Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 81

Thread: Συζήτηση για τους Amon Amarth (σουηδικό συγκρότημα)

ShamRock n' Roll Tyler_Durden's Avatar

μερικές σημειώσεις.

Πρώτα απ' όλα εννοείται οτι ποστ μου ΔΕΝ ήταν σε φάση "έλα μωρέ τι να μας πεις κι εσύ που δεν τους έχεις ακούσει". Και αυτό, για τον προφανή λόγο οτι απ΄όσο βλέπω εδω μέσα, και πλήθος ακουσμάτων πολλαπλάσιο από το δικό μου έχεις, (συνεπώς και να 'θελα, δεν με παίρνει να το παίξω ξερόλας) και επίσης εννοείται οτι ο καθένας μπορεί να έχει ότι γνώμη θέλει.

Το αν σε/σας αφορούν οι ΑΑ το ρώτησα με την έννοια του ότι αν ακούς ΑΑ, στους τελευταίους τουλάχιστον 3 δίσκους, δεν θα δεις τρομερές ηχητικές διαφορές στην παραγωγή. Δηλαδή τους αγαπάς ή όχι γιατί αυτός είναι ο ήχος τους εδώ και αρκετούς δίσκους. Δε σου κάνει αρνητική εντύπωση δηλαδή το νέο κομμάτι στο θέμα ήχος, και πας παρακάτω. Τώρα στο θέμα σύγκρισης Sabbath με οτιδήποτε άλλο θές, εννοείται οτι και για μένα δεν υπάρχει βαρύτερο πράμα σε riff και 15 electric wizard μαζί να βάλεις. Αλλά θεωρώ κάπως άτοπη αυτήν την σύγκριση. Και για την διαφορά του είδους, και της εποχής (όχι ως προς την τεχνολογία). Και ξαναλέω. Μπορεί να χτυπάει άσχημα το εμπορικό hype των ΑΑ και να μετουσιώνεται σε εσάς στην "πλαστική" παραγωγή, στα μπλουζάκια, στα μπιχλιμπίδια ή οτιδήποτε ακολουθεί ένα hype ακόμη και με την κακή έννοια του όρου , αλλά οι ΑΑ έγιναν αγαπητοί μέσω ενός τέτοιου ήχου, μα κυρίως λόγω της μουσικής τους ουσίας, κι όχι της παραγωγής που θα μπορούσε να πει κανείς οτι από ένα σημείο και μετά είναι και θέμα συγκυρίας. Πως να το πω με άλλα λόγια. Η παραγωγή δείχνει να είναι τέτοια, που ένας ήδη ακροατής των ΑΑ δεν θα ξενερώσει. Δεν είναι ρε παιδί μου κάτι που είναι το πρώτο που προσέχεις. Εκεί θέλω να καταλήξω. Προσωπικά πάντως, πέστο αμπαλοσύνη, πες το πλαστικομεταλλάς του χάμερ, αυτό που με ενδιαφέρει είναι η μουσική. Την παραγωγή θα μπώ στην διαδικασία να την σχολιάσω, είτε επειδή θα είναι πανάθλια και θα χαντακώνει την όποια προσπάθεια (βλέπε το εύκολο παράδειγμα St. Anger) είτε όταν θα είναι τόσο γαμάτη και θα εξυπηρετεί τον δίσκο με τέτοιο τρόπο που θα του δίνει extra πόντους. Κανένας ελιτισμός, καμία δειλία. Μάλλον "αθώο" (ίσως και οπαδικό) αυτί.
    Fred FlintSTONER: YabadabaDOOM !

perfect beast commissar's Avatar

marillion, αντιμετωπίζεις τα πράγματα πιο σοβαρά απ'ότι πρέπει. το "καλά σας γαμάνε οι άμον άμαρθ" το έγραψα αστειευόμενος (sic) και εσύ προφανώς παρεξηγήθηκες, οπότε ζητώ συγγνώμη (gay).

δεν καταλαβαίνω όμως γιατί πρέπει να γράψω ένα κατεβατό σαν το δικό σου για να έχω δικαίωμα στο να μου αρέσει μια μπάντα.

αυτό εδώ δηλαδή
    σε κάθε καινούριο δίσκο βρίσκω κάτι καινούριο, όχι πρωτοποριακό ή οτιδήποτε τέτοιο, αλλά μου φαίνεται ότι κάνουν συνέχεια βήματα μπροστά στο δρόμο που έχουν επιλέξει
    δε σου αρκεί, πρέπει να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες για ντραμς και δυναμικές;

Giagias me Jazzmaster Marillion's Avatar

δεν χρειάζεται τεχνικές λεπτομέρειες ρε παιδί μου. θέλει απλά να μου εξηγήσετε γιατί σας αρέσει, ή να αναρωτηθείτε λίγο. με το να συνειδητοποιήσετε μερικά πράγματα αφού τίποτα δεν συμβαίνει επειδή συμβαίνει, μαθαίνετε και τον εαυτό σας καλύτερα! είναι τόσο ωραίο πραγματικά, δώστε το μια ευκαιρία πέρα απτο entertainment value έχεί και άλλους χαρακτήρες η μουσική ειδικά όταν συνδέεται τόσο άμεσα με τα συναισθήματα.

ταιλερ καταλαβαίνω τι λες, για την μουσική καιγω τα γράφω όλα άλλωστε. όταν γίνομαι ''τεχνικός'' (που δεν γίνομαι γιατί δεν είπα και τίποτα και δεν ξέρω και τίποτα πέρα απ'τα όσα εμπειρικά) είναι επειδή προσπαθώ να καταλάβω την ουσία πίσω απτα πράγματα, την διαχρονικότητα τους, την γενικότερη συμβολή τους (αν υπάρχει) ή τεσπα τον ψευτοεντυπωσιασμό και την ανουσιότητα που κάποιες φορές τα διακρίνει. υπάρχει σοβαρή πιθανότητα τα ριφφς των αμόνι αμαρθεις να έχαναν την δυναμική που θα έβρισκες αν πήγαινες και τους έβαζες παραγωγή μπάθορυ ξέρω γω και να σου φαινόντουσαν τζούφια (υπάρχει λέμε, ας το δοκιμάσει κάποιος). υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να γουσταρες παραπάνω. είναι ερεθίσματα όλα αυτά και καλά κάνουμε να τα σκάβουμε όπως τα έσκαψαν άλλοι πριν απο μας και ζούμε στον αιώνα μας έτσι γαμάτοι και συνειδητοποιημένοι (ΧΟΥΜΟΡ κάνω).

περι σαμπαθ δεν είναι άκυρη η συγκριση που δεν έγινε και άμεσα κιόλας. ήθελα απλά να σου πω το οτι η παραγωγή παίζει ρόλο στο χέβι μέταλ μας και ειδικά τότε το διαφοροποίησε αισθητά απτα υπόλοιπα (edit : μαζί με ταρχιδια του iommi είναι αλήθεια). ειναι σημαντική δεν είναι αστείο πράγμα!
    Last edited by Marillion; 01-02-2011 at 18:18.

INDIE ROCK, PUNK-METAL, EMOCORE COMMANDO

http://letselectrify.blogspot.com si senior boss man, england very pretty

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ
    ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΒΟΛΑΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συνεργάτης Β. Τσιβιλίκα Kaserinos's Avatar

Μεταφερθηκαν τα ποστς σε θρεντ που ουτε που θυμαμαι οτι εχω καταθεσει αποψη και νομιζα οτι χακαρανε το ακαουντ μου και σπερνουν εριδες.

False alarm.

δεν χρειάζεται τεχνικές λεπτομέρειες ρε παιδί μου. θέλει απλά να μου εξηγήσετε γιατί σας αρέσει, ή να αναρωτηθείτε λίγο. με το να συνειδητοποιήσετε μερικά πράγματα αφού τίποτα δεν συμβαίνει επειδή συμβαίνει, μαθαίνετε και τον εαυτό σας καλύτερα! είναι τόσο ωραίο πραγματικά, δώστε το μια ευκαιρία πέρα απτο entertainment value έχεί και άλλους χαρακτήρες η μουσική ειδικά όταν συνδέεται τόσο άμεσα με τα συναισθήματα.
    αυτό εδώ είναι από τον τελευταίο τους δίσκο.

δεν το ακούω και λέω "πω πω τι πλαστικούρα η παραγωγή", ή "τι κρίμα που τους κατέστρεψε η metal blade" κλπ, το ακούω και γουστάρω, κουνάω ρυθμικά το σβέρκο ρε παιδί μου, βάζω και το guardians of asgaard και κοπανιέμαι, δε νομίζω ότι θέλει περαιτέρω ανάλυση, δεν είναι οι pain of salvation για να κάτσουμε να συζητήσουμε για αλλαγές στο ύφος, για τους στίχους κ.ά.

στα δικά μου μάτια είναι η φάση "τίμια μπάντα που βγάζει σταθερά καλούς δίσκους", οκ, δεν είναι οι bolt thrower που ανέφερε η μουνάρα στο αβαταρ του ρέμπελου, αλλά δεν είναι και οι attack attack που ανέφερε ο phantom duck, μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

High on Life VirusXI's Avatar

στρουμφοχωριό κατάντησαν αυτοί.

amon amarth μέχρι 2002 είμαστε (με μερική επιείκια)

■■

πάλι δεν με κατάλαβες. δεν ξέρω καν το ιστορικό τους και δεν θέλω να μείνουμε μόνο στους αμόνι ασχέτως του τι λέει το θρεντ, το ζήτημα είναι να δούμε γιατί σας αρέσουν και γενικότερα το πως δεν σας ενοχλούν αυτές οι παραγωγές αλλά και τι επίπτωση μπορεί να έχει πάνω σας μια παραπλήσιου ύφους μουσική που δεν έχει υποστεί τέτοια στουντιακή παρέμβαση.

με απλά λόγια, θέλω να δω αν αυτά που μου λέτε ή νιώθετε είναι παράγωγα της παραγωγής και όποιων στουντιακών τρικ και αν απομονώσετε τα ριφφς & τα ντραμς & όλα και τα σκατέψετε λίγο (βελτιώσετε δλδ ) στον ήχο θα έχουν το ίδιο impact. προσοχή δεν λέω ότι θα έχουν ή δεν θα έχουν, λέω απλά να δω τι θα γίνει. και είναι και λίγο ρητορικό το ερώτημα γιατί δεν παίζει να καταλάβω πως σκέφτεστε και ο καλύτερος ψυχολόγος να μουν. απλά κουβέντα να γίνεται.

αυτά τα χιπστερομεταλλικά ποτέ δεν συνάντησαν πρόβλημα παραγωγής, να είχανε και καμμιά σοβαρή μεταλλική τεχνογνωσία (καύλα δεν αρκεί σε τέτοιους επαγγελματίες!)... γίνεται να βρούμε ένα χωνευτηρι να τους πετάξουμε όλους μέσα και να βγουν οι πιο γαμάτοι των γαμάτων;;; αυτά και άλλα πολλά στην συνέχεια.

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ

με λίγα λόγια θες τον Helm για να τα πείτε.

πως το εννοείς αυτό; οτι ο χελμ ειναι το αντίστοιχο των πετυχημένων αναλύσεων ή στο οτι είναι ο μόνος που θα έκανε μια κουβέντα που δεν θα βγάζαμε τπτ ουσιαστικό μέσα απαυτήν (παραπομπή περί ρητορικού ερωτήματος);
    τον εχω μσν τον χελμ θα τον ρωτήσω αλλα δεν θα εχει σημασία γιατί μπορεί να συμφωνεί. όπως και να χει δεν ξέρω, θέλω έναν αντίθετης αποψης γιατί αλλιώς δεν θα καταλάβω ποτέ.

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ

Ράμπο του ΣΔΟΕ stam and the witches's Avatar

Quote Originally Posted by commissar View Post
    Σόρρυ αλλά δε σε κολακεύει ιδιαίτερα ένα "πολύ πολύπλοκα τα λες, μη σκέφτεσαι τόσο πολύ" σαν το παραπάνω.

Senior Member warlord mkII's Avatar

Για μένα μπάντα ορισμός του σύγχρονου μεταλ πολυεθνικής εταιρίας. Μπορώ να το χαρακτηρίσω με μια και μόνο λάξη: σκατά.

Μαρίλιε:
    Warriors rise from the grave
    Longships sailing The Wave
    Bloodshed on every shore
    Friction massing from war

Quote Originally Posted by stam and the witches View Post
    Quote Originally Posted by commissar View Post
    Σόρρυ αλλά δε σε κολακεύει ιδιαίτερα ένα "πολύ πολύπλοκα τα λες, μη σκέφτεσαι τόσο πολύ" σαν το παραπάνω.
    άντε γαμηθείτε μωρέ μαλάκες να πούμε που θέλετε φιλολογικές αναλύσεις και 2σέλιδες κριτικές με ύφος μέταλ χάμερ για να σας πούμε γιατί μας αρέσουν οι amon amarth, μαρίλλιον, αν θες να μάθεις γιατί σε κάποιους αρέσουν οι πλαστικές παραγωγές και τι επίπτωση μπορεί να έχει πάνω τους μια παραπλήσιου ύφους μουσική που δεν έχει υποστεί τέτοια στουντιακή παρέμβαση κάνε ανάλογο θρεντ.

την επόμενη φορά που θα ποστάρει κάποιος καινούριο τραγούδι bolt thrower/motorhead/tankard κλπ μην ξεχάσετε να βρείτε την αφορμή να συζητήσετε για το πως βλέπετε τη μουσική γενικότερα ως τέχνη και μέσο ανύψωσης του ανθρώπινου είναι, να γνωρίσετε τον εαυτό σας και να συνειδητοποιήσετε μερικά πράγματα αφού "τίποτα δε συμβαίνει επειδή συμβαίνει"

ShamRock n' Roll Tyler_Durden's Avatar

Βρε παιδιά τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά νομίζω. Και επαναλαμβάνομαι (πάλι). Κανείς δεν γουστάρει ή σιχαίνεται μια μπάντα κοιτώντας ΠΡΩΤΑ την παραγωγή. Το πρωτεύον είναι το μουσικό περιεχόμενο. Η σύνθεση. Η παραγωγή πρέπει να είναι πολύ "εκκεντρική" (με την καλή ή την κακή έννοια) για να έχει τον πρώτο λόγο στο αν σου αρέσει κάτι ή όχι. Εδώ, -απ' ότι φαίνεται τουλάχιστον- έχουμε μια παραγωγή η οποία στους ακροατές που απευθύνεται δεν επισκιάζει την σύνθεση αρνητικά. Είναι απλά μια "σύγχρονη" παραγωγή ενός mainstream μελωδικού death metal σχήματος με ότι αυτό συνεπάγεται. Ωστόσο η μουσική των Amon Amarth έλκει όσους έλκει, είτε την ακούσεις σε audiophile hifi, είτε σε μονοφωνικό τρανζίστορ στην παραλία. Δεν είναι μουσική - τέχνη. Είναι μουσική διασκέδασης. Ως τέτοια λοιπόν, η παραγωγή πρέπει να είναι ΑΘΛΙΑ για να της δώσεις σημασία. Και στην τελική είναι και θέμα συνήθειας, θέμα μουσικού background και θέμα προσδοκιών το πως αντιλαμβάνεται κάποιος μια παραγωγή. Και θα φέρω κι άλλο ένα παράδειγμα. Το πρώτο maiden, έχει ακουστεί πολλές φορές οτι σε επίπεδο παραγωγής χολαίνει, και το έχει πει κι ο Harris, ότι σε μερικά σημεία ο ήχος από τις κιθάρες δεν του αρέσει καθόλου ας πούμε. Δεν μπορείς να πεις ξέρωγώ πχ στον maiden-ά "ρε φίλε με τι λόγικη σου αρέσει το phantom of the opera όταν ακούγεται τόσο "αδύναμο" ή τόσο "τάδε" στην παραγωγή. Δεν στέκεται εκεί ο άλλος δηλαδή. Χμ δεν ξέρω αν γίνομαι σαφής.

(Υ/Γ: Αγαπητέ αναγνώστη, θαυμαστή μου, εκτός ER, έχε υπόψιν σου οτι αυτό το θρεντ (πολλώ δε μάλλο ο τίτλος του) δεν είναι του λατρεμένου σου Tyler_Durden, που προσκυνάς καθημερινά και ανάβεις κεριά στο όνομά του, αλλά ένα split απ' το οφ τόπιξ )
    Fred FlintSTONER: YabadabaDOOM !

post modern vegetarian h2he's Avatar

Εγώ πάντως δεν εχω καταλάβει ακριβώς το ερώτημα που τίθεται. Αν σε κάποιον μπορεί να αρέσουν/αγαπάει/έχει ερωτευτεί τις "πλαστικές" ή οποιουδήποτε άλλου είδους "κακές" (πέστε το και αταίριαστες) παραγωγές ή το κατά πόσο είναι εύκολο να τις αγνοήσει όταν η μουσική του αρέσει; Προφανώς δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που προτιμάει τον ήχο του τελευταίου Amon Amarth από αυτόν του πρώτου π.χ. ή που θα πει ότι "εγω θέλω να ακούσω τα ντραμς μου τουπατουπατουπατου", αλλά από την άλλη προφανώς το θέμα "καλή παραγωγή" είναι διαφορετικό για κάθε μουσική που έχουμε μπροστά μας. Απλά μαρίλλιε αυτό που λέει ο κόσμος καλασαςγαμανεοιαμοναμαρθ (μάλλον) είναι ότι ας έχει επικα ριφφς και πόρωση και ας είναι οτιναναι η παραγωγή. Από την άλλη μιλώντας για παραγωγές ρε warlord, οκει καταλαβαίνω την οπτική σου, αλλά πόσες τρου αντεργκραουντ μπάντες έχουν χαντακωθεί από κακίστατες παραγωγές είτε λόγω έλλειψης χρημάτων και δυνατοτήτων, είτε ακόμα χειρότερα λόγω άποψης. Είναι εξίσου κακό με την βιομηχανοποιημένη πλαστικούρα τύπου μεταλμπλεηντς/σεντσουρυμιντια κλπ όπου όλοι οι ήχοι βγαίνουν από μια γραμμή παραγωγής είτε παίζουν ντεθ, είτε μπλακ, είτε καρσιλαμα.

Αλλά ειλικρινής απορία μαρίλλιε, από όσο έχω δει γενικά γουστάρεις και αυτά τα ψιλοποπ πανκ ή διάφορα ιμοκορς που πολλές φορές βγαίνουν επίσης από γραμμή παραγωγής. Πιστεύεις ότι και εκεί δεν υπάρχουν παραγωγές μανιέρας που γυαλίζουν τα πάντα και κάνουν ξέψυχισμένο το αποτέλεσμα;
    Can't get it down without crying

τώρα εδώ που τα λέμε είναι και λίγο ανήθικο να επιτίθεσαι έτσι σε μενα, ειδικά με το τελευταίο σχόλιο στο ποστ σου.

το ανίδεο είναι όμως να κάνεις θρεντ γιατί δεν γίνονται άλμπουμ ρηβιους, γιατί πετάγονται οι ρα παραιες στα θρεντ μας και μας κράζουν τους μαστοντον, γιατί είμαστε κολλημένοι όταν οι άλλοι δεν διαβάζουν τους στίχους
    και μετά να λές ...

''αντε γαμηθείτε μωρέ μαλάκες που θέλετε και φιλολογικές αναλύσεις''

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ