Ωραία γράφει ο Δερβενιώτης, θα τον τσεκάρω και στα άλλα (είμαι επιφυλακτικός γιατί τον θεωρώ σάπιο σα κομίστα). Είχα διαβάσει την αγιογραφία του Βαλλάτου στην Lifo για τον Ιάσωνα Τσάκωνα και μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον η όλη φάση καθώς και το ReMap ήταν -αν μη τι άλλο- ενδιαφέρουσα κατάσταση. Αυτό το κάπως συνωμοτικό (κάποιος θα έλεγε συνωμοσιολογικό) που παρουσιάζει ο Δερβενιώτης για τους ατενίστας και τέτοιες κινήσεις μου φαίνεται ενδιαφέρον επίσης. Και είναι κάτι που δεν έχουν προσέξει οι άλλοι που γράφουν στο θρεντ, ότι δηλαδή ευφυέστατα καθάρματα όπως ο Ιάσωνας Τσάκωνας μπορούν να κινήσουν ένα viral σκηνικό του τύπου «κίνηση πόλης», «πρωτοβουλία ανεξάρτητων κατοίκων», «αθηναίοι στην πράξη» προκειμένου να στήσουν την βιτρίνα της επιχείρησης τους. Ο μεν Τσάκωνας το κάνει ξεκάθαρα εδώ και καιρό για τον Κεραμεικό το οποίο είναι και το πεδίο επιχειρηματικού ενδιαφέροντος του. Θα μπορούσε πράγματι να συνέβαινε το ίδιο για τους ατενίστας με στόχευση στην «ανάπλαση» του κέντρου, στην ενδυνάμωση του σαν πεδίο εμπορικής δραστηριότητας με εμπορικά κέντρα κλπ δλδ. Δεν ήταν ποτέ το θέμα λοιπον, ενιθαρμον, το αν είναι χαζά τα κορίτσια που πάνε να βάψουνε το πρασινάκι στην υπόγεια διάβαση ή να σφουγγαρίσουνε το συντριβάνι στο σύνταγμα, το θέμα είναι τι και ποιόν εξυπηρετούν οι ατενίστας.