Page 228 of 353 FirstFirst ... 128178218226227228229230238278328 ... LastLast
Results 3,406 to 3,420 of 5289

Thread: The...

Senior Member

Περισσότερο από την άλλη μεριά γέρνω, αλλά υποθέτω κι αυτό μεμπτό είναι! Τι άλλο πιστεύεις ότι είμαι;

εντιτ: πιτσαδώρε, οκ. για την τυφλότητα μπορώ να πω ότι το καταλαβαίνω (αν και θεωρώ ότι τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η ορολογία παραμένουν, ωστόσο σε πολύ μικρότερο βαθμό σε σχέση με το σεξ), το άλλο απλώς δεν το αντιλαμβάνομαι.
    Last edited by sfinotouvlaki; 02-06-2013 at 13:27.

k telospantwn to vlepw to point sou oti ola einai sxetika klp, to dexomai, alla ena eidos koinis apodoxis tha prepei na iparxei gia na sinnenoountai oi anthrwpoi de mporoume na to apofigoume. autes oi koines apodoxes peri fisiologikotitas exoun k vlaveres sinepeies opws stin palioteri xrisi tou orou diastrofi gia tous gkeh, alla einai aparaitites gia tin epikoinwnia nomizw. eksallou oi idees tis koinwnias allazoun diarkws opote ti sizitame. kourastika

Senior Member landy's Avatar

κύριοι, μη προσπαθείτε να δώσετε εξήγηση με ψυχιατρικούς όρους.η ψυχιατρική-η ψυχανάλυση- είναι η μεγαλύτερη απάτη που κατασκεύασε ο άνθρωπος(το σύστημα εξουσίας στην ουσία), που κορυφώθηκε στον φρόυντ και τα κατασκευασμένα του κλινικά περιστατικά, για να ελέγξει τις μάζες
    όταν διαχωρίσεις καταστάσεις, τις κατατάξεις, και τις μοιράσεις σε ανθρώπους ως εκ γενετής χαρακτηριστικά ή ακόμα και ως επίκτητα αποκλείοντας κάποια άλλα, είναι λογικό ο άνθρωπος-απ τη φύση του φτιαγμένος ν ανήκει κάπου- να ορμήσει προς μια απ αυτές.σκεφτείτε ότι ο όρος ομοφυλοφιλία δεν υπήρχε στην αρχαία ελλάδα, σε μια εποχή που οι σεξουαλικές πρακτικές ήταν περισσότερο ελευθεριάζουσες απ' τις σημερινές.όταν ονομάζεις τα πράγματα με κάποιο τρόπο, αυτός ο τρόπος τα συνεχίζει από κει και πέρα, γιατί η γλώσσα είναι ο τρόπος που σκέφτεσαι κι ο τρόπος που πράττεις.
    θέλω να πω τελικά ότι αν η κοινωνία (στην ουσία η άρχουσα τάξη) θέλει να δημιουργήσει τέρατα ή ανωμαλίες (ή ξεχωριστές ομάδες πληθυσμών για να τις εκμεταλλευτεί με τον τρόπο που την συμφέρει), μπορεί να το κάνει εύκολα, ονοματίζοντας κάποιες πρακτικές ή τάσεις με όρους ψυχιατρικούς, βάζοντας ταμπέλες σε ανθρώπους και καθιστώντας τις ταμπέλες αυτές κύρια χαρακτηριστικά τους,δίνοντας κι από πάνω μπούσουλα συμπεριφοράς
    ο άνθρωπος τα περιέχει όλα.όλες τις τάσεις.ανάλογα τις συνθήκες μπορεί κάποια να επικρατήσει.μια υγιή κοινωνία, αυτόνομη, φτιάχνει τις συνθήκες που ευνοούν τις τάσεις που θα της επιτρέψουν να πετύχει αυτό που διάλεξε να είναι.

μακριά από ψυχίατρους, αυτό έιναι το τελικό συμπέρασμα.δεν βοηθάνε πουθενά και λένε όλο ανοησίες που βαραίνουν τα μυαλά των ανθρώπων.χίλες φορές παπάδες παρά ψυχίατροι

Señor Member Art In Haste's Avatar

Ρε φίλε, άλλο πράγμα η Ψυχιατρική άλλο η Ψυχολογία/Ψυχανάλυση. Άκου εκεί η Ψυχιατρική η μεγαλύτερη απάτη! Η Ψυχολογία/Ψυχανάλυση σαφώς αλλά όχι η Ψυχιατρική!

Όσο για τον αν υπήρχε ο όρος ομοφυλοφιλία στην αρχαιότητα δεν γνωρίζω, η λέξη ΚΙΝΑΙΔΟΣ όμως υπήρχε.
    Last edited by Art In Haste; 02-06-2013 at 16:13.
    John Cleese: Political Correctness Can Lead to an Orwellian Nightmare

ρε φίλε, έχεις πάει ποτέ σε ψυχίατρο;ψυχανάλυση σου κάνει.δεν υπάρχει ψυχογράφος(όργανο εννοω) που θα σε περάσει ακτίνες και θα βρει το "πρόβλημα" σου.σε ρωτάει...συζητάτε...και στο τέλος σου δίνει μια σακούλα φάρμακα, επειδή ο φρόυντ είχε πει ότι όταν ξίνεις τη μύτη σου είναι επειδή ο πούτσος σου γέρνει προς τ αριστερά.η κλινική ψυχιατρική είναι η μεγαλύτερη βαναυσότητα που χει εφαρμοστεί ποτέ.καλύτερα εξορκισμοί.

η λέξη κίναιδος ή αρσενοκοίτης ήταν γι αυτόν που 'πεφτε με τα μούτρα στη συγκεκριμένη πράξη.οι αρχαίοι έλληνες χαρακτήριζαν αρνητικά όσους ξεπερνούσαν το μέτρο.

Απο μωρό παιδί μπαινοβγαίνω σε ψυχιατρικές κλινικές, ο πατέρας μου είναι Ψυχίατρος βλέπεις. Αν εσύ συνεχίζεις να θεωρείς την Ψυχιατρική απάτη και όχι ιατρική, που σημαίνει πως κάνεις αυτό που δείχνει η φώτο του ποστ μου, τότε δε χρειάζεται να το συζητώ άλλο.

Όσο για το κίναιδος.....Ο κίναιδος είναι ο παθητικός ομοφυλόφιλος.

μπαινοβγαίνεις για θεραπεία ή μπαινοβγαίνεις επειδή είναι η δουλειά του πατέρα σου;
    ιατρική απάτη είναι.τα παπαδίστικα των αιώνων επιστημονοποιήθηκαν (δεν γινόταν αλλιώς) μέσα απ' τις ψυχαναλυτικές θεωρίες του φρόυντ (κατά κύριο λόγο) κι έγιναν κλινικές πρακτικές για να ελέγχουν τις μάζες και να διώκουν το μη αποδεκτό. κλινικές όπου δένουν, φιμώνουν, αφήνουν νηστικούς και τελικά κακοποιούν ανθρώπους με ροπή προς το διαφορετικό.(πραγματικά είναι αυτά.συμβαίνουν το 2013 σε ψυχιατρικές κλινικές).κι ας αφήσουμε τα βαριά περιστατικά που χρειάζονται κλινική θεραπεία.ας πάμε στα χιλιάδες καθημερινά περιστατικά όπου άνθρωποι με αγχωτικές διαταραχές και καταθλίψεις πηγαίνουν σε ψυχιάτρους.τι γίνεται εκεί πέρα;πάνω σε ποια θεωρία γίνεται η ψυχοθεραπεία;με ποια πρακτική;θα σε πω εγώ.με φούμαρα κι ανοησίες.

πως εξετάζει ο πατέρας σου τους ψυχικά ασθενείς;

Δε μπαίνω καν στον κόπο.

Senior Member

Art, δεν θες να μπεις τουλάχιστον στον κόπο να γράψεις επιγραμματικά τι καλό έχει η ψυχιατρική (σε αντίθεση μάλιστα με την ψυχολογία!); Ή τη γνώμη σου για την κριτική που άσκησαν για παράδειγμα οι popper, deleuze, foucault κ.α. όσον αφορά την επιστημονικότητα της ψυχιατρικής, τις πρακτικές της και τις πολιτικές προεκτάσεις που είχε μέχρι σήμερα;

άκου για να μαθαίνεις λοιπόν.η λέξη "ψυχή" δεν σημαίνει τίποτα.είναι μια φλου έννοια.στην πραγματικότητα μιλάμε για εγκεφαλικές λειτουργίες και χιλιάδες ουσίες που εκκρίνονται στον εγκέφαλο και μέσω των νευρών, κουμαντάρουν αυτό που λέγεται άνθρωπος.διαφορετικά θα κάναμε ψυχανάλυση και στις γάτες και στα ποντίκια.χρειάζεται μία ελάχιστη μάζα εγκεφάλου για να υπάρξει αυτό που λέγεται ψυχή.ως έννοια δηλαδή, εξαρχής, η ψυχιατρική είναι μια απάτη, καθώς δεν υπάρχει καμιά ψυχή για να γιατρευτεί.ας μένανε στον όρο νευρολογία.ο εγκέφαλος λοιπόν λειτουργεί εξαιτίας ερεθισμάτων.επειδή λοιπόν ο κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά στα διάφορα ερεθίσματα, υπάρχουν διαφορετικές συμπεριφορές.το άγχος(που είναι η αιτία του μεγαλύτερου ποσοστού των ψυχικών νοσημάτων) είναι η καταπίεση του ανθρώπου απ το σύστημα, την οικογένεια, την γκόμενα, τους φίλους.καταπίεση που συμβαίνει λόγω διαφορετικών συμπεριφορών.πρέπει όλοι να φερμάρονται σε κάποια στάνταρ(εκτός κι αν είσαι ο πικάσο και δεν έχεις ανάγκη κανέναν).και πως το γιατρεύει αυτό η μεγάλη επιστήμη της ψυχιατρικής;είτε ωθώντας το άτομο να πράξει σύμφωνα με τους κανόνες του συστήματος, είτε δίνοντας του φάρμακα που καταστέλλουν τις λειτουργίες του κεντρικού νευρικού συστήματος.έλα όμως που αυτό ο άνθρωπος το ήξερε 3000 χρόνια πριν την μεγάλη επιστήμη.όταν ένιωθε πιεσμένος ή στεναχωρημένος, έπινε αλκοόλ, το οποίο είναι καταστολέας του κνσ και προσπαθούσε στις ώρες της νηφαλιότητας να βρει διεξόδους που θα τον έκαναν να αλλάξει τη ζωή του.αυτό λοιπόν , έγινε δόγμα.έγινε η μεγάλη επιστήμη της ψυχιατρικής και οι βενζοδιαζεπίνες γίνανε το αλκοόλ με συνταγή.κάτσε ναρκωμένος για να μην αντιδράς.και τις ώρες της ψυχανάλυσης άκου τις μπούρδες του ψυχιάτρου σχετικά με το πως θα μπορούσες να κινηθείς για να μη νιώθεις άγχος, την πίεση δηλαδή του συστήματος.πως;πείθοντας σε ότι το άγχος σου προέρχεται από ανοησίες του τύπου (δεν σε βύζαινε πολύ η μάνα σου μικρό-κάτι βαθύτερες κουταμάρες που δεν μπορείς να τις αλλάξεις) κι όλα θ αλλάξουν τώρα που το ξέρεις, αρκεί να μην κάνεις του κεφαλιού σου.

μην απαξιείς τις εμπειρίες.είναι η μόνη αλήθεια που χει ο κόσμος.

Φιλελεκές Λεκές's Avatar

Δύο μικρές παρατηρήσεις ψιλοάσχετες με την τροπή της κουβέντας αλλά έπρεπε να τις αναφέρω:

άκου για να μαθαίνεις λοιπόν.η λέξη "ψυχή" δεν σημαίνει τίποτα.είναι μια φλου έννοια.στην πραγματικότητα μιλάμε για εγκεφαλικές λειτουργίες και χιλιάδες ουσίες που εκκρίνονται στον εγκέφαλο και μέσω των νευρών, κουμαντάρουν αυτό που λέγεται άνθρωπος
    Αυτό είναι καθαρή εικασία. Μπορεί να ισχύει, αλλά δεν γνωρίζουμε τις απαντήσεις σε θεμελιώδη ερωτήματα όπως τι είναι συνείδηση. Άρα η μηχανιστική εξήγηση δεν έχει αποδειχθεί.

μην απαξιείς τις εμπειρίες.είναι η μόνη αλήθεια που χει ο κόσμος.
    Εμπειριστής είσαι ρε λάντυ; Αρα γιατί δεν μου απαντούσες χθες για την ηθική υπόσταση του ζητήματος και μου έφερνες ταξικά σχήματα και αναλύσεις μαρξικού τύπου;

Subspecies: Κώλος Κωλαράκι Τορνευτό's Avatar

Quote Originally Posted by Λεκές View Post
    Εντιτάρω το μπιτσλαπ
    Κακως, γιατι ηταν αισχρο ποστ και επρεπε να μεινει. Με εκραζες ουσιαστικα επειδη δεν αντιμετωπιζω το θεμα της συζητησης με τον ιδιο τροπο με σενα, ουσιαστικα απαξιωνοντας οτιδηποτε γραφω επειδη δεν εχω τρια διδακτορικα στην κοινωνιολογια και καμποσες εργατοωρες μελετης φιλοσοφιας και ηθικης του 17ου αιωνα στο βιογραφικο μου. Το διαβασα αλλα ημουν για υπνο, οποτε σκεφτηκα πως θα σου απαντουσα κατι σημερα, αλλα τι να απαντησω σε κατι τετοιο? Υπαρχουν πολλες οπτικες σε αυτον τον κοσμο για το οτιδηποτε, και καθε μερα μαθαινουμε και αντιμετωπιζουμε καινουριες οσο μιλαμε με αλλο κοσμο, το βρισκω πολυ περιοριστικο να εχεις μονο μια οπτικη για το καθε θεμα. Αλλα ενταξει, δεν πειραζει, το σφηνοτουβλακι προσπαθει να μου μαθει πως οριζεται η ελληνικη λεξη διαστροφη, γραφοντας μου μια παραγραφο για την αγγλικη λεξη perversion, και λεγοντας μου ποσο αρνητικη χροια εχει. Σε λιγο θα μου πει πως την λεξη διαστροφη την καθιερωσε ο Εμανουελ Cunt. Σε γενικες γραμμες, ο Πιτσαδορος τα ειπε εξαιρετικα. Αλλα τα ειχα γραψει απο το πρωτο μου ποστ, "ΕΡ εισαι", ολα επιτρεπονται, δεν υπαρχει φυσιολογικο και μη φυσιολογικο, και αλλα τετοια.

Δράκος ikonoklast's Avatar

Τι εννοείς ο πιτσαδόρος τα έγραψε εξαιρετικά; Δεν έχει καμία σχέση αυτό που είπε αυτός με αυτό που είπες εσύ.

Φιλελεκές Λεκές's Avatar

Quote Originally Posted by Κωλαράκι Τορνευτό View Post
    Εντιτάρω το μπιτσλαπ
    Κακως, γιατι ηταν αισχρο ποστ και επρεπε να μεινει. Με εκραζες ουσιαστικα επειδη δεν αντιμετωπιζω το θεμα της συζητησης με τον ιδιο τροπο με σενα, ουσιαστικα απαξιωνοντας οτιδηποτε γραφω επειδη δεν εχω τρια διδακτορικα στην κοινωνιολογια και καμποσες εργατοωρες μελετης φιλοσοφιας και ηθικης του 17ου αιωνα στο βιογραφικο μου. Το διαβασα αλλα ημουν για υπνο, οποτε σκεφτηκα πως θα σου απαντουσα κατι σημερα, αλλα τι να απαντησω σε κατι τετοιο? Υπαρχουν πολλες οπτικες σε αυτον τον κοσμο για το οτιδηποτε, και καθε μερα μαθαινουμε και αντιμετωπιζουμε καινουριες οσο μιλαμε με αλλο κοσμο, το βρισκω πολυ περιοριστικο να εχεις μονο μια οπτικη για το καθε θεμα. Αλλα ενταξει, δεν πειραζει, το σφηνοτουβλακι προσπαθει να μου μαθει πως οριζεται η ελληνικη λεξη διαστροφη, γραφοντας μου μια παραγραφο για την αγγλικη λεξη perversion, και λεγοντας μου ποσο αρνητικη χροια εχει. Σε λιγο θα μου πει πως την λεξη διαστροφη την καθιερωσε ο Εμανουελ Cunt. Σε γενικες γραμμες, ο Πιτσαδορος τα ειπε εξαιρετικα. Αλλα τα ειχα γραψει απο το πρωτο μου ποστ, "ΕΡ εισαι", ολα επιτρεπονται, δεν υπαρχει φυσιολογικο και μη φυσιολογικο, και αλλα τετοια.
    Οχι αισχρότερο από εσένα που με ειπες να παω να γαμηθώ βέβαια.

Το πρόβλημα δεν ειναι τα ακαδημαικά κριτηρια με τα οποία θα μπεις στην κουβέντα, ούτε η διαφορετικότητα απόψεων -έλεος ρε πούστη μου, έλεος-, αλλά περισσότερο η απαξιωτική τάση που έδειξες εξαρχής. Ξεκινάς να γράφεις πως (paraphrase) ''εντάξει εδώ στο ER θα μας πείτε πως όλα επιτρέπονται και δεν υπάρχει διαστροφή''. Έγραψες μάλιστα με αρκετά υποτιμητικό τόνο πως δεν θα ήθελες να με δεις να σου λεω σε 20 χρόνια πως γαμιέμαι με άλογο και βλέπω τη γυναίκα μου να του παίρνει πίπες, λες και έχουν όλ' αυτά σχέση με το βασικό ερώτημα που είναι ποιο είναι το πρόβλημα με αυτού του είδους το ταμπού;

Και επειδή είσαι επιστήμονας, μου φαίνεται ακόμα τρομακτικότερη αυτή η προσέγγιση. Η επίκληση περί φυσιολογικού είναι εντελώς επιφανειακή :

''Normality (also known as normalcy) is the state of being normal. Behaviour can be normal for an individual (intrapersonal normality) when it is consistent with the most common behaviour''
    Θεωρητικά, τον 13ο αιώνα δεν ήταν φυσιολογικό να είσαι ομοφυλόφιλος, να κάνεις προγαμιαίο σεξ ή γενικά πίπες. Ο μόνος τρόπος να δικαιολογηθεί μια στάση, εφόσον δεν δεχτούμε θρησκευτικές ερμηνείες στο ορθό της συμπεριφοράς μας, είναι να αναρωτηθούμε αν οι πράξεις μας είναι σωστές ή λάθος και αν αυτές οι έννοιες έχουν σημασία. Αν το υπερασπιζόσουν με σχετικιστικούς όρους, θα έλεγα ''ναι, αλλά...'' και θα συνεχιζόταν η κουβέντα. Αλλά δεν έκανες κάτι τέτοιο, τα ξέρεις όλα οπότε δεν χρειάστηκε να προσεγγίσεις το θέμα με ενδιαφέρον ή κριτική διάθεση και να αναρωτηθείς και εσύ ο ίδιος. Έμεινες στο ''ιου''.

Subspecies: Κώλος Κωλαράκι Τορνευτό's Avatar

Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
    Τι εννοείς ο πιτσαδόρος τα έγραψε εξαιρετικά; Δεν έχει καμία σχέση αυτό που είπε αυτός με αυτό που είπες εσύ.
    Α δηλαδη δε μπορω πλεον να συμφωνω με καποιον χρηστη αν δε λεμε ακριβως τα ιδια??? Ρε τι μαθαινει κανεις σημερα.

Quote Originally Posted by Κωλαράκι Τορνευτό View Post
    Εντιτάρω το μπιτσλαπ
    Οχι αισχρότερο από εσένα που με ειπες να παω να γαμηθώ βέβαια.

Το πρόβλημα δεν ειναι τα ακαδημαικά κριτηρια με τα οποία θα μπεις στην κουβέντα, ούτε η διαφορετικότητα απόψεων -έλεος ρε πούστη μου, έλεος-, αλλά περισσότερο η απαξιωτική τάση που έδειξες εξαρχής. Ξεκινάς να γράφεις πως (paraphrase) ''εντάξει εδώ στο ER θα μας πείτε πως όλα επιτρέπονται και δεν υπάρχει διαστροφή''. Έγραψες μάλιστα με αρκετά υποτιμητικό τόνο πως δεν θα ήθελες να με δεις να σου λεω σε 20 χρόνια πως γαμιέμαι με άλογο και βλέπω τη γυναίκα μου να του παίρνει πίπες, λες και έχουν όλ' αυτά σχέση με το βασικό ερώτημα που είναι ποιο είναι το πρόβλημα με αυτού του είδους το ταμπού;

Και επειδή είσαι επιστήμονας, μου φαίνεται ακόμα τρομακτικότερη αυτή η προσέγγιση. Η επίκληση περί φυσιολογικού είναι εντελώς επιφανειακή :

''Normality (also known as normalcy) is the state of being normal. Behaviour can be normal for an individual (intrapersonal normality) when it is consistent with the most common behaviour''
    Θεωρητικά, τον 13ο αιώνα δεν ήταν φυσιολογικό να είσαι ομοφυλόφιλος, να κάνεις προγαμιαίο σεξ ή γενικά πίπες. Ο μόνος τρόπος να δικαιολογηθεί μια στάση, εφόσον δεν δεχτούμε θρησκευτικές ερμηνείες στο ορθό της συμπεριφοράς μας, είναι να αναρωτηθούμε αν οι πράξεις μας είναι σωστές ή λάθος και αν αυτές οι έννοιες έχουν σημασία. Αν το υπερασπιζόσουν με σχετικιστικούς όρους, θα έλεγα ''ναι, αλλά...'' και θα συνεχιζόταν η κουβέντα. Αλλά δεν έκανες κάτι τέτοιο, τα ξέρεις όλα οπότε δεν χρειάστηκε να προσεγγίσεις το θέμα με ενδιαφέρον ή κριτική διάθεση και να αναρωτηθείς και εσύ ο ίδιος. Έμεινες στο ''ιου''.
    Λεκε, αν πηρες σοβαρα το ποστ μου που σου ειπα να πας να γαμηθεις μαζι με αλλες δυο προσβολες επιπεδου γυμνασιου, αντε λυκειου το πολυ, δεν εχω κατι αλλο να σου πω. Το γραψα κιολας δηλαδη πως ηταν σαρκαστικο το ποστ, οχι τιποτα αλλο. Διαφωνω fundamentally με τον ολο τροπο που προσεγγιζεις το θεμα, οποτε για ποιο ακριβως να αναρωτηθω και να εχω κριτικη σκεψη? Βλεπω την οπτικη σου, την κατανοω πληρως, και διαφωνω μαζι της. Συγγνωμη κιολας. Ολα οσα γραφεις για παραδειγματα και χαριν υπερβολης αποδεικνυουν το οτι δεν καταλαβαινεις καν πως αντιμετωπιζω εγω το θεμα της κανονικοτητας, και δεν εχω το χρονο, ουτε τη διαθεση που εχεις εσυ, να κανω ακαδημαικη κουβεντα σε βαθος στο οφ τοπικ θρεντ του ηαρ. Αν ημασταν καπου εξω θα το συζητουσαμε παραπανω. Παλι μου λες για κοινωνικα και θρησκευτικα και ηθικολογικα, λες και εδειξα εγω σε οποιοδηποτε σημειο της κουβεντας (ή οποιασδηποτε αλλης κουβεντας εβερ) οτι δινω καποια βαση στο τι πιστευει η κοινωνια και η θρησκεια για θεματα σεξ και θεματα κανονικοτητας. Ε βαριεμαι.