Page 14 of 14 FirstFirst ... 4121314
Results 196 to 210 of 210

Thread: Κυνόδοντας (2009)

και φλώρος και μπούλης Katsaloupardos's Avatar

Quote Originally Posted by nothingman View Post
    κάποιοι έχουν ΠΟΛΥ ελέυθερο χρόνο

Sympathy Junkie. Amnesiac.'s Avatar
    I went down into the valley to pray.
    I got drunk and I stayed all day.

Δράκος ikonoklast's Avatar

lcsgp FIXXXER's Avatar

Κομματαρα, βιντεοκλιπαρα, μουναρα
    Εχει ειπωθει εδω και χρονια οτι ειναι Λανθιμος.

Τσουνάμι σε φλυτζάνι Candiru's Avatar

μόλις την είδα επιτέλους!

κατενθουσιάστηκα, πραγματικά δεν άξιζε το όσκαρ, γιατί τα όσκαρ είναι για ιλουστρασιόν υπερπαραγωγές και πιασάρικα σενάρια. Εδώ η τέχνη σοκάρει και όλοι όσοι δήθεν θα τρέξουν να δουν το λόγο του βασιλιά γιατί πήρε όσκαρ θα έτρεχαν να δουν και αυτή και θα πάθαιναν κολούμπρα
    Ξέρετε γιατί όταν κάνετε μπάνιο στον Αμαζόνιο πρέπει να φοράτε... προφυλακτικό;

http://www.trollart.com/sound/candiru/index.html

http://rockandecology.blogspot.com/

Administrator KoiliaSamprela's Avatar

ο χρήστης Coloubra να πάρει θέση
    Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ

Senior Member freak brother's Avatar

Quote Originally Posted by Candiru View Post
    μόλις την είδα επιτέλους!

κατενθουσιάστηκα, πραγματικά δεν άξιζε το όσκαρ, γιατί τα όσκαρ είναι για ιλουστρασιόν υπερπαραγωγές και πιασάρικα σενάρια. Εδώ η τέχνη σοκάρει και όλοι όσοι δήθεν θα τρέξουν να δουν το λόγο του βασιλιά γιατί πήρε όσκαρ θα έτρεχαν να δουν και αυτή και θα πάθαιναν κολούμπρα
    ναι αλλα εσυ λογω των οσκαρ την εμαθες προφανως για να την δεις 2 χρονια μετα...
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    http://stresss.deviantart.com
    http://www.myspace.com/posteke
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry

Ράμπο του ΣΔΟΕ stam and the witches's Avatar

Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ.

Senior Member mourning apocalypse's Avatar

Quote Originally Posted by stam and the witches View Post
    Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ.
    Αχαχ,η κορύφωση της τελευταίας παραγράφου ισοπεδώνει σύμπαντα.

Senior Member Harbinger of Death's Avatar

Αχαχαχαχα!!@~@~
    http://frontierpsycho.tumblr.com/

Quote Originally Posted by saloth sar View Post
    Το αποκουμπι του κρετινου, του φασιστα και του καθε μαλακα ειναι η προστασια της γυναικας, οταν και αμα σταματουν να τις θεωρουν ολες πουτανες και δυο-τρεις τρυπες για γαμησι μοναχα.

To Defend Our Steel Ra Pariah's Avatar

Γενικά δηλώνω μπερδεμένος σχετικά με αυτό το έργο.

Ας ξεκινήσω με μια ερώτηση την οποία αναγνωρίζω εκ προοιμίου ως χαζή, παρόλα αυτά πρέπει να την κάνω:

Το κείμενο του Ριζοσπάστη είναι αρκετά αξιόλογο, όμως όταν διάβαζα το χωρίο όπου σωρεύονται τα πάρθια βέλη που εξαπολύει ο Λάνθιμος κατά του κομμουνισμού, προσωπικά συνειδητοποίησα ότι δεν έπιασα σχεδόν καμία αναφορά. Ιδιαίτερα δε στο σημείο με τα φρύδια ξέρω 'γώ, πρέπει να βλέπει ο x, y, z τρεις ευρωπαϊκές ταινίες την εβδομάδα για να καταλάβει την ειρωνεία του Λάνθιμου.

Μιλώντας γενικότερα, έχω πιάσει αρκετές φορές γνωστούς μου κινηματογραφόφιλους να μου λένε "κι αν πρόσεξες σ' εκείνο το σημείο ασκεί κριτική στο τάδε ρεύμα/κίνημα, κ.ο.κ.". Εγώ δεν θέλγομαι από μια τέτοια ανάνωση μιας ταινίας. Δεν μπορώ να βλέπω ένα βαρετό, επίπεδο, γραμμικό έργο, στο οποίο ίσως παρουσιαστεί κάπου, κάπως, κάποτε μια αναφορά για το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι. Προτιμώ ταινίες όπως είναι ο "Βασιλιάς" με όμορφη ροή και με πλούτο νοημάτων καθόλη τη διάρκειά τους.

Τέλος, επιστρέφοντας στο πρώτο σημείο, θα 'θέλατε να συζητήσουμε εάν μας φάνηκε ένα καλλιτεχνικό έργο της συντήρησης ο "Κυνόδοντας";
    ALL YOU THE TRUTHFUL SPRATTLE WITH ME,
    LET'S SWEEP THE FALSE ONES AWAY!

Senior Member

Λοιπόν αρχικα ας αναφερθούμε σε ζητήματα ερμηνείας.
    Δε μπορείς να είσαι πάντα βέβαιος τι είναι κριτική που.
    Όταν σχολιάζεις με τέτοιο τρόπο ένα έργο, θα πρέπει να το στηρίξεις με επιχειρήματα, και στη συνέχεια είναι του άλλου απόφαση αν τα παίρνει σοβαρά η όχι. Το να αποδειχτεί πέρα για πέρα και να γίνει αποδεκτό απο όλους οτι αυτή ήταν η πρόθεση του ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ χωρίς ο ίδιος να το δηλώσει κάπου, και χωρίς να το κάνει απελπιστικά πασιφανές στο έργο μεσα, είναι γενικά τρομερά δύσκολο.
    Πρίτι ματς, ο καθένας πολλές φορές έχει τη δική του οπτική/ερμηνεία/ανάγνωση πάνω σε ένα έργο. Καλό είν αυτό!
    Στο συγκεκριμένο έργο όμως δέ πολυσυμβαίνει κάτι τέτοιο. Αν θέλετε τη γνώμη μου δηλαδή!
    Κουότ->

Quote Originally Posted by βλάκας
    Το περιεχόμενο του φιλμ συνθεμένο σαν κολάζ με αποσπάσματα της καθημερινότητας, ένα συνονθύλευμα μεταμοντέρνου χαρακτήρα, εκτός δηλαδή συγκεκριμένου τόπου και χρόνου και χωρίς ίχνος λογικής ή συνειρμικής αιτιολογίας ως προς τους λόγους που προκαλούν αυτό που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας, ώστε να καταστεί δυνατόν στον θεατή να «βγάλει νόημα» για ό,τι συμβαίνει, να κατανοήσει το γιατί της γονεϊκής συμπεριφοράς
    Αυτό το σημείο ασπούμε είναι λολ. Άν πραγματικά τα πιστεύει τα παραπάνω είναι τρομερά χαζός, καθώς είναι πέρα για πέρα φανερό ποιό είναι το βασικό θέμα της ταινίας. Άν έχει ένα ισχυρό μειονέκτημα, είναι ακριβώς αυτό, το οτι αποτελείται κατα βάση απο μια σειρά απο σκηνές που σκοπό έχουν να περάσουν ένα πολύ συγκεκριμένο μύνημα.
    Τώρα άν πετάει και μερικές σπόντες που και πού (εντιτ: αν αναφέρεται και σε άλλα πράγματα εννοώ εδώ. πχ κομμουνιζμό), ισχύουν αυτά που είπα παραπάνω. Μεχρι να σκάσει ο λάνθιμος να το πεί, αν θές το πιστεύεις..!

Στη συνέχεια, εγώ επίσης δεν εντόπισα αναφορές στο κομμουνιζμό, αν και προφανώς μπορείς να το δείς έτσι αν θές και ας μη σημαίνει αναγκαστικά οτι αυτή ήταν η πρόθεση του λάνθιμου.

Τα επιχειρήματα του τύπου είναι αρκετά άκυρα, λές και μόνο ο σοσιαλιστικός ρεαλιζμός ασπούμε απαιτεί φρύδια καφέ και όχι μπλέ. Στη πραγματικότητα το συγκεκριμένο σημείο είναι κριτική στο ΦΙΛΙΣΤΑΙΖΜΟ της μεσαίας (η και ανώτερης) τάξης, που δεν έχει φαντασία, δε ξέρει απο τέχνη, δεν έχει αισθητική, και όλαυτά. Αυτό ενισχύεται και απο το κομμάτι μπάχ που παίζει ο άλλος στο γαμημένα ξεκούρδιστο πιάνο, καθώς και την παράσταση που κάνουν πιο μετά. Όχι μονο είναι συντηρητικοί στη τέχνη τους, αλλά ακόμα και στο συντηρητιζμό τους δεν έχουν κριτήρια. Ακούνε το κσεκούρδιστο πιάνο και γουστάρουν. Επειδή είναι ΜΠΑΧ και ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ.
    Στη συνέχεια όταν η τύπισσα ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ κάπως πιό ακραία με το χορό της (κιας είναι αντίγραφο) και οι άλλοι στραβώνουν, μαζί με τα μπλέ φρύδια, μοιάζει περισσότερο σαν κριτική στους έτσι που δε γουστάρουν μια πιο αφηρημένη και.. εξπρεσιονιστική τέχνη, αλλα θέλουν μια τέχνη ΔΙΑΚΟΖΜΗΤΙΚΗ και μέσο κατάκτησης ΣΤΑΤΟΥΣ (η και προπαγάνδα ακόμα με τους λάθος στίχους κλπ) και όχι προσωπική ανθρώπινη ΕΚΦΡΑΣΗ.
    Τα περι πατερούλη, οκ, ΟΠΧΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΥΓΑ... μυγιάζεται......!!!!
    Γενικά εξαιρετικά κακό άρθρο.
    Αν και ντάξει, εγώ δεν έχω πρόβλημα να εξισώνεται ο δικός τους κομμουνιζμός με το φασιζμό!
    Last edited by Caffrey; 28-03-2011 at 22:32.

Senior Member Harbinger of Death's Avatar

Quote Originally Posted by Caffrey View Post
    Μεχρι να σκάσει ο λάνθιμος να το πεί, αν σε πληρώνουν το γράφεις..!
    Φιξντ.
    http://frontierpsycho.tumblr.com/

Quote Originally Posted by saloth sar View Post
    Το αποκουμπι του κρετινου, του φασιστα και του καθε μαλακα ειναι η προστασια της γυναικας, οταν και αμα σταματουν να τις θεωρουν ολες πουτανες και δυο-τρεις τρυπες για γαμησι μοναχα.

Τσουνάμι σε φλυτζάνι Candiru's Avatar

καλά, ο Ριζοσπάστης μεγαλούργησε πάλι!!!
    Ξέρετε γιατί όταν κάνετε μπάνιο στον Αμαζόνιο πρέπει να φοράτε... προφυλακτικό;

http://www.trollart.com/sound/candiru/index.html

http://rockandecology.blogspot.com/