μερικές σημειώσεις.
Πρώτα απ' όλα εννοείται οτι ποστ μου ΔΕΝ ήταν σε φάση "έλα μωρέ τι να μας πεις κι εσύ που δεν τους έχεις ακούσει". Και αυτό, για τον προφανή λόγο οτι απ΄όσο βλέπω εδω μέσα, και πλήθος ακουσμάτων πολλαπλάσιο από το δικό μου έχεις, (συνεπώς και να 'θελα, δεν με παίρνει να το παίξω ξερόλας) και επίσης εννοείται οτι ο καθένας μπορεί να έχει ότι γνώμη θέλει.
Το αν σε/σας αφορούν οι ΑΑ το ρώτησα με την έννοια του ότι αν ακούς ΑΑ, στους τελευταίους τουλάχιστον 3 δίσκους, δεν θα δεις τρομερές ηχητικές διαφορές στην παραγωγή. Δηλαδή τους αγαπάς ή όχι γιατί αυτός είναι ο ήχος τους εδώ και αρκετούς δίσκους. Δε σου κάνει αρνητική εντύπωση δηλαδή το νέο κομμάτι στο θέμα ήχος, και πας παρακάτω. Τώρα στο θέμα σύγκρισης Sabbath με οτιδήποτε άλλο θές, εννοείται οτι και για μένα δεν υπάρχει βαρύτερο πράμα σε riff και 15 electric wizard μαζί να βάλεις. Αλλά θεωρώ κάπως άτοπη αυτήν την σύγκριση. Και για την διαφορά του είδους, και της εποχής (όχι ως προς την τεχνολογία). Και ξαναλέω. Μπορεί να χτυπάει άσχημα το εμπορικό hype των ΑΑ και να μετουσιώνεται σε εσάς στην "πλαστική" παραγωγή, στα μπλουζάκια, στα μπιχλιμπίδια ή οτιδήποτε ακολουθεί ένα hype ακόμη και με την κακή έννοια του όρου , αλλά οι ΑΑ έγιναν αγαπητοί μέσω ενός τέτοιου ήχου, μα κυρίως λόγω της μουσικής τους ουσίας, κι όχι της παραγωγής που θα μπορούσε να πει κανείς οτι από ένα σημείο και μετά είναι και θέμα συγκυρίας. Πως να το πω με άλλα λόγια. Η παραγωγή δείχνει να είναι τέτοια, που ένας ήδη ακροατής των ΑΑ δεν θα ξενερώσει. Δεν είναι ρε παιδί μου κάτι που είναι το πρώτο που προσέχεις. Εκεί θέλω να καταλήξω. Προσωπικά πάντως, πέστο αμπαλοσύνη, πες το πλαστικομεταλλάς του χάμερ, αυτό που με ενδιαφέρει είναι η μουσική. Την παραγωγή θα μπώ στην διαδικασία να την σχολιάσω, είτε επειδή θα είναι πανάθλια και θα χαντακώνει την όποια προσπάθεια (βλέπε το εύκολο παράδειγμα St. Anger) είτε όταν θα είναι τόσο γαμάτη και θα εξυπηρετεί τον δίσκο με τέτοιο τρόπο που θα του δίνει extra πόντους. Κανένας ελιτισμός, καμία δειλία. Μάλλον "αθώο" (ίσως και οπαδικό) αυτί.![]()