stevecross τινος εισαι συ;
Printable View
stevecross τινος εισαι συ;
OK, το πιο μικρό και αντικειμενικό review του κόσμου.
Dungeon desing μέτριο (typical Bethesda), αλλά γενικότερα το feeling που βγάζει ο κόσμος και η όλη εμπειρία είναι πολύ καλύτερα του Oblivion. Οι μάχες παραμένουν gimmicky (0 πρόοδος από το Oblivion δυστυχώς), και το AI των NPCs είναι οτινάναι μερικές φορές. Ως mechanics το παιχνίδι είναι ακόμα στο 1995, πραγματικά καμία καινοτομία, είναι σα να παίζω όλα τα παλιά RPG που'χω παίξει απλά με γαμάτα γραφικά. Τέσπα, UI πάλι τραγικό, αλλά δε βαριέσαι, dual casting ftw. 7/10
Όταν τελείωσα:
Spoiler
οπως τα πε.
κλαιω
http://www.youtube.com/watch?feature...=Qera4rz1peY#!
έχει κάνει κανείς το quest με το χασάπη στο windhelm;
δεν μπορώ να το αρχίσω με τίποτα, κι απ' ότι είδα γκουγκλάροντας πολύς κόσμος έχει πρόβλημα.
σοβαρά, πως το τερματίσατε. ειμαι 27 ωρες in και δεν εχω αρχίσει καν το βασικό quest (ούτε έχω επισκεφτεί όλες τις πόλεις εδώ που τα λέμε)
Ε νταξει, εμενα μου πηρε καμια ωρα περπάτημα να φτάσω μεχρι το winterhold =p Γενικά, έχει την ομορφιά του αυτό το αχανές, αλλά νομίζω ο΄τι κάποια στιγμή θα σταματήσεις να προσπαθεις να ανακαλυψεις καθε σπηλιά και πύργο και θα προχωρήσεις στο main, το οποιο πρέπει να είναι αρκετα straightforward. Δεν ξέρω τι level απαιτήσεις έχει βέβαια. Βρήκαμε τι θα κάνουμε για το επόμενο εξάμηνο λοιπόν.
εγώ πάντως έβγαλα college+main μάνι μάνι στο lvl 19, χωρίς να την ψάξω με τα side κ πολύ γιατί δεν έχω κ ιδιαίτερο χρόνο αυτόν τον καιρό
altmer, με conjuration, destruction, illusion, restoration, enchantment τα πιο advanced skillz.
το conjuration είναι απλά σπασμένο, δεν υπάρχει
τώρα παίζω έναν nord στο πολύ χαλαρό και κάνω ό,τι μου καβλώσει, αν κ έχει περάσει μισή βδομάδα σχεδόν κ έχω φτάσει στο lvl 7 (νομίζω)
Οι εντυπώσεις μου ως τώρα:
Ο κόσμος που έχουν φτιάξει είναι απλά καταπληκτικός, κι αυτό δεν αφορά μόνο τα τοπία αλλά την ιστορία του κάθε faction και τα quests. Τα dungeons δεν είναι μέτρια όπως λέει ο Phoebus, ή τουλάχιστον είναι πάρα πολύ καλύτερα σε σχέση με τα προηγούμενα Elder Scrolls όπου τα dungeons είχαν ένα πολύ generic feel. Το μόνο αρνητικό είναι πως έχει λίγα quests ανά faction, ωστόσο έχει πάρα πολλά non-faction quests (σε αντίθεση με Morrowind/Oblivion) και quests που ξεκινούν σε τυχαίες εξερευνήσεις. Γενικά, είναι πάρα πολύ ευχάριστο να εξερευνήσεις τον κόσμο του.
Το σοβαρό αρνητικό είναι πως πολύ γρήγορα, όπως και στα Fallout, καταλήγεις να έχεις έναν χαρακτήρα που μπορεί να σφάξει το σύμπαν. Έχω παίξει δύο χαρακτήρες, έναν assassin (one-handed, bows, alchemy, sneak) και έναν pure mage:
- Ο assassin σε master difficulty με sneak 100 και όλα τα perks είναι απλά αόρατος. Ο μόνος τρόπος να σε δούν είναι να κάτσεις μπροστά τους σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου. Επίσης έχω one-shot τα πάντα λόγω του 30x multiplier (με dark brotherhood gloves), το οποίο μου αρέσει και έτσι έπαιζα και το Oblivion με το Enhanced Stealth mod. Αλλά έλεος με το πόσο αόρατος είμαι. Με full perk tree και vampirism έχεις 200% bonus to not be detected.
- Ο mage σε expert difficulty έχει τα πάντα μετά το lvl 20 (περίπου 50 skill points σε κάθε mage skill), ίσως με λίγο τρέξιμο σε boss-level mobs. Από όσο έχω διαβάσει σε forums, δυσκολία έχει μόνο σε master difficulty, όπου πάλι έχεις τα πάντα αλλά αν κάνεις κάποιο λάθος την πληρώνεις άσχημα.
Το stealth ήταν OP και στα Fallout, αλλά τουλάχιστον δεν είχε τέτοιο πρόβλημα με τον φωτισμό. Ναι μεν τους είχες όλους εύκολα, αλλά τουλ. έπρεπε να προσέξεις να μην σε εντοπίσουν. Οπότε, για να γίνει διασκεδαστικό το gameplay τελικά κατέληξα να σταματήσω να είμαι vampire και να αφαιρέσω τα detection bonus perks για να έχουν κάποια ευκαιρία οι εχθροί να με εντοπίσουν. Έτσι τουλάχιστον χρειάζεται να χρησιμοποιώ και το τόξο ώστε να έρθουν σε πιο βολική θέση για να τους σφάξω. :P
Ε; Τα dungeons είναι απίστευτα generic. Είναι τόσο generic που θα μπορούσες να πάρεις ένα dungeon από το Fallout, να του αλλάξεις τα textures και να το βάλεις στο Skyrim, δε θα καταλάβαινες διαφορά. Ούτε καν δηλαδή να μπω στη σύγκριση με Oblivion. Γενικώς ρε παιδί μου, ενώ το'χουν στο storyline και στη κατασκευή ενός κόσμου που φαίνεται καταπληκτικός και θες να το εξερευνήσεις, στη κατασκευή dungeons και ενός έξυπνου mob system είναι αρκετά πίσω όχι μόνο η Bethesda αλλά όλο το genre, αν σκεφτείς πως Bethesda/Bioware είναι η αιχμή του δόρατος. Θα μπορούσα να πω πως τo άθλημα του 'dungeon crawling' που ακόμα προωθεί η Bethesda είναι η μεγαλύτερη αποτυχία στην ιστορία των cRPGs αλλά ΟΚ, ας μη το πω :P
Επίσης:
Spoiler
αυτη η μαλακια γινοτανε πιστευω πολυ περισσοτερο στο fallout που εισαι ανικητος... αλλα εγω ειμαι τοξοτης με ολα τα Perks και οι περισσοτεροι ψοφανε με ενα βελος... :/
Μα ειναι δυνατον με το πρωτο quest του mage guild να γινεσαι archmage????? Που ειναι τα επικα quest του morrowind, τα glitch exploit και η χαρα του να γινεις επιτελους archmage... Επισης η ξενερα του να τερματιζω το παιχνιδι και μετα να βρισκω τα crossfire και vsync fix... Πολυ μικρο storyline και πολυ μικρο παιχνιδι γενικα...αρκει το νοημα να βρεις του smithing και του ευκολου level up- ανεβαινεις για πλακα ποσα level και φτιαχνεις legendary dragonplate και οπλα, μετα σφαζεις τα παντα. Dual swords & Elemental fury ανικητος συνδιασμος. Πειτε κανα quest γενικα που να αξιζει να συνεχισω, αν αξιζει.
Σημερα εγω και η Λυδια φαγαμε γιγαντες!
Spoiler