Quote Originally Posted by Ford Prefect View Post
Μερικοί έχετε μπλέξει την σοβαροφάνεια με την σοβαρότητα. Και το δυστυχές αποτέλεσμα είναι να αυτοπροσδιορίζεστε ως ασόβαροι γενικά (εκ πεποιθήσεως παναθεμά σας!) και είναι κρίμα.

Αλλά να κάνω και μια διορθωσούλα στον Πάνο, το πρόβλημα συνεννόησης προκύπτει όταν ο άλλος σε παίρνει στα σοβαρά, ενώ εσύ θεωρείς τον εαυτό σου και τους πάντες και τα πάντα ασόβαρους και ασόβαρα αντίστοιχα γιατί εδώ είναι ένα ενήλικο, μυρωδάτο φόρουμ. Ναι, τότε, συνεννόηση δεν θα γίνει. Εν προκειμένω, αν δεν μπορείς να συνεννοηθείς με τον Χελμ, είσαι καθυστερημένος κοινωνικά, φόρουμ ξε-φόρουμ. Και εσύ και ο οποιοσδήποτε. Άλλο να σου βάζουν τάπα στο λόγο σου και να κρύβεσαι πίσω από κανόνες ηθικής γιατί είσαι κότα (που το ΕΡ όντως είναι σχετική όαση σε αυτό) και άλλο να χέζεις τον συνομιλητή σου υπό το πρόσχημα της ελευθερίας έκφρασης γιατί είσαι μπετόβλακας και δεν ξέρεις να μιλήσεις.

Αν δεν εντοπίζεις διαφορά μεταξύ των δύο ή θεωρείς ότι δεν πάει έτσι, είσαι πούτσα, αρχίδι, ξεκωλιάρης και κουτός. *κλανιά*, *ήχος αυνανισμού*.
Σοβαρά (!) τώρα, αν θεωρείς ότι είμαι καθυστερημένος κοινωνικά ή μπετόβλακας και δεν ξέρω να μιλήσω τότε ποιο το νόημα όλου αυτού; Τόσες μέρες γράφεις, γράφεις κατεβατά, αναλύεις τη σκέψη σου σε κάποιον που δεν μπορεί να την παρακολουθήσει (γουαου, κι εγώ που νόμιζα ότι είναι μαλακία να ειρωνεύομαι γιατί έτσι δείχνω ότι θεωρώ τον εαυτό μου καλύτερο από τους άλλους); Ή το κάνεις για τους υπόλοιπους; Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το νόημα. Προφανώς αντιμετωπίζουμε κάποια πράγματα διαφορετικά, πρέπει ντε και καλά κάποιος να έχει τη "σωστή" στάση; Και για να καλύψω και τον φθόγγον που είπε πιο πάνω ότι έχει να κάνει με το πόσο σοβαρά παίρνεις τα πάντα, νιούζφλας, η ζωή δεν είναι ούτε σοβαρή ούτε ασόβαρη εξ ορισμού. Προσωπικά μάλιστα παίρνω στα σοβαρά περισσότερα πράγματα από όσα θα ήθελα. Ευτυχώς, το λόγκο ή οι κανόνες καλής συμπεριφοράς στο φόρουμ δεν είναι από αυτά. Και εντάξει, έχουμε φτάσει σε τραγικότητες τύπου "έλα να μου τα πεις αυτά από κοντά ρε αν είσαι άντρας", ώρες ώρες το να παίρνεις πολύ στα σοβαρά μερικά πράγματα οδηγεί σε γελοίες καταστάσεις, αυτό από μόνο του θα έπρεπε να σας προβληματίσει.