fixxed
Printable View
μηδέν, έλεος κ πάτος.
αλλά έτσι για την ιστορία, μπάχαλα κάνουν στα γήπεδα για τις ομάδες εδώ μιλάμε για πολιτκές πράξεις κ αγώνες κ όπως είπε κ ο κοιλιας αν δεν κάνω λάθος πολιτική πράξη είναι κ ο τρόπος που αναπνέει κάποιος.
το "μπάχαλους VS ΕΛ.ΑΣ" 8α το αφήσω ασχολίαστο
Ακόμα θυμάμαι το μουνόπανο που είχε κλείσει το πάρκινγκ και δε μπορούσα να βγάλω ταμάξι και έχασα το έργο στο σινεμά. Τον περίμενα το μπούστη να έρθει και όταν επιτέλους ήρθε έπειτα από 5,5 ώρες τον σάπισα στο ξύλο, τον έριξα στο πεζοδρόμιο και του κλωτσούσα τη μούρη και του έλεγα "παρτα ρε πούστη βίαιε".
Τι μου θυμήσατε τώρα:touched:
Εχμ, στη Θεσσαλονίκη μπήκαν 3 ή 4 φορές με τη δικαιολογία ότι έριχναν μολότοφ και στο ίντερνετ γράφεται ότι δε γινόταν τίποτα. Και ναι, έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα σχόλια που διαβάζω στο ίντερνετ από τις ανακοινώσεις της αστυνομίας.
Επίσης πχ πιστεύεις ότι στην Ελλάδα του σήμερα θα μπορούσε να πατήσει ζητάς 55χρονη, να τη χτυπήσει μετά και άλλος ζητάς να απαντήσει σε επίσης μεγάλο άνθρωπο, γιατρό, όταν του είπε ότι χρειάζεται να έρθει ασθενοφόρο και ενώ η άλλη έχει αίματα στο κεφάλι, "γιατί; για να το κάψετε;";
Εντάξει, υποθέσεις κάνω κι εγώ, αυτό που ήθελα να πω εξαρχής είναι ότι ναι μεν το να επαφίεται στην κρίση του καθενός η κατάλυση ή μη του ασύλου ανάλογα με την περίπτωση είναι χούντα, ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει ένας χώρος απόλυτης πολιτικής ασυλίας γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, απ' την άλλη ένα μέτρο που διαφυλάσσει μεν το άσυλο, δυσχεραίνει δε το καγκελάκι δε με χαλάει.
Edit: Ναι, ας συνεχίσουμε να παίζουμε με το άσυλο, με λίγη τύχη θα καταλήξουμε εδώ.
αυτό που λέει ο αγοραφόμπικ πάντως είναι αλήθεια. κρίμα που δεν έχω ένα φοβερό άρθρο ονόματι "η διαλεκτική της βίας" από το τελευταίο πριν όπου ένας (όχι ναρίτης) λέει πως η πιο σκληρή βία για τους κακούς (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΣΕΒ-ΔΝΤ-ΦΜΚΕ) είναι η απεργία, καθώς μια σωστή τέτοια μπορεί να κοστίσει απείρως περισσότερα απ' ό,τι ένα ράντομ μπαχαλοαπόγευμα το κέντρο, ενώ επιπρόσθετα αμφισβητεί τις καθιερωμένες σχέσεις παραγωγής τρόπον τινά και οι εργαζόμενοι έστω και στιγμιαία πλήττουν τον εργοδότη.
επίσης dythor σταμάτα να γράφεις μαλακίες, αν το άσυλο περιοριστεί στα αμφιθέατρα στόκε τότε δε θα μπορείς να γίνει καν κατάληψη τρόμπα.
Δεν ξέρω προφανώς πως θα εφαρμοστεί στην πράξη και τι προβλήματα θα προκύψουν, μπορεί να κάνω και λάθος, αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι καγκελάκι το καγκελάκι, πρύτανη τον πρύτανη οδεύουμε στην κατάργηση.
Αυτό που λες για τις απεργίες (και δη τις σωστές τέτοιες) είναι πολύ σωστό και αυτονόητο.
Μήπως εννοεί τις άγριες απεργίες όμως; Γιατί τότε συμφωνώ 100%.
ναι ρε μανάρι, αλλά κι αυτά που λέμε κι εγώ κι ο αμνήζιακ αλήθεια είναι. Αν το πάρεις σε φιλοσοφικό επίπεδο τα πάντα βίαια είναι. Αλλά η λογική "ε παιδιά η πορεία βίαιη είναι ούτως ή άλλως" σε τι εξυπηρετεί; Αφού είναι βίαιη, δεν έγινε τίποτα αν την κάνουμε ακόμα πιο βίαιη; Και η αστυνόμευση "βίαιη" είναι, αλλά άλλη είναι η βία του να σου κόψει κλήση η τροχαία και να πρέπει να την πληρώσεις για να μην πας φυλακή και άλλη η βία του μπάτσου που πάτησε την Κουτσουμπού. Σε θεωρητικό επίπεδο μπορεί αυτό που είπε ο αγοραφόμπικ να στέκει, αλλά δεν έχει κάποια χρησιμότητα στη συζήτηση.
για όλες, υπάρχει απεργία όπου δε συμβαίνει αυτό που ανέφερα; ΟΚ τώρα γρήγορα γρήγορα μου 'ρχονται τίποτα δάσκαλοι αλλά οι υπηρεσίες είναι περίεργη φάση. τέλος πάντως, σε αυτό που έγραψα περιγράφεται ο πυρήνας της απεργίας, δε με νοιάζει αν την κάνουν συντέχνες πασόκοι για μια μέρα ή σκυλιασμένοι εξεγερμένοι με διάρκεια (ΟΚ με νοιάζει αλλά όχι γι' αυτό), αλλά και στις δύο για τον ίδιο λόγο τσούζει το κεφάλαιο, επειδή οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σταματάνε για λίγο καιρό να του σκάνε υπεραξία κι εδώ σταματάω γιατί αν το συνεχίσω πιθανόν να βιάσω το μαρξ.
δράκονλορντ εγώ δεν επικροτώ τα μπάχαλα, αντίθετα λέω ότι ακόμα και το "ειρηνικό" είναι ουσιαστικά επιβολή της πορείας σε κάποιον (τους μπάτσους, την κυβέρνηση, αυτούς που θέλουν να κάνουν τις δουλειές τους στο κέντρο, γουατέβα) αλλά αυτή είναι σωστή "βία", μαζική κι οργανωμένη.
Ναι μια χαρά υπάρχει άχρηστη απεργία, αυτή που απομονώνεται από το υποτιθέμενο κίνημα, το εργατικό, το φοιτητικό κλπ, όπως έγινε και με τους δασκάλους και πήραν τ' αρχίδια μας. Γενικά αφού από καιρό τώρα τις μεγάλες απεργίες τις έχει αναλάβει ο λεγόμενος κρατικός συνδικαλισμός (και λίγο το ΠΑΜΕ), αναπόφευκτη είναι η αλλοτρίωση και η αφομίωσή τους από το σύστημα. Γιατί ως γνωστόν ό,τι καθιερώνεται απορροφάται. Αν αποφασίσουν οι εργαζόμενοι να στείλουν στο διάολο τους εργατοπατέρες και πάρουν την κατάσταση πραγματικά στα χέρια τους τα σωματεία, τότε το πράγμα αλλάζει και οι μεγάλοι αρχίζουν να φοβούνται.
ναι ρε φίλε αλλά δεν μίλησα για το νέο εργατικό κίνημα να πούμε, ήθελα να πω ότι το χειρότερο πράμα για το κεφάλαιο είναι η απεργία ως πράμα που κάνει πράματα, όχι για το πώς μπορεί να τη χρησιμοποιεί ο καθένας. πώς λέμε, η πυρηνική είναι η πιο δυνατή βόμβα, αλλά άμα τη ρίχνεις στο διάστημα δεν παίρνει κανείς πρέφα. υπερπαρομοίωση.
οι δάσκαλοι πάντως είχαν κάνει βαρβάτη απεργία 6 βδομάδες με αποφάσεις από τις τοπικές επιτροπές (καταρχάς) και αν απομονώθηκαν, φταίνε τα άλλ που είπες κι όχι οι ίδιοι.
μιας και λέτε για απεργίες http://giatonsindikalismo.blogspot.c...g-post_19.html
Για το θέμα της νομικής, τριήμερη κατάληψη
Nαι οκ συμφωνούμε.
Για το θέμα των δασκάλων, επειδή ξέρω "από μέσα", υπάρχει η πιθανότητα να έγιναν σκόπιμα τότε οι κινητοποιήσεις για να απομονωθούν. Δεν ξέρουμε άλλωστε τι τροπή θα είχαν πάρει αν συμπίπταν με τα φοιτητικά κλπ! Στους κύκλους τους πάντως από τότε υπάρχει μεγάλη απογοήτευση και καμία διάθεση για ανάλογες κινητοποιήσεις (μιας και τα αιτήματά τους δεν εκπληρώθηκαν).
το βίντεο με το φόρτωμα της τσάντας με μολότωφ στον φοιτητή του ΑΠΘ εδώ.
αν δεν υπήρχε το βίντεο πιθανότατα τώρα θα ήταν προφυλακισμένος με 2 κακουργήματα.
Αυτό δεν είναι η απόδειξη οτι τέτοιου είδους κατηγορίες είναι αδύνατον να στέκουν με μόνους μάρτυρες τους μπάτσους;
έλα μωρέ εδώ τρέχουν ανθρώπους με δικαστήρια πόσο καιρό ενώ 4-5-6 μπάτσοι λένε άλλα ο ένας κ άλλα ο άλλος.
Aγαπητε σκεπτομενε μαθητη, οταν θα δουλευεις και δεις σε ενα εργασιακο χωρο ανω τον 200 ατομων να απολυεται μετα απο απεργια ο μονοψηφιος αριθμος που απηργησε, να πας να του μιλησεις για την αχρηστη απεργια και για την αφομοιωση της απο το συστημα.
Επισης ποστ πικς οφ αγρια απεργια, σε παρακαλω ομως μη ποσταρεις απο απεργιες σαν του Oκτωβρη του 34 στην Ισπανια η του 36 στην Ελλαδα.
Τεσπα, αλλο θεμα εδω.
Απαπα, σε λίγο θα με βγάλεις εχθρό των απεργιών. :fear:
Εννοείται πως στηρίζουμε κάθε απεργία που γίνεται σε κάθε τέτοια περίπτωση σαν αυτή που ανέφερες. Εγώ μίλησα για τις πομπώδεις παλλαϊκές απεργίες που καλούν ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ ή το ΠΑΜΕ, και το μόνο που καταφέρνουν είναι αν δημιουργούν στον κόσμο ψευδαισθήσεις αγώνα, αφού είναι γνωστό ότι οι ίδιοι οι συνδικαλιστικοί φορείς είναι αυτοί που πρώτοι θα ξεπουλήσουν την απεργία και όλους τους απεργούς εργαζομένους.
Για απεργίες δε χρειάζεται να ανεφέρω της Ισπανίας ή της Ελλάδας στη δεκαετία του '30, μπορείς να δεις το ντοκιμαντερ "Ο Αγώνας" που δείχνει τις περισσότερες απεργίες την εποχή της μεταπολίτευσης. Επίσης άλλο ένα πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η απεργία/κατάληψη των μεταλλείων στο Μαντούδι, η οποία στηρίχθηκε έμπρακτα και από αναρχικούς.
Ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων Βασίλειος Στεφανουδάκης μιλώντας με συντάκτη του tvxs παραδέχτηκε πως οι κουκουλοφόροι που εμφανίζονται στο επίμαχο βίντεο από τη διαδήλωση στα Χανιά στις 7 Δεκεμβρίου είναι άνδρες της Ασφάλειας, ενώ σημείωσε πως έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ για το θέμα...
Ερωτώμενος για τους λόγους που οι αστυνομικοί αυτοί φορούσαν κουκούλες ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων απάντησε: «Κάτω από ένα κλίμα φόρτισης και πίεσης και βλέποντας να φωτογραφίζονται κάποιοι αστυνομικοί ίσως να φοβήθηκαν και να κατέβασαν το σκουφάκι και να το έκαναν κουκούλα. Κακώς όμως γιατί όταν ο αστυνομικός κάνει τη δουλειά του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».
http://www.tvxs.gr/v28005
καμια σχεση, απλως δεν περιμενα τετοια αντιδραση. οκει, εστω κι ετεροχρονισμενα (και συνοπτικα):
θεωρω οτι η βια ειναι αρρηκτα συνδεδεμενη με τη ζωη μας, τα παντα περιεχουν βαθμους βιας, ακομα και το σεξ ειναι μια τετοια πραξη. συνεπως, "νομιμοποιω" την βια που προερχεται απο τα κατω προς τα πανω, ειναι σημαντικη η ιεραρχια. στο δικο μου μυαλο, η εξελιξη ειναι συγκρουση και οχι φαινομενο που επερχεται φυσιολογικα με τον καιρο.
παρολ'αυτα, ειμαι υπερ της συντονισμενης βιας. που θα πει οτι δεν συμφωνω με τους 3 μπαχαλακηδες που σπανε οτι βρουν, ποσο μαλλον οταν αυτοι ειναι ανηλικοι χωρις το μυαλο τους να εχει πηξει. σε καμια περιπτωση δεν θα το κατεκρινα, ουτε αν ημουν σε περιφρουρηση δεν θα τους εμποδιζα να μπουν σε πορεια.
αυτα πανω κατω.
E είσαι αυτό ακριβώς που περιγράφω. Δεν θα σταματούσες κανενός είδους μπάχαλου ακόμα και αν δεν συμφωνούσες μαζί του. Απλά γιατί η εξέλιξη είναι σύγκρουση. Πέραν του ότι είσαι σαβουρογάμης λοιπόν, λολ, άκου : και των μπάτσων το μυαλό δεν έχει πήξει ακόμα, και κάνουν συντονισμένη βία, και μπορεί να παίρνουν μισθό πολύ χαμηλότερο από το χαρτζιλίκι του εκάστοτε γρηγορόπουλου. Άρα, στην πραγματικότητα είναι με τους κάτω, αν και περιστασιακά δουλεύουν με τους πάνω. Και η παγκόσμια ιστορία έχει δείξει πως όταν οι κάτω πάνε πάνω και αυτοί, γάμα τα. Η εξέλιξη είναι σύγκρουση και όχι φαινόμενο που έρχεται φυσιολογικά με τον καιρό; Η σύγκρουση είναι απειροστό μέρος των φαινομένων που έρχονται φυσιολογικά με τον καιρό και το βλέπεις εξαιρετικά μονοδιάστατα εδώ. Καταλαβαίνω επίσης πως είσαι από τους ρομαντικούς κάποιας συγκεκριμένης βίας (δεν θα την πω συντονισμένη, γενικότατος ορισμός), αλλά αν δεν υπάρχει ακριβώς αυτή, και υπάρχουν και άλλες τριάντα μαζί, και το μόνο που κάνεις είναι "να μη συμφωνείς", γίνεσαι έρμαιο εκμετάλλευσης, και τελικά, φταις. Φταις, φταις, φταις. Δεν είσαι ο βασικός φταίχτης, άλλοι θα την πληρώσουν όταν έρθει η ώρα (στο παραμύθι), αλλά φταις. Για αυτά που κατηγορείς. Είσαι ο καταλύτης της αντίδρασης, δεν μπορώ να το πω πιο απλά.
αγαπητε,
καταρχας δεν ειμαι σαβουρογαμης. ουτε καν -ης. οχι οτι θιχτηκα.
επειτα, νομιζω οτι υπαρχει διακριτο οριο μεταξυ των απο κατω οπως τους οριζεις εσυ κι οπως τους οριζω εγω: οχι το οτι ειναι χαμηλομισθοι αλλα οτι εχουν την εξουσια, την οποια τους δινει ενα ψεκαστηρι, ενα γκλοπ, ενα οπλο και μερικα παραθυρακια του νομου. σημαντικοτατο δε, ειναι να τα κινητρα. θελεις αναλυση και σε αυτο; συνπεως ειναι τουλαχιστον ανοητο να ταυτιζεις αυτη την βια με τη βια των διαδηλωτων.
επειτα, οσον αφορα "την εξελιξη", η προσωπικη μου θεση ειναι οτι η μεταβολη καταστασεων απαιτει βιαιη παρεμβαση. προηγουμενως ειπα για βαθμους βιας, οποτε δε θα πω κατι διαφορετικο αν επισημανω οτι οποιαδηποτε σχεδον ενεργεια περιεχει καποιον.
τωρα, απ'οτι καταλαβαινω, το "φταις" κλπ παει στην ανοχη μου; βρισκεις υπαιτιο εμενα (εστω και εν μερει) και προτιμας να το αναφερεις κι οχι τα κινητρα, το πλαισιο δρασης, τις προσωπικες εμπειριες, τα συναισθηματα, την αγανακτηση, την ιδεολογια ή την αντιδραση σε προκλητικη σταση (και θα μπορουσα να συνεχισω) που οπλισαν το χερι του εκαστοτε? σε παρακαλω, μην κανεις παλι αντιπαραβολη με αστυνομικο. η αστυνομια απο τα θεμελια του θεσμου της υποτιθεται πως ειναι υπηρεσια του πολιτη. και πως λογοδοτει σε αυτον.
το μονο που θα ηθελα να τονισθει ειναι οτι ειναι προσωπικη αποψη. δεν παω να σε "προσυλητισω", δεν θα τα καταφερνα αλλωστε. γι αυτο το λογο, να λειπουν οι χαρακτηρισμοι. οσο για τα λαθη μου, εχω πολλα χρονια ακομα (δυνητικα) για να τα ανακαλυψω.
Γκομενάκι είσαι;
ε, οχι ακριβως.
Συκιά;
έπεσε το επίπεδο
Φέρτε τον ΒΑΡΓΚ.
ladykiller μου συγγνώμη αλλά αν κάποιος είναι βρωμόπουστας aka τον κάνουν άλογο και γουστάρει και να τρώει και τίποτα ψιλές δε σημαίνει ότι πρέπει και να μπαίνει στα σοβαρά σεξιονς των σοβαρών φόρα όπως το ER και να βγάζει την πίκρα του. Ας κάνει ό,τι θέλει στο κρεβάτι του (ή όπου αλλού γουστάρει), δεν νομίζω ότι ενοχλεί και κανένα (η παλιολούγκρα) ας μιλάει στους "φίλους" του για τη βία (κρεμασμένος απο κάνα πολυέλαιο) και ας πάει στην ευχή του θεού.
Συνεχίστε οι άλλοι.
αποστομώθηκα
Αν σε παρηγορεί και αν ήταν γκομενάκι τα ίδια θα έλεγα!
+ Μια οντοπικ ειλικρινής απορία:
Ξέρω ότι στατιστικά τα διάφορα αναρχοτσίρκα του φόρουμ έχουν γράψει μια τουλάχιστον φορά στη ζωη τους την φράση "ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΜΑΤΟΣ (Α)" εχουν υπερασπιστεί πάνω απο 28.2 φορές σε συζητήσεις το ανάλογο σύγγραμμα του debord και το έχουν αναφέρει και άλλες 1007 και στο φόρουμ. Απο την άλλη υπερασπίζονται ταυτόχρονα και τις "κοινωνικές πρακτικές" που "υιοθέτησε ο δεκέμβρης", κοινώς είναι με τα μπάχαλα.
Πως το δεύτερο συνάδει με το πρώτο ποιός νιώθει ότι μπορεί να μου το εξηγήσει;
Εγώ δεν έχω πεί ποτέ σκατά στην κοινωνία του θεάματος, πόσο μάλλον να υπερασπιστώ τον debord!!
Ούτε εγώ είμαι ντε και καλά υπέρ των σπασιμάτων,μάλιστα τις τελευταίες μέρες στις πορείες που πήγα ήμουν απο αυτούς που έλεγαν να μην γίνει το περσινό δικαιολογημένο μπάχαλο γιατί φέτος μονο τροφή θα έδινε στους επικριτές μας.
Αυτό που εννοούσα είναι οτι πχ ένας 50χρονος μικροαστός(οπως και η συντριπτική πλειοψηφία του λαου) δεν έχει το ανοικτό μυαλό να δοκιμάσει ούτε μια καινούργια μάρκα μπύρας πόσο μάλλον μια ολόκληρη κοινωνικοπολιτική θεώρηση.Το μόνο που θα μπορούσε να του το κάνει είναι η κατάρευση του αστικού του μικρόκοσμου μεσα απο μια απόλυση ή πτώχευση.Kαι αν πιστέψεις αυτούς που λένε οτι η οικονομία της γαμωχώρας μας θα καταρρέυσει,ίσως αυτό να είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για μελλοντικούς μαζικούς κοινώνικους αγώνες.Γιατί αν ο λαός δεν έχει να φάει θα σηκωθεί απο τους καναπέδες ;-).Ίδωμεν....
Εσένα ποιός σε ρώτησε?
Να υποθέσω οχι εμένα :-D??
Εσένα, ναι.