Λοιπόν.
Ήρθε χθες το Kindle μου. Θα προσπαθήσω να είμαι αντικειμενική όσο μπορώ.
Είναι
1. πάρα πολύ όμορφο,
2. πολύ βολικο από άποψη διαβάσματος, σίγουρα είναι πολύ κοντύτερα σε βιβλίο απ'ότι σε οθόνη υπολογιστή (και είναι και πολύ ενδιαφέρων ο τρόπος που δουλεύει),
3. πολύ εύχρηστο (αν και - καταραμένη apple - πάω συχνά να πατήσω την οθόνη, και δεν έχω καν iphone η ipad να πεις ότι έχω συνηθίσει). Αγόρασα και ένα βιβλίο και πέρασα μέσα, σήμερα πέρασα και ένα pdf από τη δουλειά και είναι μια χαρά. Το wireless δουλεύει άψογα και η παράδοση του βιβλίου από το amazon στο kindle έγινε σε χρόνο <30 sec.
4. Έχει διάφορες μικροβλακειούλες που το κάνουν υπέροχο gadget, όταν το κλέινεις για παράδειγμα (και επειδή η οθόνη του καίει ελάχιστο ρεύμα) εμφανίζει μία διαφορετική εικόνα, είτε "πορτραίτο" συγγραφέα είτε κάτι σχετικό με λογοτεχνία γενικότερα.
Επίσης λίγο αργά το ξέρω, αλλά τώρα ασχολήθηκα με το θρεντ, τον εκτελωνισμό τον κάνει η ίδια η Άμαζον, δλδ στα λεφτά που λέει ότι πληρώνετε στο site συμπεριλαμβάνουν εκτελωνισμό, δεν είναι έξτρα. Γενικώς πρέπει να έχει μεγάλα delivery times πάντως.
Το μοναδικό "αρνητικό", που οκ, δεν είναι αρνητικό τελικά, είναι ότι δεν έχει δικό του φως, δεν είναι backlighted (αλλά γι'αυτό είναι ξεκούραστο και σα βιβλίο και μπορείς να διαβάζεις σε πολύ φως) - κυκλοφορούν διάφορα αξεσουάρ για φωτάκι kindle πάντως.
Είμαι αρκετά ενθουσιασμένη μπορώ να πω. =)