Page 6 of 14 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 76 to 90 of 210

Thread: Κυνόδοντας (2009)

Συνεργάτης Β. Τσιβιλίκα Kaserinos's Avatar

Το οτι υπάρχει στα τορρενταδικα εδώ και μέρες, περιττό να ειπωθεί πιστεύω..

Senior Member

Spoiler
    φοβερή απόπειρα imo. Θύμισε αρκετά Χάνεκε στο στήσιμο, στα χρώματα και στην ατμόσφαιρα αλλά και πάλι, σταρχ*δια μου. Πατέρας της οικογένειας η πιο παρανοϊκή φάτσα έβερ -η γαμημένη ψυχραιμία, ο γλυκός λόγος, η ευγένεια και ο αστικός αποστειρωμένος καθωσπρεπισμός που δε φαίνεται να συνάδουν καθόλου με τη διαβολεμένη ψυχή και τη συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά του, κάνουν τον τύπο να φαίνεται ακόμα πιο "αλλού", "λοστινσπέης" και σχιζοφρενής, φοβερή ερμηνεία. Για την σεκιουριτού, τόλεγα απ'την αρχή πως τους τα γάμησε όλα εκεί μέσα με το που είπε της αλληνής να της πάρει γλυφομο*νι και δικαιώθηκα. Δικαίωση που ήρθε βέβαια σαν απανωτά κατακέφαλα με βίντεο, έτσι, στη στέγνα. Δε με χάλασε. Γενικά, όλα αρρωστιάρικα, καθηλωτικότατα, chill out prezo-super violent, ψόφια γατιά, καυστικό πληκ*ρολόγιο-μουνί, σφάξιμο με το βαμβάκι στον υπεραυτοκινητοπληθυσμό, αιμομιξίες, η πιο διαστρεβλωμένη παρουσίαση της ενδο-οικογενειακή μόρφωσης, πισίνες με σαργούς και τρελάκιας πατέρας να τους σουτάρει με ψαροντούφεκο, μάνα απόγνωση, αεροπλάνα-κοροϊδία στη μάπα, κατεστραμμένες ζωές, μουν*ρα-γλωσσάρα-βυζάρα-κωλάρα-προσωπάρα Maryς, Boyς ταrχιδια μου, Marinella μηδέν, η "Zomby είναι... μικρά κίτρινα λουλούδια" προπαγάνδα@home και οι "θέλετε να ακούσετε τον παππού σας να τραγουδάει" ελεύθεροι σουρεαλιστικοί αυτοσχεδιασμοί δίνουν και δίνουν και δίνουν. Ένταση. Χωρίς βρισίδια και φωνές. Φουλ ον.
    Last edited by House Of Low Culture; 19-05-2010 at 13:16.

A rock, an island Drumsick's Avatar

Ξέχασες ένα *

Ωραία τα λες κατά τ'αλλα.

Senior Member

και καλά ροζ?

Μπα, σε καλό σου.

wat? Μιλούσα απολύτως σοβαρά. Έγραψες ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ-ΜΟΥΝΙ, χωρίς αστεράκι.

Senior Member

ωπ, σόρρυ. Φιξξξντ.

λολζ

Sympathy Junkie. Amnesiac.'s Avatar

Είδα την ταινία χθες, σήμερα σκέφτηκα να γράψω στο αγαπημένο μου φόρουμ ένα ποστ-χείμαρρο που θα προκαλούσε σεισμό στο νέο ψαγμένο ελληνικό κινηματογράφο, αλλά μετά διάβασα εδώ μέσα ότι συμμετέχουν η Μαίρη και το Κουστουμάκι και ηρέμησα.

Όλα βγάζουν νόημα πλέον.
    I went down into the valley to pray.
    I got drunk and I stayed all day.

Senior Member

δε σ' άρεσε ρε αμνήζιακ?

Από πού ναρχίσω και που να τελειώσω. Καταρχάς, σαν ιδέα ήταν ενδιαφέρουσα και επίσης έμαθα ότι παίζουν οι Mary and the Koustoumaki αφού είδα την ταινία, οπότε δε νομίζω ότι ήμουν προκατειλημμένος.

Πάμε στα επιμέρους.

Spoiler
    Είπαμε, ωραία ιδέα, αλλά για άλλη μια φορά του γάμησαν τη μάνα στην εφαρμογή.

Ένταξει, να δείξεις την κενότητα της φάσης και μπλα μπλα μπλα και λογικό η πιτσιρίκα να μιλάει σαν τον atom_smasher ("ο αδερφός μου κόπηκε. χρειαζόμαστε επιδέσμους. δεν έχουμε. να πεις στον πατέρα να πάρει. αυτά" )αφού δεν έχει επαφή με τον έξω κόσμο, αλλά ο έξω κόσμος γιατί ήταν κι αυτός έτσι; βλ. συνέταιρος του μπαμπά.

Μετά είναι και το άλλο, οκ να δείξεις πώς είναι η "εκπαίδευση" κτλ, βάλε και τη σκληρότητα και τον κυνισμό σου μέσα, ακόμα κι αν εμένα μου φάνηκε αστείο να κάθονται όλοι μαζί στο γκαζόν και να κάνουν "γουβ γουβ" ας πούμε ότι δεν ήταν, αλλά ήταν όντως υποχρεωτικό τα 85 από τα 90 λεπτά της ταινίας να είναι αυτό;

Το πιο ενοχλητικό απόλα ήταν η προσπάθεια να έχουν τα πάντα νόημα και συμβολισμούς και όλα αυτά τα ωραία, το οποίο δεν είναι κακό από μόνο του, αλλά όταν φτάνεις στο σημείο ακόμα και ο εκπαιδευτής σκύλων, ο οποίος δεν είχε την παραμικρή σημασία στην εξέλιξη της ταινίας και μάλλον τον έβαλαν γιατί έπρεπε να παίξει και ο γιος του Βούλγαρη, όταν λοιπόν ακόμα και αυτός έχει "ύφος" και "νιώθει" ακόμα και όταν εξηγεί τα στάδια εκπαίδευσης του κοπρόσκυλου, ε τότε αυτό γίνεται ο ορισμός του δήθεν. Όπως έλεγα και στην Ίφι, ακόμα κι αν το μόνο που έπρεπε να πει ήταν "το γαμώσκυλο σας μας έχει χέσει όλο το μαγαζί", θα το έκανε με Νόημα. Εδώ κολλάει βέβαια η γενικότερη φάση βλ. ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ thread.

Καλά το άλλο που κάθονταν όλοι μαζί και άκουγαν Σινάτρα (ή κάτι τέτοιο δε θυμάμαι), δε το σχολιάζω καν. ΕΠΡΕΠΕ ο παππούς να τραγουδάει σε αγγλικό στίχο για να μπορούν να καταλάβουν και οι ξένοι κριτικοί τη διαφορά των στίχων με αυτά που λέει ο μπαμπάς, φαντάσου ο παππούς να ήταν ο Βοσκόπουλος, θα μπλέκαν τα μπούτια τους με τους υπότιτλοι. Ε πόσο για το μπούτσο είναι αυτό.

Για να μη το κουράζω, αφού με ενόχλησαν σχεδόν τα πάντα οπότε δεν έχει νόημα να κάνω πλήρη ανάλυση της ταινίας, όλη αυτή η προσπάθεια να περάσεις μηνύματα μέσω της υπερβολής (όπως συνέβαινε και στο σπιρτόκουτο π.χ.) ενώ θεωρητικά δεν είναι κακή, κάθε άλλο, στην πράξη καταλήγει να είναι τόσο κενή και αστεία όσο οι βιντεοταινίες των 80's με τους χούλιγκανς και τα συνδικάτα και τους σουγκλάκους.

Πήξαμε στην κουλτούρα για την κουλτούρα, όλους αυτούς τους νεοψαγμένους τους βλέπω σαν τους βλάχους του ευρωπαϊκού κινηματογράφου που προσπαθούν να γίνουν κάτι που δεν είναι.

Δε λέω, μπορεί εγώ να έχω το πρόβλημα και να χάνω κάτι από τη ΦΑΣΗ, αλλά νομίζω πως από δεν πρόκειται να ξαναδώ ποτέ μου ελληνική ταινία που παίρνει έστω και ένα βραβείο.

Senior Member

Quote Originally Posted by Amnesiac. View Post
    Από πού ναρχίσω και που να τελειώσω. Καταρχάς, σαν ιδέα ήταν ενδιαφέρουσα και επίσης έμαθα ότι παίζουν οι Mary and the Koustoumaki αφού είδα την ταινία, οπότε δε νομίζω ότι ήμουν προκατειλημμένος.

Πάμε στα επιμέρους.

Spoiler
    Είπαμε, ωραία ιδέα, αλλά για άλλη μια φορά του γάμησαν τη μάνα στην εφαρμογή.

Ένταξει, να δείξεις την κενότητα της φάσης και μπλα μπλα μπλα και λογικό η πιτσιρίκα να μιλάει σαν τον atom_smasher ("ο αδερφός μου κόπηκε. χρειαζόμαστε επιδέσμους. δεν έχουμε. να πεις στον πατέρα να πάρει. αυτά" )αφού δεν έχει επαφή με τον έξω κόσμο, αλλά ο έξω κόσμος γιατί ήταν κι αυτός έτσι; βλ. συνέταιρος του μπαμπά.

Μετά είναι και το άλλο, οκ να δείξεις πώς είναι η "εκπαίδευση" κτλ, βάλε και τη σκληρότητα και τον κυνισμό σου μέσα, ακόμα κι αν εμένα μου φάνηκε αστείο να κάθονται όλοι μαζί στο γκαζόν και να κάνουν "γουβ γουβ" ας πούμε ότι δεν ήταν, αλλά ήταν όντως υποχρεωτικό τα 85 από τα 90 λεπτά της ταινίας να είναι αυτό;

Το πιο ενοχλητικό απόλα ήταν η προσπάθεια να έχουν τα πάντα νόημα και συμβολισμούς και όλα αυτά τα ωραία, το οποίο δεν είναι κακό από μόνο του, αλλά όταν φτάνεις στο σημείο ακόμα και ο εκπαιδευτής σκύλων, ο οποίος δεν είχε την παραμικρή σημασία στην εξέλιξη της ταινίας και μάλλον τον έβαλαν γιατί έπρεπε να παίξει και ο γιος του Βούλγαρη, όταν λοιπόν ακόμα και αυτός έχει "ύφος" και "νιώθει" ακόμα και όταν εξηγεί τα στάδια εκπαίδευσης του κοπρόσκυλου, ε τότε αυτό γίνεται ο ορισμός του δήθεν. Όπως έλεγα και στην Ίφι, ακόμα κι αν το μόνο που έπρεπε να πει ήταν "το γαμώσκυλο σας μας έχει χέσει όλο το μαγαζί", θα το έκανε με Νόημα. Εδώ κολλάει βέβαια η γενικότερη φάση βλ. ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ thread.

Καλά το άλλο που κάθονταν όλοι μαζί και άκουγαν Σινάτρα (ή κάτι τέτοιο δε θυμάμαι), δε το σχολιάζω καν. ΕΠΡΕΠΕ ο παππούς να τραγουδάει σε αγγλικό στίχο για να μπορούν να καταλάβουν και οι ξένοι κριτικοί τη διαφορά των στίχων με αυτά που λέει ο μπαμπάς, φαντάσου ο παππούς να ήταν ο Βοσκόπουλος, θα μπλέκαν τα μπούτια τους με τους υπότιτλοι. Ε πόσο για το μπούτσο είναι αυτό.

Για να μη το κουράζω, αφού με ενόχλησαν σχεδόν τα πάντα οπότε δεν έχει νόημα να κάνω πλήρη ανάλυση της ταινίας, όλη αυτή η προσπάθεια να περάσεις μηνύματα μέσω της υπερβολής (όπως συνέβαινε και στο σπιρτόκουτο π.χ.) ενώ θεωρητικά δεν είναι κακή, κάθε άλλο, στην πράξη καταλήγει να είναι τόσο κενή και αστεία όσο οι βιντεοταινίες των 80's με τους χούλιγκανς και τα συνδικάτα και τους σουγκλάκους.

Πήξαμε στην κουλτούρα για την κουλτούρα, όλους αυτούς τους νεοψαγμένους τους βλέπω σαν τους βλάχους του ευρωπαϊκού κινηματογράφου που προσπαθούν να γίνουν κάτι που δεν είναι.

Δε λέω, μπορεί εγώ να έχω το πρόβλημα και να χάνω κάτι από τη ΦΑΣΗ, αλλά νομίζω πως από δεν πρόκειται να ξαναδώ ποτέ μου ελληνική ταινία που παίρνει έστω και ένα βραβείο.
    έτσι από περιέργεια, για πες καμιά ταινία που θεωρείς αυθεντικά έξυπνη και βαθειά χωρίς δηθενιές και νεοψαγμενιές.

Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις σε κάποιον που εκφράζει μια άποψη, το να τον βάλεις να γράφει λίστες με πράγματα που γουστάρει για να δεις "πού βρίσκεται".

Δεν ξέρω, λέω το Rambo III.

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λέει για τις ερμηνείες των υπολοίπων. Δηθενιά τρελή, αλλά οκ, εγώ το προσπέρασα.

Senior Member

Quote Originally Posted by Amnesiac. View Post
    Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις σε κάποιον που εκφράζει μια άποψη, το να τον βάλεις να γράφει λίστες με πράγματα που γουστάρει για να δεις "πού βρίσκεται".

Δεν ξέρω, λέω το Rambo III.
    ήλπιζα να μην είσαι τόσο προβλέψιμος, αλλά τι διάολο.

λίστες δε σου ζήτησα, η ερώτηση μου ήταν ειλικρινέστατη, έχω περιέργεια να δω τι ακριβώς θεωρείς ακομπλεξάριστα βαθύ και έξυπνο. μια ταινιούλα. δύο. μισό ποτάκι.

περί κυνόδοντα και γενικά ελληνικών ταινιών που θεωρούνται "κουλτούρα" (ανακατεύομαι και μόνο που το γράφω έτσι αλλά τελοσπάντων, αυτή τη γλώσσα μιλάτε!) έχω την αίσθηση ότι λόγο γλώσσας και κοινών σημείων μπορεί πολύ πιο εύκολα να μας φανεί κάτι δήθεν, αν ήταν ρώσος ο δε μπόη (μη κολλάμε στους ρώσους, με οποιαδήποτε γλώσσα δεν έχουμε μεγάλη επαφή τελοσπάντων) και έλεγε τα περί σκύλων δε νομίζω να σου καθόταν τόσο περίεργα. αλλά αυτό είναι μεγάλη συζήτηση.

Ειλικρινά βαριέμαι να σκεφτώ μια ταινιούλα.δύο.μισό ποτάκι που πληρούν τις προδιαγραφές που ζητάς, έκανα μια προσπάθεια να σκεφτώ κάποια αλλά δε βρήκα, μάλλον δε μου αρέσει καμία!

Τι σχέση έχει όμως αυτό με την άποψη μου για τον Κυνόδοντα;