Page 26 of 44 FirstFirst ... 16242526272836 ... LastLast
Results 376 to 390 of 650

Thread: Περί Δημοκρατίας

σεξιστής cybernaut's Avatar

Quote Originally Posted by Ford Prefect View Post
    Argonath είναι και δεν έχει σχέση με τους Αργοναύτες, ούτε με τα ελληνικά, όπως επίσης και το Theoden που ουδεμία σχέση έχει η προέλευση με το ελληνικό "θεός". Γενικά, μην παρασύρεσαι με την φωνητική ομοιότητα γιατί θα καταλήξεις να βγάζεις το kimono να προέρχεται από την λέξη χειμώνας, σαν το Big Fat Greek Wedding μπαμπά. Ο Τόλκιν από τα ελληνικά δανείστηκε ήχους και καταλήξεις που του ακούγονταν όμορφοι και κάποια στοιχεία από την ελληνική μυθολογία, τίποτα άλλο.
    κ αλλα ονοματα εχει παραποιησει, ουτως ή αλλως το ΑΡΓΩ ειναι ελληνικο κ μαλιστα η ιστορια των ιστοριων..
    ναι ειμαι ακριβως ο τυπος απο το εργο (που δεν το χω δει), βλεπω παντου ελληνικα.

Η χριστιανική θρησκεία έχει προφανώς πολλά στοιχεία από την εβραϊκή αλλά σαφέστατα δεν είναι μόνο τέτοια και είναι και ειρωνικό για σένα το γεγονός ότι περιέχει πολλά στοιχεία από την ελληνική σκέψη και τα συγγράματα των πατέρων και τα debates γίνονταν με ελληνική ορολογία. Π.χ. το κατά Ιωάννη ξεκινάει με το "Εν αρχή ην ο Λόγος", το οποίο είναι direct reference στον Λόγο του Ηράκλειτου. Εν συνεχεία δεν μπορείς να βαφτίζεις εβραϊκή την χριστιανική σκέψη στους αιώνες που ακολούθησαν καθώς υπάρχει σαφής διαχωρισμός μεταξύ Δύσης και Ανατολής, η πρώτη τίγκα επηρεασμένη από Πλάτωνα και τους Νεοπλατωνιστές αργότερα και Αριστοτέλη, που στη συνέχεια μέσω του Αυγουστίνου και ακόμα περισσότερο πολύ αργότερα με τον Θωμά τον Ακινάτη χαρακτηρίζεται από τον σχολαστικισμό (που με τη σειρά του αποτέλεσε τον πρόγονο της επιστημονικής προσέγγισης-όπου και ανήκε βέβαια). Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι είναι υπερβολικά απλοϊκό να χαρακτηρίζεις ενιαία την χριστιανική θρησκεία και κοσμοθεωρία όταν ιστορικά έχει εκδηλωθεί μέσα στους αιώνες με τόσα διαφορετικά πρόσωπα και τόσες διαφορετικές νοοτροπίες (καλά, σε αυτό δεν είσαι και μόνος).
    Δεν εχω τπτ εναντια στον χριστινισμο καθαυτό, ωραια πραγματα πρεσβευει, οπου κ αν αφιερωθει κανεις με πιστη, θαυματα θα επιτυχει.Γιαυτο εχω επισκεφτει κ το ορος αρκετες φορες, γιαυτο εχω φιλους κ συνεργατες πορωμενους χριαστιανους. Αντιμετωπιζω ομως την σημερινη εκφανση του ως κατι 'εβραικο', ως ενα μεσο χαλιναγωγησης του πνευματος . Κ πολλους απο τους 'αντιπροσωπους' του σκοταδιστες, πουλημενους, γιδια, που αν υπαρχει η κολαση τους αυτοι εχουν κλεισει το πρωτο καζανι πιστα.Κ αν μη τι αλλο, μη εξελιξιμους, ενα ειδος καρκινωματος. Αν υπηρχε χριστουλης (ιστορικα εστω εννοω, οχι ως θεανθρωπος) ενας απο τους μεγαλυτερους μαγκες που περπατησαν σ αυτην την γη ειναι.

Πάντως πρέπει να είσαι πολύ αδιάβαστος για να μην γνωρίζεις την τεράστια επιρροή που είχαν οι αρχαίοι έλληνες φιλόσοφοι στην χριστιανική σκέψη (ειδικά στην Δύση σαν άποψη και στην Ανατολή ως ερμηνευτική γλώσσα) και βέβαια απλώς πορωμένος για να βαφτίσεις εβραϊκές σαν νοοτροπία τις φραγκικές σταυροφορίες που το context τους ήταν άσχετο με τους εβραίους και περισσότερο πόλεμος με τους διαρκώς πιο επικίνδυνους Μουσουλμάνους. Τους οποίους Εβραίους παρεμπιπτόντως έβλεπαν εχθρικά οι σταυροφόροι και τους έσφαξαν με το κιλό τότε στο διάβα τους.
    Τεράστια επιρροή ειχαν οι Ελληνες στα πάντα, ο χριστιανισμός θα ξεφευγε ? Το προσχημα των σταυροφοριών χαρακτηριζω ετσι κ το οτι με προφαση την θρησκεια καναν ο,τι καναν.
    Εν πάσει περιπτώσει, εσύ τους θρησκευτικά (και όχι μόνο κατά λογική επέκταση) φονταμελιστές γενικά τους λες "εβραίους" είτε είναι ιμάμηδες και Μπιν Λάντεν, είτε η Λουκά, είτε ο πάπας ινοκέντιος και σε ικανοποιεί αυτό. Γενικά λες "αυτού του είδους ανθρώπους", που αν το καλοδιαβάσεις γενικά λες τους "μαλάκες" και "κακούς" ανθρώπους και απορείς που αντιδρούμε που το ταυτίζεις με τους "εβραίους" και ότι επιδεικνύεις ρατσισμό. Δεν μιλάμε για πολιτικάλι ινκορέκτ όλοι, και εγώ θα πω εβραίο έναν έμπορα (ή και Κύπριο, σόρι αδέλφια!) σε μια ανάλαφρη κουβέντα όπως χρησιμοποιώ διάφορα στερεότυπα (γυναίκα οδηγός π.χ.!), αλλά εσύ ρε αρχηγέ αποδίδεις βαρύτατες χοντράδες στους Εβραίους γενικά για όλα τα κακά του κόσμου. Δεν καταλαβαίνω δηλαδή γιατί σε χαλάει το "φανατικός", το "σκοταδιστής", το "πρόβατο", το "αγράμματος", το "απολίτιστος", το "αδίστακτος" ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο θες να πεις και προτιμάς να προσωποποιείς ένα λαό που δεν του κολλάνε αυτοί οι χαρακτηρισμοί κιόλας, όπως φυσικά δεν μπορεί να κολλήσει για κανέναν λαό συνολικά. Γενικά λες πόσο πλούσια είναι η ελληνική γλώσσα και μετά μου λες ότι δεν έχεις άλλη λέξη να χρησιμοποιήσεις και με το ζόρι θέλεις να βρεις έναν εθνικό χαρακτηρισμό ((γιατί; ) για να κοτσάρεις την ταμπέλα που υποννοεί όλα τα κακά της μοίρας μας.
    Εδω ομολογώ πως με εψησες κ εχεις δικιο. Ειναι ρατσιστικο να παιρνει η μπαλλα ενα ολοκληρο λαό. 'Ομως δεν τον λεω προβατο, (δεν ακολουθει κανενα κοπάδι) αγράμματο (δεν του λειπει η γνωση, αλλα η ηθική) σκοταδιστή (θα μπορουσε να εχει αγνα κινητρα) φανατικό κλπ, αυτος εχει συγκεκριμενουσ σκοπους και τα εχει σχεδον καταφερει.
    Τα περιγραφει ο Μαρξ στο Κεφάλαιο. Αδίστακτοι εβραιοι λοιπον!
    "I am Ubik. Before the universe was, I am. I made the suns. I made the worlds. I created the lives and the places they inhabit; I move them here, I put them there. They go as I say, then do as I tell them. I am the word and my name is never spoken, the name which no one knows. I am called Ubik, but that is not my name. I am. I shall always be."

www.monolith.gr

Vic Ford Prefect's Avatar

Καλά, κύκλους κάνουμε, διότι από την μία λες ότι έχει και πολύ ωραία πράματα και ανθρώπους ο χριστιανισμός, από την άλλη είναι εβραϊκός όταν είναι κακός. Γιατί έτσι πάλι.

Με πρόφαση την θρησκεία εντοπίζεις την συγγένεια με τους εβραίους για να κάνουν ότι θέλουν. Λοιπόν, να διαβάσεις Πλάτωνα καλύτερα (τον έχεις διαβάσει; αλήθεια τώρα) για να δεις οι ηθικοί και ενάρετοι κατά πλειοψηφία αθηναίοι τον κατηγόρησαν για ασέβεια στους θεούς ενώ στην πραγματικότητα τον δίκασαν γιατί τους έτσουζαν αυτά που έλεγε. Καμία εβραϊκή επιρροή αλλά μια χαρά χρησιμοποίησαν θρησκευτικές αφορμές για να τον σκοτώσουν. Χμ;

Ωραιοποιείς και ισοπεδώνεις κατά βούληση. Δεν είναι όλα άσπρα και μαύρα.

Τα επίθετα στο τέλος ήταν ενδεικτικά.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Vic Ford Prefect's Avatar

Γιατί και Αθηναίοι ήταν εβραίοι τότε, γι'αυτό.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Εγώ σου είπα κάποια γεγονότα, ενώ εσύ αμύνεσαι με την ασπίδα της αμφισβήτησης χωρίς επιχειρήματα. Μπορεί να μην είπες *ακριβώς* κάποια λόγια, αλλά όλα αυτά είναι άμεσες προεκτάσεις των όσων έχεις ήδη πει. Σου απέδειξα γιατί ΔΕΝ στέκει πως οι αρχαίοι ήταν ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ σε τουλάχιστον ένα παράδειγμα, έχω στο μυαλό μου άλλα διακόσια. Επίσης συγκεκριμένα είπες "Αλλος πως η Ευκλειδια γεωμετρια ξεπεραστηκε" για να καταλήξεις πως με μια τέτοια δήλωση "χάνουμε το νόημα". Σου έδειξα πως δεν χάνουμε Κανένα Νόημα λέγοντας πως αυτό ξεπεράστηκε. Δεν έβαλα λόγια στο στόμα σου. Συνεχίζω, ξανά οι απορίες

Quote Originally Posted by carheart
    αφού δεν έχει αλλάξει τίποτα σήμερα, γιατί σκατά σήμερα οι 99 στους 100 είμαστε ΚΕΝΟΙ, και τότε τα παλιά χρόνια γαμούσαν κέδερναν και ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε ο πλούτος ως ΙΔΑΝΙΚΟ;
    ποιά ήταν η αρχαιοελληνική ηθική; ποιές υψηλές αξίες υπεράσπιζε;

αφού όσες επιστημονικές θεωρίες ξεκίνησαν από την ελλάδα είτε μετεξελίχθηκαν σε κάτι άλλο ή καταρρίφθηκαν, και αφού η φιλοσοφία επηρέασε τον χριστιανισμό (λολ), ΓΙΑΤΙ ρε ΔΙΑΟΛΕ εγώ είμαι μαλάκας και ο παρά του τροχού ουν κινών τη καρδία είναι ο μάγκας; Διαβάζω τρείς αθλητικές εφημερίδες την ημέρα, τι έχει να πει η φιλοσοφία για αυτό;

Senior Member Mostos's Avatar

Μια ερώτηση: ποια ακριβώς είναι αυτή η ιστορία με τον πυθαγόρα και το μαθητή με τους άρρητους αριθμούς;

δήθεν asimoulis's Avatar

Quote Originally Posted by cybernaut View Post
    Εβραικος καθισταται ο χριστιανισμος -οπως κ ολες οι θρησκειες ανεξαιρετως- οταν γινονται εργαλειο στα χερια αυτων που θελουν να καταπνιξουν την ελευθερια της σκεψης.
    γωνιά του cybernaut plz.
    Η σκέψη μου είναι πλήρως αλλοτριωμένη, ιδεαλιστική, αταξική, αντιπατριωτική και "ολίγον άρρωστη".

den exei allάξει τιποτα οσων αφορα στους ΠΟΛΕΜΟΥΣ. για το συγκεκριμενο λεγαμε.. Οι αρχαιοι το καταπολεμησαν με τα πολυ βαρια νομισματα, με την φιλοσοφία κ τις αξιες που λεμε, ΠΑΛΙ δεν ειπα πως δεν προυπηρχε η εξαρτηση του ανθρωπου απο το χρημα, ΑΥΤΟ ακριβως λεω πως μερικα πραγματα δυστυχως δεν αλλαζουν κ πρεπει να το παραδεχτουμε..
    Αν δεν γνωριζεις (ή δεν εγκρινεις ?) τις όποιες υψηλές αξίες υπεράσπιζε η κοινωνία των αρχαιων ελληνων στην μαχη του Μαραθωνα πχ,
    εχεις θεμα.. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν λεω πως ολοι ηταν αμεμπτοι κ αδιαφθοροι, αλλα προσπαθουσαν με τα καλυτερα μεσα να καταπολεμησουν τετοια φαινομενα.
    Επισης αν εχεις καποιες ανωτερες αξιες, θα θελα να τις ακουσω. Αν επισης θεωρεις πως υπηρχε ΑΛΛΟ ταβανι, πες το μας λοιπον να το μαθουμε ντε.
    "I am Ubik. Before the universe was, I am. I made the suns. I made the worlds. I created the lives and the places they inhabit; I move them here, I put them there. They go as I say, then do as I tell them. I am the word and my name is never spoken, the name which no one knows. I am called Ubik, but that is not my name. I am. I shall always be."

www.monolith.gr

Αυτό ήταν μια μαρτυρία κάποιων ιστορικών της εποχής, που είχα διαβάσει παλιάαα σε ένα βιβλίο για τους Πυθαγόρειους, του οποίου τον τίτλο δεν θυμάμαι. Θα μπορούσε να είναι και κίτρινος τύπος της εποχής, αλλά επειδή είναι γνωστό πως αν υπήρχαν ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ στην αρχαία ελλάδα, ήταν οι πυθαγόρειοι, βγάλε άκρη. Δεν μπορώ να ξέρω την ακρίβειά του ως ιστορικό γεγονός, όπως και για πολλά πολλά άλλα που γνωρίζουμε, αλλά δεν μου κάνει και μεγάλη εντύπωση.

Quote Originally Posted by Ford Prefect View Post
    Καλά, κύκλους κάνουμε, διότι από την μία λες ότι έχει και πολύ ωραία πράματα και ανθρώπους ο χριστιανισμός, από την άλλη είναι εβραϊκός όταν είναι κακός. Γιατί έτσι πάλι.
    Πως αντικρουει το ενα το αλλο ? Δεν μιλησα για ΤΕΛΕΙΟ , μιλησα για το ανωτερο καταγεγραμενο μεχρι στιγμης.
    ΞΑΝΑΡΑΤΑΩ λοιπον, ΠΟΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ? Ποιο προτυπο θα επρεπε να ακολουθησουμε ?ΑΚΟΥΩ.

Με πρόφαση την θρησκεία εντοπίζεις την συγγένεια με τους εβραίους για να κάνουν ότι θέλουν. Λοιπόν, να διαβάσεις Πλάτωνα καλύτερα (τον έχεις διαβάσει; αλήθεια τώρα)
    θες να πιστευεις πως δεν εχω διαβασει? γιατι ?
    για να δεις οι ηθικοί και ενάρετοι κατά πλειοψηφία αθηναίοι τον κατηγόρησαν για ασέβεια στους θεούς ενώ στην πραγματικότητα τον δίκασαν γιατί τους έτσουζαν αυτά που έλεγε. Καμία εβραϊκή επιρροή αλλά μια χαρά χρησιμοποίησαν θρησκευτικές αφορμές για να τον σκοτώσουν. Χμ;
    δεν ηταν η πλειοψηφια, ενας ηταν ο κατηγορος, κ οι συνενοχοι του ηταν συγκεκριμενοι που ειχαν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ συμφεροντα. κ η ψηφοφορια για μερικες μοναδες κριθηκε.
    Εξηγησα κ ξαναεξηγησα με πιον τροπο χρησιμοποιω την λεξη 'εβραϊκή'. Αν συνεχιζεις να κολλας εκει βαλε ενα απο τα επιθετα που παρεθεσες πριν.

www.monolith.gr

Senior Member atom_smasher's Avatar

Ψηλε απο το Copenhagen δεν ειπα πως ειμαι ο μονος, ουτε φυσικα το παιζω υποδειγμα, πολυ μακρυα απο αυτο.ενα παραδειγμα εφερα.
    Κατα τ αλλα, εισαι μακραν νυχτωμενος οσων αφορα το ατομο μου, βγαζεις αυθαιρετα συμπερασματα,
    νομιζεις πως η marijuana καιει τον εγκεφαλο, εισαι εμπαθης, με λιγα λογια δεν θα ασχοληθω αλλο μαζι σου
    Θα μου επιτρεψεις να σχολιασω αυτα μονο και να κλεισουμε την συζητηση μας εδω. Δεν ειμαι ψηλος. Επισης οι χαρακτηρισμοι που σου εδωσα ειναι βασισμενοι σε στερεοτυπα και οπως εσυ τα βρισκεις ανακριβη ετσι και τα δικα σου τα βρισκω εγω ανακριβη και επικινδυνα. Τα υπολοιπα που λες δεν τα σχολιαζω γιατι ηδη αρκετοι ασχολουνται να σου εξηγησουν 2 πραγματα.
    1) e4, c5
    2) Νf3

Senior Member atom_smasher's Avatar

Εγω προτιμω τις τροφοσυλλεκτικες κοινωνιες της Αφρικής είτε της Ωκεανιας. Αιωνες μπροστα και με λυμενα πληθωρα προβληματων που αντιμετωπιζουν οι συγχρονες. δεν υπαρχει ανωτερη κολλητε. Υπαρχουν διαφορετικα προτυπα. Να ακολουθησουμε καποιο χλωμο.
    1) e4, c5
    2) Νf3

Spider Jerusalem Deggial's Avatar

Quote Originally Posted by Mostos View Post
    Μια ερώτηση: ποια ακριβώς είναι αυτή η ιστορία με τον πυθαγόρα και το μαθητή με τους άρρητους αριθμούς;
    Οι Πυθαγόρειοι θεωρούσαν όλους τους αριθμούς ως ρητούς. Υποτίθεται ο Ίπασσος ο Μεταπόντιος, μαθητής του Πυθαγόρα, ανακάλυψε ότι αυτό δεν ισχύει. Ως τιμωρία για την αποκάλυψη αυτή, τον πέταξαν στην θάλασσα οι υπόλοιποι μαθητές. Αυτή, πάντως, δεν είναι η μόνη εκδοχή για τον θάνατο του.
    No trees were killed to send this message, but a large number of electrons were terribly inconvenienced.

den exei allάξει τιποτα οσων αφορα στους ΠΟΛΕΜΟΥΣ. για το συγκεκριμενο λεγαμε.. Οι αρχαιοι το καταπολεμησαν με τα πολυ βαρια νομισματα, με την φιλοσοφία κ τις αξιες που λεμε, ΠΑΛΙ δεν ειπα πως δεν προυπηρχε η εξαρτηση του ανθρωπου απο το χρημα, ΑΥΤΟ ακριβως λεω πως μερικα πραγματα δυστυχως δεν αλλαζουν κ πρεπει να το παραδεχτουμε..
    Αν δεν γνωριζεις (ή δεν εγκρινεις ?) τις όποιες υψηλές αξίες υπεράσπιζε η κοινωνία των αρχαιων ελληνων στην μαχη του Μαραθωνα πχ,
    εχεις θεμα.. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν λεω πως ολοι ηταν αμεμπτοι κ αδιαφθοροι, αλλα προσπαθουσαν με τα καλυτερα μεσα να καταπολεμησουν τετοια φαινομενα.
    Επισης αν εχεις καποιες ανωτερες αξιες, θα θελα να τις ακουσω. Αν επισης θεωρεις πως υπηρχε ΑΛΛΟ ταβανι, πες το μας λοιπον να το μαθουμε ντε.
    Καλέ μου cybernaut, η ανθρώπινη πορεία στον χρόνο είναι αναγκαστικά μια εξελικτική πορεία. Μπορεί ποτέ να μην είναι καλά ο άνθρωπος, μπορεί πάντα η ζωή να είναι ανεπαρκής, αλλά θεωρώ πως γίνονται πάντα δειλά δειλά βήματα προς τα μπροστά. Είναι πραγματικά πανεύκολο να απομονώνει κανείς ένα από τα greatest hits "Αρχαία Ελλάδα", "Βυζάντιο", "Αναγέννηση", "Διαφωτισμός", "Τρίτο Ράιχ", "Ζαπατίστας", "Ιταλία Μεταλλομάνα", "Τρολολό" και να βρίσκει εκεί τις Μεγάλες Αλήθειες της Ύπαρξης. Απομονώνει ένα κομβικό σημείο ιστορίας και θεωρεί υποδεέστερο το μετέπειτα. Αυτό είναι αρρωστημένο, διότι, όπως σου είπα, σαγηνεύεσαι από ωραιοποιημένες εκδοχές του παρελθόντος σαν να διαβάζεις μυθιστόρημα. Και βάζεις "ταβάνι" σε πράγματα που δεν τους αρμόζει το ψωροκαλύβι σου, διότι δεν είναι στη φύση τους είτε δεν έχουν κατασκευαστεί για τέτοια πράγματα. Το πρόβλημά μου δεν είναι που βλέπεις ταβάνι στην αρχαία ελλάδα, είναι που βλέπεις ταβάνι γενικώς. Δεν μιλάμε για τον καλύτερο δίσκο των Electric Wizard (που είναι το Let Us Prey), αλλά για τον άνθρωπο τον ίδιο. Ο καθένας έχει τη γνώμη του για το τι τον γοητεύει περισσότερο στα Μεγάλα Ανθρώπινα Επιτεύγματα, αλλά ακόμα και αν μπούμε σε αυτήν την διαδικασία, διάολε, δεν είναι δυνατόν να μιλήσουμε για δεκαπέντε πόλεις-κράτη επί 10 αιώνες σερί, αυτό δεν είναι τίποτα, φτερό στον άνεμο, κομμάτι του παζλ, ταξίδι στη γη, τραγούδι από τ'αλγέρι. Και μαλακία δηλαδή, τι συζητάμε. Και ποιές αξίες από τη μάχη του μαραθώνα; Που θα είχε εφαρμογή αυτό σήμερα; Στον άγιο παντελεήμονα; Στο Ιράκ; Στο Ισραήλ; Στην Παλαιστίνη; Στις πυρηνικές δοκιμές του Ahmadinejad; Στον Ομπάμα; Ο πελοποννησιακός πόλεμος υπάγεται στις Μεγάλες Αξίες;

Spider Jerusalem Deggial's Avatar

Δεν ειχα κανενα θεμα μαζι σου, επειδη σπανια μπαινω εδω δεν ξερω καθολου που κινειται ο καθενας, με ποιον τροπο να του μιλησω, κ πως να συμπεριφερθω ανα περισταση. Σου επιτρεπω τα παντα μεχρι τα ορια της δικης μου ελευθεριας!
    Αυτό είναι ένα πολύ καλό δείγμα σπουδαίων ηθικών αξιών. Κρίμα που δεν ίσχυε στην αρχαία Ελλάδα.
    No trees were killed to send this message, but a large number of electrons were terribly inconvenienced.

compos mentis

cybernaut δε σε είχα για τόσο γραφιά μα την αλήθεια