Page 14 of 19 FirstFirst ... 41213141516 ... LastLast
Results 196 to 210 of 277

Thread: Manowar 2010

Υπάρχει και ψυχολογικό φαινόμενο συνδεδεμένο με το remaster (το οποίο έχει διαφορετική τεχνική από το remix αλλά συχνά το ίδιο αποτέλεσμα == πιο συμπιεσμένο τελικό σήμα).

Το χεβι μεταλ είναι μουσική με ανδροπρεπή ψυχολογία, προφασίζεται πολεμική γραμμικότητα (ριφς, δίκασες κλπ, αυτά τα οριζόντια πράγματα 'οδηγούν κάπου', κάτι συγκεκριμένο σημαίνουν, ο καταιγισμός τους είναι μονοφωνία, δεν είναι συζήτηση) και τσίτα εντάσεις μεσ'τα μούτρα, τσιρίδες τεστοστερόνη κλπ. Αυτό που το 1987 ήταν η πιο τσίτα παραγωγή που μπορούσαν να κάνουν και είπε ο μουσικός 'οκ, κόψε τον δίσκο mr. Scott Burns, γουστάρω' το 2010 ακούγεται - ίσως - γραφικό άμα το βάλεις διπλά στο +6dB μάστερ της χ μοντέρνας μεταλ μπάντας. Τα ακούει αυτά ο παλιός μουσικός και νιώθει το τσουτσούνι του να ζαρώνει στην σύγκριση, θέλει και αυτός μπρίκι μάστερινγκ! Ειδικά τώρα που όλος ο κόσμος ακούει μουσική σε ipods και τέτοια άλλα μέσα που δεν έχουν πολλά ντεσιμπέλ ταβάνι. Με τον δίσκο με το μαλακό μαστερινγκ του 1981 μπορώ να ανεβάσω την ένταση στο στέρεο μου να πάει στο 7μισι και να τρίζει όλο το τετράγωνο και να δακρύζει η πουρομέταλ μπάντα που το έβγαλε από υπερηφάνια. Αλλά άμα το παίξω το τρακ τους στο ipod shuffle διπλά στους χ μοντέρνους μεταλ στην τσίτα που πιάνουν τα καημένα τα ψείρες ακουστικά, η διαφορά είναι τρομακτική.

Η μελωδική γραμμικότητα, το ριφ δηλαδή, είναι ας πούμε 'ανδρικό' φαινόμενο (δεν το κρίνω ως καλό ή κακό, απλά έτσι). Τα πλούσια ακόρντα, η αρμονία δηλαδή, τα κάθετα είναι πιο ανοιχτά σε ερμηνεία, πιο πολυφωνικά, μπορεί να σημαίνουν περισσότερα πράγματα, συζητήσιμο. Αυτό είναι ας πούμε, γυναικείο φαινόμενο. Ποιο είδος μεταλ έχει περισσότερο αρμονικό περιεχόμενο και λιγότερη έφεση στα γραμμικά ριφφ χ επανάληψη για πάντα; To μαύρο και το προοδευτικό μεταλ. Αυτά τα είδη είναι τα πιο 'πούστικα' μεταλ είδη, και όπως βλέπετε πλην μικρών εξαιρέσεων, δεν τρέχουν να τα κάνουν remaster στο +6dB. Πχ τα Fates που έγιναν πρόσφατα remastered είναι σχεδόν ίδια, άντε να έχει γίνει επιλεκτικό equalization και κάνα transient restoration για να ακούγονται ακομα περισσότερο οι αρμονίες και τα σκασίματα.

Το black metal ακομα περισσότερο με τις ομιχλώδεις παραγωγές και τα ανοιχτά ακόρντα σε όλες τις χορδές μέσα στην σούπα παραμόρφωση και το ρεβερμπ μπλαστμπιτ-για-πάντα δεν έχουν τίποτε να κερδίσουν από ριμαστερ.

Οπότε πέρα από τις αρπαχτές, δείτε αρκετά από αυτά τα remasters σαν προσπάθεια των σχετικών μπαντών να φαίνονται ακομα 'γαμάτοι' διπλά στον μοντερνο ακραίο ήχο, κάτι σαν κρίση μέσης ηλικίας. Δεν είναι για το καταναλωτικό κοινό, για τον ανδρισμό τους είναι.

bi-curious The Good Son's Avatar

Καταρχήν δεν ξέρω αν το παθαίνετε και οι υπόλοιποι, αλλά δεν μπορώ να διαβάσω ποστ του helm. Δεν λέω ότι είμαι ο πιο ενδιαφέρων χρήστης, αλλά κουράζομαι. Δεν καταλαβαίνω τί λες και γιατί το λες. Δεν διάβασα λοιπόν τί είπες.

Όσον αφορά το θέμα αξιοπρέπεια. Νομίζω ότι από την στιγμή που μπλέκεσαι στην μουσική βιομηχανία και επιβιώνεις σε αυτή, δεν την υπολογίζεις (την αξιοπρέπεια). Θαρρώ πως εάν την έθετες ως επιχείρημα στον Rod Smallwood στα 80s, καταλυτικότατο παράγοντα για την φήμη και την θέση των Maiden σήμερα (ήταν μαζί τους από το ξεκίνημα), θα γελούσε ή κάτι τέτοιο. Είναι σίγουρα κάτι καλό και ρομαντικό αλλά νομίζω ότι γελιέστε όταν νομίζετε ότι νεότερες οι μπάντες ήταν πιο αξιοπρεπείς ή θεωρούσαν ότι το να βγάλουμε έργα για τους οπαδούς αψηφώντας το κέρδος είναι δεδομένο. Αν ήταν έτσι δεν θα φτάνανε εκεί που βρίσκονται.

Αλλά και στην τελική, ακόμα και σε ένα πιθανό σενάριο που τα πράματα είναι έτσι και που χαλάσανε στα γεράματα, μαγκιά τους. Το ψωμί τους βγάζουν, συνηθισμένοι στα κέρδη είναι. Λογικό, πολύ πιθανό ο καθένας να έκανε το ίδιο στη θέση τους. Η αξιοπρέπεια δεν γεμίζει στομάχια και αν την είχε ο κόσμος η ζωή μας θα ήταν πολύ καλύτερη, αλλά δεν είναι. Σε όλους τους τομείς, είτε είσαι πολιτικός, ή μουσικός, ή δημόσιος υπάλληλος. Οι αξιοπρεπείς δεν επιβιώνουν, γιαυτό είπα παραπάνω ότι "δεν θα φτάνανε εκεί που φτάσανε". Όμως αυτά τα ξαναείπα, όποιος θέλει ας ανατρέξει.

Το βρίσκω πολύ λογικό να μην καταλαβαίνεις τι και γιατί λέω, χρειάζεται πρώτα να το διαβάσεις.

Spammity Spam rat_poison's Avatar

Γκούντσαν, πάλι σωστά μιλάς, δεν καταλαβαίνω πού διαφωνούμε. Ίσως η μουμιοποίηση να είναι αναπόφευκτη για τους μαθουσάλες της μουσικής, αλλά μερικοί επιλέγουν να την κοπανήσουν από τη δουλειά πριν επέλθει αυτό το στάδιο. Αυτό είναι που σχολιάσα πριν και όχι ότι είναι καραγκιοζιλίκι να θες να συνεχίσεις να βγάζεις το ψωμί του με τη δουλειά του (που είναι και γαμάτη εδώ που τα λέμε).
    Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;

The Patient H.'s Avatar

Quote Originally Posted by The Good Son View Post
    Καταρχήν δεν ξέρω αν το παθαίνετε και οι υπόλοιποι, αλλά δεν μπορώ να διαβάσω ποστ του helm. Δεν λέω ότι είμαι ο πιο ενδιαφέρων χρήστης, αλλά κουράζομαι. Δεν καταλαβαίνω τί λες και γιατί το λες. Δεν διάβασα λοιπόν τί είπες.
    Λυπάμαι που θα το πω, πρέπει να είσαι σοβαρό άτομο ρε Helm, αλλά αυτό είναι η μεγαλύτερη αλήθεια που ειπώθηκε στο θρεντ.
    Quote Originally Posted by FIXXXER View Post
    Anagkastika stirizoume Hillary

μηδέν statik's Avatar

@ nasum: lol και αγγαλιες (:

@ helm :

"Στάτικ, για πες, τι σου κάνανε οι μεταλλάδες; Εξ εμπειρίας άνετα η πιο άκακη λυκειακή υποκουλτούρα και μετά δεν χρειάζεται να τους ξαναφάς στην μάπα πάνε στις σπηλιές τους. Οπότε γιατί τόση προκατάληψη;"

καλα ελπιζω να καταλαβες οτι αυτο που ειπες περι εμπειριας ειναι φαουλ γιατι ουτως η αλλως ο κα8ενας εχει τα δικα του βιωματικα κολπα :Ρ απο εκει και περα αφου ζητησες εμπειρικη απογραφη, η συγκεκριμενη λυκειακη υποκουλτουρα (εγω βαζω και τη γυμνασιακη μεσα -ναι επαιζε και τετοια:Ρ) συνεχισε να μου σκαει στη μαπα λογω του οτι σε μικρο σχολειο/κοινωνια η παρεα μου ηταν -καλως η κακως- μεταλλαδες (εναν ολον και ολον πανκη ειχα που την ειχε κοπανησει κιολας:Ρ). δεν μπορει κανεις να μην κοινωνικοποιειται με τον ενα η τον αλλο τροπο, οποτε μπορεις να φανταστεις τι κολληματα/καφριλες εχω ακουσει και τι εχω φαει στη μαπα ως σημερα, γιατι φυσικα αυτο με τις σπηλιες δεν ισχυει - δεν χανεις κιολας τους παιδικους φιλους μονο για μαλακιες (ναι, για μενα ειναι μαλακιες τα 8εματα περι ΗΜ κλπ, και μαλλον αλλου πατανε οι σοβαρες κοινωνικες σχεσεις). αμα εσυ ακους και τη βρισκεις με play dead, sound και τζοιντιβιζιο κλπ και ο περιγυρος σου στα "χωνει" ολη μερα οτι κ καλα "γαμαει η μουσικαρα μας/ δν υπαρχει αλλη/ ειμαστε οι μονοι troo/ οι γοτ8οι ειναι φλωρια" κλπ, ε καπου 8α τσιναγες:Ρ περα απο την πλακα ομως, δεν την παλευω μια με την καργα ποζεριλα, με τα hail and kill, με κοναν βαρβαροτητες, τσιγκινα βρακακια, επικα σπα8ακια σφυρια και φωτιες και παμε να "αλωσουμε τους απιστους/ αμουσους" με περισιο αερα στο χεβιμεταλλικο μαλλι. ειμαι αλλη φαση ρε παιδι μου, προτιμω εσωτερισμο και σκοταδοκατασταση για παρτη μου οποτε ολα αυτα που σου ανεφερα μου προκαλουν μονο γελιο και ορε3η για κλωτσιδια. ντα3, 8α μου πεις ανεκα8εν οι 2 υποκουλτουρες του πανκ/νταρκ (και λοιπη ε3ελι3η) με το χεβι μεταλ πλακωνονταν αλλα προφανως για το λογο που ειπα. τωρα αν απο καποια φαση και μετα οι μεταλλαδες ψιλοχω8ηκαν στο gothic rock κλπ (paradise lost style) αλλο 8εμα, δεν με αφορα καν κ κατα τη γνωμη μου ειναι και λιγο σιχαμα να "γλυφεις εκει που εφτυνες". anyway, δεν ειναι 8εμα προκαταληψης, σαφως και παιζουν ατομα μεταλλαδες που ειναι και γαμω τα παιδια ("σκατομεταλια του κερατα" οπως τους λεω μεν αλλα "ντα3 παιδια" δε - κριμα που 'ναι ελαχιστα ) και επειδη μαλλον καπου νομιζω με αυτο σου το ποστ, απ' οσο καταλαβα 8ιχτηκες δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να το κανεις και απλα σου ε3ηγω οτι γενικα 8ελω δεν 8ελω 8α τους φαω στη μαπα μονο με τη διαφορα οτι 8α μαι απεναντι:Ρ (μαγκια, γαμαουα, μεταλιά κιετσι :Ρ)
    οσο για το 8εμα περι πινκ/μουτζας δεν 3ερω αν ειναι antimetal (lol) αλλα αντι-διαλογος και ευκολος χειροκροτισμος ειναι σιγουρα.

γενικα νομιζω οτι αμα σοβαρευει ενα 8εμα σε καποια συζητηση εδω μεσα (ακομα και για manowar!!!!) παντα 8α παιζουν τυποι σαν τον Η η σαν τον the good son που απ' οσο εχω ψυλλιαστει 8ελουν να χωνουν μονο κωλους η να υποκλινονται σε ευκολες ειρωνιες. μπορει και να κανω λα8ος επειδη δεν πολυμπαινω συχνα και δεν κανω μεγαλους διαλογους, αλλα ετσι το 'χω πιασει οσο εχω δει. παμε για καταιγισμο μουτζας κλπ τωρα. (:
    anti-metal

Senior Member atom_smasher's Avatar

Αγαπητε, τι κομπλεξ ειναι αυτο; λες και σου τα πρηζαν τοσο που πρεπει να παρεις εκδικηση. Μην πεφτεις και συ στην αντιστοιχη αλλη ακρη. Οσο για την θεματολογια περι ορεξεως κολοκυθοπιπα λεμε στο χωριο μου, φανταζομαι και στο δικο σου.
    1) e4, c5
    2) Νf3

Senior Member FaithFails's Avatar

Quote Originally Posted by wom View Post
    Quote Originally Posted by FaithFails View Post
    παίζει ναι
    αν και πιο πιθανό είναι να συγκινηθούν μόνο οι Ra Pariah της κάθε σκηνής
    Αυτό ακούστηκε λίγο υποτιμητικό για κάποιον που και παίζει και ψάχνει την όποια μουσική θέλει ... και για ποιό λόγο θα μπορούσε να είναι valid σχόλιο από κάποιον που ακούει μόνο ότι του πασάρουν οι γνωστοί & djs στις ταβέρνες-club που παει "για ποτό" ?

δεν το είπα υποτιμητικά. καμία σχέση.εύκολο παράδειγμα ήταν.
    ποιος είναι αυτός που του πασάρουν οι γνωστοί & djs διάφορα? Αν υπονοείς εμένα είσαι πολύ αλλού. Δεν ξέρω πού το'βγαλες τούτο. No prob τεσπα.
    Once I was trapped, but now I am free

Μερσί για την απάντηση.

Δε θίχτηκα όσο με προβλημάτισε το να μου λες "για Αλβανός καλός είσαι" το τι προεκτάσεις έχει. Το ότι ακούω, παίζω και γράφω για HM με κάνει κάποιου είδους χεβιμεταλλα μάλλον, αλλά δεν με κάνει μέρος μιας ράτσας. Είμαι εκτός υποκουλτούρας. Από μακρυά όλοι ίδιοι φαίνονται, χέρια και πόδια και κεφάλι έχουν και γούνινο βρακάκι και ξέρω 'γω στέκονται όρθιοι και γκαρίζουν για τα πράγματα που κάποτε θα κάνουν με όλη αυτή την δύναμη που έχουν πάρει από το χέβι μέταλ και ποτέ δεν κάνουν τίποτε. Από κοντά είναι ο καθένας άνθρωπος.

Από ότι κατάλαβα, έχει σχηματίσει αυτά τα ρεφλέξ σου ένας ανταγωνισμός με τις μεταλλάδικες παρέες σου από το γυμνάσιο. Εγώ θα άλλαζα παρέες επειδή αν αυτά που πρεσβεύει αισθητικά και φιλοσοφικά η μουσική που ακούω μου είναι πολύ σημαντικά, η συνεχής αντίδραση (και ειδικά η χλεύη) από το κοντινό περιβάλλον θα με έφθειρε ψυχικά. Υποτίθεται οι κοντινοί φίλοι είναι κάτι και σαν στέγαστρο από την συνεχώς επικριτική εξώτερη κοινωνία. Αυτό υποτίθεται, αν αυτό ψάχνεις. Άλλοι ψάχνουν άλλα από την φιλία τους. Τρέφουν αυτοτιμωρητικές υπαρξιστικές παραδοχές ("δεν αξίζω τίποτε" "κανείς δεν καταλαβαίνει" κτλ) από αυτή την τριβή.

Πολλοί από τους χεβιμεταλλαδες που έχω γνωρίσει χρειάζονται φανταστικό - και βολικό - εχθρό, ναι, είναι ριζωμένο στο κέντρο αυτής της παρεξήγησης του "true metal versus the posers". Είναι γελοίο από μια απόσταση, ναι. Είναι όμως και κεντρικό για τον εφηβικό ψυχισμό του μεταλλά, του δίνει δηλαδή εκτός από νευρώσεις και παράνοιες (όπως ό,τι εφηβικό), δύναμη και κατεύθυνση (προς την αυτοτελείωση θεωρητικά, άλλο τώρα τι βγαίνει πρακτικά). Δεν μπορείς να το ξεριζώσεις εύκολα αυτόν τον φόβο του άλλου από το κέντρο του HM βιώματος (και όταν ξεριζώνεις ξαναφυτρώνει εκτός αν στο ενδιάμεσο πάει να ακούσει Mono ή κάτι άλλο συμπληρωματικό -- το HM οδηγεί προς την υπερβολή και την ύβρη). Ίσως βρεις ευγενικότερους χεβιμεταλλάδες που δεν θα τρίβουν τις ανασφάλειες τους στα μούτρα σου, αλλά πιο πραγματικά δεκτικούς, δύσκολο. Αυτά τα ξέρεις μάλλον οπότε εφόσον συνεχίζεις να τους κάνεις παρέα, κάτι χρειάζεσαι από την σύγκρουση. Και για να είσαι στο ER κάτι θα χρειάζεσαι από την σύγκρουση και εδώ. Προμηνύεις τις μούτζες σχεδόν λες και χαίρεσαι.

Έχω γνωρίσει αρκετούς γκοθάδες που έχουν αυτό το σύνδρομο κανείς-δεν-με-καταλαβαίνει, είναι αυτό το κατασκευασμένο δράμα ίσως εξίσου στο κέντρο του dark wave/goth rock βιώματος όσο η αντιδραστικότητα για τον Άλλον στον μεταλλά. Εσένα η υπογραφή σου λέει τώρα "anti-metal", είναι σαν να κυκλοφορείς με λυμένο ζωνάρι, νταξει ίσως στα μισοαστεία αλλά και στα μισοσοβαρά. Θες να τσακωθείς με τους καγκουρομανογουράδες (που ίσως τους φαντάζεσαι και λίγο) και μετά να πεις κοιτά τι αναίσθητοι που είναι, σαν τους κολλητούς μου, δεν με καταλαβαίνουν. Νταξει πιθανολογώ αλλά καταλαβαίνεις που το πάω, δεν είσαι αθώα στην σύγκρουση που αποζητάς ξανά και ξανά. Είναι και αυτή μια κάποια δόμηση χρόνου, μια κοινωνικοποίηση, μια ασχολία που φέρει αποδοχές σχετικές με την ανθρώπινη επαφή, χωρίς την τρομακτική τρυφερότητα που είναι τόσο ρίσκο.

Έτσι λειτουργούν και κάτι παρέες που βρίσκεται ο ένας με τον άλλον και αρχίζουν στο ψιλό να ειρωνεύονται και να σαρκάζουν για το παραμικρό και άμα τους πεις μα καλά το έχετε καταλάβει πόσο ψυχικό τραυματισμό κάνετε ο ένας στον άλλον σου λένε χέσε μας ρε, έτσι κάνουν οι φίλοι.

edit: Η. με στενοχωρεί να μην μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σου, αλλά δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω τίποτε άλλο. Θα αναγκαστούμε να ζήσουμε αυτή την σχέση μας από απόσταση, εσύ να μην διαβάζεις τα ποστ μου για να μην στενοχωριέσαι που δεν καταλαβαίνεις, και εγώ να διαβάζω τα ποστ σου και να στενοχωριέμαι που τα καταλαβαίνω.
    Last edited by Helm; 12-12-2010 at 23:03.

Senior Member Jimmy's Avatar

δεν θελω να ειμαι "αυτος" ο τυπος αλλα tl;dr

Quote Originally Posted by Jimmy View Post
    θελω να ειμαι "αυτος" ο τυπος

Quote Originally Posted by Jimmy View Post
    δεν θελω να ειμαι "αυτος" ο τυπος αλλα tl;dr
    Κανείς δε νοιάστηκε.

Χελμ, συνέχισε, τα λες όπως ακριβώς πρέπει σε κάθε ποστ και είμαστε κάποιοι που πινκάρουμε εξ' αποστάσεως σιγοψιθυρίζοντας "πες τα ρε άνθρωπε" ή κάτι τέτοιο.

Μια παρατήρηση όμως. Σε θρεντ των Manowar βρίσκεστε, δείξτε λίγο τον πρέποντα σεβασμό, χρησιμοποιήστε το ξ και το θ, δηλαδή γιατί όχι.
    I just posted on ER... Take that, society!

Giagias me Jazzmaster Marillion's Avatar

χελμ με τον φόβο να φανώ ενοχλητικός που σχολιάζω δικό σου κείμενο πάλι θα ήθελα να προσθέσω και στην συνέχεια να ρωτήσω κάτι. το να περιγράφεις τα επιμέρους χαρακτηριστικά μιας μουσικής με έννοιες κοντινές σε genders είναι μεγάλο παράπτωμα. το οτι τα heavymetalladika riffs, οι τσιρίδες και ή ένταση συσχετίζοντε με την εκκριση τεστοστερόνης ή γενικά αντρικές ορμές και χαρακτηριστικά είναι κάτι που μόνο η βιολογία μπορεί να απαντήσει και στο συγκεκριμένο τόπικ (που έχει ηδη εκτροχιαστεί) δεν κατάλαβα πως (και γιατί) το έχωσες. το heavy metal είναι μουσική με ανδροπρεπή ψυχολογία λες. η μουσική (όπως και κάθε μορφής τέχνη) στα core συστατικά της δεν μπορεί να έχει καμμία ψυχολογία και κανέναν χαρακτήρα που να ορίζεται βάση γένους. το αν το ακραίο και σκληρό (δεν μιλάω καν για αισθητική γιατί δεν έχει να κάνει με την μουσική αλλά με τα ζόρια του καθενός) μπαίνει δίπλα στο επιθ. ανδροπρεπής είναι συμπέρασμα β άντε γ δημοτικού. δεν ξέρω βέβαια αν θες να πεις κάτι άλλο (που είναι και πολύ πιθανό γιατί μια χαρά λογικό άνθρωπο σε θεωρώ), αλλά αυτό βγάζει μάτια όπως το θέτεις.

επίσης στο ίδιο θέμα :

Τα πλούσια ακόρντα, η αρμονία δηλαδή, τα κάθετα είναι πιο ανοιχτά σε ερμηνεία, πιο πολυφωνικά, μπορεί να σημαίνουν περισσότερα πράγματα, συζητήσιμο. Αυτό είναι ας πούμε, γυναικείο φαινόμενο.
    το ότι ένα ακόρντο είναι πολυφωνικό (το πιο ανοικτό σε ερμηνεία είναι υποκειμενικό ζήτημα ο καθένας μπορεί να το δει όπως θέλει) πως θεωρείται γυναικείο φαινόμενο; βάση στατιστικών; γενικά χάθηκα και δεν θέλω καν να πιστέψω πως το βγάζεις βάση απήχησης γιατί γνωρίζεις και εσύ πολύ καλά ότι αν το ατσάλι (βασικά κάθε είδος μουσικής) δεν έχει πολλές γυναίκες δεν είναι θέμα μουσικού χαρακτήρα και σχετίζεται περισσότερο με κοινωνιολογικους παράγοντες. ακόμα, είναι ο άντρας τόσο μονοδιάστατος στις ερμηνείες που προσπαθεί να προσδώσει σε κάτι τόσο απλό όσο το πολυφωνικό ακόρντο; δεν είναι σεξιστική η κάτι τέτοιο η τοποθέτηση σου απλά δεν μου κάθεται καλά. σε ένα φόρουμ που γράφουν ρουθλεσηζ και άλλοι ανατολίτες αυτά τα πράγματα παρερμηνεύονται. δεν πιάνω καν τα πούστικα ιδιώματα -> γυναικεία γιατί προφανώς αστειευόσουν αλλά γενικά εξήγησε μου πως έκανες αυτές τις γενικεύσεις. όλα τα παραπάνω αναιρούνται αν τα γράφεις έχοντας στοιχεία που διαχωρίζουν έτσι απλά τα πράγματα (επιστημονικά προφανώς) αλλά για την ώρα προσωπικές παρατηρήσεις που μεταφράζουν την μουσική σε ανδροπρεπή-θηλυπρεπή το 2011 δεν μου κάνουν.

INDIE ROCK, PUNK-METAL, EMOCORE COMMANDO

http://letselectrify.blogspot.com si senior boss man, england very pretty

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ
    ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΒΟΛΑΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Marillion βλέπεις στενά την σεξουαλικότητα σε σχέση με εμένα και προτρέχεις λίγο στο να πεις πράγματα ξεπερασμένα χωρίς να τα εννοείς τελείως. Υπάρχει βιβλιογραφία στην ψυχολογία και στην φιλοσοφία να ασχοληθείς αν σε ενδιαφέρει το ζήτημα. Αυτά που μοιάζουν με β ή γ δημοτικού συμπεράσματα είναι τέτοια μόνο όταν τα δεις τελείως κυριολεκτικά (αγόρια ρομπότ, κορίτσια φεριμπότ) και ειδικά, με κάποιου είδους σκοπιμότητα κατηγορηματική, που δεν έχω. Χέστηκα αν ο ρουθλες με παρεξηγήσει και πει 'ωραία, σεξιστής, δικός μας!', εσύ δεν χρειάζεται να με παρεξηγείς επίτηδες για παν ενδεχόμενο.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαν όργανο εξέτασης της ανθρώπινης κατάστασης το αρχέτυπο των γενών και να βγάλεις ενδιαφέροντα συμπεράσματα, όχι επιστημονικά και όχι απαραίτητα 'αλήθεια' όμως χρήσιμα στο να ανοίξουν το μυαλό σου στην σφαιρική θέαση ενός ζητήματος. Μπορείς να εξετάσεις το HM σαν σοβινιστικό κατάλυπο, ή σαν φεμινιστικό κίνημα, ή σαν σαν ο,τι άλλο θες. Το πόσο δόκιμα είναι τα κάτοπτρα κρίνεται από το πόσο χρήσιμα είναι τα συμπεράσματα. Κάθε ένας από εμάς είναι και άνδρας και γυναίκα, όπως είναι σκλάβος και κύριος, τέλος πάντων δεν θέλω να μακρηγορήσω για πράγματα τόσο βασικά θα φαίνεται λες και πατρονάρω. Πριν αποφασίσεις για το πόσο αξιόλογο είναι αυτό που λέω, κάτσε και σκέψου το δημιουργικά, με φαντασία. Και prima facie μαλακίες να σου λέει ο άλλος, πράγματα πραγματικά παράλογα, άμα προχωρήσεις πέρα από την επιδερμίδα μπορεί να σε ξαφνιάσει με το που οδηγούν.

Η έκκληση για Επιστήμη, και Δεδομένα κτλ, νταξει την κατανοώ αλλά δεν προσπαθώ να σε πείσω για τίποτα. Προτιμώ μάλιστα να μην σε πείσω, μόνο να σκεφτείς για 30 δευτερόλεπτα από λίγο πιο 'παράλογη' οπτική γωνία πράγματα που νομίζεις ότι τα έχεις ξεκαθαρίσει, όπως την ψυχοδυναμική του ήχου ας πούμε. Αν θες (ψευδο)επιστήμη και δεδομένα, υπάρχουν και τέτοια (ξεκινάς με θείο Freud και μετά με την μεγάλη σειρά σχολιαστών του, που είναι ουσιαστικά ο κλάδος), αλλά θα σου είναι άχρηστα αν εισέρχεσαι σε αυτή την αναζήτηση ψάχνοντας για κάτι να σε πείσει. Δεν είναι θρησκεία ο στοχασμός, νοηματοδότηση είναι περίπλοκης και μοναδικής πραγματικότητάς σου.

Giagias me Jazzmaster Marillion's Avatar

Οκ ρε χελμ, καταλαβαίνω τα όσα λες και κατανοώ το ότι ο διαχωρισμός σε αρσενικό θηλυκό δεν γίνεται μόνο βάση γεννητικού οργάνου αλλά θεωρητικά κρύβονται και άλλα από πίσω. Αλλα το να μου λες ότι κοιτάω επιδερμικά κάτι επειδή δεν δέχομαι την περιγραφή της τέχνης βάση κριτηρίων και παρατηρήσεων που προκύπτουν από genders μου βγάζει άμυνα. Ούτε σεξιστή σε είπα, ούτε πως θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει πως θα εκλάβει ο καθένας τα όσα γράφεις, αλλά μιλώντας απλά, μου λες πως καμμιά φορά είναι καλό να αναθεωρούμε χρόνια εξέλιξης και να επιστρέψουμε σε μια αρχική θεώρηση γιατί κάτι φαίνεται να ξεχάσαμε (περί ανοίγματος μυαλού σε κάτι τέτοιο ο λόγος). Δεν υπάρχει καμμιά σκοπιμότητα, κουβέντα και επικοινωνία ζητάς, αυτό κανουμε. Δεν ζητάω πειστήρια απλά σχολίασα κάτι που μου φάνηκε σαν παραλογισμός. Και για να αγγίξουμε λίγο αυτό που λέει ο γκουντ σαν. Καμμιά φορά στα κείμενα σου, δεν ξέρω αν κυριολεκτείς, δεν ξέρω αν χρησιμοποιείς λέξεις μεταφορικά κτλ. Επειδή τα κείμενα σου είναι πολύ προσωπικά και πολλές φορές θα κάνεις έναν κύκλο (ενδιαφέρον, βαρετό δεν το εξετάζω) ια να φτάσεις κάπου μου φαίνεται λίγο περίεργο που αντιδράς κατά αυτόν τον τρόπο σε σχόλια που πιθανότατα και εσύ θα έκανες σε μια σχετική ανάγνωση.

Στο θέμα μας πάντως, δεν περιμένω την επιστήμη να μου υποδείξει τι ακριβώς να πιστέψω αλλά όχι πως δεν θα την λάβω υπόψη. Ειδικά από ένα κείμενο από το οποίο η μόνη απάντηση που πήρα ήταν ένα : ψάξτο και σκέψου περισσότερο, δεν είμαι εδώ για απαντήσεις (ή μήπως όχι. Δεν ξέρω καν τι σημαίνει ψυχοδυναμική του ήχου και πως σχετίζεται με τα όσα λέμε αν θα ήθελες ομως θα μπορούσες να μου το αναλύσεις, αυτό ζήτησα (και μου φαίνεται ιδιαίτερα επιστημονικός ο όρος). Δεν ζητάω να ερευνήσω την ψευδοεπιστήμη που λες (υπάρχουν πανεπιστήμια για gender σε ανεπτυγμένες χώρες για την ιστορία) αλλά ούτε αποζητώ την αλήθεια μέσα σε ένα φόρουμ. Γενικά δεν βλέπω τα πάντα υπό ένα πρίσμα αμφισβήτησης και κάνω μια απογευματινή κουβέντα σε ένα φόρουμ από το οποίο τυγχάνει που και που να διαβάζω κάτι ενδιαφέρον, αυτά.

INDIE ROCK, PUNK-METAL, EMOCORE COMMANDO

http://letselectrify.blogspot.com si senior boss man, england very pretty

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ
    ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΒΟΛΑΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ