View Poll Results: Να βγούμε?

Voters
83. You may not vote on this poll
  • Ναι! Θελουμε δραχμες πεντοχίλιαρα με το γερο του μορια!

21 25.30%
  • Οχι! Ζητω το ευρώ!

17 20.48%
  • Τι δραχμες, τι ευρώ, εγω πάλι μπατίρης θα είμαι οπότε σταρχίδια μου.

45 54.22%
Page 5 of 14 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 199

Thread: Να βγούμε απο το ευρώ?

Senior Member

Θα φτιάξουμε δικά μας εργοστάσια και επειδή η δραχμή θα είναι υποτιμημένη θα κάνουμε και εξαγωγές!!!!!!!!!
    Χωρίς να ξέρω πολλά πολλά, πιστεύω οτι υπάρχει μια καταστροφολογία γύρω από την έξοδο από το ευρώ. Αυτά που μας λένε οτι θα γίνουν όταν φύγουμε από το ευρώ, ήδη γίνονται σιγά σιγά και κατά τη διάρκεια της παραμονής μας.

Defunct Economist

Quote Originally Posted by Atropos View Post
    Θα φτιάξουμε δικά μας εργοστάσια και επειδή η δραχμή θα είναι υποτιμημένη θα κάνουμε και εξαγωγές!!!!!!!!!
    Χωρίς να ξέρω πολλά πολλά, πιστεύω οτι υπάρχει μια καταστροφολογία γύρω από την έξοδο από το ευρώ. Αυτά που μας λένε οτι θα γίνουν όταν φύγουμε από το ευρώ, ήδη γίνονται σιγά σιγά και κατά τη διάρκεια της παραμονής μας.
    Ναι, και η νόβο νορντισκ που χρειάστηκε 20 χρόνια για να βρει τρόπο να κατασκεβαζει ινσουλίνες φτηνά θα τρέξει να μας δώσει τσάμπα τα βιομηχανικά μυστικά της απο αλληλεγγύη!!! Στο επόμενο επισόδειο ο μερντοκ χαρίζει την περιουσία τους στους φτωχούς!!
    Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
    J. M. Keynes.

Senior Member

Έλα ρε, δε το έλεγα στα σοβαρά.
    Ο Μέρτνοκ όχι, αλλά ο Μπιλ Γκέιτς σίγουρα, πήρα και e-mail.

καλά κάτσε μη βγουνε όλοι μαζί.

σούπερ ντούπερ Dythor's Avatar

Quote Originally Posted by attila View Post
    εξοδο απο το ευρω, τυπωνουμε αβερτα δραχμες και λεμε στις τραπεζες η τα παιρνετε σε δραχμες η δεν αναγνωριζουμε το χρεος,ειναι απεχθες κτλ και παιρνετε τ'αρχιδια μας και καληνυχτα.
    Είναι απορίας άξιον πως καταφέρνει η αριστερά σε τούτες τις μέρες να λέει ΜΟΝΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. Και φαντάσου και τι άλλο λέγεται δηλαδή, θέλει ταλέντο, θέλει τέχνη και λέγειν, θέλει να δείξεις skills για ν' αξίζει να συγκριθείς.
    Γυρναγα απο "επισκεψη" σε κορασιδα στην Σαντα.

Defunct Economist

Quote Originally Posted by Dythor View Post
    Quote Originally Posted by attila View Post
    εξοδο απο το ευρω, τυπωνουμε αβερτα δραχμες και λεμε στις τραπεζες η τα παιρνετε σε δραχμες η δεν αναγνωριζουμε το χρεος,ειναι απεχθες κτλ και παιρνετε τ'αρχιδια μας και καληνυχτα.
    Είναι απορίας άξιον πως καταφέρνει η αριστερά σε τούτες τις μέρες να λέει ΜΟΝΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. Και φαντάσου και τι άλλο λέγεται δηλαδή, θέλει ταλέντο, θέλει τέχνη και λέγειν, θέλει να δείξεις skills για ν' αξίζει να συγκριθείς.
    Δεν λέει μόνο μαλακίες, γενικώς η αριστερά λέει τα σωστά σε όλα σχεδόν τα θέματα εκτός απο τα οικονομικά. Το πρόβλημα είναι οτι έτσι δίνει την εντύπωση οτι δεν έχει σχέδιο, οτι δηλαδη αν αύριο ήταν ο Τσίπρας πρωθυπουργός όταν θα ερχόταν η ώρα να συζητηθεί ο προυπολογισμός θα κλεινόταν στο δωμάτιο του με το πλειστέισον, με την εξαίρεση του ΚΚΕ που έχει μεν σχέδιο αλλα εντελώς χαζο. Οπότε ακόμα και αν υπάρχει κόσμος που συμφωνεί με την αριστερά σε θέματα όπως η διαφθορά, το περιβάλλον και η παιδία (και νομίζω ο περισσότερος κόσμος συμφωνεί) δεν την ψηφίζει γιατι τι να το κάνει να μπεί ο κόκκαλης φυλακή αν δεν έχει φάρμακα ο παππούς και βενζίνη το φολκσβάγκεν.
    Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
    J. M. Keynes.

Senior Member

Η αλήθεια ειναι οτι όντως ακόμα και η αριστερά βγάζει μια πολύ μίζερη εικόνα, εκει που θα έπρεπε να δίνει εναλλακτικές και ελπίδες_για_ένα_καλύτερο_μέλλον.
    Κατώριμε, υπάρχει κάποιο μη καπιταλιστικό σύστημα που δε σου φένεται χαζό? Δεν είναι ρητορική ερώτηση. Τι λες για inclusive democracy και participatory economics?

Vic Ford Prefect's Avatar

Δραχμή.

Παρακολούθησα χτες το βράδυ Ανιχνεύσεις και είχε 3 οικονομοτέτοιους στο στούντιο, οι οποίοι ήταν υπέρ του ευρώ και εναλλάξ δύο Skype οικονομοτέτοιους, υπέρ της δραχμής. Η εκπομπή ξεκίνησε με τον γκριζομαλλιά μουστάκια να λέει ότι "εμείς είμαστε με το ευρώ", 3 εναντίον 1, γενικώς η εικόνα ότι όποιος λέει δραχμή είναι αισχρή μειοψηφία και μάλλον μαλάκας.

Όπως και εξελίχθηκε η συζήτηση με τους 3 να μου προκαλούν νύστα και εμετό εναλλάξ, ενώ ο δραχμόφιλος τα έλεγε σένια και πειστικά. Οι άλλοι δίνουν την εντύπωση ότι αναμασάνε πράγματα από έξω και χωρίς την παραμικρή υπόνοια προσαρμογής της σκέψης τους στην τωρινή ελληνική πραγματικότητα. Και ο άλλος Skype έσκισε και τους πήρε τα σώβρακα και γενικά εγώ πείστηκα ότι θέλω δραχμή με την επόμενη κυβέρνηση να έχει ως βασικό έργο την διαχείριση της κρίσης που θα ακολουθήσει η υποτίμηση. Σύμφωνα με αυτά που άκουσα η κρίση παλεύεται, θα είναι κώλος αρχικά (όλο αυτό το κομμένα τα πλειστέσο, άιφον, τζιπ κλπ) αλλά σιγά-σιγά μπορεί να δουλέψει, ειδικά αν μετά την σκατίλα που περνάμε τώρα κοπούν λίγο και οι μεγάλες καφρίλες από πλευράς κράτους τόσα χρόνια.

κατώριμε, Λαπαβίτσας ο ένας, Σκαπέρδας ο άλλος. Αυτοί μου φάνηκαν να τα λένε ωραία, έχουν δυνατό όνομα αυτοί ή είναι τσαρλατάνοι που αποπροσανατολίζουν βίκς ανά την ελλάδα; Ο πρώτος κάτι μου λέει ότι έχει ξαναφερθεί εδώ μέσα.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Blade Runner SpiritCrusher's Avatar

Μια απλή διευκρίνηση μιας και μάλλον έχετε μπερδέψει τα μεγέθη:

Quote Originally Posted by Ford Prefect View Post
    θα είναι κώλος αρχικά (όλο αυτό το κομμένα τα πλειστέσο, άιφον, τζιπ κλπ)
    Αυτά υποτίθεται έχουν κοπεί ήδη απο τώρα (ακα οι περικοπές του σήμερα υποτίθεται ότι τα έχουν κόψει ήδη). Οι "περικοπές" από γύρισμα σε δραχμή (και φυσικά υποτίμησης της), θα είναι σε φάση να σε κάνουν να μην μπορείς να φας κρέας γιατί θα είναι πανάκριβο. Ειδικά ότι προιόν είναι εισαγώμενο (είτε αυτό είναι τρόφιμο, είτε φάρμακο, είτε ότι-θες) θα έχει απαγορευτική τιμή.
    <menumission> otan fas klwtsia sth mapa pou 8a sou meinei a3exasth 8a to prosexeis to stomataki sou kalutera peoroufhxtra
    <menumission> eunouxismenh orka

Senior Member Sotos_The_Tequiler's Avatar

ή και δε θα μπορεί καν να εισάγεται...
    κάνε ψαλίδι θα γίνει ζημιά!

Vic Ford Prefect's Avatar

Quote Originally Posted by SpiritCrusher View Post
    Μια απλή διευκρίνηση μιας και μάλλον έχετε μπερδέψει τα μεγέθη:

Quote Originally Posted by Ford Prefect View Post
    θα είναι κώλος αρχικά (όλο αυτό το κομμένα τα πλειστέσο, άιφον, τζιπ κλπ)
    Αυτά υποτίθεται έχουν κοπεί ήδη απο τώρα (ακα οι περικοπές του σήμερα υποτίθεται ότι τα έχουν κόψει ήδη). Οι "περικοπές" από γύρισμα σε δραχμή (και φυσικά υποτίμησης της), θα είναι σε φάση να σε κάνουν να μην μπορείς να φας κρέας γιατί θα είναι πανάκριβο. Ειδικά ότι προιόν είναι εισαγώμενο (είτε αυτό είναι τρόφιμο, είτε φάρμακο, είτε ότι-θες) θα έχει απαγορευτική τιμή.
    Σωστή η παρατήρηση αλλά μια διευκρίνηση. Αυτό αφορά κυρίως εσάς στα αστικά κέντρα, ιδιαιτέρως δε την Αθήνα. Εμείς στην λεβεντομάνα Κρήτη, δόξα τω Θεώ, έχουμε μπόλικα χωριά και οικογένεια εκεί, με τα προβατάκια, τα γουρουνάκια, τις κοτούλες και το γάλα μας.

Στην επερχόμενη κρίση το ζητούμενο θα είναι να έχεις εξασφαλίσει τα απαραίτητα, τουτέστιν, στέγη, φαΐ, νερό και από εκεί και πέρα Βλέπουμε. Προσωπικά, σαν κακομαθημένο σκατόπαιδο του δυτικού κόσμου, για να την παλέψω εκτός από τα απαραίτητα, θέλω ρεύμα να έχω και ίντερνετ. Όλα τα άλλα μπορώ να τα αποχωριστώ.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Πιο πιθανό σε κόβω να είσαι κι εσύ χωρίς κρέας κτλ και να κάνεις εξαγωγή τα "προϊόντα" που λες, να βγάλεις κανένα φράγκο να έχεις στην άκρη για το παιδί. Χα! την πάτησες!
    <menumission> otan fas klwtsia sth mapa pou 8a sou meinei a3exasth 8a to prosexeis to stomataki sou kalutera peoroufhxtra

cowboy bebop 12 stars circle your brow's Avatar

Τον Λαπαβίτσα πιθανότατα τον θυμάσαι από το Debtocracy.

Επίσης αυτό για τις εισαγωγές και την πείνα μου φαίνεται λίγο υπερβολικό, δεδομένου οτι η ευρωζώνη πάει έτσι κι αλλιώς για διάλυση.
    Throughout the times of perplexity and illusion
    We've got some last Gods left, worth keeping
    That go by such names as Kindness and Honesty.

I want us to hold swords again
    As in the years of the old tales.
    But this time, to fight for Dignity and Solidarity.

Against the waves of darkness and death
    I'm walking with Eternal Brightness in my eyes.

Απλά μαθηματικά είναι, δεν είναι υπερβολή. 1+1=2.

Εαν διαλυθεί η ευρωζώνη όντως θα είναι κάπως πιο εύκολα τα πράγματα, από την άποψη ότι θα είναι και άλλοι στο ίδιο καράβι και θα μπορούμε να κάνουμε πιο εύκολα συναλλαγές. Όμως πιθανότατα Γερμανία, Γαλλία και γενικά όλη η βόρεια Ευρώπη θα έχουν πολύ δυνατά νομίσματα για εμάς. Παίζει και το ενδεχόμενο πιο δυνατά απ' ότι είναι τώρα το ευρώ (άλλωστε μην ξεχνάμε πως ο λόγος που δημιουργήθηκε η ιδέα του € ήταν εν μέρη και για να κόψουν την ανοδική πορεία του γερμανικού Μάρκου που γαμούσε τα πάντα)
    Last edited by SpiritCrusher; 17-11-2011 at 17:56.

Ξυδόμπαρμπας Raven Lord's Avatar

Quote Originally Posted by SpiritCrusher View Post
    Οι "περικοπές" από γύρισμα σε δραχμή (και φυσικά υποτίμησης της), θα είναι σε φάση να σε κάνουν να μην μπορείς να φας κρέας γιατί θα είναι πανάκριβο. Ειδικά ότι προιόν είναι εισαγώμενο (είτε αυτό είναι τρόφιμο, είτε φάρμακο, είτε ότι-θες) θα έχει απαγορευτική τιμή.
    έτσι θα είναι στην αρχή. η χαμηλή αξία του νομίσματος όμως θα δώσει κίνητρο για ανάπτυξη, για αύξηση της παραγωγής και για εισαγωγή ξένων κεφαλαίων. τεσπα, ΤΕΡΑΣΤΙΑ κουβέντα, αν επιστρέφαμε στη δραχμή θα υπήρχε αντίκτυπος σε όλο τον κόσμο σχεδόν και δεν προβλέπονται οι συνέπειες.

το βασικό είναι ότι ο έλληνας εργαζόμενος δεν έχει πια κανένα κίνητρο ούτε να δημιουργήσει, ούτε να επενδύσει. δουλεύει για να φορολογείται και να αποπληρώνονται δάνεια. δάνεια προς ποιους? πώς γινεται οοοοοοολες οι χώρες του κόσμου να χρωστάνε? σε ποιούς τα χρωστάνε? τα νομίσματα σήμερα είναι αέρας κοπανιστός.
    Rock or Nothing