Page 5 of 9 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 124

Thread: Heavy Metal Ψυχανάλυση. (Τι είναι τελικά "Metal" ; Μην είν'΄οι κάμποι; ...)

Ράμπο του ΣΔΟΕ stam and the witches's Avatar

Quote Originally Posted by Tyler_Durden View Post
    Quote Originally Posted by stam and the witches View Post
    Δε βαρεθήκατε, λέω εγώ τώρα, αυτό το "λαϊκό" το οποίο κοπανάτε μέχρι αηδίας με σαφέστατη μειωτική διάθεση; Δεν ξέρω αν συμβαίνει λόγω κόμπλεξ απέναντι σε οτιδήποτε παραδοσιακό/παππουδίστικο ή σε οτιδήποτε που φέρνει σε επαρχιώτες χαρτογιακάδες λακέδες, ή αν απλά πρόκειται για υπόλλειμα μεταλχαμμερικής φρασεολογίας, όμως είναι χαζό να στε μαντράχαλοι και να μιλάτε για το "λαϊκό" σαν έφηβοι που τους τραβάνε οι γονείς τους με το ζόρι σε ταβέρνα και αυτοί έχουνε μαζί τους discman με Slipknot γιατί σιχαίνονται την καλή διάθεση ( )

χαχα δεν καταλαβαίνω που θίχτηκες ακριβώς. μίλησα εναντίον καμιας παράδοσης; εσύ δηλαδή ζεις σε καμια χώρα μουσικά πολιτισμένη και ως επι το πλείστων δεν σε κατακλύζουν ζήνες γαρμπές σαδομαζωνάκιδες και τερλέγκες; ή γενικά βλέπεις να επικρατεί το λαικό τραγούδι έναντι του λαικίστικου; χρειάζεται να σου πει το χάμερ και κάθε χάμερ οτι ζεις στην χώρα της γαρδένιας και του καρσιλαμά; ή βλέπεις πουθενά οτι υπάρχει σοβαρό λαικό τραγούδι σήμερα και στο θίγω;

Δηλαδή θες να μου πεις ότι στο μυαλό σου έχεις απόλυτα διαχωρισμένο το λαϊκό τραγούδι από τη σκυλοπόπ κουλτούρα; Εγώ είμαι 99% σίγουρος πως όχι, αφού

- αφενός αναφέρεις καίτη γαρμπή και λοιπά κοινότυπα (μόνο η φρασεολογία αρκεί για να καταλάβεις πόσο τσουβαλιάζει ένας άνθρωπος καταστάσεις) τη στιγμή που υπάρχει κάμποση αξιόλογη δραστηριότητα εν Ελλάδι πάνω στο θέμα,

- αφετέρου ό,τι είναι μία mainstream μέταλ μπάντα τύπου Slipknot (τυχαίο παράδειγμα) δίπλα σε μία αρχιδάτη metal μπάντα, είναι και η Καίτη Γαρμπή δίπλα σε έναν λαϊκό ρεμπέτη, με τη διαφορά ότι στους Slipknot μάλλον δε θα ασκήσεις κριτική για το πόσο ανακυκλώσιμη υποκουλτούρα είναι αλλά θα τους ακούσεις κιόλας (δε μιλάω για σένα προφανώς, ευρύτερη κουβέντα κάνουμε).

Anti-Hero Reject's Avatar

- αφετέρου ό,τι είναι μία mainstream μέταλ μπάντα τύπου Slipknot (τυχαίο παράδειγμα) δίπλα σε μία αρχιδάτη metal μπάντα, είναι και η Καίτη Γαρμπή δίπλα σε έναν λαϊκό ρεμπέτη, με τη διαφορά ότι στους Slipknot μάλλον δε θα ασκήσεις κριτική για το πόσο ανακυκλώσιμη υποκουλτούρα είναι αλλά θα τους ακούσεις κιόλας (δε μιλάω για σένα προφανώς, ευρύτερη κουβέντα κάνουμε).
    χαχαχα,100% σωστος.φατε σκατα,για να δω τι θα πειτε τωρα....
    Barry Prudom-He's Public Enemy No1.

ShamRock n' Roll Tyler_Durden's Avatar

δηλαδή το βασικό είναι τι έχουμε εγώ κι εσύ στο μυαλό μας σαν "λαικό" ή το πως εννοεί το 99% του πληθυσμού εκει έξω το "λαικό" σήμερα; Και οκ ρε φίλε προφανώς και λέγοντας "λαίκι" εννοώ αυτό το "γαρδενιέ" στυλάκι γύρω μας, αλλά στην τελική σταρχίδια μου και το σκυλοποπ σταρχίδια μου και ο true καζαντζίδης. εδώ μέσα έχει φτάσει να λέγεται οτι μεταλλάς = κατεξοχήν μπετόβλακας και θα με νοιάξει εμένα να μην θίξω τις 5-10 "αξιολογες συγχρονες λαικές φωνές" που κρύβονται σε 5-10 κουτούκια; όταν τσουβαλιάζονται οι μεταλλάδες σαν εξορισμού μαλακές δεν υπάρχει πρόβλημα. οταν και καλά θίγεται το πραγματικό λαικό τραγούδι μας πιανει ο πόνος...
    Last edited by Tyler_Durden; 11-08-2010 at 23:55.
    Fred FlintSTONER: YabadabaDOOM !

Quote Originally Posted by Reject
    είμαι στο τσακ πριν πω "γίναμε όλοι 20 χρονών και ξαφνικά μεγαλώσαμε με Βαμβακάρη στους τεκέδες" ή "οι Locomondo μας έμαθαν την Φραγκοσυριανή και στα parties η Άννα που κάπνιζε Κάμελ τραγουδούσε τα μελιτζανια να μην τα βαλω πιά και ΕΝΙΩΘΕ και τι βυζιαειναυτα και μεγάλωσα με ρεμπέτικα". Μόλις πω αυτό, θα προσθέσω και ένα "τα ρεμπέτικα είναι τα blues της ελλάδος" και θα αποθεώσω τον κάθε πρώην οπαδό raining pleasure τύπου Ιμαμ Μπαιλντί που "μπλέκει ιδιοφυώς την indie κουλτούρα με την ουσιαστική παράδοση της χώρας του που τόσο βίαια καταπατήθηκε από το...λαϊκό του νεοέλληνα". Άν πάλι κάποτε έρθει κανείς και σας πεί πως το "δίπλα στο ραδίκι, κάθονται δυό πιτσιρίκοι, πίνουν το τσιγαριλίκι και ουρλιάζουνε σαν λύκοι" δεν είναι και κάτι που δεν μπορούμε να το πιάσουμε στο στόμα μας, μην τον αρχίσετε στα καντήλια.

Mazikeen Krux's Avatar

Τι έγινε ρε Σταμ από το stagediving στους Bolt Thrower, ξαφνικά βουτιά στην γαρδένια και στο κομπολόι ?

Και περνιόμαστε και για προγκρεσιβάδες πανάθεμα μας...
    I'll bury you in your god's fucked garden

περνιόσαστε για προγκρεσιβάδες με stagediving στους Bolt Thrower;

άμα είναι να συζητάμε με τέτοια επιχειρήματα, εγώ είμαι latin τύπος

Mazikeen Krux's Avatar

Γράφω από το πάτωμα btw με το ποστ σου.

Εμείς περνιόμαστε για προγκρεσιβάδες, δεν πήγαινε Σταμ αυτό.

Senior Member

thread που να ασχολείται με metal και να μην βγάζω άκρη τι γίνεται.........................................

heavy metal είναι οι saxon μέχρι το 83, οι running wild,oι nwobhm μπάντες (όχι όλες),οι priest και οι accept....τέλος. Τα υπόλοιπα παίζει και μα μην είναι....δεν είναι κακό αυτό και σίγουρα δεν είναι κακό για την τσέπη μου που δεν μου αρέσουν
    Ευχαριστώ Sabbattack για την προσφορά του στον πολιτισμό ,την κουλτούρα και την ΚΑΛΗ μουσική!

τι εννοείς όμως πως κάποιες μπάντες του nwobhm δεν είναι hm;

Senior Member

εννοάω ότι απλά συμπέσαν με την εποχή του nwobhm και τους κοτσάραν την ταμπέλα
    Ευχαριστώ Sabbattack για την προσφορά του στον πολιτισμό ,την κουλτούρα και την ΚΑΛΗ μουσική!

Ράμπο του ΣΔΟΕ stam and the witches's Avatar

Quote Originally Posted by carheart View Post
    Quote Originally Posted by Reject
    είμαι στο τσακ πριν πω "γίναμε όλοι 20 χρονών και ξαφνικά μεγαλώσαμε με Βαμβακάρη στους τεκέδες" ή "οι Locomondo μας έμαθαν την Φραγκοσυριανή και στα parties η Άννα που κάπνιζε Κάμελ τραγουδούσε τα μελιτζανια να μην τα βαλω πιά και ΕΝΙΩΘΕ και τι βυζιαειναυτα και μεγάλωσα με ρεμπέτικα". Μόλις πω αυτό, θα προσθέσω και ένα "τα ρεμπέτικα είναι τα blues της ελλάδος" και θα αποθεώσω τον κάθε πρώην οπαδό raining pleasure τύπου Ιμαμ Μπαιλντί που "μπλέκει ιδιοφυώς την indie κουλτούρα με την ουσιαστική παράδοση της χώρας του που τόσο βίαια καταπατήθηκε από το...λαϊκό του νεοέλληνα". Άν πάλι κάποτε έρθει κανείς και σας πεί πως το "δίπλα στο ραδίκι, κάθονται δυό πιτσιρίκοι, πίνουν το τσιγαριλίκι και ουρλιάζουνε σαν λύκοι" δεν είναι και κάτι που δεν μπορούμε να το πιάσουμε στο στόμα μας, μην τον αρχίσετε στα καντήλια.
    λολ. Έχεις μία θολή εικόνα Κουφονησιών στο μυαλό σου, με έχεις παρεξηγήσει, δεν είμαι τέτοιος τύπος και σίγουρα δεν πρεσβεύω κάτι αυτή τη στιγμή μιλώντας. Καλά καλά δεν ακούω καν λαϊκό τραγούδι.

Αυτό στο οποίο εμμένω είναι ξεκάθαρο, είναι η 2 μέτρα 2 σταθμά νοοτροπία του "α μωρέ με τις σαβούρες που παίζουν στην τάδε κουλτούρα".

Mazikeen Krux's Avatar

Quote Originally Posted by Parasight View Post
    Η κουβέντα περί καθαρού και μη αλλοτριωμένου metal/punk/hardrock/δενξερωτισκατααλλο καθώς και η απόπειρες ακριβών ονοματοποιήσεων κάθε ήχου μου θυμίζει λογύδρια Άδωνι Γεωργιάδη περί "καθαρότητας" της ελληνικής φυλής. Ποιος χέστηκε για το πώς λέγεται ακριβώς αυτό που παίζουν οι τάδε και οι δείνα, και ακόμη περισσότερο αν αυτό είναι "καθαρό" ή πιστό σε κάποιον κώδικα που δημιουργήθηκε(?) πριν 20-30 χρόνια. Θες να μείνεις κολλημένος σε αυτά που γουστάρεις; Με γεια σου χαρά σου (κι εγώ αυτό κάνω κατά ένα μέρος). Κράτα όμως και τον γαμημένο σου ελιτισμό και το ύφος του μουσικοπατέρα για πάρτη σου.
    Πόσο να γάμησε αυτό το ποστ ?

Senior Member atom_smasher's Avatar

Quote Originally Posted by Ruthless View Post

1) Είναι ίδιος ο ήχος του Piece of Mind πχ με έναν τυχαίο δίσκο Camel ή Led Zeppelin πχ;
    2) Αν δεν είναι ίδιος, και θεωρώντας πως υπάρχουν στοιχεία των δεύτερων στο προαναφερθέν album, ποια είναι αυτά τα στοιχεία;
    ΦΩΝΗ, ΜΠΑΣΟ, ΤΥΜΠΑΝΑ, ΚΙΘΑΡΑ, ΠΛΗΚΤΡΑ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ, ΠΑΘΟΣ.
    3) Αυτά τα στοιχεία χαρακτηρίζουν και ορίζουν το heavy metal ή τελικά υπάρχει κάτι άλλο που το χαρακτηρίζει και μας κάνει να το ακούμε, αντί να ακούμε τα ροκάκια;
    Ναι, σε μεγαλο βαθμο.
    )
    Τελος
    1) e4, c5
    2) Νf3

Practice What You Preach GuardianOfIvorytower's Avatar

Quote Originally Posted by 00i00 View Post
    Quote Originally Posted by GuardianOfIvorytower View Post
    Απλή ερώτηση όμως: Πρέπει σώνει κ καλά να μας αρέσουν ΚΑΙ οι επιρροές ενός γκρουπ που μας αρέσει?
    προφανως οχι απαραιτητα οτι δηλωνει η αγαπημενη σου μπαντα ως επηρροη...αλλα ενα μεγαλο ποσοστο ναι
    ας το παρομε αναποδα,εχεις εναν νεαρο που ακουει μια απο τις χιλιαδες κλωνομπαντες των Ryche και δεν εχει ακουσει ποτε Ryche και σου πει οτι ειναι παρωχημενο μεταλ...τα αντιστοιχα ''ροκακια'' του ρουφλεςς
    τι κανεις?
    Δε νομίζω ότι είναι ακριβώς το ίδιο, καθότι η μεν νέα μπάντα θα παίζει μέταλ (άρα πιο όμοια μουσική/ήχος κλπ σε σχέση με την επιρροή) από την επιρροή των Ryche. Δλδ παίζει κ αυτό που σου λέει ο Ruthless ένα ρόλο, η διαφορά στη βαρύτητα του ήχου στη συγκεκριμένη περίπτωση κλπ. Είχαν οι Α την επικούρα, είχαν οι Β τις δισολίες, τα πήραν οι Γ, τα έπαιξαν σε μέταλ πλαίσια κ αυτό είναι που μας πορώνει τρελά.

Απλά αυτό που ήθελα κυρίως να τονίσω ήταν το σώνει κ καλά στο πρώτο σου ποστ, γιατί με τη λογική του ΠΡΕΠΕΙ να μ αρέσουν οι τάδε επιρροές της αγαπημένης μου μπάντας δημιουργείται αλυσίδα ότι πρέπει να μ αρέσουν κ οι επιρροές των επιρροών κ μετά πάει μακρυά η βαλίτσα
    My Mission will save the World.
    But I'm still chasing time.
    Vanity...definitely my favourite sin.

Senior Member 00i00's Avatar

guardian δεν μπορω ρε συ...μετα απο ενα επικο facepalm χτες βραδυ εσπασα τα γυαλια μου