Quote Originally Posted by 00i00 View Post
θελει να πληρωνεται την αξια του προιοντος του και οχι αντιθετως να μειωνεται χρονο με τον χρονο...ειναι τοοοσο παραλογο γαμω την παναγιτσα μου???
να στο πω και επιστημονικα:η αρνιθα του Τακου εβγαλε 6 αυγα...θελει να πληρωθει για 6,οχι για 4
ΟΚ, ξεκινάω απο εδώ που συμφωνούμε και σου δίνω ένα απλό μοντέλο για να μου πείς που κάνω λάθος.
1. Τα έσοδα ενός αγρότη είναι λοιπον R=Q*P, οπου Q η ποσότητα των αυγών και P η τιμή τους.
2. Ο αγρότης υποθέτουμε οτι παράγει σταθερά 6 αυγά ανα χρόνο. Τα πουλάει για 1 ευρώ και έχει εισόδημα 6 ευρώ
3. Το επόμενο έτος οι αργεντίνοι παράγουν αβγά και τα πουλάνε για 0.66 ευρω. Ο αγρότης για να συναγονιστεί είναι αναγκασμένος να ρίξει την τιμή στα 0.66 ευρώ.
4. Το είσόδημά του μειώνεται στα 4 ευρώ, οπότε γιατι 6*0.66 = 4.

Οπότε διαφωνούμε στο ποιά είναι η σωστή τιμή, ναι? Υπάρχουν δυο τρόποι να λύσουμε το πρόβλημα:
1. Η Κυβέρνηση αποφασίζει οτι η δίκαιη τιμή είναι 1 ευρώ, βουτάει 2 ευρώ απο ένα μισθωτό και τα δίνει στον αγρότη ΛΕΣ ΕΣΥ
2. Οι καταναλωτές αποφασίζουν οτι τα αυγά αργεντινής και ελλάδας έχουν ίδια ποιότητα και δεν υπάρχει λόγος να δινουν πιο πολλά λεφτά στον έλληνα αγρότη αποτι στον αργεντινο ΛΕΩ ΕΓΩ.

Κατάλαβα καλά τη διαφωνία μας?

Οπότε πρέπει να μου εξηγήσεις γιατι πρέπει ο έλληνας αγρότης να πάρει καλύτερη τιμή απο το προιόν του. Είναι ανώτερη ρατσα απο τον αργεντινο ξερογώ?