Oύτε το benny's video έχει σχέση. Μιλάω για ταινίες που δείχνουν την κοινωνία σε χώρες του ανατολικού μπλοκ στις αρχές της δεκαετίας του 90 γενικά.
Printable View
θα σου' λεγα τον Υπαστυνόμο Rex αλλά είναι σειρά
A, μπράβο, κάτι σα τον Υπαστυνόμο Ρεξ αλλά σε ταινία, περίπου δέκα χρόνια πιο πριν, σε χώρα του ανατολικού μπλοκ, χωρίς αστυνομική υπόθεση.
Το πανέξυπνο λυκόσκυλο - ντέτεκτιβ δεν με πειράζει, ας έχει.
Δεν τις έχω δει οπότε τις αναφέρω με επιφύλαξη. Και οι δυο ειναι Ρουμάνικες.
4 μήνες, 3 βδομάδες και 2 μέρες.
Διαδραματίζεται κατά την περίοδο Τσαουσέσκου, πήρε τον Χρυσο Φοίνικα.
Ήταν ή δεν ήταν;
Διαδραματίζεται το '89, κατά την περίοδο της ανατροπής Τσαουσέσκου. Πήρε την Χρυσή Κάμερα στις Κάννες.
Δυνατες και οι 2.
οποιος θελει, υπαρχει λινκ για την δευτερη, με ελληνικους υποτιτλους.
Aυτό το 4 μήνες, 3 βδομάδες και 2 μέρες είναι μέτριο.
Εξίσου μέτριο (από εσθονία μεριά) αλλά με εκπληκτική ατμόσφαιρα και φανταστικό σάουντρακ από bohren & der club of gore, είναι το Sügisball. Δεν είμαι βέβαιη για την εποχή στην οποία διαδραματίζεται, αλλά δεν θα σε απογοητεύσει.
Οι εβδομάδες είναι πολύ καλές, και ωραία σκηνοθεσία και ωραιά ιστορία. Δυνατή ταινία.
από Krzysztof Zanussi
Struktura krysztalu, Camouflage, Cawl
επίσης
Skrivánci na niti
Tueur à gages
Woyzeck
Βασικά θα έπρεπε να γίνει ένα θρεντ για τέτοιου τύπου ταινίες.
ικονοκλαστ, καθαρισε το inbox σου.
Κάποιο καλό παιδί να πάρει ό,τι λέγεται απο εδώ και κάτω (όχι το ποστ της Weiss!). Και να το φέρει εδώ.
Το έκανα. (ποιός ξέρει πόσα γκομενάκια είχαν στείλει αλλά δίστασαν να μου το πουν, όλον αυτόν τον καιρό)
Εγώ βέβαια εννοούσα με μια πιο ευρεία έννοια του ζοφιάρικου ευρωπαικού κινηματογράφου, αλλά δε βαριέσαι.
το gruz 200 είναι ένα αντικομμουνιστικό αριστούργημα με το πιο υπέροχο soundtrack
Τι τύπος. Ρε, θες να σε βαρέσω; Το πρώτο ποστ το διάβασες;
Παιδία, πριν και μετά το ποστ μου υπήρχαν ποστς του Dythor που πρότεινε το Life of Others σα μαλάκας. Προφανώς κάποιος mod τα έσβησε για να φανώ εγώ ηλίθιος.
Δεν ξέρω τι ατμόσφαιρα ζητάς, γιατι δεν έχω δει αυτά που αναφέρεις, μπορεί να θες να με βαρέσεις σαν τον φλούξο κιόλας, αλλά 2 πολύ ωραίες τέτοιες ταινίες (βασισμένες σε αληθινες ιστορίες αμφότερες) της περιόδου που ζητάς είναι το 300 miles to Heaven - η ιστορία της φυγής 2 μικρών παιδιών από την Πολωνία - δράμα, και το Citizen X το οποίο είχα αναφέρει σε κάποια φάση στο chat και είναι μια γαμηστερή γαμηστερότητα φτιαγμένη πάνω στην έρευνα και σύλληψη του Τσικατίλο από την πολιτσία. Το δεύτερο το βρίσκεις στο αγαπημένο σου site με ταινίες, το πρώτο αν δεν το βρίσκεις και σ'ενδιαφέρει θα το ανεβάσω στο αγαπημένο σου site με ταινίες!
α τον Dythor ήθελες να βαρέσεις τελικά, έστω
δεν τα έσβησε κάποιος mod ε, κι ο ίδιος ο χρήστης μπορεί να σβήσει ποστ του
Έκανα μουβ τα ποστς από το άλλο θρεντ. Γαμάτο βγήκε αυτό. :dfinger:
Τίποτα δεν έκανε, εγώ τα έσβησα για να φανείς ηλίθιος!
Α, όχι, όντως το έκανε.
χωρίς να πρόκειται για καμιά υπερταινία, δες το goodbye lenin, εμένα μ' είχε αρέσει λίγο όταν το 'δα στους σινεμάδες, αλλά ήμουν και αμούστακο παλικάρι τότε, δενγκζέρω
δες μπολεκ και λολεκ
Goodbye Lenin >> Ζωές των Άλλων. Fact.
To Brigada είναι μια Σοβιετική σειρά γυρισμένη στις αρχές των 00'ς.
Αποτελείται απο δεκαπέντε επισόδεια κ εξιστορεί την σταδιακή γιγάντωση της συμμορίας του Sasha και το αναποφευκτο τέλος της..
Είναι γεμάτη προκλητική απεικόνιση της Σοβιετικης (υπο-)κουλτουρας κ έξυπνους διαλογους.
Ενω ξεκίνησα να την βλέπω με βαριά καρδιά για χάρη καποιας ψυχης, κατέληξα να της βάλω ένα όμορφο 9ράκι στο imdb.
Για την ιδια ψυχή είχα δει αρκτέτά τετοια τοτε,
Μπουμερ 1+2 ( το πρώτο ειδικά αξιζει πολυ),
το 9 ΡΟΤΑ κ μερικά ακόμα που ήταν ειτε πολύ κουλτουρα (με την κακή εννοια) ή πολυ b-μουβίλα..
Δείτε Brigada όμως και τα λέμε (Ο_-)_\m/
Berlin is in Germany [τελειότητα]
Ο κόσμος είναι μεγάλος και η σωτηρία της ψυχής μπλαμπλα
Das Leben ist eine Baustelle
Malenkaya Vera
Lamerica
(δεν είναι και τέρμα οντόπικ όλες, αλλά νταααααξ. επίσης ο τίτλος του τόπικ είναι παραπλανητικός.)
έπος φαίνεται το τελευταίο. στο 1.03 braveheart φάση =P
απ'όσα αναφέρθηκαν είδα το Citizen X που ήταν πάρα πολύ καλό.
εγώ παραθέτω το youtube channel της mosfilm που έχει ανεβάσει ένα κάρο ταινίες της ολόκληρες, αλλά χωρίς υπότιτλους... χρήσιμο τουλάχιστον ως preview φαντάζομαι: http://www.youtube.com/user/mosfilm
το κατα πόσο έχει ταινίες του ύφους του θρεντ, ψάχτε το, κάτι θα'χει.
tamagothi, αυτό το Berlin is in Germany που το βρίσκουμε; ατυχές το ψάξιμο ως τώρα.
Ωραία ταινία. Οφφτόπικ πάντα.
Γερμανοί χτυπημένοι απο Ostalgie μου λένε οτι τούτο δω θεωρείται κορυφή στο είδος του, αλλα εμενα δεν μου πολυάρεσε (παίζει γιατι το είδα χωρίς υπότιτλους και κάποια πράγματα τα έχανα)
θα θελαμε εσυ και κατι αρτηριοσκληρωτικοι φιλοι σου εκει μεσα να ησασταν να τρωγατε το βαθυ κ..ρατος του κομμουνισμου και μετα να ρχοσασταν σαν καλα μεταλλακια στο γυμνασιο να μας το προπαγανδιζατε σαν... καλλιτερο. καριολομουνικα εφεδιστακια.
Λοιπόν, από όσα ωραία προτείνατε και είδα προς το παρόν, αυτό είναι πολύ δυνατή πρόταση στο θρεντ. Αδύνατο να το πει κάποιος «μέτριο», αψεγάδιαστη κλειστοφοβική σκηνοθεσία και ρυθμός, πολύ καλές ερμηνείες χωρίς ακρότητες, εξαιρετικό σενάριο. Βαθιά φεμινιστικό ας το πούμε έτσι, βαθιά ανθρώπινη και ζόρικη ταινιάρα.
Διαβάζοντας γι' αυτήν κατέβασα να δω και το εξής, κωμικό, του ιδίου του οποίου θα αποτελούσε μέρος: http://www.imdb.com/title/tt1422122/
*bump*
Τσίμπα 'δω Die Stille Nach dem Schuss που τα λέει όλα με το όνομά τους για DDR και φρικιά με καλάζνικοφ.
Άμα έχετε καμία φίλη που να μοιάζει με την παρακάτω, πείτε της ότι θέλω να την παντρευτώ.
http://i.imgur.com/vkIgg.png
Είδα τρεις ταινίες σερί και πάω για τέταρτη κατά τ' άλλα.
α ρε και το ψαχνα...
δειτε το Barbara
Das Fahrrad δεν την εχω δει αλλα φαινεται καλη
Μήπως να δούμε και το Helen;