Page 10 of 52 FirstFirst ... 8910111220 ... LastLast
Results 136 to 150 of 767

Thread: Σκυλοθρεντ

Οργισμένος Βαλκάνιος Pinatero's Avatar

ειδα προσγατα το "χατσικος στορυ" με τον Ριτσαρντ τοπ γκίερ, που ειναι αληθινη ιστορια και ισοπεδωνει ολες τις υπολοιπες περι νεκρων αφεντικων και πιστων σκυλων, μεταφορα της οποιας γινεται στην ταινια

http://en.wikipedia.org/wiki/Hachik%C5%8D

Spoiler

In 1924, Hidesaburō Ueno, a professor in the agriculture department at the University of Tokyo took in Hachikō as a pet. During his owner's life Hachikō greeted him at the end of the day at the nearby Shibuya Station. The pair continued their daily routine until May 1925, when Professor Ueno did not return. The professor had suffered from a cerebral hemorrhage and died, never returning to the train station where Hachikō was waiting. Every day for the next nine years the golden brown Akita waited at Shibuya station.

Hachikō was given away after his master's death, but he routinely escaped, returning again and again to his old home. Eventually, Hachikō apparently realized that Professor Ueno no longer lived at the house. So he went to look for his master at the train station where he had accompanied him so many times before. Each day, Hachikō waited for the return of his owner.

The permanent fixture at the train station that was Hachikō attracted the attention of other commuters. Many of the people who frequented the Shibuya train station had seen Hachikō and Professor Ueno together each day. They brought Hachikō treats and food to nourish him during his wait.

This continued for nine years with Hachikō appearing precisely when the train was due at the station
    ............... εχει και τη συνεχεια
    ..Γω νόμιζα πως ήσασταν ο Σπουδαίος Θεός, ο Μεγαλοδύναμος
    αλλά σεις δεν είστε παρά ένα ειδωλάκι, ένας κόπανος με γραβάτα
    Σκύβω ήδη να πιάσω το κέρατο
    που χω κρυμμένο στα σταράκια μου...

http://justaburn.blogspot.gr/
    http://www.facebook.com/pages/Nights...70783152963345
    http://www.downtunedmag.com/p/downtuned-radio.html
    https://www.facebook.com/1000modsFanClub

Sympathy Junkie. Amnesiac.'s Avatar

Για πείτε οι γνώστες.

Μου ζήτησαν να υιοθετήσω ένα χάσκι το οποίο κινδυνεύει άμεσα να μείνει άστεγο. Για να συντομεύσουμε τη συζήτηση να ξεκαθαρίσω ότι δε θα σκεφτόμουν ποτέ να πάρω τέτοιο σκυλί και να το κλείσω σε ένα διαμέρισμα στο Αιγάλεω, απλά αυτός που το έχει δε μπορεί να το κρατήσει άλλο και θέλει να το δώσει σε γνωστό γιατί το έχει αγαπήσει. Εγώ δεν είμαι καθόλου αρνητικός στο να έχω σκύλο, αλλά το βασικό μου πρόβλημα είναι μη δυστυχίσει το σκυλί και πεθάνει από κατάθλιψη ή το ρίξει στα ναρκωτικά. Τώρα είναι σε μια υπερβολικά μικρή αυλή, 3x3 ξερωγώ, αλλά αυλή.

Α, δεν έχει συμπληρώσει χρόνο ακόμα.

Πείτε αν μπορείτε ποιές παραμέτρους θα πρέπει να σκεφτώ για να αποφασίσω γιατί αν και έχω σκύλο στο εξοχικό, αυτός ζει κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες, οπότε με τίποτα δε μπορώ να πω ότι έχω εμπειρία στο θέμα.
    I went down into the valley to pray.
    I got drunk and I stayed all day.

Ξυδόμπαρμπας Raven Lord's Avatar

ζόρι γενικά σε διαμέρισμα... δεν μπορείς να το πας κ αυτό στο εξοχικό?
    Rock or Nothing

Αν μπορούσα δε θα το σκεφτόμουν. Αλλά δεν.

Δεν ακούγεται πολύ καλή ιδέα ε. Άστεγο δε θα μείνει, τα χάσκι τα ζητάνε. Είναι κρίμα επειδή "θέλει να το δώσει σε γνωστό" να κλείσετε το σκυλάκι στο διαμέρισμα ενώ μπορεί ψιλοάνετα πιστεύω να βρεθεί σπίτι με αυλή.
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

γεροντοκόρη με γάτες Weiss's Avatar

είναι κάπως βασικό το πόσο χρόνο περνάς στο σπίτι γενικώς, δλδ αν είσαι στο 8ωρο της δουλειάς και μετά έχεις μάθημα και μετά βγαίνεις και γυρνάς και κοιμάσαι κάθε μέρα, το σκυλί δε θα περνάει καλά. Αν λείπεις (συνήθως) 9-10 ώρες και κατά τα άλλα είσαι σπίτι, είναι πιο οκ. Προφανώς βέβαια από το να μείνει το σκυλί στο δρόμο, ας λείπεις και 11 ώρες ή 12, απλά μια μικρή κατάθλιψη θα την έχει.

προφανώς πρέπει να σκοπεύεις να βγαίνεις βόλτες, 3-5 φορές τη μέρα οπωσδήποτε (οι 3 είναι λίγες για μεγάλο σκυλί imo), να αποφασίσεις στα σίγουρα γερή κλιματιστική μονάδα γιατί το χάσκι το καλοκαίρι θα πεθαίνει. Επίσης σίγουρα να ξέρεις τι θα κάνεις στις διακοπές, ότι είτε πας κάπου με αυτοκίνητο / κάπως που να μπορείς να το έχεις μαζί ή θα έχεις άνθρωπο να το προσέχει σε μόνιμη βάση(γιατί το σκυλί δεν την παλεύει μόνο του - υπάρχει και η λύση του ξενοδοχείου αλλά έχω μηδενική εμπειρία). Άμα είσαι στη Λάρισα μια βδομάδα το μήνα, προφανώς πρέπει να υπάρχει κάποιος να μένει με το σκυλί. Το οικονομικό επίσης είναι ένα θέμα, κονσέρβες, ξηρά τροφή και κτηνίατρος είναι αρκετά χρήματα εν τέλει.

Επίσης, αν είναι <1 έτους πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι θα κάνει και κάποιες ζημιές, ειδικά άμα μένει μόνο του. Κυρίως θα μασουλάει. Και γενικότερα θα είναι ζωηρό. Πιστεύω ότι με το θέμα του χώρου θα την παλέψει εαν τον βγάζεις βόλτες και δε βαριέσαι να ασχολείσαι μαζί του. Και σου ξαναλέω, σε τέτοια περίπτωση πρέπει να σκέφτεσαι και που θα καταλήξει το σκυλί, δλδ για μένα, καλύτερα λίγο πιο βαριεστημένο αλλά σε σπίτι που το αγαπάνε και το προσέχουνε παρά σε κανένα καταφύγιο ζώων ή στο δρόμο.

εντιτ: αν υπάρχει περίπτωση σπιτιού με αυλή όπως λένε οι παραπάνω, δεν το συζητάμε ε.
    εντιτ2: όλα προφανή είναι σ'αυτό το ποστ, και έσβησα και καναδυο, 0 στην έκθεση.
    Last edited by Weiss; 18-01-2011 at 20:43.

Quote Originally Posted by Dragonlord View Post
    Δεν ακούγεται πολύ καλή ιδέα ε. Άστεγο δε θα μείνει, τα χάσκι τα ζητάνε. Είναι κρίμα επειδή "θέλει να το δώσει σε γνωστό" να κλείσετε το σκυλάκι στο διαμέρισμα ενώ μπορεί ψιλοάνετα πιστεύω να βρεθεί σπίτι με αυλή.
    Αυτή είναι η βασική μου ανησυχία και γιαυτό δε θα το πάρω μάλλον, απλά μιλάμε για έσχατη λύση, ο τύπος που το έχει αρνήθηκε και να το πουλήσει γιαυτό ακριβώς το λόγο.

Το θέμα της Λάρισας είναι αντιμετωπίσιμο (παντού αυτή η Λάρισα ρε πούστη μου), του χρόνου_με_παρέα επίσης, όπως και του κόστους, γενικά όλα λύνονται εκτός από το να το καταδικάσω σε δυστυχία χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι γιαυτό.

Κωλοκατάσταση.

Senior Member takuma's Avatar

Το θεμα δεν ειναι το αν θα ζει σε διαμέρισμα, απειρα σκυλιά ζουν σε αυτό, αλλα το ποσο εισαι ετοιμος να ανταπεξέλθεις και ποσο χρόνο θα αφιερώνεις στον σκύλο.
    Αν εκτονώνεται με βόλτες(σίγουρα 3 την μέρα) κλπ τότε δεν θα εχει πρόβλημα. Έχεις ομως τον χρόνο? Είναι θέμα προτεραιοτήτων βασικά, αμα γουστάρεις θα βρίσκεις πάντα χρόνο, αν όχι θα θέλεις να κάνεις άλλα πράγματα πρώτα.

Καλοκαίρι και γενικά διακοπές πρεπει ή να τον παίρνεις μαζί σου ή να έχεις κάπου να το αφήνεις.

Λεφτά για αμπουλες, χαπάκια, εμβόλια, τροφή + εκτακτα κτηνίατρος. 400-1000ευρώ τον χρόνο βγαίνουν.

Επισης σκέψου πως αν το παρεις θα το εχεις ~ 10 χρόνια, οποτε μην κάνεις βεβιασμένες κινήσεις.

Αν μείνει άστεγο άμεσα, μπορεις να το φιλοξενήσεις μεχρι να βρεθεί κάποιο καλό σπίτι. Βάζεις αγγελίες κλπ αλλα προσέχεις γιατι ειναι χάσκυ και θα σε πάρουν τηλ πολλοί μλκες που θα το θέλουν για ζευγάρωμα ή για να το πουλήσουν αργότερα κλπ

314222 Mitsmann's Avatar

Quote Originally Posted by takuma View Post
    Βάζεις αγγελίες κλπ αλλα προσέχεις γιατι ειναι χάσκυ και θα σε πάρουν τηλ πολλοί μλκες που θα το θέλουν για ζευγάρωμα ή για να το πουλήσουν αργότερα κλπ

Oντως υπαρχουν πολλα κατακαθια που θα προσπαθησουν να εκμεταλευτουν αυτοι την κατασταση.

γι αυτο παρτο και πουλα το πρωτος.
    "Τι χτυπαω??"

"Ενα μονο με ελιες. Και ενα μονο με πατατες."

Τελικά αποφάσισα να μη το πάρω και να πρήξω τον τύπο να το δώσει σε κανα σπίτι με αυλή, σε μια οικογένεια που θα το αγαπήσει και θα το κάνει ευτυχισμένο, που θα μπορέσει να του προσφέρει όσα ζητάει, ένα τρυφερό χαμόγελο, μια ζεστή αγκαλιά.

Κρίμα, ήδη είχα αρχίσει να φαντασιώνομαι τις "άχουτο τι γλυκούλι!! να το χαϊδέψω;;" φάσεις στο δρόμο.

bump

Το χάσκυ όπως είπαμε θα αποφύγω να το πάρω, αλλά έχω ψηθεί να πάρω ένα σκύλο και να παίξω μαζί του για καμιά βδομάδα μέχρι να βαρεθώ και να το πετάξω στο δρόμο.

Για πείτε ιδανικά σκυλιά για διαμέρισμα. Όχι τσιουάουα ε.

Επίσης, είναι καλύτερο να πάρω από πετ σοπ ή από κανα καταφύγιο ζώων; Από τη μία σιχαίνομαι την ιδέα του πετσοπ και επίσης θα μου άρεσε να πάρω κάποιο που έχει περισσότερη ανάγκη για φροντίδα και προδέρμ, από την άλλη με μια σύντομη έρευνα στο ίντερνετ πέτυχα πολλούς να λένε ότι τα καταφυγιακά (...) έχουν πολλές φορές προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς τα οποία δε λύνονται εύκολα. Ξέρετε κάποιο καλό πετσοπ ή καταφύγιο με σωστούς και τίμιους ανθρώπους;

Αν έχει σημασία στην απάντηση σας, έχω την τάση να μην είμαι και πολύ αυστηρός με τα σκυλιά, συγκεκριμένα με κάνουν ό,τι θέλουν, δεν ξέρω αν έχει σημασία στην επιλογή αυτό.

A rock, an island Drumsick's Avatar

Να πάρεις γάτα.

Δε τις γουστάρει το ΜΩΡΟ.

Και επίσης προτιμώ σκύλο.

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ, αν και είμαι σκυλοφάν, θα προτιμούσα γάτα για διαμέρισμα. Είσαι σίγουρος δηλαδή ότι θα έχεις όρεξη τα επόμενα δέκα χρόνια να τον πηγαίνεις βόλτες καθημερινά; Η γάτα είναι πιο ανεξάρτητη κι αν τη βαρεθείς μπορείς να την αφήσεις έξω από το σπίτι της Μάγιας για να τη μαζέψει.
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

Quote Originally Posted by Dragonlord View Post
    Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ, αν και είμαι σκυλοφάν, θα προτιμούσα γάτα για διαμέρισμα. Είσαι σίγουρος δηλαδή ότι θα έχεις όρεξη τα επόμενα δέκα χρόνια να τον πηγαίνεις βόλτες καθημερινά; Η γάτα είναι πιο ανεξάρτητη κι αν τη βαρεθείς μπορείς να την αφήσεις έξω από το σπίτι της Μάγιας για να τη μαζέψει.
    Ο σκύλος τρώγεται πιο εύκολα. Δε θέλω γάτα.

Αν βαρεθώ να το πηγαίνω βόλτες θα του μάθω να βλέπει τηλεόραση.

Σοβαρά, απαντήστε στα ερωτήματα, δε θέλω να πάρω λάθος αποφάσεις.

Tags for this Thread