Πεθαίνω με tags.

Guernica είναι το πιο κλασσικό μαγαζί μουσικής. Την σιχαίνομαι.
Παραλλήλως της Γκουέρνικας είναι το Jailhouse, το οποίο είναι συμπαθές και το τρέχει το χρυσό αηδόνι των Demaximam.
Το Rolling Stone είναι δίπλα στο Jailhouse και είναι αυτό το μαγαζί που παίζει αυτά τα ίδια τα γαμημένα κομμάτια όλην την ώρα, υπερβολικά έως θανατηφόρα safe πρόγραμμα. Δεν μπορώ να ξέρω βέβαια για τις μουσικές σίγουρα, βγαίνω σπανίως.

Εγώ άμα βγω θα πάω στο τίμιο μπαράκι/καφετέρια που μάλλον πήγες στη Χάνδακος, το route 66. Είναι από τα παλαιότερα, το θυμάμαι με τρία διαφορετικά ονόματα. Πολύ συμπαθές, winamp επιλογές σε χαμηλή ένταση, πολύ πιτσιρικαρία επίσης τις καφετεριο-ώρες. Όλη η Χάνδακος προφανώς έχει κάποιες επιλογές, βλέπεις και αποφασίζεις.

Επίσης παίζει το Χιτζάζ, το οποίο βρίσκεται στην Ιδομενέως (κέντρο, πίσω από Άγιο Τίτο) που μια στο τόσο (μία φορά την εβδομάδα καθημερινή;;; ) παίζει και χέβι και συχνά (αχεμ) κάνει και μέταλ βραδιές που θα ακούσεις ακόμα και bm με παρέα.

Λαιβάκι μπορείς να δεις και στο la brasserie που είναι πίσω από Αστόρια στον δεύτερο πεζόδρομο (όχι την Δαιδάλου), οι καφετέριες εκεί μαζεύουν γενικά κόσμο, καθεμιά έχει και το κοινό της, γενικά να κάνεις εξπλόρ αυτή την πεζοδρομοπεριοχή παράλληλα στην Δαιδάλου, Κοραή μεριά (εκεί μέσα κάπου είναι και το ΦΙΞ, το οποίο όντως είναι ωραίο), ανά καιρούς κάποια από αυτές θα ταιριάζει στην παρέα σου. Μάλλον.

Για πιο κοσμοπόλιταν καταστάσεις μπορείς να πας στο Παγοποιείο (ακριβώς δίπλα στον Άγιο Τίτο) που γίνονται και λάιβ τζαζομπλουζοτέτοια πολιτισμένα. Και το δίπλα του είναι επίσης ωραίος χώρος. Λίγο πιασοκωλέ αυτά.

Αυτό το Γενί Γκαβέ btw ισχύει ότι έχει κορυφαίο κρέας αλλά μην ακούς τις μπούρδες που λένε για αγριογούρουνο. Τσάκω φρεσκοσφαγμένο αρνί και θα με θυμηθείς. Και το χοιρινό που παίζει καλό είναι αλλά το αρνί είναι άλλο ανέκδοτο.

Για λουκουμάδες γκρέητ σαξές και το μαγαζί στην Παναγίτσα στον Μασταμπά αν είσαι εκεί κοντά.

Για σουβλασερί, ΔΕΝ υπάρχει το ένα στάνταρ, κάθε φορά που αλλάζουν οι ψήστες, αλλάζει και το σουβλάκι και αυτά αλλάζουν συχνά. Για ζουμερό η Λεωφόρος (Κνωσσού, λίγο πιο κάτω από το πανεπιστήμιο) γαμεί, στο κέντρο εγώ ψωνίζω από Πολιτεία (στα Λιοντάρια). Κάποτε το καλύτερο ήταν το Πινόκιο εκεί, αλλά μετά άλλαξε ο ψήστης και δεν μου άρεσε και έχω να φάω πάνω από δύο χρόνια. Πάντως μην ακούς κανέναν για το σουβλάκι. Είναι ιερή υπόθεση και κάστομ οι ουρανίσκοι του καθενός, το τρου είναι να ψαχτείς σε όλα τα κεντρικά και να μην παρασύρεσαι από τις ατάκες γνωστών ΚΑΘΟΛΟΥ.

Για έξοδο γενικά προφανώς παίζει και το σινεμαδάκι είτε στο Τεχνόπολις (Αμμουδάρα) που παίζει και καμία πολιτιστική παπαρία ή συναυλία επίσης, ή το Τάλως Μωλ, που είναι ένα κούτσικο μωλ με πολυεθνικές αλλά σίγουρα θα περάσει η ώρα. Βιτσέντζος Κορνάρος στο κέντρο, μικρό σινεμά, όμορφο και με δεύτερη αίθουσα που μπορεί να παίξει και κάτι ωλτέρνατιβ ή κουλτουρέ.

Παραλείπω ρακάδικα και ουζερί και ταβέρνες και τέτοια. Όλο για κάτι καινούργιο μου λένε οι φίλοι και συγγενείς που βγαίνουν σαν άνθρωποι, εγώ δεν τα κατέχω. Πάντως θα χαρείς να μάθεις ότι παίζει ένα καινούργιο πολύ γαμώ λέει, με καλό φαΐ και ωραίο μέρος και μαζεύει και κόσμο. Θα ρωτήσω ποιο είναι και θα ενημερώσω. Αν το θυμηθώ.