Quote Originally Posted by H. View Post
Virus λες κοτσάνες που δεν τις περίμενα από εσένα. Όταν αυτό που κάνεις επαγγελματικά σε ευχαριστεί, σταματάς να το βλέπεις ότι "τρώει τον χρόνο σου". Είτε αυτό είναι δουλειά είτε είναι ένα απλό hobby. Το κάνω, με ευχαριστεί, πως το λένε δηλαδή, αν δε με ευχαριστούσε ΤΟΤΕ θα έλεγα "τρώει τον χρόνο μου". Το γεγονός ότι εσύ ήσουν άτυχος και δεν βρήκες αυτό που ήθελες δεν σημαίνει ότι αλλάζει τη γενικότερη θεωρία για το τι είναι αυτό που κακώς λέμε κοροϊδευτικά "εργασία και χαρά". Και μιας και θες να το πιάσεις πολιτικά το θέμα, το κράτος μου δίνει 22.000 ευρώ για να λειτουργήσω για τρία χρόνια δικό μου γραφείο και για τα τρία πρώτα χρόνια μου ως ελεύθερος επαγγελματίας αφορολόγητο στα 30.000 ευρώ. Οπότε αυτό με το δεν βοηθάει το κράτος άκυρο. Εκτός αν το πραγματικό κίνητρο για σένα θα ήταν του τύπου "πάρε ρε φίλε και 100.000 επιδότηση" εκτός από αυτά, οπότε σηκώνω τα χέρια ψηλά, έχεις δίκιο. Για δε τον γενικότερο στόχο δεν ξέρω, μου φαίνεται λογικό αυτό που λες αλλά όποιος θέλει μένει άνετα εκτός αυτού καθώς ότι και να πει ο οποιοσδήποτε ERίτης, όσες μούτζες και να πέσουνε παίζει το εξής: ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΗΜΕΡΕΙ (και εντός της εργασίας του). Απλή, πανανθρώπινη αλήθεια.
Ρε μεγάλε, προφανώς αν σε ευχαριστεί η δουλειά σου δεν την βλέπεις, απαραίτητα, αναγκαίο κακό. Εγώ είπα να μην περιμένεις να συμμεριστούν την ευχαρίστηση σου (και του Ford Perfect και όσων άλλων κάνουν κάτι που γουστάρουν) και το αίσθημα προσφοράς όλοι, γιατί στη πλειοψηφία δεν έχει δοθεί αυτή η ευκαιρία.

Επίσης στο πολιτικό θέμα λες πίπες. ΑΝ πάρεις την επιδότηση που λες αμέσως αμέσως στα 3 χρόνια απ'αυτά θα φύγουν €7.200 (minimum) στο ΤΕΒΕ για μία ασφάλιση ΤΗΣ ΠΟΥΤΣΑΣ. Βάλε επιμελητήρια, 1002 γραφειοκρατικές μαλακίες, αυξήσεις ΦΠΑ (23%; τι λε ρε, πως θα πουλήσεις τι - καλύτερα μαύρα) και το κυριότερο: ένα κάρο Νταβαντζήδες (πχ ΑΕΠΙ για μουσικό τομέα γενικά ή αν έχεις επιχείρηση αναψυχής με μουσική), για να καταφέρεις να δουλέψεις. Θα μπορούσα να πω κ πιο συγκεκριμένα παραδείγματα για το πως το κράτος γίνεται νταβατζής αλλά άστο, ας μείνουμε στο ότι για να ξεκινήσεις κάτι αμέσως έχεις 2342 εμπόδια μπροστά σου που δεν αφορούν καν αυτό που θα εξασκήσεις και στην συνέχεια έρχεται ο ανταγωνισμός όπου το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό που δε πρόλαβε καν να μεγαλώσει γιατί δεν έχει τα κονέ στο μέγα κράτος ή/και δεν αντέχει την ακρίβεια. Στο μόνο που συμφωνώ είναι ότι η επιδότηση, φυσικά, δεν είναι λύση. Δεν εννοούσα αυτό.