Με αφορμη αυτο: http://theoatmeal.com/comics/unhappy

Discuss. Πως οριζετε την ευτυχια στο περιπου? Νιωθετε ευτυχισμενοι/ες? Τι αποψη εχετε για το αρθρο στο oatmeal?

Προσωπικα, αν και μεγαλος φαν του Oatmeal, με νευριασε παρα πολυ η αναγνωση αυτης της αποψης. Ειναι μια ομορφη και ενδιαφερουσα αποψη σε καποια σημεια, και σιγουρα σωστος ο τροπος παρουσιασης της, αλλα μου δειχνει πως αυτος που το εγραψε δεν πολυκαταλαβαινει τι σημαινει το να εισαι ευτυχισμενος, οχι γιατι δεν ειναι ή γιατι δεν εχει υπαρξει ποτε, απλα γιατι μαλλον ειναι ασχετος με τον ορισμο ή γιατι ειναι απληστος στην πραγματικοτητα. Το παρουσιαζει λες και οσοι δηλωνουν ευτυχισμενοι εννοουν πως ξυπνανε καθε μερα με χαμογελο και μεχρι το βραδυ εχουν πραγματοποιησει ολα τους τα ονειρα. Οχι, δεν ειναι αυτο η ευτυχια. Προσωπικα δηλωνω ευτυχισμενος, αλλα ουτε ημουν παντοτε, ουτε πιστευω πως θα ειμαι παντα. Δε χρειαζεται να νιωθω ολοκληρωμενος σε καθε εκφανση της ζωης μου για να δηλωνω ευτυχισμενος, και οπως το βλεπω πλεον (γιατι παλιοτερα το εβλεπα πολυ πιο απαισιοδοξα και μιζερα), μου αρκουν καποια πολυ απλα πραγματα για να ειμαι ευτυχισμενος, τα οποια θεωρω οτι ειμαι τυχερος που εχω.

ΥΓ. Ας μην καταπιαστουμε με το φαινομενο της καταθλιψης, ειδικα οταν αυτη παρουσιαζεται σε ατομα που ειναι hard wired. Εκει μονο συμπονοια και βοηθεια, αλλη περιπτωση ομως, που δε μπορει να κριθει με τον ιδιο τροπο το "εισαι ευτυχισμενος/η κι αν οχι, γιατι?"