πιο σημαντικούς (κλασικούς) συνθέτες των τελευταίων χρόνων.

Αυτό το παραμυθάκι τώρα περι ψευτοακρότητας του μέταλ που στο περίπου λέει και ο ρατ πόιζον στην προηγούμενη σελίδα να μου επιτρέψεις πάντως να μη το πάρω στα σοβαρά. Είναι ωραίοι οι σύγχρονοι κλασικοί και οι αβανγκαρντίστες και οι νοιζάδες και όλα αυτά αλλά blut aus nord ή portal ή deathspell omega ή nightbringer δεν είναι, επειδή δε τους ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, μια τέτοια μονοδιαστατικότητα και εξιδείκευση. Οι Elend (που είναι κάπου ενδιάμεσα ας πούμε και προέρχονται από το μέταλ) είχανε πει το εξής σε μία συνέντευξη, ότι κανείς μέχρι τώρα δεν έχει κάνει μουσική σαν αυτή των τελευταίων τους άλμπουμ (το οποίο το υποστηρίζω και γω) όχι επειδή είναι οι συνθέτες και μόνο αυτοί ξέρουν πως, αλλά επειδή κανέναν άλλον δε τον απασχολεί αυτό το πράγμα, το μόνο σκοτάδι, μόνο βία, μόνο θάνατος. Όχι ότι είναι μόνο αυτό το ζητούμενο βέβαια, αλλά τα του καίσαρος τω καισάρι.
    Last edited by phthoggon; 14-05-2011 at 02:40.
    "we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"

Spammity Spam rat_poison's Avatar

ότι θα 'πιανε τόπο το flamebait μου 7 μήνες μετά κ θα σχολιαζόταν δεν το περίμενα
    προφανώς όντας παντελώς άσχετος από black metal δεν είμαι σε θέση να έχω άποψη περί αυτού
    Περισσότερο ήθελα να βάλω κάτι σκοτεινό, που αντιπροσώπευε την ψυχική μου διάθεση εκείνες τις μέρες. Εν πάση περιπτώσει, τσεκάρω zorn με το που πατήσω ριπλάι.

Πριν το κάνω αυτό, ας βάλω αυτό που άκουγα σήμερις.
    (άσχετο με τους γείτονές του, γι' αυτό και εντός σπόιλερ)
    Spoiler

κιθαρίτσα!
    Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;

Είναι πολύ χαζό αυτό που είπαν αυτοί που λες δείγμα άγνοιας και κάποιας αφέλειας αν θες, θα έλεγα ότι ένας ξενάκης κάνει τους dso να κλαίνε και μια diamanda galas ή ένας καλός αμανές (και ΠΑΡΑ πολύς άλλος κόσμος) να κάνουν να κλάψουν και αυτούς τους Elend που λες (δεν έχω ακούσει τίποτα, δε τους ξέρω καν). Παρ' όλα αυτά όπως τη βρίσκει ο καθένας και ότι γι' αυτόν είναι ακραίο. Οι Liturgy δεν κατάλαβα πως κόλλησαν αλλά θα είναι κάτι σαν τα υστερόγραφα για τους haters στο μεταλχαμερ.

edit: ακούω το ομώνυμο από τον τελευταίο δίσκο αυτών που λες όσο το έγραφα αυτό, όχι άσχημο αλλά δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να μην ισχύουν αυτά που λέω παραπάνω.

ναι, η diamanda galas και ο ξενάκης (αυτός βασικά από σπόντα) και ο scelsi και ο πεντερέφσκι είναι παραδείγματα μερικών που είχανε ένα εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον για αυτά τα πράγματα. Και εννοείται μεμονωμένα και σε ορισμένες στιγμές ξεπερνάνε το μέταλ και είναι πιο μπλακ μέταλ από το μπλακ μέταλ, αλλά δεν είναι πολλές αυτές. Ακόμα και η ντιαμάντα για 2-3 δίσκους το έκανε νομίζω. Εάν λες για τους Elend, ναι το A World in their screams και ακουστικά και κλειστά φώτα και όλο μαζί ίσον τίκετ το χελ, τα έχω ξαναπεί. Οι Liturgy απλά επειδή τους θυμήθηκα επειδή ε Νέα Υόρκη, μεταμοντέρνα, μυστέριουμ, κερατάδες στα εξώφυλλα, ε αυτά! =P
    "we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"

Τον ξενάκη τον ανέφερα επειδή κατά κύριο λόγο ο τρόπος που έχω καταλάβει ότι θεωρείτε ακραίους τους DSO είναι η συνθετική τους πολυπλοκότητα. Τελοσπαντων, όχι άλλα hijack στα θρεντς, πολύ ωραίο θρεντ ήταν αυτό τώρα που το ξαναβλέπω.

Τον ξενάκη τον ανέφερα επειδή κατά κύριο λόγο ο τρόπος που έχω καταλάβει ότι θεωρείτε ακραίους τους DSO είναι η συνθετική τους πολυπλοκότητα.
    Ε να μη το αφήσω και αυτό ασχολίαστο, αλλά δε νομίζω ότι σκέφτεται κανείς από ΕΜΑΣ τους μεταλλάδες έτσι. Τότε θα ήταν και τα ινστρουμένταλ των Ντριμ Θήατερ η πιο ακραία μουσική στο κόσμο. Δεν είναι μόνο η πολυπλοκότητα ή στο κάτω κάτω μόνο οι νότες της μουσικής, είναι η συνολική θέληση/οπτική που διέπει και την αισθητική και τα νοήματα και όλα. Πάρε και ένα πάναπλο deathspell omega κιόλας που είναι ο ορισμός. (τι είναι "ακραίο" ακριβώς εδώ?)

Ναι, δεν διευκρίνησα, τους ΔΣΟ μετά το Φας Ιτε - τα λέω καλά; Αυτό που έδωσες τώρα μια χαρά τελετουργικό sludge είναι

σκληρόκαρδος χρυσοκούκης Kingdom Gone's Avatar

Quote Originally Posted by Harbinger of Death View Post
    Ο Satie που αναφέρθηκε νωρίτερα όμως γαμάει (αν και δεν ξέρω πόσο οντόπικ ήταν). Τον έχουν κάνει όμως λίγο must για γλυκανάλατες/ρομαντικές στιγμές σε ταινίες, και έχω αρχίσει να σπάζομαι.
    για ξεσπάσιμο.
    After the Triumph of Your Birth.

To Defend Our Steel Ra Pariah's Avatar

Πράγματι, πιό βιαίος από τους Liturgy. Πράγμα λογικό καθότι σε πολλές δουλειές του είναι πιο «βίαιος» από το σύνολο του black metal και γενικά από πράγματα που εσείς οι μεταλάδες για κάποιο λόγο θεωρείτε «ακραία».
    "Πιο "βίαιος" κι από τα είκοσι cd που έχω ακούσει" να λες καλύτερα.
    ALL YOU THE TRUTHFUL SPRATTLE WITH ME,
    LET'S SWEEP THE FALSE ONES AWAY!

Μπα, παραπάνω είναι. Αλλά 30-40 μπλακμεταλ δίσκοι είναι υπερ-αρκετοί σε αυτή τη ζωή, εκτός αν είσαι βίαιος σκακιστής φιλόλογος.

Senior Member Shirime's Avatar

ε δεν είναι και "τελετουργικό sludge"

Είναι. Δες παραπάνω!

Senior Member Shirime's Avatar

μιας και είσαι εδώ, για εξήγησέ μου πως οριζεις το τελετουργικό sludge. βασικά, ξεκίνα από το σκέτο sludge, κι αν θες ανάπτυξε την σκέψη σου. ευχαριστώ προκαταβολικά.