Page 8 of 10 FirstFirst ... 678910 LastLast
Results 106 to 120 of 141

Thread: Machete (2010)

Giagias me Jazzmaster Marillion's Avatar

Αμα αρχίζουμε να αναλύουμε το θέμα του σεξισμού και των υπόγειων μηνυμάτων στο Machete νομίζω ότι χάνουμε το παιχνίδι από την αρχή. Η ταινία είναι εκεί για να εκμεταλλευτεί τη ζήτηση που έχει οποιαδήποτε μορφή καλτ τελευταία (από προσπάθειες τύπου Expendables μέχρι τα remake της κάθε τελειωμένης 70s σπλατεριάς), η οποία έχει γιγαντωθεί στα περισσότερα πεδία τέχνης εδώ και χρόνια.
    ετερον εκατερον. για να τα δούμε τα πράγματα λίγο πιο ρεαλιστικά γιατί καταλήξαμε να συζητάμε άλλα πράγματα να πούμε πως η αναφορά στο μασέτ για σεξιστικό περιεχόμενο είναι συμπτωματική και δεν έχει να κάνει με το γεγονός πως η ταινία αποτελεί την επιτομή του ή το παράκανε στο συγκεκριμένο θέμα ξέρω γω. θα μπορούσαμε να χαμε μπει σε οποιοδήποτε τόπικ και να λεμε τα ίδια, ουσιαστικά μπήκα στη κουβέντα γιατί την προβάλανε σε αναρχοστέκι και συνέχισα γιατί νομίζω καταλάβαινα γιατί δε γουστάρει η μπαρμπ καί είπα να βγάλω τα μάτια μου. ακομα και αν το μασέτ εξυπηρετεί συγκεκριμένο σκοπό, ακόμα και αν είναι ωδή στην δήμητρα λιάνη παπανδρέου, ακόμα και αν ο ροντρίγκεζ χρηματοδοτεί το ίδρυμα κακοποιημένων γυναικών το γεγονός ότι οι λήψεις του (σαν σκηνοθέτης) επικεντρώνονται σε κώλους, βυζιά, μουνιά κτλ (edit : μεταξύ άλλων ε) δείχνει ότι η ταινία έχει male perspective και μάλιστα ολίγον βιτσιόζικό. σιγά τα νέα θα μου πείτε και τι περίμενες απ'το μασέτ. τπτ ρε αδέρφια δεν είναι το νόημα τι απαιτήσεις είχα εγώ απ'το μασέτ και απο οποιαδήποτε ταινία παρόμοιας θεματολογίας, το θέμα είναι οτι φτάσαμε να διασκεδάζουμε, να μην προβληματιζόμαστε, να το θεωρούμε φυσιολογικό και μαζί με μας να κάνουν το ίδιο και οι γυναίκες. και αν θέλετε να κάνουμε ένα απλό πείραμα, απλά σκεφτείτε πόσες φορές είδατε απροκάλυπτο male nudity οπουδήποτε (είτε παρωδία, είτε θρίλλερ, είτε κοινωνική ξέρω γω). και δε μιλάμε για το περιστασιακό κώλο απο δω και απο κει μιλάμε για κάμερα να λέει στον ηθοποιό τώρα θα δείξουμε με ζουμ το πουλί σου περίμενε λίγο. οκ υπερβολή γενικά να δείχνει οτιδήποτε με την κάμερα να υποδηλώνει φετίχ, να κεντράρει στο επίμαχο σημείο, να δίνει έμφαση κτλ. αν σας έρχετε κάτι (μπορεί να έχετε δει τπτ ψαγμένα ευρωπαικά αφού είτε σινεφίλ) για σκεφτείτε το entertainment value της σκηνής, ή γενικά το τι είχε να δώσει στη ταινία συνολικά και ελάτε πείτε το.
    Last edited by Marillion; 27-12-2010 at 10:15.

INDIE ROCK, PUNK-METAL, EMOCORE COMMANDO

http://letselectrify.blogspot.com si senior boss man, england very pretty

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ
    ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΒΟΛΑΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

επίσης αυτή εδώ η σκηνή γαμάει αλλά μην ψυχαναγκαστείτε για να κάνετε την σύνδεση με τα προηγούμενα. απλά δεν ήξερα που αλλού να την βάλω

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ

post modern vegetarian h2he's Avatar

Μαριλλιε, τα μεηλ νουντιτυ που λες μπορεί να μην υπάρχουν τόσο πολύ γιατί οι γυναικοκεντρικές ταινίες επικεντρώνονται σε άλλα πράγματα όταν θέλουν να πουλήσουν, γιατί απλούστατα άλλες προτεραιότητες έχουν οι περισσότερες γυναίκες (θες ότι αυτό είναι κατάληξη του πως έχει δομηθεί η (πατριαρχική?) κοινωνία γενικότερα, δεν θα στο αρνηθώ), το ζήτημα είναι ότι στις γυναίκες η βιομηχανία πλασάρει άλλα πράγματα, εκεί που στους άντρες πλασάρει βυζιά και κώλους (και άντερα). Αλλά ειλικρινά δε νομίζω ότι κάποιος θα γίνει σεξιστής (αν δεν είναι εξαρχής βλάκας ε) διασκεδάζοντας με το ματσέτε.
    Can't get it down without crying

τα λές καλά στις γραμμές 2 & 3. εγώ προσωπικά το ευχαριστήθηκα το μασέτι κάτι που μάλλον δεν έγινε κατανοητό απ'τα ποστ μου αλλά οκ. ήταν κουβέντα γενικότερης φύσεως όπως έγραψα. δεν θα κάνει σεξιστή κάποιον αλλά σίγουρα κατανοώ γιατί υπάρχει μια μερίδα που θα το κακοχαρακτηρίσει (ακόμα και αν φαίνεται γκρίνια σε μερικούς) και σίγουρα δεν καταλαβαίνω τον λόγο για να παίξει σε αναρχοαυτόνομο στέκι.

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ

Ούτε εγώ καταλαβαίνω το λόγο να πηγαίνεις σε αναρχοαυτόνομα στέκια αφού ευχαριστήθηκες τέτοια ταινία.
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

τώρα δλδ τι θέλει να πει ο ποιητής με αυτό το ποστ; να βάλουμε και μια τσοντα να παίζει το στέκι αφού όλοι (κιεγω μαζί) θα την παιξουμε. να είναι και αντρεκγραου ιντυ παραγωγή. με κάνεις να φέρνω ακραία παραδείγματα και να καταντάω γραφικός με τέτοια ποστ τέρμα όμως.

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ

Anti-Hero Reject's Avatar

γενικά σωστός ο Μαρίλλιον,αν και έχει το πιό σιχαμένο άβαταρ έβερ.
    Από το Le Haine και το Zeitgeist πέρασαν στο Machette.Σε λίγο θα παίξει και Γαρδέλης εκεί μέσα,στανταράκι.
    Barry Prudom-He's Public Enemy No1.

Δεν είναι ότι δεν το καταλαβαίνω, αλλά ρε παιδί μου, είναι και λίγο υποκριτικό αυτό το "τώρα είμαστε σε αναρχοστέκι, είμαστε αντιρατσιστές, αντισεξιστές, αντιφασίστες, αντικαπιταλιστές και συμπεριφερόμαστε μόνο μέσα σε αυτό το πλαίσιο". Και ναι, αν είναι να πας σε τσοντοσινεμά (γιατί οι περισσότεροι προτιμάμε να τις βλέπουμε μόνοι μας, δεν ξέρω για σας), καλύτερα να το κάνεις σε αναρχοστέκι αφού είσαι σε αυτή τη λογική. Αλλιώς, αν διαφωνείς, μην το κάνεις καθόλου. Αφού θα το δεις το γαμημένο το μασέτε. Τι, ντρέπεσαι; Θα πας να τα σκάσεις σε μούλτιπλεξ ή θα το δεις μόνος σου; Γιατί να το κάνεις αυτό, αν σου αρέσει να βλέπεις ταινίες με άλλους (αν πηγαίνεις δλδ σε προβολές σε αναρχοστέκια); Δηλαδή προσωπικά αν υπήρχαν και σκυλάδες στη φάση θα προτιμούσα ένα στέκι να γίνεται ελληνάδικο μια φορά τη βδομάδα παρά να πηγαίνουν σε μαγαζιά. Και στην τελική είναι λεπτή η γραμμή ανάμεσα στον αντισεξισμό και τον πουριτανισμό. Και είναι και λίγο κάπως να θες να είσαι αναρχικός άθρωπας, χωρίς θεούς κι αφέντες και τα ρέστα, και να δέχεσαι να σου επιβάλει αυτή η φωνούλα μέσα σου το πού θα δεις μια ταινία (που θες να τη δεις και που θα σ'αρέσει κιόλα).

Anti-Hero Reject's Avatar

απλά ρε Ντράγκονλορντ πρέπει να τηρούνται και κάποια προσχήματα.Δεν είναι ζήτημα πουριτανισμού,είναι κουλτούρας.Και καμιά 15ετία πίσω αν γινόταν αυτή η προβολή στο Βιολογικό θα έπεφταν άγριες μάπες.έχουν πέσει για πολύ μικρότερες αφορμές.
    πάντως εγώ αυτήν την μαλακία δεν την είδα,λόγω του ντόρου που έγινε την κατέβασα,και στο τέταρτο επάνω την έκλεισα.Όχι,δεν είμαι κουλτουρα/ζιπ/κιλότ,απλά μου φάνηκε μαλακιάρα του κερατά και δεν είχα όρεξη να χάσω 2 ώρες απο την ζωή μου.
    Last edited by Reject; 27-12-2010 at 19:52.
    Barry Prudom-He's Public Enemy No1.

Οργισμένος Βαλκάνιος Pinatero's Avatar

πληροφοριακα το "Στεκι στο Βιολογικο" δεν ειναι "αναρχοστεκι" και διαχειριζεται απο πολλους και διαφορους. η Biologica ειναι μια ομαδα μερος του Στεκιου που κυριως χρονια τωρα διοργανωνει lives, και κανει και καποιες προβολες (τις τριτες που εχει το "καφενειο"). Η συγκεκριμενη ομαδα εχει βγαλει ολο κι ολο (αν δεν κανω λαθος) ενα κειμενο που εχει να κανει με την diy μουσικη. περα απο τις πολιτικες αντιληψεις (που συντριπτικα ειναι αναρχικες, δεν ειναι απολιτικ τα παιδια), σαν ομαδα εχουν ξεκαθαρα πιο "μουσικο" προσανατολισμο.
    ετσι νομιζω πανω κατω οτι ειναι η φαση τους.
    το γιατι και πως εκαναν μια τετοια προβολη δεν μπορω να εκφερω αποψη γι'αυτους.
    ..Γω νόμιζα πως ήσασταν ο Σπουδαίος Θεός, ο Μεγαλοδύναμος
    αλλά σεις δεν είστε παρά ένα ειδωλάκι, ένας κόπανος με γραβάτα
    Σκύβω ήδη να πιάσω το κέρατο
    που χω κρυμμένο στα σταράκια μου...

http://justaburn.blogspot.gr/
    http://www.facebook.com/pages/Nights...70783152963345
    http://www.downtunedmag.com/p/downtuned-radio.html
    https://www.facebook.com/1000modsFanClub

κοίτα ντραγκον προφανώς αναφέρομαι στο βιολογικό και η προβολη μασετ αυτοαναιρεί δικά τους λεγόμενα και κανονισμους. δεν κατακρίνω ούτε το γούστο τους ούτε την αισθητική τους, ούτε τις γενικότερες απόψεις τους ούτε τπτ, όπως και δεν κακοχαρακτήρισα κανένα στο θρεντ. βρίσκω τρύπες όμως μέσα στην ίδια τους τη λογική και επειδή δεν είσαι εξοικειωμένος σε ποια λογική αναφέρομαι σου παραθέτω αυτά που έχω απτο ζαιν τους :

Σαν συναυλιακή ομάδα λειτουργούμε με γνώμονα την diy ιδεολογία την οποία αντιλαμβανόμαστε ως απάντηση στην κονσερβοποίηση της μουσικής παραγωγής, την ισοπέδωση της δημιουργικής διαδικασίας και την προβολη στερεοτύπων μαζικής διασκέδασης και θεάματος. Προσπαθούμε να δρούμε με ενα συλλογικό χαρακτήρα που να μην καλλιεργεί την αυτοπροβολή, αναιρούμε τους ρόλους του οργανωτή θεατή ενώ ταυτόχρονα θέλουμε ο χώρος του στεκιού να προβάλει αντιλήψεις ενάντια στην κοινωνία του θεάματος
    Το bar, η είσοδος και η προαιρετική συνεισφορά συμβάλλουν στα έξοδα των συναυλιών ενώ η τακτική δεν εξαγοράζει την πρόσβαση του στο συναυλιακό χώρο αλλά συνεισφέρει στο να πραγματοποιηθεί η συναυλία και να ενισχυθεί η ομαδα
    μπορείς να πατήσεις στις λεπτές γραμμές πως το κείμενο αναφέρεται σε ένα 80% στα μουσικά αλλά ακόμα και έτσι αν δεν μπορείς να δεις την λούμπα που έκαναν τι να πω. γενικά ότι έχω πει το είπα (λίγο περιληπτικά) είναι η αλήθεια όταν έκανα λόγο για λογική μαγαζάτορα λίγες σελίδες πίσω, τα ίδια και για την ''υποκριτική'' συμπεριφορά μου.

πινατέρο γιατί παίζουμε με τις λέξεις. oι ίδιοι που έγραψαν το μουσικό είναι και αυτοι που προβάλαν το μασέτ (biologica squad ξεκάθαρα δεξιά στην αφίσα). και δηλώνουν αναρχικοί και πάρτο όπως θες συγκριτικά με τους κανονισμούς που έχουν θέσει. αυτά.
    Last edited by Marillion; 27-12-2010 at 20:17.

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ

Οργισμένος Βαλκάνιος Pinatero's Avatar

Quote Originally Posted by Marillion View Post
    πινατέρο γιατί παίζουμε με τις λέξεις. oι ίδιοι που έγραψαν το μουσικό είναι και αυτοι που προβάλαν το μασέτ (biologica squad ξεκάθαρα δεξιά στην αφίσα). και δηλώνουν αναρχικοί και πάρτο όπως θες συγκριτικά με τους κανονισμούς που έχουν θέσει. αυτά.
    ρε συ που παιζω με τις λεξεις, ειπα εγω οτι δεν καναν αυτοι την προβολη...
    πεταξα μια επεξηγηση για τη διαφορα στεκιου κ biologicas που μαλλον δεν καταλαβες ακομα, οτι δεν ειναι μονο αυτοι που διαχειριζονται το στεκι.
    και επισης παλι δεν ειπα οτι δεν ειναι αναρχικοι (απλα ειναι αναρχικη μουσικη ομαδα, πως να το εξηγησω αλλιως.., δεν εχουν κυκλοφορησει πολιτικο υλικο, περα που εννοειται και το κειμενο τους εχει πολιτικη χροια αλλα μεχρι εκει)
    ..Γω νόμιζα πως ήσασταν ο Σπουδαίος Θεός, ο Μεγαλοδύναμος
    αλλά σεις δεν είστε παρά ένα ειδωλάκι, ένας κόπανος με γραβάτα
    Σκύβω ήδη να πιάσω το κέρατο
    που χω κρυμμένο στα σταράκια μου...

http://justaburn.blogspot.gr/
    http://www.facebook.com/pages/Nights...70783152963345
    http://www.downtunedmag.com/p/downtuned-radio.html
    https://www.facebook.com/1000modsFanClub

ετσι όπως το είπες ήταν σαν να αφηνες να εννοηθεί ότι ήταν άλλοι αυτοί που το διοργάνωσαν το ηβέντ. αλλά ολα οκ τώρα. την κατάλαβα τη διαφορά απτο πρώτο σου ποστ και την γνωρίζω.
    δεν έχει μόνο πολιτική χροιά το κείμενο είναι η πολιτική η ίδια πιστεύω. και εντάξει δεν το περιορίζω στις πολιτικές πεποιθησεις που εκφράζουν μόνο την ερμηνεία του όρου στην καθομιλουμένη από τον μέσο άνθρωπο (δλδ πολιτικη = κομματα, εκλογές, χαφιέδες κοκ).

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ

Quote Originally Posted by Marillion View Post
    Σαν συναυλιακή ομάδα λειτουργούμε με γνώμονα την diy ιδεολογία την οποία αντιλαμβανόμαστε ως απάντηση στην κονσερβοποίηση της μουσικής παραγωγής, την ισοπέδωση της δημιουργικής διαδικασίας και την προβολη στερεοτύπων μαζικής διασκέδασης και θεάματος. Προσπαθούμε να δρούμε με ενα συλλογικό χαρακτήρα που να μην καλλιεργεί την αυτοπροβολή, αναιρούμε τους ρόλους του οργανωτή θεατή ενώ ταυτόχρονα θέλουμε ο χώρος του στεκιού να προβάλει αντιλήψεις ενάντια στην κοινωνία του θεάματος
    Ρε παιδί μου. Δεν ξέρω τι παίζει ακριβώς με τα βορειοελλαδίτικα στέκια (ούτε με τα νότιο- καλά καλά) αλλά σε αυτό το quote τα μόνα που θα μπορούσες να πεις ότι έρχονται σε αντίθεση είναι από το bold το πρώτο και το τελευταίο. Και όλο αυτό είναι πολύ σχετικό. Πχ στην "προβολή στερεοτύπων μαζικής διασκέδασης" θα μπορούσα να σου πω ότι μαζική διασκέδαση είναι και οι συναυλίες και οι προβολές γενικότερα. Γιατί να μπει δηλαδή το όριο στο "προβολές ναι, απλά όχι *mainstream*"; Τα υπόλοιπα είναι άσχετα και φτάνουμε στο τελευταίο, ότι ο χώρος του στεκιού θέλουν "να προβάλλει αντιλήψεις ενάντια στην κοινωνία του θεάματος". Μα και μόνο το ότι ο θεατής (μπορεί να) είναι και συνδιοργανωτής είναι μια τέτοια αντίληψη. Δε χρειάζεται καν να φτάσεις στο περιεχόμενο του προβαλλόμενου υλικού. Αλλά ακόμα κι εκεί. Κάποιος θα μπορούσε να σου πει ότι το μασέτε σατιρίζει το mainstream, οπότε είναι σε αυτή τη λογική (μπορείς να διαφωνήσεις, αλλά είναι υποκειμενικό). Επίσης κάποιος άλλος θα μπορούσε να σου πει ότι το να είσαι ενάντια στην κοινωνία του θεάματος (ή μάλλον στη νοοτροπία του mainstream σινεμά) σημαίνει όχι να αποκλείεις εξ αρχής όλες τις "mainstream" ταινίες, αλλά να μη ρίχνεις το βάρος εκεί. Το μούλτιπλεξ θα σου δείξει σχεδόν αποκλειστικά τέτοιες. Το να προβάλεις μία ταινία που θεωρείς καλή κι ας μην είναι mainstream είναι η άλλη όψη του να προβάλεις μια ταινία που θεωρείς καλή κι ας είναι mainstream. Νομίζω καταλαβαίνεις τι λέω, ο ετεροκαθορισμός είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγεται. Αν μια ταινία σου αρέσει και δεν τη θεωρείς χάσιμο χρόνου, αυτό πρέπει να αρκεί για να την προβάλλεις κάπου. Τα πράγματα μερικές φορές είναι όντως τόσο απλά.

Πχ στην "προβολή στερεοτύπων μαζικής διασκέδασης" θα μπορούσα να σου πω ότι μαζική διασκέδαση είναι και οι συναυλίες και οι προβολές γενικότερα. Γιατί να μπει δηλαδή το όριο στο "προβολές ναι, απλά όχι *mainstream*";
    ναι καταλαβαίνεις βέβαια ότι εφαρμόζεις την δική σου λογική σε ένα κείμενο τρίτου άρα εικάζεις και το τι εννοούν αυτοί κατ επεκταση. και γω αυτό κάνω δε λέω, αλλά με μερικά στοιχειά παραπάνω ως προς την συνολική στάση τους.

το ίδιο και εδώ :

"να προβάλλει αντιλήψεις ενάντια στην κοινωνία του θεάματος". Μα και μόνο το ότι ο θεατής (μπορεί να) είναι και συνδιοργανωτής είναι μια τέτοια αντίληψη. Δε χρειάζεται καν να φτάσεις στο περιεχόμενο του προβαλλόμενου υλικού
    όλα ωραία και άγια και αν μπει ένας απτο στέκι και μου τα φέρει έτσι θα πω σε πρώτη φάση οκ αλλά θα έχω να ρωτήσω παραπάνω άρα τα αντεπιχειρήματα που μου φέρνεις είναι λίγο στον άερα εφόσον δεν συνομιλώ με κάποιον υπευθυνο. το προσπάθησα πριν γράψω τα όσα έγραψα; όχι, γενικά και πάλι δεν κατακρίνω, ερωτήματα προς εσωτερική κατανάλωση είναι τα περισσοτερα που λέμε στο φόρουμ, αν μπει κάποιος και τα διαβάσει καλώς δεν θα τους κυνηγάω βέβαια είμαι απλός παρατηρητής. εδώ είχα σοβαρότερες ενστάσεις για θέματα που με αφορούν περισσότερο αλλά κατάλαβα πως δεν σηκώνουν μυγα στο σπαθί τους οι τύποι και το άφησα, δεν θα τρέχω για το μασέτυ.

το μασετ σατυρίζει το μεηνστρημ ενώ ταυτόχρονα το χρησιμοποιεί για προώθηση κοκ. ωραίο και γαμάτο αλλά τζούφιο σαν γενικότερη στάση. και αν κάποιος από ένα αυτόνομο στέκι μείνει στο τι κάνει και όχι στο τι μέσα έχει για να τα κάνει, τότε και οι πιστόλες που πέφτουν στις τοπικές μπάντες (τονίζω το τοπικές επίτηδες γιατί μόνο για τις εδώ ισχύει) επειδή παίζουν σε κλαμπς (ή αλλη πτυχή της ασυνέπειας που διαφαίνεται στην πολιτική τους δήλωση) χάνουν το νόημα τους

ντραγκον αν το μασετ το προβαλε το στρητ ατακ που έχει πάψει να λειτουργεί επειδή το γκρέμισαν δεν θα είχε γίνει αυτή η κουβέντα. γιατί δεν υπήρχε κανένα υπόβαθρο κανονισμών και καμμία εντολή. αλλά εξετάζουμε το θέμα σφαιρικότερα (αν και έχουμε ξεφύγει εδώ και ώρα) γιατί ενώ μεν στο συγκεκριμένο θέμα τα πάντα φαίνονται και είναι απλά, αυτοαναιρούντε απο κάποια που τα έχουν κάνει δύσκολα οι ίδιοι.

εντιτ : gtg γενικά, ποστάρετε ότι θελετε και τα λέμε σε μια βδομάδα, άντε τσηρς.
    Last edited by Marillion; 27-12-2010 at 21:34.

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ