Page 12 of 15 FirstFirst ... 21011121314 ... LastLast
Results 166 to 180 of 220

Thread: Τα 5 καλυτερότερα βιβλία...

Senior Member Harbinger of Death's Avatar

Quote Originally Posted by Ford Prefect View Post
    Αυτά είναι θέματα κομπλεξ ή όχι, αν κάποιος δεν γουστάρει κάτι γιατί αρέσει σε πολύ κόσμο είναι ψυχαναγκαστικά κομπλεξικός. Αν γουστάρει κάτι για τον ίδιο λόγο το ίδιο (και μαζόχας). Αν αισθάνεται ότι ο κόσμος τον λέει μαλάκα που δεν γουστάρει Τολστόι, είναι επίσης κομπλεξικός (κατωτερότητας συγκεκριμένα). Αν δεν μπορεί να παραδεχτεί ότι ο Τολστόι είναι Μεγάλος και τον λέει σιγά τον μαλάκα μωρέ, επειδή δεν του αρέσει αυτουνού (δικαίωμά του εννοείται και απόλυτα φυσικό) είναι επίσης κομπλεξικός. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κάποιοι είναι Μεγάλοι είτε το θέλουμε, είτε όχι, ό,τι κι αν αισθανόμαστε μέσα μας δεν επηρεάζει το μεγαλείο τους, κάπως έτσι.
    Μόνο στο bold διαφωνώ. Ακόμα και οι μεγάλοι (με μικρό) συχνά χαρακτηρίζουν ο ένας τον άλλο μαλάκες (cue σε κάποιον να ποστάρει το σχετικό λινκ, ξέρεις εσύ ποιος/ποια είσαι).
    http://frontierpsycho.tumblr.com/

Quote Originally Posted by saloth sar View Post
    Το αποκουμπι του κρετινου, του φασιστα και του καθε μαλακα ειναι η προστασια της γυναικας, οταν και αμα σταματουν να τις θεωρουν ολες πουτανες και δυο-τρεις τρυπες για γαμησι μοναχα.

Vic Ford Prefect's Avatar

Εδώ θα ήταν χρήσιμη η πραγματολογία. Όχι να το λέει ελαφρά, να το εννοεί κιόλας και να συζητάει σοβαρά γιατί ο Τολστόι και ο Ντοστογιέφσκι είναι υπερεκτιμημένοι ας πούμε. Να, η λέξη "υπερεκτιμημένος" για κάτι που βγάζει μάτι ότι είναι Μεγάλο είναι κλασσικό καμπανάκι κόμπλεξ.

Μπορείς να το ξεχωρίσεις, ειδικά αν ξέρεις κάπως τον άλλο ή είσαι υποψιασμένος.

Οι Ρέιντιοχεντ είναι αδερφές του ελέους και τους γαμάνε οι Obituary πάντως.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

άντε βρε νούμερο. tamagothi's Avatar

Quote Originally Posted by Harbinger of Death View Post
    Ακόμα και οι μεγάλοι (με μικρό) συχνά χαρακτηρίζουν ο ένας τον άλλο μαλάκες (cue σε κάποιον να ποστάρει το σχετικό λινκ, ξέρεις εσύ ποιος/ποια είσαι).

http://www.examiner.com/book-in-nati...ns-of-all-time
    (διαβάστε το, χώνει.)
    Es el sonido de su mundo derrumbándose/Es el del nuestro resurgiendo
    El día que fue el día, era noche/Y noche será el día que será el día

Πόσο γαμάει ο Mark Twain! (Μεγάλος, Πολύ Μεγάλος)

Να βάλουμε και δηλώσεις Μαστέιν για Χάμετ!!
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Senior Member FaithFails's Avatar

@Ford
    didn't like smugs till u became one

Επίσης περί μηνυμάτων

έντιτ: Τώρα που το ξανακοιτάω, δεν ξεκαθάρισα, ο Τόλκιν αντιπαθούσε πάρα πολύ τις αλληγορίες. Για τα μηνύματα, νομίζω έχει πάρα πολλά τα οποία βγαίνουν εντελώς αβίαστα, χωρίς να στα ταΐζει φτηνά. Διαφωνείς;

Εγώ εδώ συμφωνώ

Tolkien to Robert Murray, SJ.
    2 December 1953

“The Lord of the Rings is of course a fundamentally religious and Catholic work; unconsciously so at first, but consciously in the revision”.
    Once I was trapped, but now I am free

Senior Member

Quote Originally Posted by tamagothi View Post
    Quote Originally Posted by Harbinger of Death View Post
    Ακόμα και οι μεγάλοι (με μικρό) συχνά χαρακτηρίζουν ο ένας τον άλλο μαλάκες (cue σε κάποιον να ποστάρει το σχετικό λινκ, ξέρεις εσύ ποιος/ποια είσαι).

http://www.examiner.com/book-in-nati...ns-of-all-time
    (διαβάστε το, χώνει.)
    http://www.youtube.com/watch?v=yT7rDo3_aJw

Spammity Spam rat_poison's Avatar

χμμμμ.... ενδιαφέρον, έρχεται μάλλον σε αντίθεση μ' αυτά που λέει στον πρόλογο περί αλληγοριών και μηνυμάτων. Makes you wonder.
    Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;

Πού είμαι smug?

Προβοκατόρικο το σνίπετ σου! Για κάνε μια επέκταση, εκτός και αν πιστεύεις ότι ο Τόλκιν έγραψε το LotR για να περάσει το μήνυμα της Καθολικής Εκκλησίας. (i.e., η πραγματολογική μου ανάλυση του ποστ σου είναι ότι προβοκάρεις!)

Εγώ λέω (και ακούω την άποψή σου) ότι όλα τα μεγαλειώδη και γαμάτα του βιβλίου τα ταυτίζει ως τα γαμάτα και μεγαλειώδη που πρεσβεύει γι'αυτόν η εκκλησία του. Ότι εκτιμά την ταπείνωση και την αγάπη π.χ. γιατί είναι καθολικός και το περνάει από το βιβλίο του.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Μα η αλληγορία είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο και κάτι που σίγουρα δεν υπάρχει στο LotR. Το ότι βασικά το ήθος των ηρώων του LotR έχει ομοιότητες (to say the least) με τα ιδανικά του χριστιανισμού, δεν είναι περίεργο. Μηνύματα έχει άπειρα το LotR, ένα κλασικό είναι της οικολογίας και της απέχθειας της θορυβώδους, βρώμικης τεχνολογίας π.χ., που δεν το λες καθολικό ή χριστιανικό...
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

άντε βρε νούμερο. tamagothi's Avatar

Best of:
    Spoiler

4. Edgar Allan Poe, according to Henry James (1876)

An enthusiasm for Poe is the mark of a decidedly primitive stage of reflection.

10. Oscar Wilde, according to Noel Coward (1946)
    Am reading more of Oscar Wilde. What a tiresome, affected sod.

11. Fyodor Dostoevsky, according to Vladimir Nabokov
    Dostoevky's lack of taste, his monotonous dealings with persons suffering with pre-Freudian complexes, the way he has of wallowing in the tragic misadventures of human dignity -- all this is difficult to admire.

26. Marcel Proust, according to Evelyn Waugh (194:cool:
    I am reading Proust for the first time. Very poor stuff. I think he was mentally defective.

27. William Faulkner, according to Ernest Hemingway
    Have you ever heard of anyone who drank while he worked? You're thinking of Faulkner. He does sometimes -- and I can tell right in the middle of a page when he's had his first one.

29. Voltaire, according to Charles Baudelaire (1864)
    I grow bored in France -- and the main reason is that everybody here resembles Voltaire...the king of nincompoops, the prince of the superficial, the anti-artist, the spokesman of janitresses, the Father Gigone of the editors of Siecle.

31. Jane Austen, according to Mark Twain (189:cool:
    I haven't any right to criticize books, and I don't do it except when I hate them. I often want to criticize Jane Austen, but her books madden me so that I can't conceal my frenzy from the reader; and therefore I have to stop every time I begin. Every time I read 'Pride and Prejudice,' I want to dig her up and hit her over the skull with her own shin-bone.

33. Alexander Solzhenitsyn, according to Gore Vidal (1980)
    He is a bad novelist and a fool. The combination usually makes for great popularity in the US.

Επίσης, Truman Capote για Kerouac:
    ''This isn't writing, it's typing.''
    Es el sonido de su mundo derrumbándose/Es el del nuestro resurgiendo
    El día que fue el día, era noche/Y noche será el día que será el día

Πού είμαι smug?

Προβοκατόρικο το σνίπετ σου! Για κάνε μια επέκταση, εκτός και αν πιστεύεις ότι ο Τόλκιν έγραψε το LotR για να περάσει το μήνυμα της Καθολικής Εκκλησίας. (i.e., η πραγματολογική μου ανάλυση του ποστ σου είναι ότι προβοκάρεις!)

Εγώ λέω (και ακούω την άποψή σου) ότι όλα τα μεγαλειώδη και γαμάτα του βιβλίου τα ταυτίζει ως τα γαμάτα και μεγαλειώδη που πρεσβεύει γι'αυτόν η εκκλησία του. Ότι εκτιμά την ταπείνωση και την αγάπη π.χ. γιατί είναι καθολικός και το περνάει από το βιβλίο του.
    Tolkien to Robert Murray, SJ.
    2 December 1953

"The Lord of the Rings is of course a fundamentally religious and Catholic
    work; unconsciously so at first, but consciously in the revision. That is why I have not put in, or
    have cut out, practically all references to anything like 'religion', to cults or practices, in the
    imaginary world. For the religious element is absorbed into the story and the symbolism."

"and should chiefly be grateful for having been brought up (since I
    was eight) in a Faith that has nourished me and taught me all the little that I know"

Περί του πόσο κομπλεξικοί είναι όσοι διαφωνούν με popularlevel έργα

"Certainly I have not been nourished by English Literature, in which I do not suppose I am better
    read than you; for the simple reason that I have never found much there in which to rest my heart
    (or heart and head together)."

Γι'αυτό ξαναλέω, καθένας όπως τη βρίσκει .

ε σου λέει ότι το έκανε consciously, τι άλλο θες για να πειστείς, να ρίξει και καμιά ζεμπεκιά?

no offense, χιουμοράκι πήγα να κάνω ε?
    Καθένας έχει τη γνώμη του, αν κράζουμε ή προσβάλλουμε ναι, γινόμαστε smugs, συ είπας
    Last edited by FaithFails; 15-09-2010 at 21:50.

Senior Member

Μπορώ λιγάκι να ξεμπλοκάρω την κουβέντα; Να το γυρίσω στους έλληνες; Για μένα ένας από τους κορυφαίους μυθιστοριογράφους είναι ο Καραγάτσης και ένα από τα 5 καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει (για να είμεθα και ον τόπικ) είναι η μεγάλη χίμαιρα.
    Και δεν ξέρω γιατί, δε μπορώ να διαβάσω γυναίκες συγγραφείς, βγάζουν όλες αυτό το πολύ γυναικείο στο γράψιμο που δε το μπορώ καθόλου.

Spammity Spam rat_poison's Avatar

Σα να γράφουν στο ημερολόγιό τους ένα πράγμα... Δοκίμασε Ούρσουλα λε Γκεν πάντως, δεν το'χει. Και Βιρτζίνια Γουλφ, που γενικότερα "το 'χει"
    Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;

valor camarada

Quote Originally Posted by Atropos View Post
    Μπορώ λιγάκι να ξεμπλοκάρω την κουβέντα; Να το γυρίσω στους έλληνες; Για μένα ένας από τους κορυφαίους μυθιστοριογράφους είναι ο Καραγάτσης και ένα από τα 5 καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει (για να είμεθα και ον τόπικ) είναι η μεγάλη χίμαιρα.
    Και δεν ξέρω γιατί, δε μπορώ να διαβάσω γυναίκες συγγραφείς, βγάζουν όλες αυτό το πολύ γυναικείο στο γράψιμο που δε το μπορώ καθόλου.

Ta posts sou apo tin alli anavlyzoun varvatila.
    a cry for help, a hint of anaesthesia