Quote Originally Posted by Dythor View Post
Καταλαβαίνεις ότι το "και στην τελική και το λεωφορείο ρύπους παράγει" είναι τελείως παράλογο ε, με απλά μαθηματικά το λεωφορείο που περνάει έτσι κι αλλιώς μπορεί να είναι εναλλακτική για πενήντα αυτοκίνητα. Προφανώς δε κι εσύ για λόγους απόλαυσης παίρνεις αυτοκίνητο ενώ μπορείς να πας με λεωφορείο (τα οποία στη Θεσ/νίκη γαμάνε.
Δεν είναι παράλογο. Αν χρησιμοποιούσαμε περισσότερα λεωφορεία μπορεί μεν να είχαμε λιγότερα ΙΧ, αλλά αυτό δεν αναιρεί οτι μπορεί σαν ποδηλάτης να κολλούσες πίσω από ένα λεωφορείο τρώγοντας φούμα και να παραπονιόσουν που δεν παίρνει όλος ο κόσμος ποδήλατα και να έχουμε καναδυό λεωφορεία για ηλικιωμένους.

Επίσης αν 50 οδηγοί για ένα λεωφορείο δεν χρησιμοποιούσαν ΙΧ, θα ήταν μεν καλή φάση αλλά αυτό θα σήμαινε περισσότερος κόσμος στα ηδη υπάρχοντα λεωφορεία.

Δεν νομίζω να θεωρείς οτι μπορεί να έχεις καλύτερη άποψη στο θέμα "λεωφορεία στη σαλονίκη". Το οτι έχεις έρθει δυο φορές για διακοπές δεν σε καθιστά τον πιο έγκυρο κριτή όταν λες έτσι απλά "γαμάνε". Σου εξήγησα αναλυτικότατα και με έγραψες στα παπαράκια σου, το γιατί δεν παίρνω λεωφορείο. Και τέλος, το να μην παίρνω ένα λεωφορείο που (1) ποτέ δεν θα έρθει στην ώρα του (ναι έχω κάνει στατιστική μελέτη πέρσυ που έπαιρνα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ συγκεκριμένο λεωφορείο για να πάω κέντρο), (2) μέσα θα νιώθω σα στιβαγμένος μαλάκας, (3) θα έχω πλερώ και ένα ευρώ, αλλά αντί αυτού να πάρω το αμάξι που (1) δεν χρειάζεται να περιμένω, (2) θα φτάσω πιο γρήγορα, (3) δεν θα χρειάζεται να περπατήσω ως τη στάση αλλά ως το παρκιν, δεν είναι απόλαυση. Είναι εξυπηρέτηση.

Όπως και να έχει δεν είμαι στην Αθήνα και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για τους gay ποδηλάτες της. Απλά αυτό που ξαναλέω είναι οτι δεν νομίζω κάποιος να είναι ενάντια σε αυτούς. Όλοι καταλαβαίνουν το οτι το να χρησιμοποιείς ποδήλατο είναι καλύτερο και το να χρησιμοποιείς μέσα μαζικής μεταφοράς βοηθά το σύνολο. Όμως όταν δεν υπάρχουν μέτρα για την συνύπαρξη οδηγών ποδηλατών και όταν δεν υπάρχουν καλά οργανωμένα μέσα μεταφοράς, δεν θα πρέπει να στρεφόμαστε ο ένας ενάντια στον άλλο. Φίλε ποδηλάτη το να κλείνεις με το έτσι θέλω έναν δρόμο γιατί όπως λές στο fb "γουστάρω να κάνω βόλτες παρασκευή βράδυ" είναι λύση; ποιοί ζημιόνωνται; οι οδηγοί. Καταφέρνεις να σε πούνε και μαλάκα και κανένας δεν θα νοιαστεί να σου φτιάξει ποδηλατόδρομο. Δηλαδή αν οι φικσκσερς του κόσμου μαζί με τον αντύπα που γουστάρουν να κάνουν βόλτα ή να "οδηγούν και να την σκέφτονται" κάνουν το ίδιο είναι λύση; Όλο αυτό οδηγεί και τώρα και πάντα σε μια κόντρα και στο να αναλώνεται ο κόσμος σε θέματα μακρυά από το ουσιώδες, που είναι οι υποδομές.