A, μάλιστα, είμαι ελιταριό όταν χαρακτηρίζω τον *δείνα* τύπος που θα κράξει στα σοβαρά τον ντοστογιέφκσι, σιγά τον μαλάκα μωρέ, ως κομπλεξικό. Μπορεί. Ή το ένα θα ισχύει ή το άλλο, ένας από τους δυο είναι κομπλεξάρα (ε, μπορεί και οι δύο, δεν ακυρώνει αυτό που λέω στο ελάχιστο, πείτε εσείς για μένα πόσο κομπλεξικός είμαι, εγώ για τον δείνα έλεγα). Εγώ πήρα θέση τι πιστεύω από τα δύο, και συ το ίδιο.

Επίσης είναι ούγκα μπούγκα, όχι ούμπα-ντούμπα και έχω αυτοπροσδιοριστεί πολλές φορές ούγκα μπούγκα ούννος και δεν αυτοπροσβάλλομαι καθόλου. Τρίτον και κυριώτερον εσύ μου βάζεις λόγια ότι θεωρώ κάποιον ράντομ καθυστέρα και σε διορθώνω χρησιμοποιώντας την λέξη ανώριμος, που με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η πραγματολογία σου έχει κάνει ζημιά στον τρόπο που εισπράττεις τον γραπτό λόγο στο ER, διότι μπορεί σε εσένα να είναι ένα και το αυτό το νόημα, εγώ πάντως διακρίνω διαφορά και δεν με θεωρώ σνομπαρία smugness παπάρα που τολμάω να χαρακτηρίσω κάποιον "ανώριμο" (ευθέως) ή "κομπλεξικό" (γενικά χαρακτηρίζοντας νοοτροπία). Τουλάχιστον κάπως το δικαιολογώ, για κάποιο λόγο το λέω, δεν το πετάω έτσι, "Βικ σπίκινγκ ζώα τώρα, μόκο". Ή πραγματολόγος σπίκινγκ για να στο ξεκαθαρίσω πώς εισέπραξα το δικό σου smugness.

Κατά τ'άλλα ΤΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΥΠΕΡΓΕΝΙΚΕΥΩ; Πλάκα μου κάνεις; Εσύ δεν απάντησες σε δικό μου ποστ που χρησιμοποιούσε αυτούς τους όρους ("προπαγάνδα" και "Καθολική Εκκλησία") που σου ζήτησα άποψη και μου απαντάς με ένα quote και "ορίστε, μόνος του τα λέει, consciously, ζεϊμπέκικο θέλεις;", ενώ έχω ήδη πει την αποψάρα μου, με την οποία προφανώς κάτι δεν σου πήγαινε καλά. Για το ότι το έργο του δεν είναι κενό μηνυμάτων, νομίζω ήταν από τα βασικά μου επιχειρήματα στον ρατ_πόιζον, το αν "εξέχει η καθολική του γαλούχηση" είναι όντως η δική σου αποψάρα με την οποία διαφωνώ και αν θες για τρίτη φορά να στο ξαναεξηγήσω πάλι άλλη μια φορά επιπλέον ξανά. Κάνεις μια σαφή σύνδεση των μηνυμάτων του LotR με την Καθολική Εκκλησία και βασίζεσαι στο απόσπασμα, ενώ εγώ σου είπα εκατό φορές ότι τα μηνύματα αυτά δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Καθολικής Εκκλησίας και δεν ξέρω πώς διάολο μπορείς να το αρνηθείς αυτό. Δηλαδή όποιος διαβάζει αυτό το βιβλίο μου λες, του'ρχεται η ηθική της Καθολικής Εκκλησίας συγκεκριμένα. Όχι, δεν λες αυτό, σε φαντάζομαι να απαντάς, λες ότι είναι φανερό ότι ο αναγνώστης διακρίνει την καθολική γαλούχηση του Τόλκιν. Ε; Διότι αν εξέχει η ρημάδα πρωτίστως τι άλλο θα μπορούσες να λες; Υπάρχει και τρίτη εκδοχή; (περιμένω απάντηση χωρίς κωλοτούμπα).

Το ψώνιο του Τόλκιν δεν το συμπέρανα προφανέστατα μόνος μου, δεν ήξερα και πολλά για την Φινλανδική και Γερμανική εποποιία παρά σαν τίτλους, μέχρι που διάβασα την βιογραφία και την αλληλογραφία του σαν καλός φανμπόης. Δεν έχω το βιβλίο να σου κοτσάρω quotes με την ομολογία του για τα δάνεια που πήρε από τον Beowulf, την Καλεβάλα, από τo Νιμπελούγκεν και τα τέτοια, θα πρέπει να με πιστέψεις. Πρώτα διάβασα Τόλκιν και μετά άκουσα τους Άμορφις, από αλλού δεν την ήξερα την Καλεβάλα ας πούμε. Ποιος συμπεραίνει μόνος του τελικά;

Επί του προσωπικού:
Εσύ μαζεύεις μούντζες, εγώ όχι τόσες. Χωρίς να το υπεραναλύσω, μια ερμηνεία εκ μέρους μου είναι ότι κάτι κάνεις και σπάς στα νεύρα των πολλών που δεν σε γνωρίζουν και από χθες. Ξερόλας και πατροναριστικός είμαι και εγώ αρκετές φορές και τις έχω μαζέψει με το σπαθί μου, αλλά βρε παιδί μου, όπως και να το κάνεις, σε αυτό εδώ το θρεντ επικαλέστηκες το επάγγελμά σου για να μας εξηγήσεις το επιχείρημά σου και τελικά εγώ λέω ότι δεν σε βοήθησε, μάλλον εξέθεσες το επάγγελμα, σιγά το πράγμα, ER είναι κλπ, δεν έγινε και τίποτα. Το αν μόνος μου συμπέρανα ότι πήρες κάτι προσωπικά, ίσως να έχεις δίκιο, έτσι συμπέρανα βασισμένος στο ότι μου έχεις γράψει "No need to be aggressive/offensive ή ό,τινάναι" από την μία και διευκρίνηση από την άλλη "no offense, χιουμοράκι πήγα να κάνω ε?", που το βλέπω σαν να μην είσαι και σίγουρη αν πλακωνόμαστε ή όχι.

Τέλος, δεν μου έθιξε κανείς τον Τόλκιν ΜΟΥ, είπα και στον rat_poison με τι τα παίρνω και εντός εισαγωγικών μη τυχόν και με φανταστεί κάποιος μόνος του ότι είμαι τσαντισμένος που είπαν παπαρολογία το LotR. Κατά τ'άλλα κουβέντα γίνεται και είμαι πολυλογάς και γράφω σεντόνια γενικά, δεν κυνηγάω καμιά δικαίωση. Αλλά το ότι δεν με καταλαβαίνεις δεν χρειάζεται να το διευκρινίζεις καθόλου, ειλικρινά, όταν τελειώνεις με την φράση ότι "απλά κάποιοι έχουν άλλες προτιμήσεις και τις εκφράζουν" για να περιγράψεις όλην την ακατάσχετη κουβέντα που έχει προηγηθεί, ε, ναι, δεν έχεις καταλάβει, αλλά όχι μόνο εμένα, γενικά.