Γενικά δηλώνω μπερδεμένος σχετικά με αυτό το έργο.

Ας ξεκινήσω με μια ερώτηση την οποία αναγνωρίζω εκ προοιμίου ως χαζή, παρόλα αυτά πρέπει να την κάνω:

Το κείμενο του Ριζοσπάστη είναι αρκετά αξιόλογο, όμως όταν διάβαζα το χωρίο όπου σωρεύονται τα πάρθια βέλη που εξαπολύει ο Λάνθιμος κατά του κομμουνισμού, προσωπικά συνειδητοποίησα ότι δεν έπιασα σχεδόν καμία αναφορά. Ιδιαίτερα δε στο σημείο με τα φρύδια ξέρω 'γώ, πρέπει να βλέπει ο x, y, z τρεις ευρωπαϊκές ταινίες την εβδομάδα για να καταλάβει την ειρωνεία του Λάνθιμου.

Μιλώντας γενικότερα, έχω πιάσει αρκετές φορές γνωστούς μου κινηματογραφόφιλους να μου λένε "κι αν πρόσεξες σ' εκείνο το σημείο ασκεί κριτική στο τάδε ρεύμα/κίνημα, κ.ο.κ.". Εγώ δεν θέλγομαι από μια τέτοια ανάνωση μιας ταινίας. Δεν μπορώ να βλέπω ένα βαρετό, επίπεδο, γραμμικό έργο, στο οποίο ίσως παρουσιαστεί κάπου, κάπως, κάποτε μια αναφορά για το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι. Προτιμώ ταινίες όπως είναι ο "Βασιλιάς" με όμορφη ροή και με πλούτο νοημάτων καθόλη τη διάρκειά τους.

Τέλος, επιστρέφοντας στο πρώτο σημείο, θα 'θέλατε να συζητήσουμε εάν μας φάνηκε ένα καλλιτεχνικό έργο της συντήρησης ο "Κυνόδοντας";