Στο γυμνάσιο άκουγα φανατικά guns n roses (ακόμα θυμάμαι απέξω κάθε στίχο τους), ace of base, 2Unlimited, και αην τσβαη πολιτσαη. Στο τέλος της 3ής γυμνασίου ένας μεγαλύτερος συμμαθητής μου στα αγγλικά , μου έγραψε μια κασσέτα που στη μια μεριά είχε το harvester of sorrow και το shortest straw, και απο την άλλη το smash των offspring.
Εκείνο το καλοκαίρι άρχισε η κατρακύλα, σιγά σιγά στην αρχή, κανα maiden, κανα metallica άμα έβρισκα γιατί ο κύκλος μου ήταν κάπως περιορισμένος και γενικότερα προτιμούσα να κάθομαι στον υπολογιστή( είχαμε βάλει και κάρτα ήχου και cd-rom τότε) και να παίζω παρά να ακούω μουσική.
Ώσπου ξεκινάει η 2α λυκείου, γνωρίζω μια παρέα απο πρωτάκια που ξεκινούσαν και αυτοί τότε τα πρώτα τους χεβημεταλικά βήματα και η ιστορία ξεκινάει.
Κυκλοφοράει το holy land και εγώ παθαίνω ψυχολογικό σοκ απο αυτό που ακούω. Μακραίνω το μαλλί, φοράω μαύρο κολητό παντελόνι και martins, και σε κάθε ευκαιρία αγοράζω μπλουζάκια απο συγκροτήματα.
Παράλληλα αποφασίζουμε με την νέα μου παρέα να πάρουμε θάρος και να πάμε στο rock block το μοναδικό μεταλάδικο στην πόλη, το οποίο βρισκόταν τέρμα θεού και είχε τη φήμη κακού μαγαζιού με κακούς μεταλλάδες ὀπως τον Γιώργο τον SLAYER ο οποίος άν έμπαινες στο μαγαζί με μπλουζάκι sepultura σε έσπαζε στο ξύλο.
Απο εκεί και πέρα ξεκινάει μια περίοδος της ζωής μου με πολλά κενά λόγω αλκοόλ, αλλά και μνήμες και φιλούς που έχω μέχρι και σήμερα.
Ο Μάκης, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού είχε τεράστια δισκοθήκη στο μαγαζί, και μας έγραφε συνέχεια κασσέτες, μάθαμε τους liege lord, τους sanctuary, τους riot, τους metal church και ένα σωρό άλλα συγκροτήματα που αλλιώς δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να ακούσουμε.
Στο τέλος του λυκείου άρχισα να μπαίνω και στο irc, ιδρύσαμε το metal_tempol και απο εκεί αρχίζει άλλη ιστορία.
Η playlist της περιόδου
Angra - Holy Land
Helloween - Keepers + Walls of Jericho
Stratovarious - 4th Dimension
Gamma Ray - Land of the Free
Hammerfall - Glory to the brave
Blind guardian - Imaginations
Metallica - Master of puppets
Iron Maiden - Powerslave