ο μπερές
Ε επιτηδευμενο μωρε, πως η ταινια φτιαχτηκε με σκοπο ακριβως για να σοκαρει περισσοτερο παρα για να περασει καποιο τεραστιο νοημα. Δε νομιζω πως γενικα το μειζον προβλημα της κοινωνιας ειναι το "schooling at home", ουτε βρηκα 1000 συμβολισμους στην ταινια οπως ανακαλυψαν ισως καποιοι που την βρηκαν εξαιρετικη. Βαλε μαζι σε αυτα την επιτηδευμενη αργη σκηνοθεσια συν αλλες τεχνικες λεπτομερειες, ε αυτο εννοω πως η ταινια ειναι δηθεν. Το "ψευτο" το βαζω για εμφαση και για την ειρωνεια της υποθεσης, καθως ετσι αναφερθηκε προηγουμενως.
ΥΓ. Φυσικα δε ειναι υποχρεωμενη καθε ταινια που φτιαχνεται να περναει καποιο τεραστιο νοημα, δεν λεω κατι τετοιο, απλα ε οκ, συνηθιζεται να θεωρουμε (εγω τουλαχιστον) αριστουργηματα τις ταινιες που εχουν κατι παραπανω να μας πουν.
δε μου άρεσε ιδιαίτερα, δε θα την ξανάβλεπα δηλαδή ..από την άλλη όμως μου χει κάτσει στον εγκέφαλο..και σπανίως μου "μένουν" ταινίες
"Society, have mercy one me
i hope you're not angry, if i disagree..."
παντως περα απο την αρρωστια που απεκτησα μετα απο αυτη την ταινια , ο πατερας ειναι ιδιος μεSpoiler
Briar
Κι άλλη μια απορία: αυτό που μελετάει η ταινία μπορεί να μην είναι το μείζον πρόβλημα της κοινωνίας, αλλά είναι και πάλι ένα πρόβλημα, και η ταινία το προσεγγίζει γαμάτα. Όλοι με το εκάστοτε μείζον θέμα θα ασχολούνται;
Βέβαια εάν είναι όντως αντιγραφή όπως λέτε ψιλοσκατά στις κάμερές τους. Από την άλλη έκαναν πολύ καλή δουλειά. Δεν ξέρω.
Δήθεν λοιπόν είναι: 1. επιτήδευση, 2. χωρίς βάθος.
Οκ, στο πρώτο σκέλος Η ΜΕΤΑΛ για παράδειγμα είναι μια τελείως επιτηδευμένη και υπερβολική μουσική από τους manowar μέχρι τους theater, δε καταλαβαίνω γιατί η επιτήδευση είναι κάτι εξ' ορισμού κακό. Πάντοτε υπήρχε επιτηδευμένη τέχνη και πάρα πολλές φορές αυτό είναι το ζητούμενο.
Στο δεύτερο σκέλος έχουμε να κάνουμε με κάτι τελείως υποκειμενικό που αφορά στο τι τύπος είσαι, τι βιώματα έχεις και σίγουρα με τι προδιάθεση βλέπεις μια ταινία κλπ. Αν έρθει ο radical larry για παράδειγμα και μου πει με τη γνωστή υφάρα του ΜΑΛΑΚΑ ότι το space odyssey είναι ψευτοδήθεν επειδή δε κατάλαβε το χριστό του το πρόβλημα το έχει ο larry, όχι το φιλμάκι.
ημιοφτόπικ αλλά εδώ τα λέει πολύ καλά περί επιτήδευσης κι ας αφορά το χεβημέταλ κατά κύριο λόγο.
1324 λέξεις στα αγγλικά. How pretentious!
Δηλαδή fixxxer εσύ κατάλαβες ότι η ταινία αναφέρεται στο "schooling at home";; Σε σόκαρε κιόλας;
After the Triumph of Your Birth.
Ικονοκλαστ, την επομενη φορα που θα λες "ηρεμησε, δεν παω να κανω φλειμ, απλα ρωταω" μη γινεσαι προβλεψιμος ειρων και εξυπνακιας στο αμεσως επομενο σου ποστ, χαλαει ολη τη φαση. Η επιτηδευμενη τεχνη για την τεχνη δε με ενοχλει, γι αυτο αλλωστε γουσταρω και αρκετο "ευρωπαικο κινηματογραφο", αν θελεις και διαπιστευτηρια, ειμαι φαν του Lars Von Trier μεχρι το κοκκαλο!2121@@!!@@@!! Με ενοχλει το επιτηδευμενο "θα κανω μια ταινια και θα βαλω μεσα και πουτσες και μουνια και πολλα αλλα διαφορα για να σοκαρω πρωτιστως και να λενε τι γαματο ταινιακι εφτιαξα". Υπαρχουν πολλα μεσα με τα οποια μπορεις να προσεγγιζεις την απομονωση του ανθρωπου απο την κοινωνια και πως αυτη τον μετατρεπει σε ζωο που πραττει μονο με βαση τα ενστικτα του.
ΥΓ. Σου απανταει την ερωτηση σου αυτο Kingdom Gone?
YΓ2. Χαρμπιντζερ, το γραφω στο υστερογραφο στο ποστ που κουοταρες, αλλα επιλεγεις να το αγνοησεις προφανως.
Ναι, κατάλαβα ότι είδες τον Μόγλη.
After the Triumph of Your Birth.
Ελα, ο επομενος στο βωμο της εξυπνοτερης ατακας. Οχι δε με σοκαρε, εχω δει πολυ πιο σοκαριστικες ταινιες. Επισης μαλλον εχετε βγαλει μερικοι το συμπερασμα οτι ξερω γω η ταινια δε μου αρεσε, ενω εγραψα (σχεδον?) αυτολεξει πως τη βρηκα πολυ καλη. Βρισκω ανουσια αυτην την "αντιπαραθεση", ειδικα οταν ο ικονοκλαστ επι σελιδες πριν κανα χρονο εγραφε παρεμφερη πραγματα με μενα για την ταινια, πως ειναι πολυ καλη δηλαδη αλλα οχι και αριστουργημα.
Δεν είδα πουθενά να λέω ότι είναι αριστούργημα έτσι κι αλλιώς. Το να ρωτάς «τι σημαίνει ψευτοδήθεν του κερατά» δε σημαίνει ότι θεωρείς κάτι αριστούργημα ξέρεις. Το αντίθετο, το να λες ότι κάτι είναι «ψευτοδήθεν του κερατά» ναι, σημαίνει ότι δε σου άρεσε μάλλον.
Εντωμεταξύ, αυτό που λές παραπάνω για την επιτήδευση του «πούτσες και μουνιά για το σοκ» το κάνει και ο Τριερ πχ. To antichrist άρα είναι ψευτοδήθεν;
Last edited by ikonoklast; 28-01-2011 at 21:34.