Η κατάληψη (ως ιδιοκτησία τουλάχιστον) θα μπορούσε να έχει βρει τρόπους να προστατεύεται, χωρις να πρέπει να περνάει από κόσκινο ο κάθε κακομοίρης που ζητάει καταφύγιο για 1 βράδυ. Ξεχωρίζοντας κάπως από τον υπόλοιπο χώρο 1-2 δωμάτια γι'αυτό το σκοπό πχ.
Τώρα το γιατί να μην φιλοξενηθεί ο μετανάστης αλλά να φιλοξενηθεί ο λούμπεν ταξιδιώτης, στο δικό μου μυαλό έχει πολύ απλή απάντηση: οι μετανάστες είναι εκατοντάδες και δεν αποτελεί λύση στο γενικότερο πρόβλημά τους η φιλοξενία μέρους αυτών για μερικές μέρες-βδομάδες στη Σκαραμαγκά. Οι ταξιδιώτες που ενίοτε φιλοξενούνται, έρχονται και φεύγουν.
Δεν ξέρω, στο χαζό απολιτίκ κεφάλι μου είναι σαφής ο διαχωρισμός.
Τώρα τα υπόλοιπα περι προστασίας της δράσης που λαμβάνει χώρα εκεί μέσα, είναι τελείως άτοπα. Λες και αν τον κοζάρανε 30 άτομα μετά απο δυο μέρες, αντί των 10 που βρίσκονταν στο χώρο εκείνη την ώρα, θα άλλαζε κάτι.
Κατά τ'άλλα με κατηγορείτε για γενικεύσεις όταν ρίχνω σκατα στην αναρχία ΤΟΥΣ (αναφερόμενη στους σκαραμαγκίτες και τους υπόλοιπους καχύποπτους, ελιτιστες του κώλου, αναρχικούς της αθήνας. Σα θεωρία καθόλου δε με χαλάει ο αναρχισμός) και αναφέρομαι σε πολύ συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ οι δικές σας παρατηρήσεις πέρι προστασίας και λειτουργίας προσπερνούν αυτή την πολύ συγκεκριμένη και ξεκάθαρη περίπτωση.