Εγώ πάλι πιστεύω ότι τις επαναστάσεις τις κάνουν οι απελπισμένοι που δεν έχουν πια τίποτα να χάσουν εκτός από τις αλυσίδες τους που λέει και το ποίημα. Πώς προκύπτει ότι τις κάνουν πάντα οι βολεμένοι με τα αγνά κίνητρα;
Εν προκειμένω λιγότερο καλάμι, μπλαζέ υφάκι και αφ'υψηλού κατάκριση σε κάποιον που δεν έχει βρακί ο μπαμπάς για να κρεμαστεί, και θα ήταν όλα ζάχαρη.
42
-------
Δεν ελπίζω τίποτα
Δεν φοβάμαι τίποτα
Είμαι ξέμπαρκος
Αυτή την αντίφαση στο ποστ του κοιλιά δεν μπόρεσα να καταλάβω και εγώ. Πως δηλαδή οι αντάρτες που κρέμονται απο τα βρακιά του μπαμπά δεν συμβιβάζονται απο την μίζερη καθημερινότητα που απολαμβάνει 4-5 παράγωγα ευτυχίας. Αφού τα απολαμβάνουν έστω και έμμεσα. Και σε αυτό απαντούσε το δικό μου ποστ.
I'll bury you in your god's fucked garden
εγώ είπα πουθενά για βολεμένους? να αρχίσω να ανησυχώ?
Εγώ είπα ακριβώς αυτό , ο νέος άνθρωπος που δεν έχει να χάσει αυτοκίνητο , σπίτι , δουλειά και λοιπά θα ξεκινήσει , και όχι αυτός που τα χρωστάει όλα και καίγεται να μην τα χάσει.
Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ
Βολεμένος ο τύπος που κρέμεται από τα βρακιά του μπαμπά, με αυτή την έννοια. Και η γνώμη μου γενικά ήταν ότι θα την ξεκινήσει αυτός που τα είχε και του πήρανε ή που δεν παλεύει να έχουν οι λίγοι και αυτός μια ζωή στην ψάθα. Οι άλλοι γενικά καλά κάνουν και είναι με τους άλλοι που δεν έχουνε, αλλά δεν προκύπτει πουθενά ότι αυτοί πάντα κάνουν τις επαναστάσεις όπως είπες.
42
-------
Δεν ελπίζω τίποτα
Δεν φοβάμαι τίποτα
Είμαι ξέμπαρκος
Εγώ είμαι της γνώμης ότι η επανάσταση που ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ δε θα γίνει από πεινασμένους, από ανθρώπους της επιβίωσης, αλλά από ανθρώπους που έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση, έχουν αναπτύξει σχέσεις ελευθερίας και ισότητας μεταξύ τους και δε θέλουν να χορτάσουν από φαί αλλά από ευτυχία. Γι' αυτό το λόγο οι επαναστάσεις πρέπει να είναι γιορτές και όχι πόλεμοι, πρέπει να έχουν σαν πρόταγμά τους τη ζωή που θα αντικαταστήσει την επιβίωση που επιβάλλει το εκάστοτε ιεραρχικό πολιτικό σύστημα.
Αν δεν κάνω λάθος η επανάσταση μπορεί να είναι μόνο βίαιη, κομμένα κεφάλια κ.λπ. Πού είναι η χαρά σε αυτό; Γενικά, ένας τύπος μου έχει πει μια μεγάλη σοφία. Η εξέγερση μπορεί είναι ωραία, χαρούμενη, ευχάριστη ώρα (βλέπε μάης 68 και έρωτες, δεκέμωβρης και πειθαρχία τέλος-ζωή μαγική κ.λπ.). Η επανάσταση μπορεί να είναι μόνο δύσκολη και να σου γαμήσει την ψυχή, βλέπε τα παραπάνω. Δε χρειάζεται πολλή σκέψη, οποιοσδήποτε έχει τύχει να ζήσει οικογένεια που απεργούσε για καιρό καταλαβαίνει τι σημαίνει ΘΥΣΙΑ και όχι trendy φάση επανάσταση δικέ μου!~
Η επανάσταση θα είναι βίαια, όπως βίαια είναι κάθε αλλαγή. Αλλά η βία της θα πρέπει να περιοριστεί μόνο στους πραγματικούς δυνάστες της κοινωνίας και όχι στον οποιονδήποτε που είναι αντιδραστικός γιατί δεν ξέρει να είναι κάτι άλλο. Γι' αυτό οι ένοπλες συγκρούσεις πρέπει να είναι στοχευμένες, ώστε να χυθεί όσο το δυνατόν λιγότερο αίμα. Είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί να πεθάνουν καμπόσοι από το στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται μόνο όταν δεν υπάρχει άλλη επιλογή και όχι για λόγους αντεκδίκησης. Η μεγαλύτερη εξιλέωση θα έρθει όταν επιτέλους βρεθούμε στα ίδια συμβούλια με αυτούς που άλλοτε υπεράσπιζαν την τάξη, σαν ίσοι προς ίσους, με όλους τους διαχωρισμούς να αποτελούν παρελθόν.
Επειδή όπως λες έχουν υπάρξει θυσίες για πολιτικούς λόγους, λέω ότι κάθε θυσία αποτελεί θρησκευτικό παράγωγο και είναι ενάντια στην επανάσταση που θα πετύχει, πολύ απλά επειδή κάθε θυσία γίνεται για κάποιο αντάλλαγμα, ενώ η επανάσταση θέλει τα πάντα για τον εαυτό της. Μέχρι την επανάσταση θα υπάρξουν θυσίες, όχι λόγω επιλογής, αλλά επειδή θα επιβάλλονται.
ο φαντομ μου προκαλει ναυτια.
εντιτ: και ο σταμ επισης.
this is radio freedom.
Έξω οι πούστηδες από την... επανάσταση!
Σταμ, επειχειρήματα αν θες φίλτατε.
Και δεν είναι εικόνες από επαναστάσεις αυτά που πόσταρες ε, δεν ξέρω αν είσαι στρατόκαυλος ή you wanna watch things die from a good safe distance, αν θες γίνε ον τοπικ ή μη γίνεις τίποτα.
Δε μπαίνω καν στον κόπο να σου εξηγήσω ότι η επανάσταση δεν είναι ούτε 3η ξαδέρφη του ιδεαλισμού που εμπεριέχεται σε όσα είπες. Όχι γιατί σε σνομπάρω (δε σνομπάρω κανέναν είμαι αγαθός άνθρωπος), ούτε γιατί βαριέμαι, αλλά γιατί δεν πρόκειται να επηρρεάσω άμεσα ή έμμεσα οτιδήποτε - γιατί πολύ απλά μιλάς για κάτι τελείως διαφορετικό, κάτι off-topic.
Αυτά από μένα, στρατόκαυλος δεν είμαι σίγουρα.
Ωραία, επειδή είμαι όμως σε ηλικία που επηρρεάζομαι από τους πάντες και τα πάντα, πες μου γιατί είναι ιδεαλιστικά όσα λέω, δηλαδή δε στηρίζονται σε κάποια υλιστική λογική διεργασία. γιατί ιδεαλιστής δεν είμαι καθόλου παναθεμά με.