Results 1 to 15 of 1005

Thread: Smoking ban update

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Defunct Economist

Quote Originally Posted by Deggial View Post
    Quote Originally Posted by enitharmon View Post
    Quote Originally Posted by Deggial View Post
    Οι δημόσιες ασφαλιστικές ιδανικά θα έπρεπε να καταργηθούν, αλλά τουλάχιστον θα μπορούσε το κράτος να μη με αναγκάζει να είμαι ντε και καλά ασφαλισμένος σε κάποιο δημόσιο φορέα και να επιλέγω ελεύθερα.
    ναι, και σου λεω οτι οι περισσοτερες ιδιωτικες ζητούν μεγαλύτερα ασφαλιστρα απο καπνιστες. Αυτό δε σε εξοργίζει;
    Όχι, γιατί να με εξοργίζει; Κάνουν μία πολύ λογική και δίκαιη κίνηση, εφόσον ως καπνιστής έχω πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να χρειαστώ ιατρική φροντίδα για κάποιες παθήσεις. Όσο έχω την ελευθερία να επιλέξω ποιος θα είναι ο ασφαλιστικός φορέας μου σύμφωνα με αυτά που προσφέρει και ζητεί, για μένα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ή μπορώ κάλλιστα, με δική μου πρωτοβουλία, να κόψω το κάπνισμα για να κάνω κάποια καλύτερη συμφωνία με την ασφπαλιστική.
    Ναι αλλά αμα οι ασφαλιστικές ζητάνε ασφάλιστρα με βάση την κατάσταση της υγείας του κάθε αρρώστου, στο τέλος μόνο οι απόλυτα υγειείς κάτω των 30 θα μπορούν να ασφαλιστούν. Βασικά 30 χρόνια, 3 νομπέλ και 7000 citations σε κορυφαία journals μετά , οι νεοφιλελεύθεροι καθυστέρες ακόμα δεν έχουν πάρει πρέφα οτι η αγορά ασφάλισης χρειάζεται ασσυμετρία πληροφοριών για να εξισορροπίσει την ανελαστικότητα της ζήτησης. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΑΜΩ ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ, πόσος στόκος πια??

Για να μήν αρχίσω να φωνάζω για τιν Αν Ραντ (αρχισούργελο των λιμπερτάριανς) που 60 χρόνια μας έπρηζε ταρχίδια οτι αυτοί που λαμβάνουν κοινωνικά επιδώματα είναι κλεφτες και ανίθηκοι, αλλα μόλις έπαθε καρκίνο του πνεύμονα και η ασφαλιστική της έδωσε ταρχίδια του λένιν, πήρε απο το medicare τόσα λεφτά για τις εγχειρήσεις της που θα έπρεπε να βγάζει ένα βιβλίο κάθε 2 βδομάδες για να τα πληρώσει αν ζούσε στο Λιμπερτάριαν κράτος που επιθυμούσε.
    Last edited by katwrimos; 02-02-2011 at 14:58.
    Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
    J. M. Keynes.