Results 1 to 15 of 941

Thread: Astynomiki Via

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Quote Originally Posted by katwrimos View Post

ΝΑΙ, η δικαιοσύνη πάντα δρούσε με βάση ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ και ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ. Το βιογραφικό είναι απλό να το καταλάβεις, γιατι βασίζεται σε μια πολύ απλή αρχή δικαιοσύνης που ασπάζονται όλοι λιγο πολυ, οτι δηλαδή αν κλέψω το 5ο μου αυτοκίνητο θα πρεπει να φάω μεγαλύτερη ποινή απο αυτόν που κλέβει το πρώτο γιατι προφανώς έχω δείξει οτι δεν πολυψήνομαι να σοφρονιστώ.
    Καταρχήν στο ελληνικό σάιτ έλεγε ότι δε βρέθηκε όπλο, τώρα εάν εσύ έψαξες και αλλού λέει άλλα οκ. Όσον αφορά το quote, εδώ δε μιλάμε εάν κάποιος είναι υπότροπος αλλά εάν είναι αθώος ή ένοχος, κάτι απείρως περισσότερης σημασίας, έτσι?

Quote Originally Posted by katwrimos View Post
    Ο ορισμός της λογικής αμφιβολίας είναι ο εξής. Σκέψου μια πολύ σοβαρή απόφαση για τη ζωή σου. Αν την λαμβάνεις χωρίς να σταματήσεις να σκεφτείς "λες να κάνω λάθος?" τοτε δεν έχεις λογικές αμφιβολίες. Αυτό το τεστ λενε και οι δικαστές στους ενόρκους να εφαρμόσουν και μάλιστα σε πολλούς ενόρκους (στην αμερική 12, στην ελλάδα 4).
    Η αλήθεια είναι ότι δε ξέρω καθόλου για το πώς λειτουργεί ο νόμος, οπότε θα σου πω μόνο για το πώς πιστεύω ότι πρέπει να λειτουργεί. Περί πιθανοτήτων και δικαιοσύνης, διατηρώ τις αμφιβολίες μου πάντως για το σε πόσο βαθμό είναι δυνατόν να ισχύει κάτι τέτοιο, η φράση "αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών" μου έρχεται στο μυαλό. Και οτιδήποτε άλλο πέρα από την ύπαρξη αδιάβλητων αποδείξεων μου φαίνεται παρανοϊκό σαν κριτήριο για να το καταδικάσεις έναν άνθρωπο από πολύχρονη φυλάκιση, μέχρι... μαλάκα μου, θάνατο. Συνειδητοποιείς ότι λες μπράβο στους μπάτσους που τον σκοτώσανε, έτσι? Δε θα το αναλύσω περεταίρω επειδή ελπίζω ότι δε το εννοούσες σοβαρά, αλλά τέλος πάντων, το σημαντικό θέμα είναι εάν προτιμάμε μία κοινωνία που πάνε μέσα φυλακή (η.. τάφο) όλοι έτσι για τη σιγουριά , ή ελεύθεροι έστω και με το gut feeling ότι ο τυπάς αυτός παίζει να είναι ένοχος. Η πρώτη επιλογή είναι για μένα επιλογή μιας κοινωνίας μόνο ακραία απολυταρχικής. Και ο μόνος τρόπος για να αμυνθείς σε μία τέτοια εξουσία και την πιθανή κατάχρησή της, είναι το να ζητάς το αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

Σε μία τέτοια κοινωνία πάντως εγώ εάν ήμουν μπάτσος, θα εκμεταλλευόμουνα το βιογραφικό μου και θα τα έπαιρνα από μαφιόζους για να καθαρίσω τους αντίπαλούς τους. Πιστεύω οι πιθανότητες θα ήτανε με τη μεριά μου τότε, θα έδινα και λίγα στον ιατροδικαστή, όλα κομπλέ. Αν έχω και κατώριμους για ένορκους κιόλας...
    Last edited by phthoggon; 20-07-2011 at 18:17.
    "we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"

Tags for this Thread