Page 5 of 9 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 121

Thread: Το Νόημα

σούπερ ντούπερ Dythor's Avatar

Δεν είναι καθόλου λεκτικό παιχνίδι, είναι ένα γαμημένα μεγάλης σημασίας ζήτημα το να νομίζεις ότι εδώ και 5 σελίδες λέμε ότι ο Μαγιακόφσκι είναι ντεφάκτο "ανώτερος" του Μάκη και του κάθε Μάκη! Δεν πάει αξιολογικά το πράγμα προφανώς, ούτε είπε ποτέ κάνεις κάτι τέτοιο, αν θέλετε να πολεμάτε φαντάσματα να μας το πείτε κι εμάς να μην κουραζόμαστε, έλεος πια.
    Γυρναγα απο "επισκεψη" σε κορασιδα στην Σαντα.

nihil pop metamelia3's Avatar

χαζοι ειστε ή το παιζετε; λεει ο λοκης οτι αυτο το ιδιαιτερο του πιντερ ειναι για καποιο λογο πιο αξιο αναφορας απ' το ιδιαιτερο του μακη. γιατι, ρωταω εγω λοιπον.
    this is radio freedom.

Senior Member

Quote Originally Posted by Khalkji View Post
    Quote Originally Posted by LokiTricksterGod View Post
    τυφλός είσαι ρε πούστη, πριν τρία ποστ δεν έλεγα ότι ΔΕΝ τον κάνει πιο σημαντικό ή πιό καλλιτεχνικό από οποιονδήποτε, ότι δεν είναι ζήτημα ανωτερότητας, είναι ζήτημα ιδιαιτερότητας; απλά σου προσφέρει κάτι που ίσως για σένα δύσκολα θα στο προσφέρει κάποιος άλλος και γι'αυτό τον διαβάζεις και γι'αυτό τον εκτιμάς, αυτό λέω μόνο, τίποτ'άλλο.
    καλα, νταξ, εχεις κανει τρελο λεκτικο παιχνιδι σ'ολο το θρεντ. πες το "σημαντικο", "καλλιτεχνικο", "ιδιαιτερο", οπως θες. το θεμα ειναι οτι για καποιον ανεξηγητο λογο, για σενα, σε μια καποια κλιμακα (σημασιας, τεχνης, ιδιαιτεροτητας, γαρνιτουρας) ο πιντερ ειναι πιο ψηλα απ' τον μακη. βρες μου αυτην την κλιμακα και το συζηταμε.
    απ'τον μάκη δεν ξέρω, η ταμαγκόθι κρατάει καλά κλειδωμένο το καυτό χειρόγραφο, αλλά ο πίντερ και ο μπέκετ και ο μπόρχες είναι πιο ψηλά για μένα απ'τον κοέλο ή τον ντάν μπράουν πχ γιατί είναι πιο κοντά στον τρόπο που σκέφτομαι, μου έδωσαν πολλάαα πράματα να σκεφτώ αφού τους διάβασα, με επηρέασαν περισσότερο τέλοσπάντων και εκτιμώ και τη στάση τους απέναντι σ'αυτό που έκαναν ενώ του κοέλο και του μπράουν όχι. ευκολάκι είναι!

δεν μιλάω για καμιά ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ (παναγίτσα μου άμα μπουν και αυτά στο θρέντ θα χαθεί ακόμα περισσότερο η μπάλα, αν είναι αυτό δυνατόν δηλαδή) κλίμακα, δεν πιστεύω ότι θα πρεπε να διαβάζεται περισσότερο ο πίντερ απ'τον μάκη, όπως επίσης δεν πιστεύω ότι ο 'καθένας' μπορεί να γράψει σαν τον πίντερ ή σαν τον μάκη, και ότι ο 'καθένας' μπορεί να μου προσφέρει πράγματα, απλό είναι, γι'αυτό και θα προτιμούσα ο yalom να έμενε στις ψυχαναλύσεις και όχι στο μυθιστόρημα πχ και ο καζαντζάκης στα πεζά και όχι στα θεατρικά.

εντωμεταξύ δεν ξέρω σε τι ακριβώς απαντάω αυτή τη στιγμή ή τι ξεκίνησα να υποστηρίζω, έχω χαωθεί, οπότε ή πάμε για κανά καφεδάκι όλοι μαζί να το συζητήσουμε και να δώσουμε λίγη καλαισθησία στη ζωή μας, ή γράφει η κάθε 'πλευρά' συνοπτικά τις θέσεις της να δούμε που ακριβώς διαφωνούμε, ή αφήνουμε αυτό το θρέντ να πεθάνει και λέμε πόσο γαμάνε οι suicide.
    Last edited by LokiTricksterGod; 14-07-2009 at 17:35.

χαζοι ειστε ή το παιζετε; λεει ο λοκης οτι αυτο το ιδιαιτερο του πιντερ ειναι για καποιο λογο πιο αξιο αναφορας απ' το ιδιαιτερο του μακη. γιατι, ρωταω εγω λοιπον.
    Ενδεχομένως και να μην είναι ρε μάτχια μου, αλλά ξέχωρα απ' αυτό δυο πράγματα ισχύουν σίγουρα:

1) Δεν θα μπορούσε να είχε γράψει ΤΟ ΙΔΙΟ πράγμα ο Μάκης.

2) Ακόμα και να είναι κατά τη γνώμη κάποιου αυτό δεν έγγυται στο καλλιτεχνικό στάτους του Μαγιακόφσκι αν αυτός ο κάποιος δεν είναι ελιτίστας της πούτσας.

άντε βρε νούμερο. tamagothi's Avatar

Ούτε ο πίντερ θα μπορούσε να γράψει το ίδιο πράγμα με το Μάκη, λοιπόν;
    ταμαγκοθι σ' αγαπαω.
    Ομοίως. Κι ομοίως θέλω να μάθω τι κάνει πιο ιδιαίτερο τον πίντερ απ' το μάκη, ακόμα δεν κατάλαβα πώς τα διαχωρίζουμε να το πω και του Μάκη. Απλώς ό,τι μας αρέσει;
    Es el sonido de su mundo derrumbándose/Es el del nuestro resurgiendo
    El día que fue el día, era noche/Y noche será el día que será el día

Όχι, ούτε ο γαμημένος ο Πίντερ ούτε κανείς. Γιατί κάθε γραπτό είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ, δεν θα μπορούσε να το 'χει παράγει ΚΑΝΕΙΣ άλλος και έχει ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ αξία και προσωπική γι' αυτόν που το διαβάζει. Και τέλος πάντων η συζήτηση έχει γίνει ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ.
    Last edited by Dythor; 14-07-2009 at 17:41.

Senior Member

λοιπόν αυτό κάνει το μάκη και τον πίντερ ξεχωριστούς και αγαπημένους στους αντίστοιχους αναγνώστες των, αυτό και όχι καμιά κλίκα κριτικών ή το καλλιτεχνικό κατεστημένο.

Ποιο, τo τι μας αρέσει; Το τι προσωπική αξία έχει για τον καθένα μας;

Senior Member

γιε, το ότι μας προσφέρει πράγματα που δεν μας προσφέρει (και ούτε θα μπορούσε μάλλον, όπως λέω εγώ) κανένας άλλος (τα οποία συνάδουν φυσικά με αυτό που ζητάμε και προτιμάμε αη γκεςς). και αυτό σε αντιδιαστολή με το αρχικό 'τους ειδωλοποιούμε και τους θεοποιούμε λόγω του λόμπι των καλλιτεχνών που θέλουν να βάζουν στεγανά κλπ κλπ'. μ'αυτό δεν θέλω να πώ ότι δεν συμβαίνει όντως αυτό, μια χαρά συμβαίνει, και φυσικά είναι σιχαμένο, αλλά δεν μπορεί να τους παίρνει όοολους τους 'φανς' η μπάλα επειδή τυχαίνει ο συγγραφέας που τους αρέσει να θεωρείται 'μεγάλος'.

kala h texnh exei genika asxeta me to pws leitoyrgoun ola st yparxon systhma, aisthitikh aksia. prwtistos to wraio,to wraio twrpei. k as mhn temaxizoyme toso tis texnes. aytonomh h kathe mia nai alla yparxoun baseis k afethries... so oso agapas k tripareis k problhmatizesai me music allo toso me zwgrafikh,,,apla kps einai perissotero afhrhmenes h ypokeimenikes...exoun na kanoun k me ta reymata ola ayta...
    to nohma pantws den t psaxneis s menei.
    telos ola ta pragmata p biwnoyme k genikws oti erethisma dexomaste kapou antanaklatai...koultoura'an k dn m aresei h leksh den einai to ti emathes.einai OTI EXEI MEINEI MESA SOU K PANW SOU AP YATA P diabases,k as exei ksexasei pia titlo,poihth etc
    to idio loipon isxyei kk me ta faghta toa alkool.borei n mh t niwtheis alla eisai ola ta brwmika p exeis faei epeita apo 2boukalia jin.i love jean!!!!!!!

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

Ο ΜΠΕΡΝΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ

Μπέρνη, φύγε.
    Quote Originally Posted by LokiTricksterGod View Post
    γιε, το ότι μας προσφέρει πράγματα που δεν μας προσφέρει (και ούτε θα μπορούσε μάλλον, όπως λέω εγώ) κανένας άλλος (τα οποία συνάδουν φυσικά με αυτό που ζητάμε και προτιμάμε αη γκεςς). και αυτό σε αντιδιαστολή με το αρχικό 'τους ειδωλοποιούμε και τους θεοποιούμε λόγω του λόμπι των καλλιτεχνών που θέλουν να βάζουν στεγανά κλπ κλπ'. μ'αυτό δεν θέλω να πώ ότι δεν συμβαίνει όντως αυτό, μια χαρά συμβαίνει, και φυσικά είναι σιχαμένο, αλλά δεν μπορεί να τους παίρνει όοολους τους 'φανς' η μπάλα επειδή τυχαίνει ο συγγραφέας που τους αρέσει να θεωρείται 'μεγάλος'.
    Άρα συμφωνούμε πως δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ πίντερ και Μάκη, Μαγιακόφσκι και Χοντόγκ και πως κανένα από αυτά δεν έχει ιδιαίτερη αξία έτσι γενικά, αλλά μόνο την προσωπική αξία που βρίσκει σε αυτά ο καθένας μας. Άρα μεταξύ πίντερ και Χοντόγκ δεν μπορούμε να πούμε πως κάποιο είναι οικουμενικά πιο ιδιαίτερο ή όποια άλλη λέξη θελήσουμε να χρησιμοποιήσουμε (πέρα από το "νόστιμο").

[Για τους φανς δεν είπα τίποτα, δε βρίσκω τίποτα κακό στο να αρέσουν σε κάποιον (και) γνωστοί καλλιτέχνες, βρίσκω κακό στο να θεωρούνται ΟΥΑΟΥ ΘΕΟΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΜΑ ΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΥΤΗ Η ΤΕΧΝΗ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ.]

Senior Member

ουφ, ναι, συμφωνούμε. τώρα αν μου πεί κάποιος ότι του δίνει περισσότερα πράματα ένα χοντόγκ από τον πίντερ θα τον κοιτάξω λίγο περίεργα γιατί μου είναι εξωγήινο αυτό το φήλινγκ. αλλά τώρα που το σκέφτομαι απ'το να συζητάω με κάποιον για το πόσο γαμάει ο πίντερ προτιμώ να μου εξηγήσει ο δικός σου γιατί το χοντόγκ. αυτό μάλιστα.

Α, πάνω σε αυτό θα πρέπει να ρωτήσεις τον ίδιο.
    (Διαφορετικό άτομο απ' το Μάκη, μην μπερδευόμαστε.)

Junior Member

42.