Results 1 to 15 of 130

Thread: Αντιεμπόριο και κριτικές της κωλάρας.

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Δράκος ikonoklast's Avatar

Quote Originally Posted by VacuumInsulationPanels View Post
    ο,τι και να λεμε εμεις, το ζουμι ειναι αλλου: εσεις πραγματικα τωρα ειστε ικανοποιημενοι με αυτο? δηλαδη αυτο ειναι το καλυτερο δυνατο? μια αρπαχτη για να γεμισει το ταμειο?
    Αν προσπεράσουμε το μείζον φλέγον θέμα του εισιτηρίου δεν πρόσεξα κάποια γενικότερη κριτική για το πολιτικό/πολιτιστικό περιεχόμενο των αναιρέσεων θεσσαλονίκης που να δικαιολογεί το "αρπαχτή για να γεμίσει το ταμείο". Βλέπω την πρώτη μέρα, τέσσερις εξαιρετικοί ομιλητές εκ των οποίων ο ένας ο άρης χατζηστεφάνου μόλις γύρισε απο το στολίσκο για τη γάζα. Έπειτα last drive και boikot. Βλέπω τη δεύτερη μέρα, πέντε εξαιρετικοί ομιλητές, μια θεατρική παράσταση και γιάννης χαρούλης. Στο φλάηερ δε λέει τίποτα αλλά μαντεύω ότι στον χώρο λειτουργούν επίσης περίπου δέκα-δεκαπέντε περίπτερα απο τον πολιτισμό και το ελεύθερο λογισμικό μέχρι τη γάζα, να μοιράζουν υλικό. Δεν μου φαίνονται έτσι οι αρπαχτές, συγγνώμη.

δηλαδη δεν αντιλαμβανεστε οτι αυτο δεν ειναι η καλυτερη δυνατη περιπτωση? δηλαδη προτιματε το τι εγινε απο εναν ανοιχτο χωρο, χωρις περιφρουρησεις (παραπομπη στο ανοιχτο του πολιτικου λογου σας, εσεις που στα σχηματα σας ειναι δυνατον να ερθει ο οποιοσδηποτε η στο δσ στις θεσεις σας μπορει να παει ο οποιοσδηποτε φοιτητης), χωρις εισιτηριακι που ο αλλος το δινει με μιση καρδια ειτε για την μπαντα ειτε επειδη του τα πρηξε η φιλη του (αλλα με κουτι που ο καθενας ενισχυει γιατι αναγνωριζει το εργο της εαακ στη σχολη και εξω απο αυτην), που ερχεται αν κι αντιπαθει τα ατομα και την πλανη (προσωπικη κριση, παντα) που τα εχει τυφλωσει, χωρις να φτανετε στο σημειο να αρνειστε την εισοδο σε ατομα που δεν εχουν φραγκα (γιατι αυτο ΕΓΙΝΕ), με τις συζητησεις να ειναι γεματες απο κοσμο και ουσιαστικα ενεργες
    Σε όσες αναιρέσεις έχει τύχει να παραβρεθώ και ειδικότερα στην αθήνα οι συζητήσεις ήταν "γεμάτες απο κόσμο" και "ουσιαστικά ενεργές", αυτό είναι το σίγουρο. Όπως έλεγα και παραπάνω και για να απαντήσω και στην ερώτηση του ντραγκονλορντ: προσωπικά από τα πράγματα που με απασχολούν λιγότερο στις αναιρέσεις ή σε παρεμφερή πολιτικά/πολιτιστικά φεστιβαλ από πάρτι στο στρέφι μέχρι το φεστ κνε-οδηγητή είναι η είσοδος. Με μοναδική εξαίρεση το πραγματικά αστείο 10ευρω που συνήθως παίζει στις εκδηλώσεις ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ που κάνει το ΣΕΚ δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τα φράγκα, συνήθως είναι χαμηλά παντού, τα δίνω, πληρώνω εγώ ο ίδιος εισιτήριο και στα σκηνικά που συμμετέχω στη διοργάνωση και είμαστε όλοι αγαπημένοι. Φυσικά θα με ενοχλούσε αν τσέκαρα συντρόφους να περιφρουρούν σα τους κνίτες τρύπες μπας και χωθεί κανένας όπως θα με ενοχλούσε και το να βλέπω τον αστείο τζαμπατζή να πηδάει τρύπες αγνoώντας τα περίπτερα και τις συζητήσεις και το όλο περιεχόμενο του φεστιβαλ απλά για να δει το μπαντάκι που του καύλωσε. Και αυτό το τελευταίο είναι πολύ λογικό: η άποψη μας για τον πολιτισμό δεν είναι απλώς συναυλιακά δρώμενα του 'ό,τι κάτσει' είναι ότι ο πολιτισμός είναι ένα άρρηκτα συνδεδεμένο κομμάτι με όλες τις υπόλοιπες πτυχές ενός επαναστατικού ρεύματος. Το να χώνεσαι εσύ ρατποιζον απο την τρύπα σημαίνει δύο πράγματα: 1. με γράφεις στο μπούτσο σου για το αν εγώ μπαίνω ή βγαίνω ή τι και πως χρειάστηκε για να στήσω το φεστιβαλάκι μου και αυτό είναι μικροαστίλα του κερατά ή απλή κωλοπαιδοσύνη 2. γράφεις στο μπούτσο σου την αντίληψη μου για τα πράγματα. Αυτά τα δύο δε τα γουσταρίζω καθόλου απο μόνα τους αλλά αυτό που πραγματικά με τσιτώνει καμιά φορά στις περίπου 150 φορές που έχω κάνει την κουβέντα του τόπικ μέσα και έξω απο τέτοια φεστιβαλ είναι η απεγνωσμένη προσπάθεια που καταβάλλει κάποιος που ΞΕΡΕΙ ότι συμβαίνουν και τα παραπάνω δύο σημεία αλλά προσπαθεί να προσδώσει ένα οποιοδήποτε πολιτικό χρίσμα στην όλη φάση. Αν αυτό του κάτσει και κάπως καλά ή λογικοφανές, όπως για παράδειγμα το "δημόσιο" του χώρου στο πάρκο των σκύλων ή η περίφραξη ή η περιφρούρηση στη θεσσαλονίκη (γιατί τίποτα από αυτά δεν θα στέκονταν σαν επιχειρήματα για αναιρέσεις αθήνας, βόλου ή χανίων) τότε είναι η καλύτερη του, θα κάνει και κριτική και θα βγεί και καθαρός. Και τσάμπας και ΓΑΜΑΤΟΣ.

Λοιπόν όχι, δεν αισθάνομαι "συμβιβασμένος" απο την όλη φάση με την είσοδο, δεν με νοιάζει άλλωστε τόσο πολύ. Πιθανόν να υπάρχει και κάποιο ζήτημα στην κουλτούρα μας, κάποιο κνίτικο κατάλοιπο η φάση με την είσοδο και όχι με το "κρανάκι" που συνηθίζει ο αναρχικός χώρος. Πιθανόν να έχουμε και δίκιο και αυτός να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να εξηγείς στον άλλο γιατί ζητάμε ενίσχυση και γιατί κάνουμε τη φάση μας. Δεν ξέρω. Εσείς όμως αισθάνεστε εντάξει με την πολιτική συνείδηση που κουβαλάτε όταν περιχαρακώνεστε αποκλειστικά γύρω από αυτό; Όταν από όλα τα πράγματα στα οποία θα μπορούσε κάποιος να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ απο μια αριστερή οργάνωση στην "εποχή της κρίσης" και όταν μας γαμάνε απο παντού εσείς ζητάτε απλώς να μπείτε στο τσάμπα στο λαϊβάκι. Με την κριτική του πιωμένου μαντραπήδα, την κριτική της κωλάρας;
    Last edited by ikonoklast; 17-06-2010 at 14:12.

Tags for this Thread