Για πάμε κι ένα θρεντ για το μεγαλύτερος έπος που έχω γνωρίσει.
https://www.youtube.com/watch?v=QuSoUKvfHi4
Printable View
Για πάμε κι ένα θρεντ για το μεγαλύτερος έπος που έχω γνωρίσει.
https://www.youtube.com/watch?v=QuSoUKvfHi4
Και Tywin Lannister για Emhyr var Emreis.
:malakia::malakia::malakia::malakia::malakia:
:dick::dick::dick::dick::dick:
Τρελές καύλες, όπως μς κάθε witcher!!!
βικότνι, φαντάζομαι θα τιμήσεις
Spoiler
το έχω γράψει και στο θρεντ με τα επιτραπέζια :D
Ήδη απ' το 2 είχαν ξεφύγει. Τσόντα και σπαθιά. Οι Πολωνοί είναι τόσο περήφανοι για το Witcher που ο πρωθυπουργός τους είχε δώσει κόπια στον Obama :touched:
Κορυφαία σειρά κυριολεκτικά. Υπερ-καλοφτιαγμένα γκέημς με εξαιρετικά προσεγμένη ιστορία και αισθητική. Βοηθάει και το εξωτικό setting (ασφυκτική γνήσια μεσαιωνίλα και όχι μόνο) που φυσικά προυπήρχε και αποτελεί κάτι το διαφορετικό σε σύγκριση με τα καθιερωμένα dnd-tolkien-elf-orc-κλπ πρότυπα.
Είχα πάθει ζημιά όταν έμαθα ότι το πρώτο witcher ήταν κάποιων άγνωστων μέχρι τότε πολωνών μιας και με το επίπεδο του έκανε πλάκα σε πολλούς τίτλους αναγνωρισμένων στούντιο.
Αλλά μιλάμε για τους τύπους που έχουνε το gog.com οπότε τι να λέμε...
Quote:
CD Projekt is openly against the inclusion of DRM technology in video games and software. The company believes that DRM is not an effective measure of stopping software piracy. It has based these beliefs on the data received from the sale of The Witcher 2. CD Projekt found that their initial release, which included DRM technology, had been pirated over 4.5 million times, while the DRM-free re-release saw far fewer pirate activity. Based on these beliefs, CD Projekt has revealed that the next installment in the series, The Witcher 3, will be released without DRM right from the beginning. Another renowned trait of CD Projekt's policies within the gaming industry is the use of free patches and updates to enhance their products post-release, as opposed to the paid DLC model used by many other developers and publishers.
Χμ... είδα κάτι βιντεάκια και φαίνεται εξαιρετικό, κάτι σαν παλιό, καλό Gothic (το 2, για μένα, είναι από τα καλύτερα παιχνίδια έβερ). Δεν έχω παίξει κανένα Witcher, καθώς δεν είμαι φαν των single player τα τελευταία χρόνια. Να πιάσω το 2 για ζέσταμα ή;
Μπορείς να τσεκάρεις λίγο το 1 που είναι πιο παραδοσιακό σε στυλ και χειρισμό αλλά στην τελική παίξε το 2. Συνιστώ γκέημ-παντ για το 2 νομίζω ότι είναι πολύ πιο βολικό.
Αν κάτσεις και το σκεφτείς, πολλές πρώην κομμουνιστικές χώρες έχουν πολύ πιο υγιείς game development συνθήκες από εμάς. Δηλαδή οι Πολωνοί κυκλοφορούν το Witcher και κοντράρουν Bioware, οι Ουκρανοί βγάζουν Stalker και Metro που είναι απ' τα πιο ολοκληρωμένα FPS των τελευταίων χρόνων, οι Τσέχοι έχουν δική τους 2K και οι Βούλγαροι και Ρουμάνοι έχουν Ubisoft με τους πρώτους να κυκλοφορούν Assassin's Creed. Σύμφωνα με το pattern έπρεπε να είχε χάσει ο εθνικός στρατός τον εμφύλιο για να βγάλουμε κανά game της προκοπής.
Έχω παίξει μόνο το Witcher 1 από τη συγκεκριμένη σειρά και θα το χαρακτήριζα χλιαρό, στην καλύτερη. Το Witcher 2 ήρθε όταν δεν είχα πλέον χρόνο για σοβαρό gaming, αλλά για να μου πει κάτι, θα πρέπει να είναι πολύ πολύ καλύτερο απ'όσο ήταν το Gothic2 σε σχέση με το 1, για να πω ότι μπορώ να το προτείνω σε κάποιον.
Δλδ, πιστεύω ότι πάει κάπως έτσι:
Gothic2>Gothic1>Witcher1
Οι γνώστες των δύο σειρών, α) συμφωνούν με την παραπάνω ανισότητα και, β) που θα τοποθετούσαν το Witcher2 σε αυτή?
Ξενερώνω λίγο με την ιδέα "gamepad", επειδή ξερνάω με κονσολοπαίχνιδα, αλλά θα δοκιμάσω το Witcher 2 και βλέπουμε. Το Gothic 3, δυστυχώς, δεν κατάφερα να το παίξω πάνω από μισή ώρα και μου'χει μείνει απωθημένο να παίξω κάτι παρόμοιο από τότε.
Μπλίτζερ, παίξε το ένα, μια χαρά είναι και με mouse/keyboard. Το Gothic 3 καλό, το είχα αγοράσει, δεν το ξανάπαιξα ποτέ (σε αντίθεση με τα Witcher που έχω τερματίσει το καθένα 4-5 φορές για να αλλάξω το σενάριο).
κασχερν, μούτζα!
(το 2 πάντως είναι πολλά σκαλιά πιο πάνω από το πρώτο)
Οι Enhanced Edition και των δύο παιχνιδιών είναι εξαιρετικές. Το storytelling, ακριβώς επειδή είναι γραμμικό το σενάριο και παίζεις έναν συγκεκριμένο ήρωα, είναι από τα πιο ατμοσφαιρικά που θα συναντήσεις σε παιχνίδι, ενώ οι προοπτικές αλλαγής της εξέλιξης είναι αρκετές. Μόνο κοντά στο τελείωμα του πρώτου μπορεί να νιώσει ο παίχτης ότι γίνεται μια μικρή κοιλιά (σιγουρα όχι σαμπρέλα), αλλά πραγματικά μπορεί και να είμαι αυστηρός.
Στο δεύτερο, αν δεν υπερβάλει κανείς με τα ultra settings και το camera blur, θα παίξει ένα παιχνίδι που δεν καταλαβαίνεις για πότε τελείωσε, πόσο ισορροπημένο ανάμεσα σε μάχες, story, lore και hero focus είναι.
Κατ' εμέ είναι κατά πολύ ανώτερα από τα Gothic και δεν είμαι graphics whore.
Δεν έχω ιδέα από Gothic γιατί δε μου πολυάρεσε κανένα ώστε να ασχοληθώ, επειδή όμως συμφωνώ για την χλιαρότητα του Witcher (κυρίως επειδή το σύστημα μάχης δεν αντέχεται και τα γραφικά του γέρασαν κάπως άσχημα), θα σου πω πως το Witcher 2 είναι πραγματικό διαμάντι.
Επ, μου είχε διαφύγει η εξέλιξη της κουβέντας!
Θενκς Ghoul, θα ψαχτώ με gameplay videos να δω αν το έχουν φέρει πιο κοντά στα γούστα μου. Να διευκρινήσω βέβαια ότι πουθενά δεν έβαλα θέμα γραφικών στην όποια σύγκριση έκανα, ε. Για μένα είναι επουσιώδης παράγοντας όταν παίζω ένα παιχνίδι και φυσικά με ενδιαφέρει περισσότερο η καλλιτεχνική διάσταση των γραφικών, παρά η τεχνολογική. Γι'αυτό και το Morrowind παραμένει ένα από τα ομορφότερα(αν όχι ΤΟ) παιχνίδια που έχω παίξει. Τες πα.
Βικότνικ, δεκτή η μούτζα και σου γυρίζω και το άλλο μάγουλο, αλλά πες μου κάτι:
Ανδρώθηκες ως gamer από το 2011 ή μπα? :P
Δεν έχω ξαναπιάσει Gothic ρε, νομίζω οτι αυτά τα παλιά παιχνίδια πρέπει να προσπαθήσω πολύ για να τα παίξω (αν είναι η πρώτη μου επαφή μαζί τους ε)
Δεν είμαι ο Ghoul! Θέμα γραφικών εγώ έβαλα, το 1ο witcher είναι άσχημο πως να το κάνουμε, κι όχι μόνο σε σχέση με το 2 (μέρα με τη νύχτα). Το morrowind για παράδειγμα δεν γέρασε τόσο άσχημα κι είναι πολύ παλιότερο.
Tits....8-)http://i.imgur.com/Agz7Hy1.jpgSpoiler
λολ ρε πασάκα μου, πάενε παίξε το 2 και σταμάτα να ξεροσταλιάζεις για την κάθε καινούρια overhyped παπαριά. Ναι, εντάξει, καύλα φαίνεται το Witcher 3, αλλά έχουμε καιρό μέχρι το 2015 ή όποτε βγει τέλος πάντων και ούτως ή άλλως ο κανόνας πλέον λέει ότι τα παιχνίδια βγαίνουν κουτσουρεμένα και θέλουν χρόνο, κράξιμο, μpatches, dlc, για να στρώσουν. Γενικότερη παρατήρηση αυτή,ε, μην πέσετε να με φάτε για τη CD Project.
Sorry Cloud, κεκτημένη ταχύτητα. Συμφωνούμε για τα γραφικά. Έκανε και ο Onibocho μια νύξη στο θέμα και είπα να ξεκαθαρίσω τη θέση μου.
Εγκατέστησα το 1. Χειρότερο, πιο βαρετό, πιο ανούσιο intro movie στο σύμπαν. Έπαιξα 10 λεπτά και το βαρέθηκα. Μου πήρε 1.5 λεπτό να καταλάβω πώς γίνεται η μάχη και ότι με αυτό το "animation" ο χαρακτήρας χτυπούσε τον εχθρό (ενώ φαινόταν να μην κάνει απολύτως τίποτα). Uninstall και πάω να δοκιμάσω το 2 :P
Αστο ρε! Μην μπαίνεις στον κόπο. Παίξε wow, που έχουν ουσιαστικά cinematics και ακριβή animation! :p
Το WoW έχει συνδρομή.
Χα χα, ναι ρε πουστη.. Έχει και υπάρχουν ακόμη άτομα να την πληρώνουν. Τέλος πάντων, άλλο θέμα αυτό.
Εγώ θα σου έλεγα να μην παίξεις το 2 χωρίς να προχωρήσεις το πρώτο. Στο δεκάλεπτο δεν έχεις δει τίποτα. Και το intro cinematic κάθε άλλο παρά ανούσιο ή άσχετο είναι. Κατ' εμέ, βγάλε το πρώτο Act κι αν δε σε ψήνει καθόλου να το συνεχίσεις, τότε πήγαινε στο 2.
To 2 είναι τέρμα κονσολάδικο, ούτε καν ινστόλ Μπλίτζερ μια που είσαι σαν εμένα (σιχαίνομαι ότι έστω και φέρνει σε κονσολοπαίχνιδο).
Για την ιστορία πάντως, το Witcher 2 έγινε ported από το PC σε κονσόλες και όχι το αντίθετο. Σε κονσόλα δλδ, μιας και η έκδοση του Ps3 ακυρώθηκε.
Ισχύει, το όλο gameplay όμως δεν φέρνει σε παιχνίδι υπολογιστή παρά σε κονσόλα. Δεν λέω ότι είναι κακό απλά είμαστε ορισμένοι που δεν το αντέχουμε αυτό. Παιχνιδάρα όπως και το dark souls το οποίο όμως για τον ίδιο λόγο δεν το πάλεψα στιγμή.
το witcher 1 έχει καταπληκτικές μάχες. άμα βρεις το ρυθμό και δεν κάνεις λάθη, δεν είναι (σχεδόν) καθόλου glitchy. είναι glitchy τα quest του από ό,τι μαθαίνω, τεσπα εμένα δε μου έχει τύχει κάτι (χωρίς να το έχω τελειώσει όπως γράφω παρακάτω) άμα δεν μπορείς να βγάλεις τα combos παίξε ένα rpg με λιγότερα στοιχεία action. γενικά το witcher 1 είναι για έμπειρους rpg παίχτες: δύσκολο action (μέχρι και το normal είναι τεχνικό πάνω από το μέσο όρο ακόμα και σε σχέση με πολλά αμιγώς action παιχνίδια), πολύ rp και lore και περίπλοκο crafting/skilling σύστημα το οποίο είναι απαραίτητο άμα θες να παίζεις σωστά τις μάχες και να μην κάνεις grinding ή button mashing στις χαμηλότερες δυσκολίες.
δυστυχώς δεν έχω αξιωθεί ποτέ να προχωρήσω πέρα από το τέλος του act 2 λόγω έλλειψης χρόνου και τις δύο φορές που το προσπάθησα (όταν βγήκε και πέρσι) παρά ταύτα το σενάριο που είδα με είχε ψήσει αφάνταστα. νταξ λίγο καλτιά πού και πού, αλλά χιουμοριστική κι ωραία δοσμένη. κατά τ' άλλα σκοτεινό, με αμφιλεγόμενους χαρακτήρες που μπλέκονται σε δύσκολες καταστάσεις και περιορισμένο το αίσθημα της αμερικανιάς (δεν ξέρω αν βγάζει νόημα το τελευταίο, ίσως να εννοείτε τι εννοώ)
αγόρασα το witcher 2 όταν είχε 4 ευρώ τη μέρα που βγήκε για linux, αλλά μέχρι στιγμής το steam έχει καταγεγραμμένα 20 λεπτά με το παιχνίδι
epatha to idio me plitser. to fable kani afto pu kani to witcher 58 fores kalitera, opote
genika anikei sta (para polla) kaka 3d games tis pentaetias '03-'08 pou ethesan tis lathos vaseis tou simera ke ine krima dioti prin ti katrakila evgenan ta kalitera pexnidia everrrrrrr
kitakste as pume afto ke afto
prosopika sti proti lista arxizo ke vlepo metria pexnidia sti selida 10 eno sti defteri lista apo ti selida 2 an ekseresoume kiolas ta aristourgimata twn early 00s ute ta misa de menun alla ne itan i epoxi twn mmo l0l
telospadwn witcher mufa
TA VIDEO GAMES TON 90s KE EARLY 00s INE TEXNI
είμαι περίεργος πού τη βλέπεις την ομοιότητα ανάμεσα σε fable και witcher
εξηγήσου ή σώπασε για πάντα εδώ είμαστε φανμπόηδες (απ' ό,τι φαίνεται)
τι τον ρωτάς μωρέ κι εσύ, Νικολάκη πόσταρε καλύτερα σαν τσόνος ρε, δεν θα ξαναζητήσω μπαν
https://www.youtube.com/watch?v=Sr-DKyAVU34
Δεν μπορώ να περιμένω. Ξαναπαίζω Witcher 2 αυτή την περίοδο που λείπει η οικογένεια και το σαγόνι δε λέει να σηκωθεί από το πάτωμα ΚΑΙ ΠΑΛΙ. Βλέπω κι αυτά τα trailers και με πιάνει ταχυπαλμία...
said no one ever
kai to deytero kako combat exei alla oxi se shmeio shadow of mordor px (ki ayto fun game alla enough is enough with press X), palevetai.
anyway einai kala RPGs mwre, kyriws logw visuals, soundtrack, aesthetics, dialogue... eidika to 2o, to prwto eixe bolikes cheesy stigmes kai to kouvalhse kyriws to world building tou.
Εγώ πάλι πιστεύω ότι το story-telling του πρώτου είναι εκπληκτικό, αλλά αυτό που σε έκανε να παθιαστείς με το παιχνίδι, είναι η δουλειά που έκαναν οι Πολωνοί, all by themselves, ξεζουμίζοντας στην κυριολεξία τη μηχανή του παιχνιδιού. Δηλαδή, εκείνο το side-quest με το πάρτυ που μεθούσαν ο Geralt, o Dandelion κι ο Zoltan, ήταν τόσο μα τόσο ωραίο... Κι εκείνη η φάση που έπρεπε να ξεκουμπιστεί η γιαγιά για να καμτσικώσεις την μορφονιά, επίσης χαρακτηριστικό παράδειγμα του ότι το παιχνίδι στρετσαρίστηκε για χάρη της ιστορίας.
Το δεύτερο παιχνίδι είναι εξαιρετικό από όλες τις απόψεις. Στις δυνατότητες επιλογών (χωρίς να χάνει την απαραίτητη γραμμικότητα που καθοδηγεί το σενάριο), στην εμβάθυνση του lore, στην ατμόσφαιρα, στο τεχνικό κομμάτι. Αρκεί να συνηθίσει κάποιος τον χάρτη και τις διαφορές στη χρήση των signs από το πρώτο και πέφτει με τα μούτρα σε μια καθηλωτική ιστορία που σε ρουφάει από το πρώτο κιόλας frame.
Τον αύγουστο που το έπαιζα και πάλι, έβαλα στόχο να το τελειώσω και με τα δύο paths. Είπα να ολοκληρώσω πρώτα το human path με τον Vernon, αλλά κάπου στην πορεία θυμήθηκα ότι έχασα ένα major side-quest (αυτό με τα καράβια, με το που σκοτώσεις το Keyran που σου δίνει -αν θυμάμαι καλά- τις καλύτερες πανοπλίες και όπλα στο παιχνίδι, κάπου στο 3ο Act) και κάπως ξενέρωσα, γιατί δεν είχα το χρόνο να γυρίσω και να τα ξαναπαίξω όλα μέχρι τη στιγμή της απόφασης...
Προχθές εντωμεταξύ μου ήρθαν κι από το Cosmic Realms τα 4 βιβλία του Σαπκόφσκι και ήδη το Last Wish που ξεκίνησα να διαβάζω με έχει στείλει... Ο Πολωνός τα γράφει πολύ ωραία και ενδεχομένως οι ιδέες του να ήταν πολύ πιο μπροστά από πολλούς συγγραφείς του fantasy genre.
12stars και rat poison, εσείς με ποιον από τους δύο τρόπους το είχατε τελειώσει;
Όλα τα paths σε όλα τα επίπεδα (πλην του τελευταίου που πεθαίνεις μία φορά και τελειώνει το game, δηλαδή έως και Dark Mode).
Πολύ μάχιμος δηλαδή κι εσύ! Στην Αρένα πως τα πήγαινες;
Δεν θυμάμαι, δεν ασχολήθημα ιδιαίτερα, θέλω στόρυ για να γουστάρω, όχι ξύλο :p
Συμφωνώ. Πάντως, η αλήθεια είναι πως αν παίζεις μέχρι το Normal επίπεδο δυσκολίας, το alchemy tree δεν κάνει ΜΕΓΑΛΗ διαφορά. Από normal και πάνω όμως είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.