View Poll Results: +

Voters
62. You may not vote on this poll
  • Φώτης Κουβέλης - Ανανεωτική Πτέρυγα

14 22.58%
  • Αλέξης Τσίπρας - Αριστερό Ρεύμα

48 77.42%
Page 14 of 17 FirstFirst ... 41213141516 ... LastLast
Results 196 to 210 of 247

Thread: ΣΥΝ ΠΟΛΛ.

Δε σας τα λένε καλά στην καθοδήγηση, ήταν ευρωβουλευτής του ΚΚΕ από το 1981. Για την ψήφο στα 16 αν δεν κάνω λάθος είχε μιλήσει ο Τσίπρας. Από τον σύριζα δεν είχε σκοπό να φύγει, αυτά για λόγους υγείας είχαν γραφτεί αλλά δεν είχαν ειπωθεί από τον ίδιο. Τον Τσίπρα τον πρότεινε για πρόεδρο του συν (το συνέδριο τον εξέλεξε) με το σκεπτικό ότι ο ίδιος θα έμενε στον σύριζα, καθώς ήταν προφανές ότι είχε μεγαλύτερη δυναμική από όση είχε ποτέ ο συν. Ο Τσίπρας, αν και προφανώς δεν είχε το πολιτικό βάρος και την ικανότητα, αποφάσισε ότι δε θέλει να είναι "στη σκιά" του Αλαβάνου και γι'αυτό τον "συνταξιοδότησε". Οι ευρωεκλογές του 2009 γύρισαν σε φιάσκο, γιατί είχε ακυρωθεί η γραμματεία του σύριζα και τα νήματα κινούσε ένας στενός κύκλος στελεχών γύρω από τον Τσίπρα. Πχ στη γραμματεία συζητούσαν επί 3 ώρες για την αφίσα, για να μάθουν στο τέλος από τον συν ότι η αφίσα είχε ήδη τυπωθεί με το απολίτικο σύνθημα "για τις ανάγκες των πολλών". Στο debate πήγε ο Αλαβάνος, ως πρόεδρος της ΚΟ άλλωστε, αλλά ήθελε να πάει ο Τσίπρας και αυτό βγήκε προς τα έξω. Ο Αλαβάνος τότε προφανώς ήταν σε σύγχυση, καθώς πήγαινε να τον κάνει πέρα αυτός που ο ίδιος βοήθησε να αναδειχθεί, πήρε την ευθύνη, παραιτήθηκε, μετάνιωσε μπροστά στον (πολύ) ορατό κίνδυνο να διαλυθεί επιτόπου ο σύριζα. Στις εκλογές δεν κατέβηκε, αφού δεν μπορούσε να λειτουργήσει σε τέτοιο περιβάλλον και θα ήταν και υποκριτικό να στηρίξει μια κατάσταση με την οποία δε συμφωνεί. Όσο οι άλλοι ξεκατινιάζονταν και Παλαβάνο τον ανέβαζαν, Ναπολέκο τον κατέβαζαν, αυτός δεν έκανε καμία δήλωση, ενώ από το Νοέμβρη του 2009 προσπάθησε να ξαναθέσει πολιτικά ζητήματα (μέτωπο ενάντια στο σύμφωνο σταθερότητας όταν ο τσίπρας έλεγε ότι θα κάνει "προγραμματική αντιπολίτευση" και κανείς ακόμα δε μίλαγε για κρίση, είχαν μείνει στο ότι "λεφτά υπάρχουν") και ό,τι έλεγε το επαναλάμβανε ο τσίπρας μετά από κανα δίμηνο, άκαιρα και άψυχα (υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 συγκεκριμένα παραδείγματα, βαριέμαι να ψάχνω τώρα). Όσο για αυτούς που ανεβαίνουν στα τρακτέρ, είναι εύκολο να λες "κι εγώ μαζί σας είμαι!" ενάντια σε ένα ασαφές "άδικο κράτος", είναι όμως πολύ διαφορετικό να μιλάς ενάντια στα συμφέροντα συγκεκριμένων μεγαλοεργολάβων που είναι χωμένοι παντού. Τώρα, για το αν είναι σχιζοφρενής, εντάξει, πουλάει πολύ αυτή η άποψη, εμένα μια χαρά λογικά μού φαίνονται τα παραπάνω. Δε λέω ότι δεν έχει κάνει μεγάλες μαλακίες ε, απλά απαντώ σε αυτά που λες. Ναι, και με τον Τσίπρα μαλακία έκανε, αλλά αυτό φάνηκε κατόπιν εορτής. Αν δεν είχαν γίνει οι παπαριές που έγιναν μετά και είχε κρατήσει αυτό το δημοσκοπικό 18-20% τώρα θα λέγαμε για την υπερεμπνευσμένη κίνηση αλαβάνου που εδραίωσε την αριστερά στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων (γιατί εκεί ήταν ήδη τότε, το πασόκ ήταν ανύπαρκτο και ο σύριζα ήταν ουσιαστικά αξιωματική αντιπολίτευση στη βουλή).
    Όσο για το "χίλιες φορές το κκε να λέει για σπασμένες βιτρίνες και ο αλέξης να τα βρίσκει με το πασόκ", ε, σόρι, εγώ θέλω να δω να αλλάζει κάτι όσο ζω. Το να χωθείς στον εαυτούλη σου ή στη γκρούπα σου που δεν έχει κανέναν αντίκτυπο στην κοινωνία και να τα χώνεις σε όλους που *ίδια σκατά είναι* (ή που "τουλάχιστον αυτοί είναι ειλικρινείς", ποιοι μωρέ, η παπαρήγα κι ο τσίπρας;) είναι εύκολο πράμα. Επίσης είναι σίγουρος δρόμος για να μην αλλάξει τίποτα.
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

μ πράγματι έχει πολιτική καριέρα μεγαλύτερη από αυτό που έγραψα, απομόνωσα το σημείο όπου άρχισαν οι παλινωδίες του μεταξύ ρεφορμισμού και αριστερισμού γενικά. από κει και πέρα δεν έχω πολλά να σχολιάσω σε αυτά που έγραψες, είναι απλά θέμα αντίληψης αν το πρόβλημα είναι ότι διάλεξε τον τσίπρα ή ότι γενικά αριστερά που βασίζεται στο ποιος είναι πρόεδρος δεν έχει και πολλά ψωμιά. όσο για την ειλικρίνεια, πολλά μπορεί να προσάψει κανείς στο ΚΚΕ π.χ., αλλά σίγουρα είναι πολύ πιο σταθερό (μάλλον περισσότερο απ' όσο πρέπει) σε αυτά που λέει από τυχάρπαστα επαγγελματικά στελέχη που έχουν να δουλέψουν από τα 25 τους (Τσίπρας) ή μιλάνε για την άνεργη και φτωχή νεολαία για την οποία "θα έμπαιναν στη φυλακή" (δηλώσεις Αλαβάνου στον τελευταίο Δρόμο) από την άνεση του τίτλου της μάλλον πάμπλουτης "προσωπικότητας της αριστεράς".

και σιγά την αποθέωση της δημοκρατίας, τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. κράξανε τον Τσίπρα και βάλανε 10 χρόνια γραμματέα το Ρινάλντι, μεγάλη επιτυχία. διώξαν τους μεγάλους μαϊντανούς και τώρα τρώμε στη μάπα Νταβανέλους Θεώνες και μαλάκες επειδή τσίμπησε η ομάδα Ρόζα και το ΚΟΚΚΙΝΟ επιχορηγησούλα και φύτρωσαν αρχίδια.

Η δήλωσή του στο Δρόμο φαίνεται λαϊκίστικη και κακώς μπήκε απομονωμένη στο πρωτοσέλιδο, αν τη δεις ολόκληρη νομίζω ότι στέκει μια χαρά. Για τη γραμματεία του σύριζα, είμαι ο τελευταίος που θα την υπερασπιστεί, με την ΠΑΣΑ τούς τα έχουμε χώσει ουκ ολίγες φορές, αλλά και πάλι, αυτό υπήρχε τότε στον σύριζα, δεν μπορεί η παρέα του προέδρου του συν να κάνει κουμάντο στον σύριζα, στο κάτω κάτω, αν ήθελαν να μη δίνουν λογαριασμό σε άλλους μπορούσαν να φύγουν από τον σύριζα - αλλά βλέπεις το κόνσεπτ της ενότητας της αριστεράς πουλάει.
    Όσο για το ότι η αριστερά δεν πρέπει να βασίζεται στο ποιος είναι πρόεδρος, ναι, συμφωνώ, ΑΛΛΑ. Πρώτον αυτή τη στιγμή καίγεται ο κώλος μας, δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου να στήσουμε μια νέα αριστερά από το μηδέν, οπότε δουλεύεις με ό,τι έχεις. Δεύτερον, οι προσωπικότητες πάντα έπαιζαν μεγάλο ρόλο στην αριστερά. Μακάρι όλα να έβγαιναν μέσα από συλλογική δουλειά κλπ κλπ, αλλά μας αρέσει δε μας αρέσει, ένας ήταν ο μαρξ, ένας ήταν ο λένιν. Όχι ότι παρομοιάζω αλαβάνο με αυτούς ε, αυτό είναι προφανές νομίζω, απλά λέω ότι η συλλογικότητα πρέπει να λειτουργεί συμπληρωματικά και αρμονικά με τις προσωπικότητες που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία, διορατικότητα, επικοινωνιακό χάρισμα, έμπνευση αν θες. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή στην αριστερά, αν υπάρχει κάποιος που τα συνδυάζει αυτά και μπορεί να δημιουργήσει άλλη δυναμική είναι ο αλαβάνος. Μπορεί να κάνω και λάθος. Αλλά αν βάλουμε κάτω τα ενδεχόμενα να πάει κάποιο αριστερό ψηφοδέλτιο καλύτερα από τα άλλα στις εκλογές, με ποιο μπορεί να αλλάξουν όντως τα πράγματα; Αν πάει καλά το κκε όλα καλά, οδεύουμε προς το σοσιαλισμό όπως και χτες. Αν πάει καλά η ανταρσύα με τον χάγιο, δε λέω, καλό θα είναι, αλλά εκ των πραγμάτων και υπεραισιόδοξα δεν μπορεί να περάσει ένα 2-3%, κατά πάσα πιθανότητα οι μόνοι που θα το παρατηρήσουν είναι οι ίδιοι οι αριστεροί. Αν πάει καλά ο συν με το μητρόπουλο, ε, γελάει ο κόσμος. Αν πάει καλά ο αλαβάνος θα υπάρξουν σοβαρές ανακατατάξεις στην αριστερά. Θα μπορέσει να συγκροτήσει το μέτωπο ως νέο κόμμα, πιθανότατα και με αποχώρηση του αριστερού ρεύματος από συν, και θα αναγκαστούν τα κανάλια να του δώσουν βήμα. Και, όπως και να το κάνουμε, τα μμε είναι μεγάλη υπόθεση σήμερα και είναι σημαντικό να ακούγονται "αιρετικές" απόψεις για να τις επεξεργάζεται ο κόσμος (πχ το ότι ο δεκέμβρης ήταν εξέγερση, ή πιο πρόσφατα ότι η αριστερά πρέπει να αποχωρήσει από τη βουλή του μνημονίου για να μην τη νομιμοποιεί, ή ότι οι δρόμοι πρέπει να είναι ελεύθεροι). Αυτό είναι κάτι που υπήρχε το 2007-8 και που λείπει σήμερα. Και επειδή ακριβώς λόγω μνημονίου ο πολιτικός χρόνος είναι συμπυκνωμένος, δε θα μου έκανε εντύπωση αν σε 2-3 χρόνια είχαμε αριστερή κυβέρνηση ή έστω αξιωματική αντιπολίτευση. Ο κόσμος με τα σκατά που θα φάει θα στραφεί ή στην αριστερά ή στην ακροδεξιά. Καλό θα είναι να μη γίνει το τελευταίο.
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

Senior Member atom_smasher's Avatar

Το δευτερο δυστυχως το βλεπουμε και εδω μεσα και στην Ευρωπη.
    1) e4, c5
    2) Νf3

σεξιστής cybernaut's Avatar

Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
    Δεν είπα σε κανένα να διαβάσει ρόζα

ασμα ασματων σε νεα εκτελεση απο τον θεουλη με τα υπογεια ρευματα, κορυφαιοι στιχοι απο Μανο Ελευθεριου
    "I am Ubik. Before the universe was, I am. I made the suns. I made the worlds. I created the lives and the places they inhabit; I move them here, I put them there. They go as I say, then do as I tell them. I am the word and my name is never spoken, the name which no one knows. I am called Ubik, but that is not my name. I am. I shall always be."

www.monolith.gr

Δράκος ikonoklast's Avatar

Έχει γεμίσει ο κόσμος ανισόρροπους και καθυστερημένα, έχω βαρεθεί.

Quote Originally Posted by cybernaut View Post
    κορυφαιοι στιχοι απο Μανο Ελευθεριου

Spoiler
    Μπλουζάκι χίπικο και παντελόνι τζιν
    και στη καρδιά ζωγραφισμένος ο Γκεβάρα
    Στα πορνοστάσια με ουίσκι και με τζιν
    παίζουν αλέγκρο τη καρδιά μου σε κιθάρα

Αϊ Ρόζα Λούξεμπουργκ τι σου ‘χω φυλαγμένα
    Πάνω στο κάρο σ’ είδα το εννιακόσια επτά
    Εγώ τότε κοιμόμουνα στο φως του εικοσιένα
    Κι εξήντα χρόνια αργότερα σε βρήκα στα χαρτιά

Φυλλάδες κίτρινες και πράσινη χολή
    τα νιάτα σου, τα νιάτα μου κι οι εμπόροι
    Χρυσό πουλάκι δίχως το κλουβί
    για σένα κάνουν τον αγώνα οι τζογαδόροι

Αϊ Ρόζα Λούξεμπουργκ τι σου ‘χω φυλαγμένα
    Πάνω στο κάρο σ’ είδα το εννιακόσια επτά
    Εγώ τότε κοιμόμουνα στο φως του εικοσιένα
    Κι εξήντα χρόνια αργότερα σε βρήκα στα χαρτιά

Τι σημαίνουν αυτοί οι στίχοι δηλαδή για σένα;

read between the lines Shadowking's Avatar

Αϊ Kώνσταντίνε Πλεύρη τι σου ‘χω φυλαγμένα
    A loaded gun won't set you free.
    So you say.

σε νοιαζει τι σημαινουν για μενα ή αν λενε σε σενα κατι ?
    "I am Ubik. Before the universe was, I am. I made the suns. I made the worlds. I created the lives and the places they inhabit; I move them here, I put them there. They go as I say, then do as I tell them. I am the word and my name is never spoken, the name which no one knows. I am called Ubik, but that is not my name. I am. I shall always be."

www.monolith.gr

σε νοιαζει τι σημαινουν για μενα ή αν λενε σε σενα κατι ?
    Κάνεις bump σε παμπάλαιο θρεντ για να ξεθάψεις απόσπασμα από αρχαίο ποστ μου και να ποστάρεις το εν λόγω κομμάτι για να ενημερώσεις ότι πρόκειται για "άσμα ασμάτων" και έχει "κορυφαίους στίχους". Πραγματικά μου κάνει απορία τι κάνει σε σένα προσωπικά το "Πάνω στο κάρο σ’ είδα το εννιακόσια επτά. Εγώ τότε κοιμόμουνα στο φως του εικοσιένα. Κι εξήντα χρόνια αργότερα σε βρήκα στα χαρτιά" για να το θεωρείς κορυφαίο στίχο.

ρε ικονοκλαστ αν δεν ησουν τοσο (δεν ξερω τι να πω) θα βλεπες απο πανω ποστ 15-10-2010 απο ατομ σμασερ, το bump δεν το κανα εγω.
    τοσο πολυ σε χαλασε πια ?
    γαμας καθολου?
    τι αποθημενα βγαζετε μερικοι δεν μπορω να καταλαβω !
    γενικα το ΕΡ κανει μονο για τρολαρισμα απο οσο εχω καταλαβει

www.monolith.gr

Senior Member freak brother's Avatar

απωθημένα να μιλαμε σωστα την ελληνικη παρακαλω!

απο το απο και ωθηση
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    http://stresss.deviantart.com
    http://www.myspace.com/posteke
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry

Senior Member rage for order's Avatar

ρε ικονοκλαστ αν δεν ησουν τοσο (δεν ξερω τι να πω) θα βλεπες απο πανω ποστ 15-10-2010 απο ατομ σμασερ, το bump δεν το κανα εγω.
    τοσο πολυ σε χαλασε πια ?
    γαμας καθολου?
    τι αποθημενα βγαζετε μερικοι δεν μπορω να καταλαβω !
    γενικα το ΕΡ κανει μονο για τρολαρισμα απο οσο εχω καταλαβει
    λάθος έχεις καταλάβει, εσύ αν θες μπορείς να μιλάς σοβαρότατα.

Σωστο.
    Δεν ειμαι καλος στο πληκτρολόγιο, όταν γραφω σε χαρτι δεν κανω ποτε ορθογραφικά !

www.monolith.gr

Κοίτα, αν δεν έχεις πάρει όντως πρέφα από τους στίχους μπορούμε να στους εξηγήσουμε σα 'να σαι βρέφος, δεν είναι κακό.

Παραδόξως γαμώ. Και η γκόμενα μου έχει και ΚΩΛΑΡΑ, θα την βγάλω φόρα στο σεξιον μια από αυτές τις μέρες να δείς ΤΙ ΜΟΥΝΙ ΣΕΡΝΩ ΕΓΩ. Μαλάκα.
    Last edited by ikonoklast; 18-10-2010 at 22:29.

Senior Member freak brother's Avatar

Σωστο.
    Δεν ειμαι καλος στο πληκτρολόγιο, όταν γραφω σε χαρτι δεν κανω ποτε ορθογραφικά !
    καλα για πλακα το πα απλα ειχα δει τις προαλλες στην γειτονια μου να γραφει , αλλυλεγγυη στην αστυνομοα - χρυση αυγη και συγκλονιστηκα και γενικα στα φορα οι πιο ανορθογραφοι ειναι κατι εθνικια της κακιας ωρας.
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    http://stresss.deviantart.com
    http://www.myspace.com/posteke
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry