Page 8 of 14 FirstFirst ... 678910 ... LastLast
Results 106 to 120 of 210

Thread: Κυνόδοντας (2009)

Δράκος ikonoklast's Avatar

Quote Originally Posted by Shirime View Post
    Επειδή όμως αρκετοί εδώ μέσα έχουν δει και Χανεκε και Τριερ, και φαίνεται να την εκτιμάτε την ταινία, κι αρχίζεται να μου καταρρίπτετε την πεποίθησή μου, σας πειράζει να μου γράψετε δυο λόγια για τις κινηματογραφικές καλλιτεχνικές επιτυχίες του "Κυνόδοντα"; 'Η έστω τους άθλους που ξεπέρασε; Αν τα έχετε αναλύσει και μου διαφεύγουν κάντε και quotes.
    Έχει γίνει ήδη αυτό περίπου δέκα φορές απο όσους γουστάρισαν την ταινία και απο όσους ημιγουστάρισαν -όπως εγώ-. Απλά τελοσπάντων υπάρχει και ο κλασικός βλάκας τύπος που όταν του τελειώσουν τα anti-lifo αντι-ψευτοκουλτούρα θα καταλήξει στο φοβερό "εγώ δε γουστάρισα, θέλει κάποιος να μου εξηγήσει γιατί;;"

Όχι ρε μαλάκα δε θέλουμε. Δε γουστάρισες, μπράβο σου. Hey, παραμένεις ΓΑΜΑΤΟΣ. Δες κάτι άλλο.

Senior Member

δε μίλησα καν για τις μαλακίες που έχεις τραβήξει με τη δασκάλα της γυμναστικής σου. Μίλησα για εφηβικούς χαρακτηρισμούς. Κι εφόσον τους έκανες ούτε γαμάτος είσαι, ούτε δίκιο έχεις. Χέστηκε η φοράδα.

Sympathy Junkie. Amnesiac.'s Avatar

Quote Originally Posted by House Of Low Culture View Post
    δε μίλησα καν για τις μαλακίες που έχεις τραβήξει με τη δασκάλα της γυμναστικής σου. Μίλησα για εφηβικούς χαρακτηρισμούς. Κι εφόσον τους έκανες ούτε γαμάτος είσαι, ούτε δίκιο έχεις. Χέστηκε η φοράδα.
    Οι εφηβικοί χαρακτηρισμοί σε πείραξαν εσένα.

Εγώ τους βρήκα γαμάτους πάντως. ΓΑ ΜΑ ΤΟΥΣ.
    I went down into the valley to pray.
    I got drunk and I stayed all day.

Senior Member Shirime's Avatar

Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
    Όχι ρε μαλάκα δε θέλουμε. Δε γουστάρισες, μπράβο σου. Hey, παραμένεις ΓΑΜΑΤΟΣ. Δες κάτι άλλο.
    Και ευερέθιστος λοιπόν. ΓΑ-ΜΑ-ΤΟΣ! Τέλος πάντων, δεν κουράζεσαι...

Senior Member

χαχαχαχ, οκ.

Quote Originally Posted by phthoggon View Post
    παρεπιπτόντως, οι φήμες λένε ότι η ταινία υπήρχε ήδη πριν γυριστεί από τον Λάνθιμο, και είναι αυτή. http://www.imdb.com/title/tt0068348/

Δεν έχω προλάβει να τσεκάρω ακόμα αλλά υπάρχουν κλιπάκια στο γιουτούμπ.
    θέλω τορρεντ λινκακι αμα πετύχεις ε.
    θα σου έβαζα τώρα το "was it too hard to google this" αλλά βαριέμαι, πάρτο κατευθείαν. http://www.jarochos.net/portal/foros...p?topic=122403
    "we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"

Σα τη ΤΖΕΝΗ ΜΠΟΤΣΗ είναι εδώ η κικίτσα. Τραβάω μία.

θα σου έβαζα τώρα το "was it too hard to google this" αλλά βαριέμαι, πάρτο κατευθείαν. http://www.jarochos.net/portal/foros...p?topic=122403
    Ε αφου σου λένε τορρεντ και δίνεις ραπιντ, αμα το βρισκα ανάγκη σ' είχα νομίζεις;

Σα τη ΤΖΕΝΗ ΜΠΟΤΣΗ είναι εδώ η κικίτσα. Τραβάω μία.
    πραγματικά καμία σχέση όμως ε.

Και μετά τον πειράζει η οπτική μας στις ταινίες.

Senior Member

να πω κι εγώ ότι δεν θεωρώ την ταινία αριστούργημα (αν έγραψα κάτι τέτοιο εδώ θα 'ταν απ'τον πρώτο ενθουσιασμό), θεώρησα απλά πως χρησιμοποίησε (πετυχημένα σε ένα βαθμό) κάποια μοτίβα/θεωρίες που γενικά με ενδιαφέρουν πολύ, και σε σχέση με τη γλώσσα και με την κοινωνία/σχηματισμό των ατόμων, αυτό με χαροποίησε κυρίως, και το γεγονός ότι δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί από σκηνοθέτη στην ελλάδα έτσι.

και να, είδες τι ωραία που ναι αμνήζιακ να συζητάς σαν άνθρωπος και όχι να πετάς την ειρωνειούλα ράμπο 3 κατευθείαν! και η αρχική μου ερώτηση και η επεξήγηση μετά δεν είχαν σκοπό να σε βγάλουν χαζό η ακούλτουρο btw.

αλλά να πώ ότι έχει λογικό λάθος το "δεν βρήκα την ταινία ψευτοδήθεν σε σχέση με άλλες", δε γίνεται αυτό, όλοι αυτοί οι ορισμοί από ετεροκαθορισμό και σύγκριση βγαίνουν.

γω τέτοιες κουβέντες τις χαίρομαι πάντως μπράβο.

Ε αφου σου λένε τορρεντ και δίνεις ραπιντ, αμα το βρισκα ανάγκη σ' είχα νομίζεις;
    Είναι και απαιτητικός ρε. Αϊ βάλε cryptload να πούμε. Ή μη βάλεις, παίζει οι υπότιτλοι να είναι στα ισπανικά, λολζ.
    "we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"

Quote Originally Posted by LokiTricksterGod View Post
    αλλά να πώ ότι έχει λογικό λάθος το "δεν βρήκα την ταινία ψευτοδήθεν σε σχέση με άλλες", δε γίνεται αυτό, όλοι αυτοί οι ορισμοί από ετεροκαθορισμό και σύγκριση βγαίνουν.
    Καλά μη το προχωρήσουμε τόσο το πράγμα, όλα είναι μπλα μπλα μπλα αντίληψη μπλα μπλα μπλα βιώματα μπλα μπλα μπλα, συμφωνώ αλλά απλά εννοούσα ότι δεν είχα στο μυαλό μου άλλες ταινίες όσο έβλεπα τον Κυνόδοντα.

(μην απαντήσεις "είχες υποσυνείδητα", είπαμε, μη το πάμε εκεί)

Για την ειρωνία, σόρρυ, δεν είχα σκοπό να είναι ειρωνικό με την φθογκονική έννοια, απλά όντως δε μπορούσα να σκεφτώ καμία ταινία και δεν έβρισκα το λόγο να το κάνω.

Senior Member

Quote Originally Posted by Shirime View Post
    @ Ικονοκλαστ και τους υπόλοιπους επιεικείς

Παίζει γενικά το εξής σενάριο: να μην έχει δει κάποιος ούτε Χάνεκε ούτε Τριερ - ή και να έχει δει πέρασαν από τα μάτια του και δεν τον άγγιξαν στο ελάχιστα, υπήρξαν απλά σπαταλημένος χρόνος - και είναι ανίκανος να διαχωρίσει την τέχνη από το kitsch. Για να μην είναι έξω από τις τάσεις λοιπόν (το μεγαλύτερο πλήγμα στο image των παιδιών με "τις έξυπνες, ψαγμένες φατσούλες" άλλωστε είναι να είναι ανενημέρωτοι) παραμένει στο επιφανειακό, στο τι λέγεται, στο τι συζητιέται, στο "τι παίζει στην πόλη και είναι hot". Όταν η κατασκευή του Hype αυτού λοιπόν είναι ένα εύκολο έργο για την εγχώρια και διεθνή industry of cool -Lifo, Athens Voice, Athinorama, "Indie" Festival - έχεις μια ομάδα ανόητων οπαδών αυτών των μηχανισμών που δεν ξέρει τι είδε, κι όμως είναι πεπεισμένη πως αυτό που είδε ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΑΤΟ. Στο τόσο φλου. Ε αυτή η μάζα άνετα δημιουργεί και εντυπώσεις και πεποιθήσεις σε μια ευρύτερη μερίδα ανθρώπων. Μέσα κι εσύ και όλοι όσοι ρίχνουν και μια ματιά σε blogs, zines, εφημερίδες, περιοδικά - ο,τι είναι στη ζώνη επιρροής των πρώτων. Και αυτό γενικά είναι πολύ πετυχημένο Marketing.
    ναι και?

Senior Member

κι ο Van Gogh τρελό HYPE, shirime. ΓΑ-ΜΗ-ΣΕ-ΤΑ.

Senior Member Shirime's Avatar

πφφφ, απαντάω από ψυχαναγκασμό και μόνο.

λοιπόν, δώσε βάση στις 4 τουλάχιστον πρώτες σελίδες του Thread. Γενικά αναφέρονται αβίαστα λέξεις όπως "εξαιρετική" "αριστούργημα" "τρομερή σκηνοθεσία" χωρίς μια κουβέντα παραπάνω. Σε φάση βλέπεις ένα de facto αριστούργημα και η μόνη κουβέντα που πρέπει να γίνει γύρω του είναι ΠΟΣΟ αριστούργημα είναι και πόσο το χρειαζόταν αυτό η Ελλάδα και τα υπόλοιπα κλασσικά γραφικά. Ουσιαστικά τα όποια επιχειρήματα υπέρ της ταινίας αναφέρονται από τον Loki και τον HoLC. Το Thread συνεχίζει με θέματα πάνω στο πειρατικό κατέβασμα του Αριστουργήματος και τέλος πάντων έρχεται ο Ικονοκλαστ 7 σελίδες σχεδόν αερολογίας να υποστηρίξει αυτές τις αερολογίες με τα ίδια σταθμά που χρησιμοποιεί για τον Τριερ και τον Χανεκε.

Επειδή λοιπόν εγώ δεν κατάλαβα πως φτάσαμε στο σημείο να δεχτούμε σε αυτό το thread ντε και καλά την χρυσή αξία του Κυνόδοντα, κι επειδή θα'θελα τεσπα να δω και τις σκέψεις κάποιου γραμμένες, θεώρησα καλύτερο (μην με πείτε και αντιδραστικό βρε αδερφέ) να το πάω λίγο αλλού, μη γράψω κι ένα ξερό "την βρήκα άνοστη και ανούσια". Σε βοήθησα ή τσάμπα το δεύτερο κατεβατό;