Page 16 of 166 FirstFirst ... 614151617182666116 ... LastLast
Results 226 to 240 of 2490

Thread: ΓΑΤΟΘΡΕΝΤ

Spinning Jenny Kuolema's Avatar

Καφρίλα να στειρώνεις;
    Τι είναι προτιμότερο; Να δώσεις στο γατί σου τη χαρά να πηδηχτεί μια φορά (γιατί υπάρχει και αυτό το επιχείρημα) με κίνδυνο να πάθει σηψαιμία στη γέννα (όπως είχε πάθει ο σκύλος μας, RIP) και ακόμη κι αν δεν πάθει μετά να μείνεις με 8 γατιά τα οποία δεν θα παίρνει κανείς και που ακόμη κι αν τα πάρει, δεν είσαι ποτέ σίγουρος ότι κάποιο από αυτά δεν θα κακοπάθει στα χέρια κάποιου μαλάκα; Ή να αφήνεις το γατί να βασανίζεται και να τρίβεται όλη μέρα από δω κι από κει με το τσουτσούνι όρθιο, να υπάρχει κίνδυνος να φύγει και επίσης να σου σπέρνει το σπίτι (που αν έχεις μυρίσει, είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και δεν φεύγει με τίποτα);

Edit: Πλας, το αν ο γάτος θα παχύνει ή όχι είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα φροντίδας του από τον ιδιοκτήτη. Υπάρχει ειδική τροφή για στειρωμένα γατιά. Επιπλέον, του κόβεις τις πολλές κονσέρβες και τον τρέχεις λίγο παραπάνω. Ο δικός μου δεν έχει παχύνει, τα βράδια τρέχει μόνος του πάνω κάτω, παίζουμε όσο γίνεται κ.λπ.
    Last edited by Kuolema; 17-11-2009 at 12:52.
    Feed my fear

57% not burnt μπιζαριος's Avatar

Quote Originally Posted by Kuolema View Post
    Καφρίλα να στειρώνεις;
    Τι είναι προτιμότερο; Να δώσεις στο γατί σου τη χαρά να πηδηχτεί μια φορά (γιατί υπάρχει και αυτό το επιχείρημα) με κίνδυνο να πάθει σηψαιμία στη γέννα (όπως είχε πάθει ο σκύλος μας, RIP) και ακόμη κι αν δεν πάθει μετά να μείνεις με 8 γατιά τα οποία δεν θα παίρνει κανείς και που ακόμη κι αν τα πάρει, δεν είσαι ποτέ σίγουρος ότι κάποιο από αυτά δεν θα κακοπάθει στα χέρια κάποιου μαλάκα; Ή να αφήνεις το γατί να βασανίζεται και να τρίβεται όλη μέρα από δω κι από κει με το τσουτσούνι όρθιο, να υπάρχει κίνδυνος να φύγει και επίσης να σου σπέρνει το σπίτι (που αν έχεις μυρίσει, είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και δεν φεύγει με τίποτα);
    αυτοι που δεν βλεπουν το γατι να βασανιζεται μεσα στο σπιτι τους ευκολα λενε : "η στειρωση ειναι καφριλα"
    υπομονή

Ξυδόμπαρμπας Raven Lord's Avatar

να αφήσεις το γατί ελεύθερο να κάνει αυτό που προστάζει η φύση και να μην κλείνεις ζώα στα διαμερίσματα ή σε πόλεις σαν την αθήνα. αυτό είναι το καλύτερο.

στείρωση κ στους ανθρώπους τότε

edit: δυστυχώς, οι αρρώστιες και οι θάνατοι είναι μέσα στη ζωή. η στείρωση όχι. το ξέρω ότι δε θα σας πείσω ποτέ γιατί υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας. ποτέ δε θα φυλάκιζα ένα ζώο σε μια μεγαλούπολη. ούτε φυσικά θα το στείρωνα.
    Last edited by Raven Lord; 17-11-2009 at 12:54.
    Rock or Nothing

Ωραία απάντηση ρε, θενκς.
    Feed my fear

A rock, an island Drumsick's Avatar

Quote Originally Posted by enitharmon View Post
    Quote Originally Posted by Drumsick View Post
    Αν έχει, το πρόβλημα είναι πως αν δεν τον στειρώσεις θα γυρίζει σαπισμένος στο ξύλο, με διαμελισμένα αυτιά και γρατζουνιές στη μούρη, αφού πρώτα θα εξαφανίζεται για μέρες.
    ααααααχ, ο γατος μου. αιωνία του η μνήμη

Χ, εσυ δε μας τα είχες κάνει ζεπελιν σε άλλο θρεντ με τη στείρωση; δεν έβριζες (με το δικό σου μοναδικό τρόπο) όσους στείρωναν τα γατιά τους και πόσο αφύσικο είναι; θυμάμαι λάθος;
    Θυμάσαι λάθος, ναι. Απλως το συγκεκριμένο θρέντ το είχα ανοίξει εγώ με αφορμή ένα κείμενο που είχα διαβάσει και με είχε διχάσει.
    Οι θηλυκές γάτες μου είναι στειρωμένες άλλωστε.

@κυυ, κι εγώ έχω χάσει πολλά γατιά από αμάξι, από αρρώστειες ή από δάγκωμα σκύλου. ένα το είχα ανάπηρο 1 μήνα στο σπίτι πριν πεθάνει. τι να κάνω όμως? να τα κλείνω σε κλουβί για να μην κινδυνεύουν (και κατ'επέκταση να μη στεναχωριέμαι )? τον γάτο που έχουμε αυτή τη στιγμή, λίγες μέρες αναγκαστήκαμε να τον κλείσουμε στο διαμέρισμα για μια θεραπεία και κοιτούσε έξω όπως οι φυλακισμένοι.
    Rock or Nothing

A rock, an island Drumsick's Avatar

Ε και άλλων τα γατιά έχουν μεγαλώσει μέσα σε σπίτι και παθαίνουν εγκεφαλικό στην ιδέα να βγούνε στον έξω κόσμο... Ναι, δεν είναι οτι πιο φυσικό, αλλά τι να κάνουμε τώρα?
    Πραγματικά έχω χάσει δεκάδες γατιά απο φόλες, αμάξια, γατο-aids και άλλες αρρώστιες και δε με πείθεις με τίποτα πως μες το σπίτι κάνουν χειρότερη ζωή.

Αν μέναμε επαρχία, δεν το συζητούσα. Φυσικά θα τα άφηνα να γυρνοβολάνε, αφου θα διατρέχανε μόνο φυσικούς κινδύνους.

μπα, δε λέω αυτό... απλά εμένα δε θα μου έκανε ποτέ καρδιά να κλείσω ζώο σε διαμέρισμα. ο καθένας βάζει ότι θέλει σπίτι του, εννοείται. μου φαίνεται λίγο εγωιστικό, όμως, για τη δικιά μας ευχαρίστηση να πάμε κόντρα στη φύση. μπορεί να κάνω κ λάθος...
    Rock or Nothing

agit-spam attack Agoraphobic_S.I.'s Avatar

agoraphobic cat

Quote Originally Posted by Raven Lord View Post
    @κυυ, κι εγώ έχω χάσει πολλά γατιά από αμάξι, από αρρώστειες ή από δάγκωμα σκύλου. ένα το είχα ανάπηρο 1 μήνα στο σπίτι πριν πεθάνει. τι να κάνω όμως? να τα κλείνω σε κλουβί για να μην κινδυνεύουν (και κατ'επέκταση να μη στεναχωριέμαι )? τον γάτο που έχουμε αυτή τη στιγμή, λίγες μέρες αναγκαστήκαμε να τον κλείσουμε στο διαμέρισμα για μια θεραπεία και κοιτούσε έξω όπως οι φυλακισμένοι.
    Καταρχάς, είχα ορκιστεί να μην ξαναβάλω ζώο στο σπίτι (αυτό συμβαίνει σε κάποιους που δένονται με ζώα και μετά πεθαίνουν), αλλά όταν μου τον έφεραν, δεν μου βγήκε να τον αρνηθώ (βλ. σχετικές φωτογραφίες ). Ναι, το ιδανικό σενάριο θα ήταν να τον είχα στην εξοχή να έχει την άπλα του, να βγαίνει για να παίζει και να τσακώνεται κ.λπ. Αλλά 1. γάτα και σκύλος δεν είναι το ίδιο (σκύλο χωρίς αυλή -τουλάχιστον- δε λέει...) και 2. οι γάτες αυτές -και δεν εννοώ τις γάτες ράτσας- δεν γεννήθηκαν έξω, δεν μεγάλωσαν έξω κι αν τις αφήσεις έξω, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα επιβιώσουν πάνω από 24ωρο.
    Επίσης, πιστεύω πως είναι δικαίωμα κάποιου να αποζητά τη συντροφιά ενός ζώου υπό την προϋπόθεση να μπορεί να το φροντίσει και να το αγαπήσει. Δεν του λείπει ούτε η αγάπη ούτε η φροντίδα ούτε το παιχνίδι σε μεγάλο χώρο.
    Ο γάτος στον οποίο αναφέρεσαι προφανώς είχε μεγαλώσει/συνηθίσει έξω και γι αυτό ξενέρωσε τη ζωή του γιατί περιορίστηκε.
    Πάω να δουλέψω. Το μυστρί περιμένει
    Feed my fear

άντε βρε νούμερο. tamagothi's Avatar

γατί-γκαργκοηλ*

* εγώ δε θα το είχα δει, μου το έδειξε ο λόκη και τον ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου!
    Es el sonido de su mundo derrumbándose/Es el del nuestro resurgiendo
    El día que fue el día, era noche/Y noche será el día que será el día

Mary Ann Cotton enitharmon's Avatar

χμ, σιγουρα δεν ειναι μέλος του κονσεπτ, "γατες και πολεοδομία";
    Vielen Dank für alles was mal war

314222 Mitsmann's Avatar

οχι το "γατες και πολεοδομια" ειναι οταν σφαζουμε τις γατες και τις παλουκωνουμε σε πασσαλους εκμεταλευομενοι την νεκρικη τους ακαμψια και χρησιμοποιωντες το ενα απ τα μπροστινα τους ποδια σε γωνια 90 μοιρων απ το παραλληλο του εδαφους για να δειχνει την αντιστοιχη πορεια του ρευματος του δρομου, ενω στο γδαρμενο τους κορμι χαρασσουμε το ονομα της οδου.
    "Τι χτυπαω??"

"Ενα μονο με ελιες. Και ενα μονο με πατατες."

Quote Originally Posted by Kuolema View Post
    Καταρχάς, είχα ορκιστεί να μην ξαναβάλω ζώο στο σπίτι (αυτό συμβαίνει σε κάποιους που δένονται με ζώα και μετά πεθαίνουν), αλλά όταν μου τον έφεραν, δεν μου βγήκε να τον αρνηθώ (βλ. σχετικές φωτογραφίες ). Ναι, το ιδανικό σενάριο θα ήταν να τον είχα στην εξοχή να έχει την άπλα του, να βγαίνει για να παίζει και να τσακώνεται κ.λπ. Αλλά 1. γάτα και σκύλος δεν είναι το ίδιο (σκύλο χωρίς αυλή -τουλάχιστον- δε λέει...) και 2. οι γάτες αυτές -και δεν εννοώ τις γάτες ράτσας- δεν γεννήθηκαν έξω, δεν μεγάλωσαν έξω κι αν τις αφήσεις έξω, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα επιβιώσουν πάνω από 24ωρο.
    Επίσης, πιστεύω πως είναι δικαίωμα κάποιου να αποζητά τη συντροφιά ενός ζώου υπό την προϋπόθεση να μπορεί να το φροντίσει και να το αγαπήσει. Δεν του λείπει ούτε η αγάπη ούτε η φροντίδα ούτε το παιχνίδι σε μεγάλο χώρο.
    Ο γάτος στον οποίο αναφέρεσαι προφανώς είχε μεγαλώσει/συνηθίσει έξω και γι αυτό ξενέρωσε τη ζωή του γιατί περιορίστηκε.
    Πάω να δουλέψω. Το μυστρί περιμένει

δεν κόβεις ποτέ από ένα αρσενικό τον ...χμ... "εξοπλισμό" του. είναι νόμος
    ( )

off topic: καρφώνεσαι από το ωράριο
    Rock or Nothing

Administrator KoiliaSamprela's Avatar

Quote Originally Posted by casshern View Post

Άλλο θέλω να ρωτήσω εδώ.

Τι παίζει με φάση_στείρωση?
    Πότε είναι η κατάλληλη περίοδος για να την κάνουμε?
    Μήπως είναι καφρίλα?
    Είναι απαραίτητη?
    Στείρωση στα θηλυκά μετά την πρώτη φορά που αρχίζουν να σέρνουν , αρσενικά δεν ξέρω.
    Καφρίλα δεν είναι , είναι υπευθυνότητα, όπως το προφυλακτικό. Αυτά περί φύσης είναι γραφικότητες πριν από τα 80's.
    Απαραίτητη για τα θηλυκά 100% (σκυλιά γατιά) εφόσον δεν σκοπεύεις να τα ζευγαρώνεις τακτικά. Παρουσιάζονται από τις συσπάσεις στην μήτρα διάφορες ασθένειες , μέχρι και καρκίνος. Στο τσακ προλάβαμε την σκύλα του αδεφού μου.
    Για τα αρσενικά δεν ξέρω να σου πω. Ο πχιο κατάλληλος φυσικά είναι πάντα ο κτηνίατρος , δεν σε βλέπουν στην τσέπη το 90% , και αγαπάνε τα ζωάκια.

Πάρτε και ένα μπονους από την κουκλάρα μου
    Spoiler
    Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ

Tags for this Thread