Rat poison το γάμησες και ψόφησε. Σε φαντάζομαι έξω από πάρκο όπου έχουνε μαζευτεί 1000 άτομα και περνάνε ωραία, να στέκεσαι απέναντι και να σκέφτεσαι "θέλω το πάρκο μου".
Rat poison το γάμησες και ψόφησε. Σε φαντάζομαι έξω από πάρκο όπου έχουνε μαζευτεί 1000 άτομα και περνάνε ωραία, να στέκεσαι απέναντι και να σκέφτεσαι "θέλω το πάρκο μου".
Δεν είναι αλήθεια αυτό, στην πραγματικότητα απλά θες να δείς lastdrive τσάμπα. Θα ήθελες να το 'κανες αν οι αναιρέσεις ήταν και στο ΑΠΘ, και στο spitimou, και στο σπίτι μου. Αν δεν υπήρχαν οι last drive ή οποιοσδήποτε άλλος κράχτης μπάντα που θες να δείς ή σε προκαλέι να σκάσεις για τη φάση, αν το εισητήριο ήταν 25ε και οι αναιρέσεις ήταν μόνο μισή κουβέντα με ενάμισι ομιλητές και μία προβολή του θωρηκτού ποτεμκιν δε θα πάταγες ποτέ το πόδι σου στο γαμημένο το "πάρκο σου", δεν θα ερχόσουν ποτέ αντιμέτωπος με ναρίτικες μάντρες ή με ναρίτικα μαντρόσκυλα, το πιθανότερο είναι να μην ήξερες τι είναι οι αναιρέσεις και για τι ακριβώς πράγμα συζητάμε τώρα.
Κάνω ξεκάθαρη δίκη προθέσεων και δεν είναι καλό αλλά αν το καλοσκεφτείς δεν είναι καλή και η μικροαστική μαλακία στο κεφάλι σου που πασχίζεις να πολιτικοποιήσεις σε τόσα ποστ. Σορρυ.
ο,τι και να λεμε εμεις, το ζουμι ειναι αλλου: εσεις πραγματικα τωρα ειστε ικανοποιημενοι με αυτο? δηλαδη αυτο ειναι το καλυτερο δυνατο? μια αρπαχτη για να γεμισει το ταμειο? (οχι, τα φεστιβαλ δεν μπαινουν μεσα, φροντιζετε να πρηζετε καλα)
δηλαδη δεν αντιλαμβανεστε οτι αυτο δεν ειναι η καλυτερη δυνατη περιπτωση? δηλαδη προτιματε το τι εγινε απο εναν ανοιχτο χωρο, χωρις περιφρουρησεις (παραπομπη στο ανοιχτο του πολιτικου λογου σας, εσεις που στα σχηματα σας ειναι δυνατον να ερθει ο οποιοσδηποτε η στο δσ στις θεσεις σας μπορει να παει ο οποιοσδηποτε φοιτητης), χωρις εισιτηριακι που ο αλλος το δινει με μιση καρδια ειτε για την μπαντα ειτε επειδη του τα πρηξε η φιλη του (αλλα με κουτι που ο καθενας ενισχυει γιατι αναγνωριζει το εργο της εαακ στη σχολη και εξω απο αυτην), που ερχεται αν κι αντιπαθει τα ατομα και την πλανη (προσωπικη κριση, παντα) που τα εχει τυφλωσει, χωρις να φτανετε στο σημειο να αρνειστε την εισοδο σε ατομα που δεν εχουν φραγκα (γιατι αυτο ΕΓΙΝΕ), με τις συζητησεις να ειναι γεματες απο κοσμο και ουσιαστικα ενεργες?
στην περιπτωση που το αντιλαμβανεστε, δεν ειστε πολυ μικροι για να ειστε συμβιβασμενοι? ολοι μας ειμαστε καλοζωισμενοι, αλλα υποτιθεται οτι στα 20 σου (η και κατι παραπανω) εχεις αλλες προσδοκιες.
Ε αυτά τα απλά ρε παιδιά, τι να λέμε τώρα. Σπύρο, εκτός από τον ρατ πόιζον που θεωρείς ότι ήθελε να δει λαστντράιβ τσάμπα, υπάρχω κι εγώ που είπα ότι δε θα με πείραζε να δώσω 6 ευρώ αλλά και πάλι μου φαίνεται λίγο μαλακία (αν και όντως το συζητάμε υπερβολικά). Μια ερώτηση: υπάρχει κάποιος ναρίτης που να του φαίνεται μαλακία ή συμπτωματικά γουστάρετε όλοι;
προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να δώσω φράγκα για να μπω στην διοργάνωση οποιασδήποτε αριστερής οργάνωσης, δεν αφορά μόνο το ΝΑΡ το θέμα, και ΣΥΝ θα τα σκαγα και ΚΟΕ και οτιδήποτε. κατά βάση γιατί βρίσκω απολύτως κατανοητή την ανάγκη ύπαρξης εισιτηρίου καθώς επίσης γιατί γενικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να στηρίζω αριστερές οργανώσεις.
όσο για το κουτί ενίσχυσης, είναι προφανές ότι όποιος πηγαίνει σε τέτοια φεστιβάλ μόνο για τα ονόματα απλώς δε θα έδινε φράγκο, δεν αμφιβάλλω ότι ο dragonlord θα τα έδινε, αλλά αμφιβάλλω πολύ για τον κάλκι, τον ρατ πόιζον και λοιπούς, που στην τελική σου λένε και ένα "σιγά μη δώσω φράγκα στα σταλινομούλαρα/εργατοπατέρες/φοιτητοπατέρες/εξουσιαστές" και το λήγουν εκεί. σόρρυ αλλά και οι οργανώσεις κάπως πρέπει να έχουν έσοδα για να καλύπτουν τα έξοδά τους (και αυτά πέραν του φεστιβάλ) οπότε το εισιτήριο είναι αναγκαίο κακό.
See that cockroach? Tomorrow morning we'll be dead and it'll be alive. It will have more contact with my wife and child than I will. I'll be nothing and it'll be alive.
δεν νομιζω οτι οι ναριτες θα χαρουν πολυ με την συγκριση με κοε και συριζα..
Αν προσπεράσουμε το μείζον φλέγον θέμα του εισιτηρίου δεν πρόσεξα κάποια γενικότερη κριτική για το πολιτικό/πολιτιστικό περιεχόμενο των αναιρέσεων θεσσαλονίκης που να δικαιολογεί το "αρπαχτή για να γεμίσει το ταμείο". Βλέπω την πρώτη μέρα, τέσσερις εξαιρετικοί ομιλητές εκ των οποίων ο ένας ο άρης χατζηστεφάνου μόλις γύρισε απο το στολίσκο για τη γάζα. Έπειτα last drive και boikot. Βλέπω τη δεύτερη μέρα, πέντε εξαιρετικοί ομιλητές, μια θεατρική παράσταση και γιάννης χαρούλης. Στο φλάηερ δε λέει τίποτα αλλά μαντεύω ότι στον χώρο λειτουργούν επίσης περίπου δέκα-δεκαπέντε περίπτερα απο τον πολιτισμό και το ελεύθερο λογισμικό μέχρι τη γάζα, να μοιράζουν υλικό. Δεν μου φαίνονται έτσι οι αρπαχτές, συγγνώμη.
Σε όσες αναιρέσεις έχει τύχει να παραβρεθώ και ειδικότερα στην αθήνα οι συζητήσεις ήταν "γεμάτες απο κόσμο" και "ουσιαστικά ενεργές", αυτό είναι το σίγουρο. Όπως έλεγα και παραπάνω και για να απαντήσω και στην ερώτηση του ντραγκονλορντ: προσωπικά από τα πράγματα που με απασχολούν λιγότερο στις αναιρέσεις ή σε παρεμφερή πολιτικά/πολιτιστικά φεστιβαλ από πάρτι στο στρέφι μέχρι το φεστ κνε-οδηγητή είναι η είσοδος. Με μοναδική εξαίρεση το πραγματικά αστείο 10ευρω που συνήθως παίζει στις εκδηλώσεις ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ που κάνει το ΣΕΚ δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τα φράγκα, συνήθως είναι χαμηλά παντού, τα δίνω, πληρώνω εγώ ο ίδιος εισιτήριο και στα σκηνικά που συμμετέχω στη διοργάνωση και είμαστε όλοι αγαπημένοι. Φυσικά θα με ενοχλούσε αν τσέκαρα συντρόφους να περιφρουρούν σα τους κνίτες τρύπες μπας και χωθεί κανένας όπως θα με ενοχλούσε και το να βλέπω τον αστείο τζαμπατζή να πηδάει τρύπες αγνoώντας τα περίπτερα και τις συζητήσεις και το όλο περιεχόμενο του φεστιβαλ απλά για να δει το μπαντάκι που του καύλωσε. Και αυτό το τελευταίο είναι πολύ λογικό: η άποψη μας για τον πολιτισμό δεν είναι απλώς συναυλιακά δρώμενα του 'ό,τι κάτσει' είναι ότι ο πολιτισμός είναι ένα άρρηκτα συνδεδεμένο κομμάτι με όλες τις υπόλοιπες πτυχές ενός επαναστατικού ρεύματος. Το να χώνεσαι εσύ ρατποιζον απο την τρύπα σημαίνει δύο πράγματα: 1. με γράφεις στο μπούτσο σου για το αν εγώ μπαίνω ή βγαίνω ή τι και πως χρειάστηκε για να στήσω το φεστιβαλάκι μου και αυτό είναι μικροαστίλα του κερατά ή απλή κωλοπαιδοσύνη 2. γράφεις στο μπούτσο σου την αντίληψη μου για τα πράγματα. Αυτά τα δύο δε τα γουσταρίζω καθόλου απο μόνα τους αλλά αυτό που πραγματικά με τσιτώνει καμιά φορά στις περίπου 150 φορές που έχω κάνει την κουβέντα του τόπικ μέσα και έξω απο τέτοια φεστιβαλ είναι η απεγνωσμένη προσπάθεια που καταβάλλει κάποιος που ΞΕΡΕΙ ότι συμβαίνουν και τα παραπάνω δύο σημεία αλλά προσπαθεί να προσδώσει ένα οποιοδήποτε πολιτικό χρίσμα στην όλη φάση. Αν αυτό του κάτσει και κάπως καλά ή λογικοφανές, όπως για παράδειγμα το "δημόσιο" του χώρου στο πάρκο των σκύλων ή η περίφραξη ή η περιφρούρηση στη θεσσαλονίκη (γιατί τίποτα από αυτά δεν θα στέκονταν σαν επιχειρήματα για αναιρέσεις αθήνας, βόλου ή χανίων) τότε είναι η καλύτερη του, θα κάνει και κριτική και θα βγεί και καθαρός. Και τσάμπας και ΓΑΜΑΤΟΣ.δηλαδη δεν αντιλαμβανεστε οτι αυτο δεν ειναι η καλυτερη δυνατη περιπτωση? δηλαδη προτιματε το τι εγινε απο εναν ανοιχτο χωρο, χωρις περιφρουρησεις (παραπομπη στο ανοιχτο του πολιτικου λογου σας, εσεις που στα σχηματα σας ειναι δυνατον να ερθει ο οποιοσδηποτε η στο δσ στις θεσεις σας μπορει να παει ο οποιοσδηποτε φοιτητης), χωρις εισιτηριακι που ο αλλος το δινει με μιση καρδια ειτε για την μπαντα ειτε επειδη του τα πρηξε η φιλη του (αλλα με κουτι που ο καθενας ενισχυει γιατι αναγνωριζει το εργο της εαακ στη σχολη και εξω απο αυτην), που ερχεται αν κι αντιπαθει τα ατομα και την πλανη (προσωπικη κριση, παντα) που τα εχει τυφλωσει, χωρις να φτανετε στο σημειο να αρνειστε την εισοδο σε ατομα που δεν εχουν φραγκα (γιατι αυτο ΕΓΙΝΕ), με τις συζητησεις να ειναι γεματες απο κοσμο και ουσιαστικα ενεργες
Λοιπόν όχι, δεν αισθάνομαι "συμβιβασμένος" απο την όλη φάση με την είσοδο, δεν με νοιάζει άλλωστε τόσο πολύ. Πιθανόν να υπάρχει και κάποιο ζήτημα στην κουλτούρα μας, κάποιο κνίτικο κατάλοιπο η φάση με την είσοδο και όχι με το "κρανάκι" που συνηθίζει ο αναρχικός χώρος. Πιθανόν να έχουμε και δίκιο και αυτός να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να εξηγείς στον άλλο γιατί ζητάμε ενίσχυση και γιατί κάνουμε τη φάση μας. Δεν ξέρω. Εσείς όμως αισθάνεστε εντάξει με την πολιτική συνείδηση που κουβαλάτε όταν περιχαρακώνεστε αποκλειστικά γύρω από αυτό; Όταν από όλα τα πράγματα στα οποία θα μπορούσε κάποιος να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ απο μια αριστερή οργάνωση στην "εποχή της κρίσης" και όταν μας γαμάνε απο παντού εσείς ζητάτε απλώς να μπείτε στο τσάμπα στο λαϊβάκι. Με την κριτική του πιωμένου μαντραπήδα, την κριτική της κωλάρας;
Last edited by ikonoklast; 17-06-2010 at 14:12.
επιβλητικο αν μη τι αλλο το μεγαλο ποστ.
επειδη με κουραζουν τα πολλα λογια, μοναχα αυτο: η δραση σου και ο τροπος που στηνεις ενα φεστιβαλακι ειναι μιας πρωτης ταξεως εφαρμογη των οσων εχεις στο κεφαλι σου.
εχεις δικιο για το οτι υπερεστιασαμε στην εισοδο. προσωπικα ηταν κατι που δεν περιμενα γι αυτο και ασχοληθηκα τοσο, ουτως η αλλως τις πολιτικες,ιδιαιτερα τις δομες της εαακ τις εχω απορριψει εδω και καποιο καιρο.
συμφωνω με ντραγκονλορντ, ειναι λιγο "παραξενη" η ομοφωνια. ειδικα οταν οι μειοψηφιες διαφορετικων αποψεων στις οβ αντιμετωπιζονται ως επι τω πλειστον ως διασπαστικα στοιχεια.
Και ποιές δομές γουσταρίζεις αν επιτρέπεται; nudge nudge.
Αυτό είναι άσχετο με την κουβέντα μας, μαντεύω ότι έχει να κάνει με κουβέντες που έχεις με φίλους σου προσκείμενους ή μέλη νκα που είναι κοντά στην μειοψηφούσα τάση του πρόσφατου συνεδρίου. Μπορεί να έχεις τις καλύτερες προθέσεις εσύ και οι φίλοι σου αλλά αυτά τα ζητήματα νομίζω είναι πολύ ουσιαστικά για να συζητούνται στη βάση του "τι άκουσα-τι μου πανε" και μεταξύ ΤΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙΟΥ (πάντα ήθελα να το πω αυτό).συμφωνω με ντραγκονλορντ, ειναι λιγο "παραξενη" η ομοφωνια. ειδικα οταν οι μειοψηφιες διαφορετικων αποψεων στις οβ αντιμετωπιζονται ως επι τω πλειστον ως διασπαστικα στοιχεια.
καταπληκτικό ποστ το από πάνω (εδιτ - το μεγάλο μανιφέστο του ικόνοκλαστ τρία ποστ πιο πάνω) και πραγματικά αν δεν είχα ζήσει κάποια πράγματα θα είχα πειστεί και θα γινόμουν ναρίτης αυτή τη στιγμή
αλλά η όλη ιστορία είναι ως εξής:
καταρχήν αποφάσισε τι θες να κάνεις. θες μια ωραία πολιτικώς εννοούμενη μάζωξη για κουβέντα και ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων και μελισσούλες κτλ; όλα καλά. θες να το παίξεις διοργανωτής και να κάνεις μια ωραία συναυλία με μπάντες-κράχτες, χωρίς καμία πολιτική προέκταση και με υψηλό αντίτιμο, για να ενισχύσεις το ταμείο σου; πάλι όλα καλά. θες να κάνεις μια βραδιά ΓΛΕΝΤΙΟΥ με μικρές μπάντες που ψοφάνε να παίξουν λάιβ τζάμπα και έχουν πολιτικό μήνυμα που εκφράζει τις ιδέες σου; πάλι όλα καλά. αλλά αποφάσισε τι θες, τι θες να εκφράσεις, πως θες να κινηθείς και τι σκοπό έχεις. ειδικά από τη στιγμή που δεν έχεις τα μέσα και τον τρόπο να συνδυάσεις όλα τα παραπάνω όπως το b-fest π.χ.
στο διά τάμτα τώρα. γενικά ο σκοπός σου ποιος είναι; να φέρεις το τάδε γαμάτο γκρουπ με έξι ευρώ για να πει την επόμενη μέρα ο απολιτίκ φοιτητάριος wow file eida last drive me eksi euro και να του πει ο μη-κύπριος φίλος του GAMATOS man! pos egine auto?! και να απαντήσει ο πρώτος yo man tous efere to nar sto festival tou!! και να ανταπαντήσει ο δεύτερος GA-MA-TO man! thumbs up kai kudos sto nar!!!. αν είσαι ικανοποιημένος με αυτό (γιατί αυτό συμβαίνει πάντα και τίποτα παραπάνω) με γεια σου με χαρά σου, και μένα με γεια μου και χαρά μου να μη σε θεωρώ σοβαρό. μπορείς να κάνεις μια ζωή τις ίδιες εκδηλώσεις δυο-τρεις φορές το χρόνο, στις οποίες πάντα θα σκάνε από νωρίς οι ίδιοι και οι ίδιοι σαράντα-πενήντα για τις συζητήσεις και όλοι οι υπόλοιποι μόνο για το GAMATO λάιβ με το φτηνό εισιτήριο και στο τέλος να μένει μόνο ο παραπάνω διάλογος. και μπορείς να νιώθεις και ταξικός ήρωας στη φάση "ντάξει το τρέξαμε μόνοι μας, μπήκαμε μέσα φυσικά, αλλά προσφέραμε στο λαό, μπράβο μας". α και κάποια στιγμή αποφασίστε αν μπαίνετε μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις ή αν γίνονται για να βγει κάποιο κέρδος που θα καλύψει τα έξοδα σας (και αυτά πέραν του φεστιβάλ) -ubu's words-.
από την άλλη υπάρχουν κι άλλοι τρόποι, που προσωπικά τους θεωρώ σωστότερους και πιο αποτελεσματικούς μακροπρόθεσμα, αλλά αν εσείς καλύπτεστε πολιτικά και ηθικά από τα να-δείξουμε-ότι-είμαστε-κι-εμείς-εδώ πανηγυράκια, δικαίωμα σας.
σόρι, πασχίζω να μη σε αποκαλέσω ηλίθιο για τη δεύτερη πρόταση (έχεις απορρίψει τις δομές της εαακ αλλά τα κους κους των οβ τα ξέρεις βλέπω), αλλά θα με αναγκάσει η πρώτη. δηλαδή το γεγονός ότι για την είσοδο κράζουν μόνο όσοι έχουν μια άλφα σχέση με την αναρχία, ενώ δεν έχει πρόβλημα το σύνολο της αριστεράς (που διοργανώνει φεστιβάλ με αυτό τον τρόπο) αλλά ούτε οι πιο αποστασιοποιημένοι που έρχονται, τι θα έπρεπε να σημαίνει; ότι η κοινή λογική επιβάλλει είσοδο ενώ τα φρικιά παίρνουν γραμμή να κράζουν;
Δεν έχετε καταλάβει όμως ένα πράγμα: δεν γίνονται μόνο αναιρέσεις στον κόσμο αυτό. Γίνονται όντως και λαϊκά γλέντια, παρτι, συζητήσεις, προβολές ταινιών, παρουσιάσεις βιβλίων. Τσάμπα. Οι αναιρέσεις που είναι ένα δρώμενο ανώτερο σε ένα βαθμό γιατί περιλαμβάνει όλα ή τα περισσότερα απο τα παραπάνω και πολλά ακόμη, χρειάζεται κόπο, χρόνο και κυρίως έξοδα για να διεξαχθεί, διεξάγεται με αυτούς τους όρους και περιλαμβάνει είσοδο.
Αχαχα, το αστείο είναι ότι το ναρ δεν είναι τόσο ΓΑ-ΜΑ-ΤΟ με τα uncool 6 ευρώ του όταν σκάσει ο πραγματικά γαμάτος νεόκοπος αντιεξουσιαστής με πολιτικοποιήση μαξιμουμ δεκέμβρης '08 για να του πει: NAI MAN ALLA BFEST ΚΕΝΥ ΑΓΓΓΚΑΝΑ ΚΑΙ REITSARNT STAOULMAN TSAMPE, AK. WHOS YO DADDY?? Άραγε αυτός ο κόσμος που έσκασε για να δει την ονοματάρα του γαλλικου ραπ και φώναξε όλος μαζί ΛΑΓΑΖ ΝΤΟΥ ΠΕΠΛ, περιλαμβάνει εμένα, εσένα, τη βαρβάρα, το νταιθορ, τη θεια σου τη χιπισα κλπ την επόμενη ήταν ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΣ στις τάξεις του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού κινήματος; Δεν νομίζω. Και νομίζω ωστόσο ότι δεν είναι αυτό το κριτήριο για το πώς στέκεται ένα φεστιβαλ πολιτικά. Πόσω δε μάλλον το πως στέκεται ένας πολιτικός χώρος ή μια οργάνωση.στο διά τάμτα τώρα. γενικά ο σκοπός σου ποιος είναι; να φέρεις το τάδε γαμάτο γκρουπ με έξι ευρώ για να πει την επόμενη μέρα ο απολιτίκ φοιτητάριος wow file eida last drive me eksi euro και να του πει ο μη-κύπριος φίλος του GAMATOS man! pos egine auto?! και να απαντήσει ο πρώτος yo man tous efere to nar sto festival tou!! και να ανταπαντήσει ο δεύτερος GA-MA-TO man! thumbs up kai kudos sto nar!!!. αν είσαι ικανοποιημένος με αυτό (γιατί αυτό συμβαίνει πάντα και τίποτα παραπάνω) με γεια σου με χαρά σου, και μένα με γεια μου και χαρά μου να μη σε θεωρώ σοβαρό.
Επιμένω στο προηγούμενο μου ποστ όπου λέω πιο ουσιώδη πράγματα και λέω να μην κάνω άλλο κιόλας.
ok exeis dikio. o ntaithor, i varvara kai o kathe enas pou asxolithike me to dekemvri tou 08 kai meta den ksanavgike apo to spiti tou, kanoun olo ton a/a xwro ena anekdoto. o,ti na nai leme tora e? les kai o" kanonikos" a/a xwros den exei etsi ki allios ta (sovaratata) provlimata kai kousouria tou kai prepei na tou kanoume kritiki me vasi tous ntaithors.
ego exo to pleonektima os pio psyxraimos eksoterikos paratiritis na vlepo kai ta sosta kai ta strava tou kathe xwrou, esy trexeis na mou apodeikseis oti ola en sofia poieite, ntaksei kourastike to thema.
mi leme ta idia kai ta idia pali. o,ti eipes sto megalo sou post, o,ti eipa sto diko mou kai telos.