δεν σε πρόλαβα γιατί ήμανε μέσα. αν πας με συνοδό (κοπελα/μάνα/κόρη/δενξέρωγωτιάλλο) βγαίνεις την ίδια μέρα
του λέητ άη νόου
Printable View
δεν σε πρόλαβα γιατί ήμανε μέσα. αν πας με συνοδό (κοπελα/μάνα/κόρη/δενξέρωγωτιάλλο) βγαίνεις την ίδια μέρα
του λέητ άη νόου
είμαι έξω παίδες :pink: νο γουόριζ, ευχαριστώ! δεν ήξερα ότι παίρνω άδεια, νόμιζα ότι θα μείνω στη μονάδα εάν δε τελείωνα σήμερα (γα το πούτσο/στο πι και φι παίρνεις την αναβολή τελευταία ε, πληροφοριακά)
2χρονη δλδ πηρες?
δεκαοχτώ μήνες μου είπαν, θα τους πάρω αύριο να μάθω για τελική (παίζει να κοπεί κάνα εξαμηνάκι να γίνει 12 πάντα)
βασικά ρε, πήρες 18 επειδή αν κατάλαβα καλά την εξάμηνη την πήρες όταν διέκοψες την θητεία (αν πήρες για ψυχολογικούς λόγους), άρα είσαι κομπλέ
Όταν παίρνεις αναβολές για Ι5 ψυχολογικό, στο μεσοδιάστημα των 2 χρόνων τι κάνεις, που δεν έχεις εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις; Σε παίρνει κανείς να δουλέψεις;
Πόηντ τέηκεν, αλλά απάντα στο φτωχό επίδοξο υπαλληλάκο. :P
Καλά, για ιδιωτικό τομέα λέω, ποιο δημόσιο.
Λογικά δε θα σε ρωτήσουν.
Άμα σε ρωτήσουν πες ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Άμα θέλουν να μάθουν για πόσο καιρό, ρώτα πόσο καιρό σκοπεύουν να σε κρατήσουν :P
Όλοι όσοι με καλέσανε με ρωτήσανε ανεξαιρέτως. Και δεν είχα πάει και έχασα κανά δυό δουλειές.
...ή θέλεις να πιστεύεις ότι τις έχασες γι αυτό.
Ή μου το είπανε στα ίσια αμέσως μόλις απάντησα στην ερώτηση.
υπάρχει κανένας που διέκοψε την αναβολή για φανταριλίκι για να με προϊδεάσει για το τι πρέπει να κάνω με χαρτιά κλπ?
An 8ymamai kala mia bebaiwsh foithshs xreiazesai apo to panepisthmio an htan gia logous spoudwn h anabolh. Otan pas stratologia symplhrwneis ena xarti pou sou dinoun aytoi, ektos an exoun allaksei ta pragmata apo to 2005...
thanx man. σκέφτομανε πως το ιδανικό θα ήταν να μπω νοέμβρη. ισχύει το "κάνω τα κουμάντα μου 2 μήνες πριν"?
gia na mpeis to noemvrio kala einai mexri to telos tou Iouliou , na tin exeis kopsei tin anavoli .
πριν 2 χρόνια ίσχυε ότι πρέπει να κοψεις την αναβολή πριν μπει η προηγούμενη εσσο. Δηλαδή για Νοέμβριο μέχρι τέλη Ιουλίου. Αλλά με ένα μικρό τηλεφώνημα στο στρατολογικό γραφείο θα σου πούν ότι χρειάζεσαι και όλα όσα ισχύουν σε 5 λεπτάκια...
ακόμα αυτό ισχύει. οτι απορίες, εδώ :
http://www.stratologia.gr/legislation.php
ψάχνοντας το αποπάνω λινκ δεν βρήκα πληροφορίες για το ερώτημα μου :
(1) Αν κάποιος είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού δικαιούται να μην πάει στρατό ?
(2) Αν ισχει κάτι τέτοιο, ποιές είναι οι προυποθέσεις για θεωρηθεί κάποιος κάτοικος εξωτερικού ?
νομίζω πάνω από 40 εξαγοράζεις την θητεία, πιο πριν πρέπει να πας.
35.πας μετα 40 μέρες και την υπολοιπη την εξαγοράζεις.Αλλά δεν συμφέρει.
Δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά το ποσό πρέπει να ήταν 9 χιλιαρικα +-2.
Αν κυρηχθείς ανυπότακτος εξωτερικού μπορεις να επισκέπτεσαι την Ελλάδα για 30 μέρες το χρόνο (ουσιαστικά κανείς ποτέ δεν μετράει, απλά έχε πάνω σου το τελευταίο εισιτήριο που χρησιμοποίησες--συμβουλή της κυριούλας στο προξενείο αυτό). Για να κηρυχθείς ανυπότακτος εξωτερικού πρέπει να έχεις κλείσει 7 χρόνια έξω (καμιά φορά μπορείς να τα καταφέρεις και με λιγότερα), να πας στο προξενείο με πολλή χαρτούρα (λογικά αλλάζει ανάλογα τη χώρα, ψάξε το site τους) και να στείλουν αυτοί στην στρατολογία σου τα δικαιολογητικά. Αν δεν έχεις κλείσει 7 χρόνια μπορείς να βγάλεις βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, στην οποία το προξενείο βεβαιώνει οτι κατοικείς μόνιμα στο εξωτερικό και το οποίο από όσο ξέρω σε καλύπτει πάλι για τις 30 μέρες που λέγαμε πριν....
ζουν!!!!
anamesa mas!
Εννοεις αν έχεις ήδη "φάει" τις 30 μέρες που έχεις ούτως ή άλλως; Δεν έχω ιδέα, δεν μου φαίνεται λογικό πάντως, δεν μπορείς να ψηφίσεις από την πρεσβεία ορ σμθ; (χα-χα, μιλάμε για ελληνικό δημόσιο και δη στρατό και είπα "λογικό")...
Έχω ένα φίλο που είναι ανυπότακτος πάνω από 15 χρόνια, και όσα χρόνια τον ξέρω έρχεται για τις εκλογές.
Ο φίλος δεν είναι "αντί" σε κάτι, απλά έχει μια γαμώ της δουλειές στα ξένα και δεν ψήνει να την αφήσει για να καθαρίζει κατσαρόλες και να βαράει αγρυπνίες
εχω φιλο που υπηρετησαμε μαζι που γεννηθηκε αυστραλια και τον μαζεψαν στο αεροδρομιο μια μερα που πηγαινε να γυρισει πισω (ειχε και ελληνικο διαβατηριο) και υπηρετησε 13 μηνες τελικα.
Η πρόταση που έγραψες δεν βγάζει νόημα.
καλέ την έκοψα!
ΣΞ Δ' ΕΣΣΟ λοιπόν...
είναι κανένας απ'εδώ που έκανε μειωμένη?
εγω αλλα οχι ΣΞ. μονο Ν.
το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης πότε το έδωσες?
εμένα μου είπαν με την κατάταξη..
Βασικά, γιατί δήλωσες μειωμένη από τώρα?
δεν δηλώθηκε. η οικογένεια μ είναι τρίτεκνη κ είμαι ο πρώτος.
χθες στο στρατολογικο γραφείο μου είπαν ότι θα χρειαστώ το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
με την κατατάξη. δλδ? την μέρα που θα μπαίνω?
επίσης, για προτείνετε κανά καλό σώμα στο ΣΞ... :P