1) Γιατί δεν είναι αυτό το θέμα. Οι κοινωνικές ελευθερίες όπως τις περιγράφεις ήταν επακόλουθο της πτώσης της χούντας, όχι της έλευσης του Αντρέα. Τα κοινωνικά που προώθησε ήταν αυτά που προώθησε η γυναίκα του με την ΕΓΕ, πολιτικός γάμος, διαζύγιο, το επώνυμο σταθερό κλπ, συν βέβαια το χέσιμο στους πολυτέκνους. Ακόμα και αν δεχτώ ότι η κυβέρνηση του Καραμανλή του Α' ήταν μπατσοκρατία (που δεν ήταν), το ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ μιλάει από μόνο του για το πού βρισκόταν η ελληνική κοινωνία.
Αλλά έστω και έτσι, αν δεχτώ δηλαδή ότι ο Αντρέας έφερε επανάσταση στις κοινωνικές ελευθερίες, αυτό ωχριά στο τι κατέστρεψε.
2) Αυτό λέω και εγώ. Εσύ το κάνεις understatement όταν μου ανταπαντάς για τις κοινωνικές ελευθερίες και το 85 και πέρα.
3) Κανείς δεν είπε ότι πήγαινε καλά. Αλλά δεν ήταν και ο *παγκόσμιος* πάτος που κατήντησε μαζί με το διαλυμένο κράτος. Και η διάλυση ξεκίνησε το 81, όχι το 85.
4) Ελάχιστα έως τίποτα. Η κάθαρση αφορούσε την πολιτική διαφθορά για το σκάνδαλο Κοσκωτά, το οποίο φυσικά περιορίστηκε να βγάλει λάδι τον Αντρέα και να τα ρίξει όλα στον Μένιο πρωτίστως και τον Τσοβόλα δευτερευόντως, τον οποίο μετά και δικαίωσε με διθυράμβους. Και βέβαια τον Κοσκωτά, ως το πρόσωπο του δαίμονα. Κατά τ'άλλα δύσκολο να καταδικάσεις έναν τύπο που μετά από όλα αυτά πάλι πήρε το 39% των ψήφων, δεν συνέφερε κανέναν κάτι τέτοιο.