http://www.youtube.com/watch?v=FVAQQ...ayer_embedded#
:headbang::headbang::headbang::headbang:
Printable View
http://www.youtube.com/watch?v=FVAQQ...ayer_embedded#
:headbang::headbang::headbang::headbang:
Σε πασχαλινή λαμπάδα βγαίνει;
αυτό το amon είναι ο ορισμός του πλαστικού σε θέματα παραγωγής ε
θα λεγα κανα αστείο οτι τα ντραμς ακούγονται σαν ταππερ αλλα επειδή δεν ισχύει σε ρεαλιστικό βαθμό δεν το κάνω (ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΗΔΗ!)
αν και θα ρίξετε πάλι μουντζες γιατί ειστε ΔΕΙΛΟΙ (οι ίδιοι που ρίξανε και στον φαντομ θαρρώ ; )
πείτε ρε παιδιά που διαφωνείτε στα περι πλαστικής παραγωγής γιατί θέλω να καταλάβω ουσιαστικά. εκτός αν το κάνατε για το trolling επιπρόσθετο σχόλιο που στην τελική αν σας χάλασε τόσο πολύ θα το κάνω edit για να είμαι (όπως πάντα & όλοι) politically correct στο ερ.
να υποθέσω ότι είστε οι ίδιοι που ριξατε και για orphaned land που εκεί τα είπα και χωρίς ειρωνία; κάποια μουνάκια υποπτευομαι.
Α ΡΕ ΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟΜΕΤΑΛΛΑΔΕΣ
άκουγα Bolt Thrower και το έκανα pause για να ακούσω το Amon Amarth και με έπιασαν τα γέλια
Εγώ έριξα την μία, με την έννοια οτι βγήκε ένα (1) κομμάτι, κι αυτό από το youtube πανάθεμά με (ούτε κάν mp3), και είχαμε κατευθείαν συμπέρασμα το περι "πλαστικούρας". Ας το ακούσουμε από κανα σοβαρό μέσο, ας δούμε πως είναι και το υπόλοιπο άλμπουμ κι αν όντως χολαίνει στην παραγωγή στο σύνολό του, μαζί κι εγώ να κράξω. Επίσης θα ήταν ενδιαφέρον να δω με τι προσδοκίες κάνετε το σχόλιο. Ήσασταν πότε Amon Amarth φανς και σας χαλάει η "όποια" αλλαγή στον ήχο; Ανέκαθεν τους θεωρούσατε καραγκιοζάκια και σας επιβεβαιώνουν και τώρα; Τί τέλος πάντων. Στην τελική η εμπορευματοποίση των συγκεκριμένων δεν είναι πια κάτι κρυφό και ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι υπάρχει "πλαστικούρα", υπάρχει σαν φυσική εξέλιξη οτι είναι η μόστρα της Metal Blade. Τί θα περιμένατε να ακούσετε δηλαδή; (Διευκρινίζω οτι δεν είμαι ειδικός,και οτι εγώ από την συγκεκριμένη εκδοχή του youtube δεν θα κάτσω να κρίνω, αλλά δεν ακούω και κάτι ενοχλητικά πλαστικό εκει μέσα).
Θα ήθελα πραγματικά να ήξερα αν όσοι συντάσσεστε με την άποψη περι "πλαστικούρας", αν σας αφορούν οι A.A. Γιατί πραγματικά δεν νομίζω να χρειάζεται "την" παραγωγή η συγκεκριμένη μπάντα για να μεταδόσει ότι έχει να μεταδόσει. Στην τελική η παραγωγή είναι ένα μέσο για να αποτυπωθεί μια μπάντα. Αν ποτέ δεν άρεσε σε κάποιον η μπάντα, δεν είναι θέμα παραγωγής. Όπως επίσης αν του αρέσει ένας δίσκος η μια δισκογραφική πορεία, δεν θα μείνει στην κακή παραγωγή. Με άλλα λόγια για κάτι που δεν μου αρέσει δεν θα κάτσω να πώ "Α κοιτα μια σκατά παραγωγή" και αντίστοιχα αν μου αρέσει το κομμάτι/δίσκος δεν θα καθήσω να επισημάνω ΠΡΩΤΑ την όποια κακή παραγωγή.Εκτός πια αν καταντάει ΤΟΣΟ χάλια που δεν ακούγεται με τίποτα η ιδέα της αρχικής σύνθεσης, πράγμα που εν προκειμένω δεν το νομίζω.
τι κάθεσαι και γράφεις σεντόνια, αρκούσε ένα "ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΓΑΜΑΝΕ ΟΙ ΑΜΟΝ ΑΜΑΡΘ!!!" :dfinger:
εγώ πάντως τους σέβομαι γιατί έχουν μούσια, αλλά ούτε οι attack attack δε θα μπαίνανε με τέτοιο δικασίδι.
γενικά ρε ταιλερ δεν έχω πολυακούσει αμόν και έχεις δικιο στο οτι φαίνομαι άκυρος αλλά γενικά θα μ'αρεζε αντί να ήσουν παθητικός να τα έγραφες κατευθείαν και να κάναμε και μια χαρά μουσική κουβέντα (πράγματα που σπανίζει και συμβάλλουν και οι μούτζες που ρημάζουν κάθε προσπάθεια για περεταίρω επικοινωνία έτσι ; )
να στα πάρω ανάποδα. αν θεωρω δλδ πως μια παραγωγή μπορεί να χαντακώσει την σύνθεση; βεβαίως και το πιστευω αυτό, όχι σε βαθμό που μια παραγωγή δλδ είναι κακή λόγω μπατζετ ή γενικότερης αμπαλοσύνης, απλά όταν αυτή επηρεαστεί από επίκαιρα trends (καλή ώρα η αμόν και οι μισές μπάντες της εταιρείας τους και τα όποια συγγενικά nuclear blast/ century media ακούσματα που χωρίς γενικεύσεις έφτασαν στα αυτιά μου). το amon δεν χρειάζεται και τρελό bitrate για να καταλάβεις πως έχει χαρακτηριστικά που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία sorry κιολας έτσι; τουλάχιστον είναι αρκετό για να μην με κάνει να μπω στον κόπο για περεταίρω ακροάσεις. τα drums καταργούν τις δυναμικές και έχουν έναν άψυχο σχεδόν ρομποτικό ήχο. οι κιθάρες είναι το κλασικό μπούκωμα που τραβά την ουσία του ίδιου του ριφφ (προσπαθώντας να του δώσει εμμέσω προσποιητης βαρύτητας και παραμόρφωσης). ανάθεμα αν είναι heavy αυτό το πράγμα, είναι σαν να έχουν τυποποιήσει και τα αισθητήρια μας, δηλαδή θα ακούσουν αυτό το γαμάτο γκαραγκαραγκαρα ντουτου και θα πουν oyaoytiheavy. ένα ριφφ των σαμπαθ απ'το masters of reality με παραγωγή 70s είναι δεκαπέντε φορές βαρύτερο edit : ναι ναι εξυπηρετεί αλλα πράγματα αλλά you get my point. ίσως να φταίει το οτι για το πρώτο έχει επιλεχθεί αναλογική παραγωγή αφού εκείνη την εποχή τι να έκαναν, αλλά για το δεύτερο που έχουν τα εφόδια για ότι θέλουνε πήγανε ψηφιακά και μάλιστα με έναν που θα έκανε και το νέο grave digger να ακούγεται το ίδιο (αν δεν το χει κανει ήδη). και δεν είμαι κατά των φηφιακών παραγωγών γενικότερα απλά όσο ναναι αυτό το ανθρωπινο συναισθημα για να το βγάλεις από τέτοια σχήματα δύσκολα θα το κανεις με μια τόσο οργανική μουσική όσο το heavy metal αλλά και κάθε rock-subgenre γενικότερα. αν διαφωνείς σε αυτά που γράφω βγες πες μαρεσουν οι ψηφιακές παραγωγές στο μέταλ μου. δεν είναι κακό, αλλά άσε μεκαι μένα να πω οτι τις βρίσκω πλαστικές, αυτό είναι όλο ντε!
συνεχίζουμε :
γενικά είναι αστείο το οτι θα πρέπει να δικαιολογηθω κιολας επειδή δεν έχω ακούσει αμον αμαρθ και δεν ξέρω τι ρόλο βαράνε γενικότερα στον μαγικό κόσμο της τέχνης. είναι τόσο λεπτές οι γραμμές μεταξύ αγνής σύγχησης και ελιτισμού σε τέτοιες περιπτώσεις που με κάνουν να τα χάνω και γω (δεν λέω ότι πας στην δευτερη κατηγορία γιατί μια χαρά ωραίο τύπο σε βρίσκω ενδοφορουμικά και λίγο που σε ξέρω εκτός). για να ξεκαθαρίσουμε κάτι, μπορώ να λέω ότι θέλω και για οποιον θέλω, δημοκρατία έχουμε. αν θέλετε με κρίνετε γιαυτο που λέω, αν θέλετε μου δίνετε σημασία, στην τελική με κράζετε αν όχι παρακάτω. αν έχετε αντεπιχειρήματα που μπορούν να με ταπώσουν βγείτε και γράφτε λές βλακείς για τον α) & β) λόγο. και όχι κομμισσαρ δεν αρκεί ένα καλά μας γαμάνε οι αμόν γιατί δεν μας γαμάνε και τους γαμάμε εμεις αμα λάχει (αν και οι συγκεκριμένοι φαίνονται λίγο γομαρια και δεν θα τους το λεγα μπροστα τους αυτό). δεν χρειάζεται ούτε να εντρυφήσω στους αμόν και ούτε και να αφορά τα μουσικά μου γούστα γενικότερα για να κάνω ένα κομμεντ 2 γραμμών. γιατί αν έλεγα ουαου ωραίο ειναι δεν θα βγαινες να μου το γράψεις αυτό μάλλον. δεν είμαι το τύπικα τρολλ που θα μπει να γράψει για να εκνευρίσει εσένα και οποιονδήποτε οπαδό, κάθε φορά που γράφω κάτι τα πιστεύω μέχρι ενός βαθμού (και σε άλλες φανατίζομαι κιολας).
αυτά καντε μας σπλιτ!!!
ρε και αμόνι να τους λέω αυτό έχεις να μου πεις μόνο!;
ε σοβαρά τώρα, δεν μπορώ να κάτσω να γράψω τέτοια σεντόνια. ούτε είμαι ο κατάλληλος για να σχολιάσει τα drums που καταργούν τις δυναμικές κλπ.
σε κάθε καινούριο δίσκο βρίσκω κάτι καινούριο, όχι πρωτοποριακό ή οτιδήποτε τέτοιο, αλλά μου φαίνεται ότι κάνουν συνέχεια βήματα μπροστά στο δρόμο που έχουν επιλέξει. αν κάποιος είναι φαν και έχει ξεπεράσει το ότι ξεπουλήθηκαν μετά το once sent from the golden hall, ε νομίζω θα γουστάρει. αν κάποιος δεν ήταν ποτέ φαν και δεν του άρεσαν οι προηγούμενες (αντικειμενικά) δισκάρες δεν πρόκειται να τους εκτιμήσει τώρα ξαφνικά.
δεν με απάντησε σε πρώτη φάση αλλά με είπε οτι μας-με γαμάνε καλά. μπορεί να μας γαμάνε όντως, την παραγωγή τους θεωρώ τραγική απλώς.
κομμισσαρ πάντως αν δεν μπορείς να γράψεις σεντόνια γιατί σου αρέσει κάτι ζήτα με ρε άνθρωπε να σου γράψω εγώ που έχω και όρεξη γιατί δεν μαρεσει. μη με μουντζώσεις, θα το κάνω. και θα χεις και να διαβάζεις!
μερικές σημειώσεις.
Πρώτα απ' όλα εννοείται οτι ποστ μου ΔΕΝ ήταν σε φάση "έλα μωρέ τι να μας πεις κι εσύ που δεν τους έχεις ακούσει". Και αυτό, για τον προφανή λόγο οτι απ΄όσο βλέπω εδω μέσα, και πλήθος ακουσμάτων πολλαπλάσιο από το δικό μου έχεις, (συνεπώς και να 'θελα, δεν με παίρνει να το παίξω ξερόλας) και επίσης εννοείται οτι ο καθένας μπορεί να έχει ότι γνώμη θέλει.
Το αν σε/σας αφορούν οι ΑΑ το ρώτησα με την έννοια του ότι αν ακούς ΑΑ, στους τελευταίους τουλάχιστον 3 δίσκους, δεν θα δεις τρομερές ηχητικές διαφορές στην παραγωγή. Δηλαδή τους αγαπάς ή όχι γιατί αυτός είναι ο ήχος τους εδώ και αρκετούς δίσκους. Δε σου κάνει αρνητική εντύπωση δηλαδή το νέο κομμάτι στο θέμα ήχος, και πας παρακάτω. Τώρα στο θέμα σύγκρισης Sabbath με οτιδήποτε άλλο θές, εννοείται οτι και για μένα δεν υπάρχει βαρύτερο πράμα σε riff και 15 electric wizard μαζί να βάλεις. Αλλά θεωρώ κάπως άτοπη αυτήν την σύγκριση. Και για την διαφορά του είδους, και της εποχής (όχι ως προς την τεχνολογία). Και ξαναλέω. Μπορεί να χτυπάει άσχημα το εμπορικό hype των ΑΑ και να μετουσιώνεται σε εσάς στην "πλαστική" παραγωγή, στα μπλουζάκια, στα μπιχλιμπίδια ή οτιδήποτε ακολουθεί ένα hype ακόμη και με την κακή έννοια του όρου , αλλά οι ΑΑ έγιναν αγαπητοί μέσω ενός τέτοιου ήχου, μα κυρίως λόγω της μουσικής τους ουσίας, κι όχι της παραγωγής που θα μπορούσε να πει κανείς οτι από ένα σημείο και μετά είναι και θέμα συγκυρίας. Πως να το πω με άλλα λόγια. Η παραγωγή δείχνει να είναι τέτοια, που ένας ήδη ακροατής των ΑΑ δεν θα ξενερώσει. Δεν είναι ρε παιδί μου κάτι που είναι το πρώτο που προσέχεις. Εκεί θέλω να καταλήξω. Προσωπικά πάντως, πέστο αμπαλοσύνη, πες το πλαστικομεταλλάς του χάμερ, αυτό που με ενδιαφέρει είναι η μουσική. Την παραγωγή θα μπώ στην διαδικασία να την σχολιάσω, είτε επειδή θα είναι πανάθλια και θα χαντακώνει την όποια προσπάθεια (βλέπε το εύκολο παράδειγμα St. Anger) είτε όταν θα είναι τόσο γαμάτη και θα εξυπηρετεί τον δίσκο με τέτοιο τρόπο που θα του δίνει extra πόντους. Κανένας ελιτισμός, καμία δειλία. Μάλλον "αθώο" (ίσως και οπαδικό) αυτί. :)
marillion, αντιμετωπίζεις τα πράγματα πιο σοβαρά απ'ότι πρέπει. το "καλά σας γαμάνε οι άμον άμαρθ" το έγραψα αστειευόμενος (sic) και εσύ προφανώς παρεξηγήθηκες, οπότε ζητώ συγγνώμη (gay).
δεν καταλαβαίνω όμως γιατί πρέπει να γράψω ένα κατεβατό σαν το δικό σου για να έχω δικαίωμα στο να μου αρέσει μια μπάντα.
αυτό εδώ δηλαδή
δε σου αρκεί, πρέπει να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες για ντραμς και δυναμικές;Quote:
σε κάθε καινούριο δίσκο βρίσκω κάτι καινούριο, όχι πρωτοποριακό ή οτιδήποτε τέτοιο, αλλά μου φαίνεται ότι κάνουν συνέχεια βήματα μπροστά στο δρόμο που έχουν επιλέξει
δεν χρειάζεται τεχνικές λεπτομέρειες ρε παιδί μου. θέλει απλά να μου εξηγήσετε γιατί σας αρέσει, ή να αναρωτηθείτε λίγο. με το να συνειδητοποιήσετε μερικά πράγματα αφού τίποτα δεν συμβαίνει επειδή συμβαίνει, μαθαίνετε και τον εαυτό σας καλύτερα! είναι τόσο ωραίο πραγματικά, δώστε το μια ευκαιρία πέρα απτο entertainment value έχεί και άλλους χαρακτήρες η μουσική ειδικά όταν συνδέεται τόσο άμεσα με τα συναισθήματα.
ταιλερ καταλαβαίνω τι λες, για την μουσική καιγω τα γράφω όλα άλλωστε. όταν γίνομαι ''τεχνικός'' (που δεν γίνομαι γιατί δεν είπα και τίποτα και δεν ξέρω και τίποτα πέρα απ'τα όσα εμπειρικά) είναι επειδή προσπαθώ να καταλάβω την ουσία πίσω απτα πράγματα, την διαχρονικότητα τους, την γενικότερη συμβολή τους (αν υπάρχει) ή τεσπα τον ψευτοεντυπωσιασμό και την ανουσιότητα που κάποιες φορές τα διακρίνει. υπάρχει σοβαρή πιθανότητα τα ριφφς των αμόνι αμαρθεις να έχαναν την δυναμική που θα έβρισκες αν πήγαινες και τους έβαζες παραγωγή μπάθορυ ξέρω γω και να σου φαινόντουσαν τζούφια (υπάρχει λέμε, ας το δοκιμάσει κάποιος). υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να γουσταρες παραπάνω. είναι ερεθίσματα όλα αυτά και καλά κάνουμε να τα σκάβουμε όπως τα έσκαψαν άλλοι πριν απο μας και ζούμε στον αιώνα μας έτσι γαμάτοι και συνειδητοποιημένοι (ΧΟΥΜΟΡ κάνω).
περι σαμπαθ δεν είναι άκυρη η συγκριση που δεν έγινε και άμεσα κιόλας. ήθελα απλά να σου πω το οτι η παραγωγή παίζει ρόλο στο χέβι μέταλ μας και ειδικά τότε το διαφοροποίησε αισθητά απτα υπόλοιπα (edit : μαζί με ταρχιδια του iommi είναι αλήθεια). ειναι σημαντική δεν είναι αστείο πράγμα!
Μεταφερθηκαν τα ποστς σε θρεντ που ουτε που θυμαμαι οτι εχω καταθεσει αποψη και νομιζα οτι χακαρανε το ακαουντ μου και σπερνουν εριδες.
False alarm.
αυτό εδώ είναι από τον τελευταίο τους δίσκο.Quote:
δεν χρειάζεται τεχνικές λεπτομέρειες ρε παιδί μου. θέλει απλά να μου εξηγήσετε γιατί σας αρέσει, ή να αναρωτηθείτε λίγο. με το να συνειδητοποιήσετε μερικά πράγματα αφού τίποτα δεν συμβαίνει επειδή συμβαίνει, μαθαίνετε και τον εαυτό σας καλύτερα! είναι τόσο ωραίο πραγματικά, δώστε το μια ευκαιρία πέρα απτο entertainment value έχεί και άλλους χαρακτήρες η μουσική ειδικά όταν συνδέεται τόσο άμεσα με τα συναισθήματα.
δεν το ακούω και λέω "πω πω τι πλαστικούρα η παραγωγή", ή "τι κρίμα που τους κατέστρεψε η metal blade" κλπ, το ακούω και γουστάρω, κουνάω ρυθμικά το σβέρκο ρε παιδί μου, βάζω και το guardians of asgaard και κοπανιέμαι, δε νομίζω ότι θέλει περαιτέρω ανάλυση, δεν είναι οι pain of salvation για να κάτσουμε να συζητήσουμε για αλλαγές στο ύφος, για τους στίχους κ.ά.
στα δικά μου μάτια είναι η φάση "τίμια μπάντα που βγάζει σταθερά καλούς δίσκους", οκ, δεν είναι οι bolt thrower που ανέφερε η μουνάρα στο αβαταρ του ρέμπελου, αλλά δεν είναι και οι attack attack που ανέφερε ο phantom duck, μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
στρουμφοχωριό κατάντησαν αυτοί.
amon amarth μέχρι 2002 είμαστε (με μερική επιείκια)
πάλι δεν με κατάλαβες. δεν ξέρω καν το ιστορικό τους και δεν θέλω να μείνουμε μόνο στους αμόνι ασχέτως του τι λέει το θρεντ, το ζήτημα είναι να δούμε γιατί σας αρέσουν και γενικότερα το πως δεν σας ενοχλούν αυτές οι παραγωγές αλλά και τι επίπτωση μπορεί να έχει πάνω σας μια παραπλήσιου ύφους μουσική που δεν έχει υποστεί τέτοια στουντιακή παρέμβαση.
με απλά λόγια, θέλω να δω αν αυτά που μου λέτε ή νιώθετε είναι παράγωγα της παραγωγής και όποιων στουντιακών τρικ και αν απομονώσετε τα ριφφς & τα ντραμς & όλα και τα σκατέψετε λίγο (βελτιώσετε δλδ :cool:) στον ήχο θα έχουν το ίδιο impact. προσοχή δεν λέω ότι θα έχουν ή δεν θα έχουν, λέω απλά να δω τι θα γίνει. και είναι και λίγο ρητορικό το ερώτημα γιατί δεν παίζει να καταλάβω πως σκέφτεστε και ο καλύτερος ψυχολόγος να μουν. απλά κουβέντα να γίνεται.
αυτά τα χιπστερομεταλλικά ποτέ δεν συνάντησαν πρόβλημα παραγωγής, να είχανε και καμμιά σοβαρή μεταλλική τεχνογνωσία (καύλα δεν αρκεί σε τέτοιους επαγγελματίες!)... γίνεται να βρούμε ένα χωνευτηρι να τους πετάξουμε όλους μέσα και να βγουν οι πιο γαμάτοι των γαμάτων;;; αυτά και άλλα πολλά στην συνέχεια.
με λίγα λόγια θες τον Helm για να τα πείτε.
πως το εννοείς αυτό; οτι ο χελμ ειναι το αντίστοιχο των πετυχημένων αναλύσεων ή στο οτι είναι ο μόνος που θα έκανε μια κουβέντα που δεν θα βγάζαμε τπτ ουσιαστικό μέσα απαυτήν (παραπομπή περί ρητορικού ερωτήματος);
τον εχω μσν τον χελμ θα τον ρωτήσω αλλα δεν θα εχει σημασία γιατί μπορεί να συμφωνεί. όπως και να χει δεν ξέρω, θέλω έναν αντίθετης αποψης γιατί αλλιώς δεν θα καταλάβω ποτέ.
Για μένα μπάντα ορισμός του σύγχρονου μεταλ πολυεθνικής εταιρίας. Μπορώ να το χαρακτηρίσω με μια και μόνο λάξη: σκατά.
Μαρίλιε:
http://www.youtube.com/watch?v=zg3nhaCOu5I
άντε γαμηθείτε μωρέ μαλάκες να πούμε που θέλετε φιλολογικές αναλύσεις και 2σέλιδες κριτικές με ύφος μέταλ χάμερ για να σας πούμε γιατί μας αρέσουν οι amon amarth, μαρίλλιον, αν θες να μάθεις γιατί σε κάποιους αρέσουν οι πλαστικές παραγωγές και τι επίπτωση μπορεί να έχει πάνω τους μια παραπλήσιου ύφους μουσική που δεν έχει υποστεί τέτοια στουντιακή παρέμβαση κάνε ανάλογο θρεντ.
την επόμενη φορά που θα ποστάρει κάποιος καινούριο τραγούδι bolt thrower/motorhead/tankard κλπ μην ξεχάσετε να βρείτε την αφορμή να συζητήσετε για το πως βλέπετε τη μουσική γενικότερα ως τέχνη και μέσο ανύψωσης του ανθρώπινου είναι, να γνωρίσετε τον εαυτό σας και να συνειδητοποιήσετε μερικά πράγματα αφού "τίποτα δε συμβαίνει επειδή συμβαίνει" :moutza:
Βρε παιδιά τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά νομίζω. Και επαναλαμβάνομαι (πάλι). Κανείς δεν γουστάρει ή σιχαίνεται μια μπάντα κοιτώντας ΠΡΩΤΑ την παραγωγή. Το πρωτεύον είναι το μουσικό περιεχόμενο. Η σύνθεση. Η παραγωγή πρέπει να είναι πολύ "εκκεντρική" (με την καλή ή την κακή έννοια) για να έχει τον πρώτο λόγο στο αν σου αρέσει κάτι ή όχι. Εδώ, -απ' ότι φαίνεται τουλάχιστον- έχουμε μια παραγωγή η οποία στους ακροατές που απευθύνεται δεν επισκιάζει την σύνθεση αρνητικά. Είναι απλά μια "σύγχρονη" παραγωγή ενός mainstream μελωδικού death metal σχήματος με ότι αυτό συνεπάγεται. Ωστόσο η μουσική των Amon Amarth έλκει όσους έλκει, είτε την ακούσεις σε audiophile hifi, είτε σε μονοφωνικό τρανζίστορ στην παραλία. Δεν είναι μουσική - τέχνη. Είναι μουσική διασκέδασης. Ως τέτοια λοιπόν, η παραγωγή πρέπει να είναι ΑΘΛΙΑ για να της δώσεις σημασία. Και στην τελική είναι και θέμα συνήθειας, θέμα μουσικού background και θέμα προσδοκιών το πως αντιλαμβάνεται κάποιος μια παραγωγή. Και θα φέρω κι άλλο ένα παράδειγμα. Το πρώτο maiden, έχει ακουστεί πολλές φορές οτι σε επίπεδο παραγωγής χολαίνει, και το έχει πει κι ο Harris, ότι σε μερικά σημεία ο ήχος από τις κιθάρες δεν του αρέσει καθόλου ας πούμε. Δεν μπορείς να πεις ξέρωγώ πχ στον maiden-ά "ρε φίλε με τι λόγικη σου αρέσει το phantom of the opera όταν ακούγεται τόσο "αδύναμο" ή τόσο "τάδε" στην παραγωγή. Δεν στέκεται εκεί ο άλλος δηλαδή. Χμ δεν ξέρω αν γίνομαι σαφής.
(Υ/Γ: Αγαπητέ αναγνώστη, θαυμαστή μου, εκτός ER, έχε υπόψιν σου οτι αυτό το θρεντ (πολλώ δε μάλλο ο τίτλος του) δεν είναι του λατρεμένου σου Tyler_Durden, που προσκυνάς καθημερινά και ανάβεις κεριά στο όνομά του, αλλά ένα split απ' το οφ τόπιξ :P )
Εγώ πάντως δεν εχω καταλάβει ακριβώς το ερώτημα που τίθεται. Αν σε κάποιον μπορεί να αρέσουν/αγαπάει/έχει ερωτευτεί τις "πλαστικές" ή οποιουδήποτε άλλου είδους "κακές" (πέστε το και αταίριαστες) παραγωγές ή το κατά πόσο είναι εύκολο να τις αγνοήσει όταν η μουσική του αρέσει; Προφανώς δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που προτιμάει τον ήχο του τελευταίου Amon Amarth από αυτόν του πρώτου π.χ. ή που θα πει ότι "εγω θέλω να ακούσω τα ντραμς μου τουπατουπατουπατου", αλλά από την άλλη προφανώς το θέμα "καλή παραγωγή" είναι διαφορετικό για κάθε μουσική που έχουμε μπροστά μας. Απλά μαρίλλιε αυτό που λέει ο κόσμος καλασαςγαμανεοιαμοναμαρθ (μάλλον) είναι ότι ας έχει επικα ριφφς και πόρωση και ας είναι οτιναναι η παραγωγή. Από την άλλη μιλώντας για παραγωγές ρε warlord, οκει καταλαβαίνω την οπτική σου, αλλά πόσες τρου αντεργκραουντ μπάντες έχουν χαντακωθεί από κακίστατες παραγωγές είτε λόγω έλλειψης χρημάτων και δυνατοτήτων, είτε ακόμα χειρότερα λόγω άποψης. Είναι εξίσου κακό με την βιομηχανοποιημένη πλαστικούρα τύπου μεταλμπλεηντς/σεντσουρυμιντια κλπ όπου όλοι οι ήχοι βγαίνουν από μια γραμμή παραγωγής είτε παίζουν ντεθ, είτε μπλακ, είτε καρσιλαμα.
Αλλά ειλικρινής απορία μαρίλλιε, από όσο έχω δει γενικά γουστάρεις και αυτά τα ψιλοποπ πανκ ή διάφορα ιμοκορς που πολλές φορές βγαίνουν επίσης από γραμμή παραγωγής. Πιστεύεις ότι και εκεί δεν υπάρχουν παραγωγές μανιέρας που γυαλίζουν τα πάντα και κάνουν ξέψυχισμένο το αποτέλεσμα;
τώρα εδώ που τα λέμε είναι και λίγο ανήθικο να επιτίθεσαι έτσι σε μενα, ειδικά με το τελευταίο σχόλιο στο ποστ σου.
το ανίδεο είναι όμως να κάνεις θρεντ γιατί δεν γίνονται άλμπουμ ρηβιους, γιατί πετάγονται οι ρα παραιες στα θρεντ μας και μας κράζουν τους μαστοντον, γιατί είμαστε κολλημένοι όταν οι άλλοι δεν διαβάζουν τους στίχους
και μετά να λές ...
''αντε γαμηθείτε μωρέ μαλάκες που θέλετε και φιλολογικές αναλύσεις''
δεν εχω διαβασει όλα όσα γραφτηκαν αλλα θα πω κ εγω το κοντό μου:
Λοιπόν, τους άκουγα παλιά κ έχω τα παντα τους μέχρι κ το Versus The World όπου έφαγαν τη κάρτα. Απαυτό το πρωτο βιντ που ποσταριστηκε το σχόλιό μου ήταν "πόσο πιο τραγικοί κατάφεραν να γίνουν;" χωρίς να χρειάζεται να ακούσω ούτε δεύτερο κομμάτι απο τον δίσκο γιατι ξέρω οτι θα ειναι 9 στα 10 κομμάτια καρμπόν της γνωστής συνταγής (με το 10ο να ειναι κανενα ορχιστρικό με τπτ πιο πομπόδες συμφωνικό σκατό). Οκ έχουν καταφέρει να γίνουν η μπάντα που παιζει σε ΠΟΛΥ καλές θέσεις στα μεγαλα μετσαλ φεστιβαλς κ να κανει τους 15χρονους νεοεισαχθέντες στο μέταλ να ράψουν γούνινο βρακάκι. Στα 80ς/90ς ηταν οι Manowar στα 010ς είναι οι Amon Amarth (αγνοώ το ενδιάμεσο). Η Metal Blade κάνει πολύ καλή δουλειά στο σπρώξιμο. Simply as that.
edit: η φαση μου θυμίζει κ καταστασεις "back in my day Vikings where blah blah blah" στο πνεύμα του σποιλερ
Spoiler
Αυτό που ειπε ο Μαρίλλιον βασίζεται στο γεγονός ότι οι μουσικές που ακούει αυτός,δεν ακολουθούν την ξέκωλη μανιέρα της παραγωγής για σουπερμάρκετ.
Δλδ ντάξει,πόσοι από σας δεν θα θέλατε οι Αμον Α να παίζαν με έναν ήχο μπετονιέρα όπως πχ Entombed στα πρώτα 2?
Και όσο παράξενο και αν σας φαίνεται,αυτή η πλαστικούρα μπορεί να υπάρχει σε όλα τα είδη μουσικής,όμως στο μέταλ έχει ξεφύγει τελείως.Ντεθ μέταλ με πόπ κιθάρες γίνεται?
Δεν σας είπε κανείς να μην σας αρέσει.Όμως είναι τρελά ξέκωλο ρε παιδί μου....και όχι τίποτα άλλο,αλλά πουλάει και για "σκληράδα" και "ακραίο".
Να ακούσεις Λορντυ με τέτοια γκέη παραγωγή είναι οκ,Λορντυ είναι ρε παιδί μου.Αλλα ντεθ μέταλ???
tha sas pw kati poli xaraktiristiko gia tous amon amarth
oi amon amarth einai mia poli epitiximeni mpanta sti germania
naf sent
h2he νομίζω πρέπει να κοιτάξουμε βαθύτερα το θέμα. το ζήτημα εδώ δεν είναι μόνο αν κάποιος την βρίσκει με τις ψηφιακομέταλ παραγωγές και γιατί (που είναι και αυτό) αλλά επιπροσθετως αν είναι δυνατόν μια τέτοια παραγωγή να φουσκώσει έναν φαινομενικά ανέμπνευστο δίσκο. πρωτού απαντήσεις θετικά να ξεκαθαρίσω πως δεν αναφερόμαστε σε μεγάλα μεγέθη (τα οποία συνήθως έχουν καλές παραγωγές και όχι αυτήν την μεταλ κουκουρουκου για την οποία κάνω λόγο), αλλά γιαυτο το μικρομεσαίο μέταλ που φαίνεται σαν αγώνας δρόμου ξέρω γω με τον προκάτ ήχο. μικρομεσαίο με την εμπορική έννοια ε. επίσης υπάρχει και η πιθανότητα τα συστατικά του δίσκου (τα ριφφς, τα ντραμς, τα vocals κτλ.) να είναι όντως καλά αλλά αυτό το πράγμα για την ντε και καλά μοντερνο-βαρβατίλα να τα ρίχνει θεαματικά. και προτου πείτε ψάχνουμε για αντικειμενικότητα στην μουσική, όχι, ψάχνουμε για αντικειμενικά καλές παραγωγές. δεν είναι θέμα συνήθειας πιστεύω, είναι θέμα του πόσο φυσικά νιώθεις πως ακούγεται κάτι. βρείτε μου έναν που δεν το θέλει αυτό! (στο χέβι μεταλ). η μουσική διασκέδασης να μην ηχογραφείται σε στούντιο αν γίνεται και να πηγαίνουμε να την δούμε μόνο λαιβ! δεν κατάλαβα αυτόν τον διαχωρισμό πάντως.
και κάνω την πασσα για το επόμενο σχόλιο. ψάχνω την φυσικότητα, δεν με νοιάζει αν η παραγωγή είναι της σειράς. θέλω τα ντραμς, ντραμς, τις κιθάρες κιθαρες κτλ. πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος αλλά έχω την εντύπωση πως ποτέ δεν εκθείασα κάτι που ακουγόταν σαν το αντίστοιχο αμόν αμαρθ του ιντυ ροκ ξέρω γω (γιεα)
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κανένας δεν έχει ακούσει τη generic century media παραγωγή και έχει σκεφτεί "τι γαμάτη, ανεβάζει το δίσκο τέσσερα επίπεδα παραπάνω". Οι περισσότερες μοντέρνες, γυαλισμένες παραγωγές είναι αποτυχημένες κυρίως γιατί δεν ξεκινούν με γνώμονα το τι ταιριάζει στον ήχο της εκάστοτε μπαντας, αλλά έχοντας μια ιδεατή εικόνα το πως πρέπει να ακούγεται η καλή παραγωγή (είτε η μουσική είναι μεταλ, είτε ελεκτροποπ). Δεν με χαλάει μια υπέρ του δέοντως δουλεμένη παραγωγή, αρκεί να ταιριάζει στον ήχο του εκάστοτε συγκροτήματος. Δεν περιμένω όλοι να μπαίνουν λαιβ στο στούντιο και να παίζουν τα κομμάτια μόνο και μόνο γιατί έτσι ειναι το ροκενρολ ή το πανκ ή το μεταλ. Αμα έχει ένας παραγωγός αρχίδια ας κάτσει να δουλεύει τρία χρόνια στην παραγωγή ενός δίσκου αρκεί να βρει τι ταιριάζει στη μουσική που έχει μπροστά του. Το προτιμώ από μια ηθελημένα αδύναμη αλλά πιστή στα ροκενρολ ιδανικά παραγωγή. Ακόμα και η σαπίλα ενός sludge ή ενός black metal δίσκου θέλει δουλειά για να βγει πετυχημένη.
Στα μικρομεσαία που λες λοιπόν, που έχουν κάνει μια αρκετή επιτυχία για να βρίσκονται σε μια εταιρεία που τους πληρώνει ένα α όνομα παραγωγού επειδή είναι ένα α όνομα και όχι επειδή έχει εμπειρία με τον εκάστοτε ήχο, προφανώς είναι χαμένο το παιχνίδι από την αρχή. Ίσως είναι λίγο πιο έντονο το φαινόμενο στο μεταλ γιατί λόγω των συστατικών του παίζεις με την παραγωγή περισσότερο (πόσο σκατά παραγωγή να κάνεις σε ένα ambient δίσκο π.χ.;). Και εγώ πάντως έχω αγνοήσει κακές παραγωγές όταν η μουσική ήταν ωραία και ας έλεγα κάποιες φορές από μέσα μου "τι ωραία που θα ταν αν...".
Όσο για τα παραδείγματα που λες, δεν θυμάμαι κάτι απόλυτα συγκεκριμένο, θα επιστρέψω με την πρώτη αφορμή (όχι για να στην πω προφανώς, αλλά για να σου εξηγήσω τι εννοώ)
Η Century Media είχε βγάλει σε μια χρονιά μαζι Unleashed - Where no life dwells, Tiamat - Astral Sleep, Morgoth - Cursed, Asphyx - Rack και Grave - Into the Grave και προφανώς πήρε κεφάλια.
Η παραγωγή δεν είναι ποτέ πρόβλημα, εάν τα κομμάτια τα σπάνε ... εάν είναι σούπες μας φταίνε τα πάντα.
Ο Μαρίλλιον σε ρωτάει τόσην ώρα γιατί ρίχνεις τον πήχη και τρως αμάσητες μαλακίες, τη στιγμή που παραδέχεσαι εμμέσως ότι δεν είναι τπτ σπουδαίο αυτό ("δεν είναι και Bolt Thrower" κλπ).
Και φυσικά Tyler_Durden, αυτό πάει και σε σένα, αναφορικά με εκείνο το διάλογο που είχαμε στο "Heavy Metal ψυχανάλυση". Πώς μπορείς και γίνεσαι ανεκτικός σε ξεκάθαρα βιομηχανικά ποπ σκουπιδιαρά τη στιγμή που δε διστάζεις να στείλεις στην πυρά τη "λαϊκή" κουλτούρα με συνοπτικά επιχειρήματα. Δεν είναι πιο αδερφίστικα αυτά που θα αφορίσεις τόσο εύκολα (παράδειγμα αντλώ από τον προηγούμενο αφορισμό σου, δε συγκρίνω 2 κουλτούρες, για να μην το πει κανείς στην πορεία) από αυτό το Atreyu-Avenged Sevenfold σκουπίδι που είδαμε στο βίντεο.
Είναι ολίγον Σαρτρ-ικό το ερώτημα θα λεγα: πώς πείθετε τον εαυτό σας τόσο εύκολα.
Προφανώς και η επιχειρηματολογία σου σχετικά με μένα, είναι σαθρότατη. Πιστεύεις οτι θεωρώ τους Amon Amarth, ποπ σκουπίδια τύπου "Atreyu-Avenged Sevenfold" (ή σαν του πανίβλακες bullet for my valentine που είπε κάποιος άλλος) ??? Από που προκύπτει μια τέτοια παραδοχή; Αν τους θεωρούσα κάτι τέτοιο, δεν θα τους άκουγα ούτε θα πορωνόμουνα προφανώς. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με άλλα ακούσματα και μουσικές από μένα, αλλά από σένα.
Και για να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το λαίκι (πληθ. τα λαίκια) που είχα πει, το είχα πει περιγράφοντας την επικρατούσα αντίληψη για το τί θεωρείται "λαικό" στην επικρατούσα αντίληψη. Με άλλα λόγια το λαικίστικο γαρδενιομπουζουκοτράγουδο που ξεχειλίζει σε αυτή τη γαμωχώρα όπου και να κοιτάξεις. Δεν μιλούσα για το λαικό τραγούδι ως είδος (όχι οτι αυτό μου αρέσει, αλλά σίγουρα αξίζει ενός κάποιου σεβασμού σε σχέση με το σκυλομπουζουκοτράγουδο).
Ωστόσο βλέπω δεν να καταλαβαινόμαστε.
Αυτό που μάλλον λέει ο σταμ -και που σίγουρα λέω εγώ- είναι ότι οι Amon Amarth και οι υπόλοιπες αντίστοιχα καλογυαλισμένες και εμπορικά επιτυχημένες μπάντες μπορεί να παίζουν από death metal μέχρι screamocore και τα κίνητρά τους να είναι ξακάθαρα pop. Ποπ με την λαϊκή έννοια, την «λαϊκίστικη» που λες κι εσύ, να παίξουν στα μεγάλα φεστιβάλ, να φάνε το προμοσιο στα myspace, να πουλήσουνε δίσκους και γαρδένιες δηλαδή. Αν αδιαφορούσαν για όλα αυτά θα φρόντιζαν να είχαν και μια διαφορετική παραγωγή, απο κει προκύπτει και η παραδοχή που λες. (δεν κατηγορώ κανένα εγώ και δε λέω απαραίτητα ότι οι Amarth είναι σκουπίδια, για να το ξεκαθαρίσω, απλά ρωτάω να δω πως το βλέπεις)