εστεμπαν καμια επαφη. Όπως εξηγούν εδώ και σελίδες μορφιν και ντραγκον, κανένας χορτοφάγος ΕΔΩ ΜΕΣΑ δε σας την είπε για το κρεας. Κανείς δε σας έκανε κήρυγμα. αντίθετα εσείς χλευάζετε και ποστάρετε χαζά πράματα.
προς υποδελοιπούς που συνομίλησα: δεν είμαι χορτοφάγος, απλώς με εκνευρίζει το υφάκι σας. Είπα του ρατποιζον ότι τρώω σπάνια κρέας, πρώτον γιατί δε μ'αρέσει και δε μου λείπει πολύ, δεύτερον γιατί δεν έχω πια όρεξη να με ταίζουν ορμόνες και αντιβιωτικά και το βιολογικό κρέας μου είναι ακριβό για συχνότερη κατανάλωση πέραν του μια φορά το δεκαήμερο (κι αυτό πουλερικά, κόκκινο κρέας έχω να φάω πάνω από μήνα κι αυτό σε steak house). Ψωνίζω όσο συχνότερα μπορώ από βιολογικά μαγαζιά τα φρούτα και τα λαχανικά μου, για τους ίδιους λόγους που ανέφερα πριν. Δε χρησιμοποιούν αυξητικές ορμόνες, παίζουν λιγότερα φυτοφάρμακα, το χώμα δεν είναι μολυσμένο και όλα αυτά τα ξέρω γιατί γίνονται έλεγχοι, δεν αποφασίζει ο καθένας να βάλει ταμπέλα "βιολογικο" και τον πιστεύουμε. Οι τιμές μέχρι πριν περίπου δυο χρόνια ήταν όντως απαγορευτικές, αλλά όσο περισσότερος κόσμος αγοράζει και ανοίγει η αγορά, πέφτουν οι τιμές. Πχ μήλα κανονικά 1,99 το κιλό, βιολογικά 2,29, για τέτοιες διαφορές μιλάμε. (αυτό για τον κασερίνο που καλά είπε ότι Γερμανία είναι διαφορετικές οι συνθήκες και εδώ μπορείς να τρω βιολογικά χωρίς να δίνεις έναν ολόκληρο μισθό). Και δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι δε χρησιμοποιούν καθόλου φάρμακα, απλά είναι λιγότερα (ένας κάπως ηλικιωμένος φίλος μου 'χει πει ότι μικρός που είχαν μηλιές και δεν ψεκάζανε, όλα τα μήλα σχεδόν είχαν σκουλίκια, τα έβγαζαν και έτρωγαν τα μήλα)
Επίσης, με λιγότερο κρέας και τυρί νιώθω καλύτερα, σωματικά, όχι ψυχολογικά, τι να κάνουμε τώρα. Χωνεύω καλύτερα και τα σχετικά. Και επίσης, διάολε, το κρέας παλιά ήταν είδος πολυτελείας, τρώγαν κάθε 15 μέρες, η μαζική παραγωγή για να τρώει ο λαός κάθε μέρα κρέας δεν είναι νορμάλ, 2,5 Ευρω το κιλό το χοιρινό, δεν είναι δυνατόν να είναι υγιεινό, πως να το κάνουμε.
Άμα ξέχασα κάτι θα επανέλθω, αλλά γενικά, αφήστε τον κόσμο να τρώει ό,τι θέλει και στοπ δε μαντνες επιτέλους