1) Χμ δεν το κατάλαβες. Σε όλα αυτά τα παιχνίδια υπάρχει theorycrafting. Στο δε Diablo που έχουμε και τα server data στη διαθεσή μας, δεν έχει μείνει κανένα μυστικό από το player-base. Μέω theorycrafting μπορείς να βγάλεις από το πόσες πιθανότητες έχει κάπου να πέσει τι, μέχρι και ποια είναι τα βέλτιστα items για το εκάστοτε spec. Κάποιος που το κατέχει μπορεί να σου πει πως "ξέρεις τι; Για τη Sorc σου χωρίς LoD αυτά εδώ είναι τα optimal items" και να σου βγάλει μια λίστα με items και όλοι που θα το δουν θα ακολουθήσουν αυτό. Ετσι κατεληξαν όλοι να είναι ίδιοι στο LoD, που λες. Δεν είναι trend, και δεν είναι δύσκολο να γίνει και στο Diablo, απλά όλοι έχουν περάσει στο LoD και δεν βγάζουν συχνά τέτοια πράγματα για vanilla. Για την τελευταία πρόταση, εφ'όσον δεν βρίσκονται εύκολα αυτά τα "κείμενα" πια στο net για Diablo (όπως είπαμε κυρίως για LoD μιλάνε όλοι) είναι λογικό να μην τα γνωρίζεις (γιατί αμφιβάλλω αν διαβάζεις για LoD κτλ κτλ ).
2) Είσαι υπερβολικός στο θέμα Baal. Έπαιζα hardcore Lightning Javazon (aka μεγαλύτερο DPS spec στο παιχνίδι) και ακόμα και στα τελευταία (80κάτι) τα Baal runs ήταν από τους μόνους κινδύνους για να ψοφήσω. Δεδομένου ότι μιλάμε για hell difficulty στα 80φεύγα και προφανώς nightmare στο δικό σου παράδειγμα δεν ήταν πάντα το πιο άνετο πράγμα στο κόσμο. Δηλαδή προτιμούσα να κάνω CS runs που ήταν πιο γρήγορα και δεν υπήρχε περίπτωση να ψοφήσω. Θέλω να πω πως το LoD content είναι πιο δύσκολο. Τώρα αν είναι θέμα γούστου ε οκ, καλά κάνεις και μαγκιά σου. For the record γενικά το content του LoD δεν μου πολυάρεσε ( αν και Baal runs > meph runs), προτιμούσα κι εγώ CS (καλα ντε, είχα ξεχάσει πως λέγεται και βαριομουν να γκουγκλάρω, μην βαράς).
3) Εννοείς από την άποψη πως έχει μεγαλύτερο Level content; Τότε ναι, ισχύει μιας και θα δίνει παραπάνω exp/ kill.
4) Ok, φαντάζομαι πως ακομα και αν πετύχαινες το ίδιο αποτέλεσμα από άποψη stats μπορεί να έχει άλλα looks. Μαζί σου.
5) Ναι, δεν κατάλαβα γιατί το ανέφερες. Τώρα πιάνω πως πρακτικά εννοείς πως το να βάλεις socket είναι είδος πολυτελείας στο vanilla. Για να είμαι ειλικρινής δε θυμάμαι στο LoD πως γινόταν πέρα από τα quests. Στο Diablo μάλλον θα ήμουν πλούσιος γιατί είχα βρει αρκετά SoJ. Δε θυμάμαι που ακριβώς, απλά είχα κάτσει και το είχα υπολογίσει. Andariel nightmare? Κάτι τέτοιο.
Μόνο online και hardcore. To απλό είναι βαρετό μιας και ισχύουν πιο πολύ όσα λες για το LoD, αν δεν φοβάσαι να ψοφήσεις τα πάντα είναι πανεύκολα. Τουλάχιστον έτσι ένιωθα εγώ.
Τώρα ωραίο και όμορφο το ποστ σου, γιατί πρέπει να πετάξεις αυτό στο τέλος και να το χαλάσεις;

Η διαφωνία δεν ήταν για θέμα των καιρών ήταν γιατί κάποια από αυτά που είπες δεν κολλούσαν με το theorycrafting. Δεν γνωρίζω τι ξέρεις, αλλά και 5 χρόνια παραπάνω να έπαιζες αν εγώ ξέρω το theorycrafting και εσύ όχι τότε πάλι θα ήξερα καλύτερα τι παίζει
Και επειδή γραπτά φαίνεται κάπως η προηγούμενη πρόταση ότι το-παίζω-γαμάω ή οτιδήποτε (αλήθεια, δεν! φιλικό είναι όλο αυτό) μπορεί πχ και κάποιος από εδώ μέσα που έχει παίξει και πχ WoW να σου πει ότι ισχύει.
Για έξτρα εξήγηση: Δεν λέω πως ξέρω όλο το theorycrafting απλά ότι το να παίζεις κάθε μέρα ή παραπάνω είναι άσχετο με το πόσο γνωρίζεις πως δουλεύει ενα παιχνίδι.
εδιτ: wall of text critical hit.