Αυτους που της μαθαινουν τα αλβανακια :!:
Printable View
Αυτους που της μαθαινουν τα αλβανακια :!:
οχι μανες .
Είναι λίγο τραγικό κάποιοι να συζητάνε για εκφασισμό της κοινωνίας και λίγο μετά να έρχεται ένα τέτοιο ποστ
το οποίο είναι απλά η απαρχή της φασιστικής σκέψης. Φίλε μου firestorm, μια χαρά μπορεί να εφαρμοστεί το έξω οι ξένοι. Πήγαινε σε παρακαλώ μαζί με όλους τους φίλους σου, μαζί με με τα χρυσαυγιτάκια και μαχαίρωνε κώλους και λαιμούς κάθε μέρα, θα είστε πενήντα-εκατό και σιγά σιγά όλο και περισσότεροι, κανείς δε θα σας κάνει τίποτα, θα βρίσκετε είκοσι κακομοίρηδες σε κάθε βόλτα και μαχαίρι μαχαίρι κόσμος θα τρομοκρατηθεί και θα φύγει από μόνος του. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Τουλάχιστον θα φύγουν όλοι οι μαλάκες που δεν έχουνε δουλεία και δε τους προστατεύει το αφεντικό για το δεκάευρο μεροκάματο που τους δίνει. Ψήσου, εύκολο είναι, διασκεδαστικό, τίγκα heavy metal, ελιτισμός, και next-level shit γενικότερα πράγματα για τη clan σου.Quote:
Κακα τα ψεματα, θεωρητικα το "εξω οι ξενοι" ειναι μακραν η καλυτερη λυση, κριμα που δεν μπορει να εφαρμοστει. Ρατσισμος παντα υπηρχε και παντα η πλειοψηφια θα ειναι χαωμενη στο κοσμο του "εξω οι ξενοι". Μια ανθρωπιστικη κοινωνια ειδικοτερα στις μερες μας ειναι σχεδον οσο ουτοπικη ειναι η λυση του να τους διωξουμε ολους.
Αυτό το μαλακισμένο ο firestorm,για ποιό λόγο είναι συμπαθής σε κάποιους?
Δηλαδη για πειτε, αν ποτε γινοταν καμια κινηση της προκοπης, ειμαστε σε θεση να κρατησουμε ολους τους "ξενους" στη χωρα?
Και μην αρχισετε τις πιπες, γω ουτε κυνηγαω κανεναν και δουλεια τρου με ενσημα και στηριξη και απο ολα εχει δωσει η οικογενειακη μου επιχειρηση.
Πως το κοβετε να γινει απεγκετοποιηση του κεντρου? Πως το κοβετε να στηριξουμε ανθρωπους στην παρουσα φαση μας? Ποσους? Με τι κριτηριο? Για πεστε.
Οτι ειπε η χαβοκ, σ'αυτα αναφερομαι κυριως. Δεν υπαρχουν οι υποδομες! Εδω δεν υπαρχει μελλον για μας, ποσο μαλλον γι'αυτους. Και το'να φερνει τ'αλλο, με τετοιες δυσκολιες ειναι ολο και πιο ευκολο ολοι να καταφευγουν στο σκεπτικο 'εξω οι ξενοι', προβληματα δεν ειχαμε...προβληματα αποκτησαμε. Δεν λεω πουθενα οτι ειναι σωστο, αλλα ετσι ειναι και η πλειοψηφια παντα θα πιστευει αυτο το πραμα, δεν αλλαζει. Εδω και στη Γερμανια που υπηρχαν οι υποδομες, οταν γεννηθηκα επικρατουσε ενα παρομοιο κλιμα με ολους τους μεταναστες που μαζευτηκαν, χωρις βεβαια να υφισταται το μπουρδελο που επικρατει στην αθηνα. Ειχε σκοτωσει και ενας μπατσος εναν Ελληνα και εγιναν μπαχαλα. Ολα αυτα ειναι αναποφευκτα, ειναι το ιδιο το συστημα που τα φερνει και με το καιρο γινονται ολοενα και χειροτερα, δεν υπαρχει λυση.
Γι'αυτο και ειπα θεωρητικα φθογγε, δεν ειναι λυση ο ρατζιζμος και προφανως δεν ειμαι υπερ οσων τα βαζουν με τους μεταναστες, η βια φερνει βια και δημιουργειται ενας ανεξελεγκτος κυκλος εγκληματικοτητας που σπερνει τη διχονεια και το θανατο διχως σταματημο :!:
Τωρα για οσα ειπες, ειναι τελειως ατοπα και εισαι τρομερα ηλιθιος :!:
Μουρνιγκ αποκαλυψ ελα ντε, ειμαι ενα μαλακισμενο και κανονικα θα πρεπε να με κραζουν ολοι :!:
Δεν υπαρχει περιπτωση να γινει κινηση της προκοπης. Δεν ειμαστε σε θεση να κρατησουμε ολους τους ξενους. Ειδικα με την μεχρι τωρα αντιμετωπιση, σταση και διαχειριση του ζητηματος. Επισης, δεν θελουν ολοι οι ξενοι να παραμεινουν στην Ελλαδα. Οι περισσοτεροι δηλαδη δεν θελουν. Απογκετοποιηση επισης γινεται αλλα ειναι και θεμα θελησης και συνολικης διαχειρισης του μεταναστευτικου. Απο τα συνορα ως την Αθηνα. Και αυτα που χω δει και στα συνορα και στην Αθηνα μονο ανεπαρκη ειναι.
Eγω ξερεις τι καταλαβαινω?
Οτι δεν υπαρχει καμια θεληση μπροστα στα οικονομικα συμφεροντα.
Χεσμενους τους εχουν τους μεταναστες και τα κολαστηρια που εχουν δημιουργησει γι'αυτους.
Χεσμενους και τους Ελληνες που πλητονται απο την γενικοτερη κατασταση που επιδεινωνεται σε υπεργκετο πλεον.
Money talks. Δεν εγινε αυτη η κατασταση απο τη μια μερα στην αλλη. Μεθοδευμενα και χρονια, ωστε να πλουτισουν οσοι θα ασχοληθουν με την αγοροπωλησια και την μετεπειτα αναπλαση της περιοχης.
Και σε αυτο χωνονται μεσα πολιτικοι, μεσιτες, οργανωσεις και καλα στηριξης και οποιο τσουτσεκι απλα βλεπει φραγκα και οχι ανθρωπινες δυστυχιες μπορεις να φανταστεις. Εδω μεχρι δημοσιογραφος νοικιαζει το πατρικο του με το κεφαλι για να κονομαει, τι να λεμε τωρα.
Δεν υποστηριζω τα κυνηγητα, και δε νομιζω πως το εκανε ο firestorm (θελω να πιστευω δηλαδη). Και ικονοκλαστ, ο εκφασισμος οταν ζεις μεσα στη διαφθορα και το χαος ειναι πανευκολη υποθεση. Και οταν η προταση ειναι οι ατενιστας και οι καθε λογης δηθενιστας, ε, δε θελει και πολυ για να καταλαβεις γιατι στο προσωπο του καθε καβλωμενου φασιστα ο καταπιεσμενος και φρικιασμενος Ελληνας βλέπει (κακως ετσι?) τον εκδικητη του.
Αλλων κεφαλια πρεπει να ανοιξουν.
Κατα τα αλλα, μονο ευχολογια ειμαστε ολοι.
Σκιουζ μη, πείτε μου αν είμαι φοβερά αφελής, αλλά τι σημαίνει δεν μπορούμε να τους "κρατήσουμε" στην Ελλάδα, βυζαίνουν γάλα από τις γυναίκες σας; Αν δεν ήμασταν καθυστερημένοι και δεν τους γκετοποιούσαμε και σπρώχναμε στο περιθώριο, μη δίνοντάς τους δουλειές και μην κάνοντάς τους αποδεκτούς ως ισότιμους πολίτες, δε θα ήταν τόσο βάρος. Απλά θα αυξανόταν ο παραγωγικός πληθυσμός της χώρας.
Είναι "βάρος" και δυσκολεύουν οποιαδήποτε κατάσταση από τη στιγμή που διατηρούνται σε μια κατάσταση αθλιότητας, οπότε αναγκάζονται να καταφύγουν σε παραβατικές λύσεις για να ζήσουν. Από τη στιγμή που και γιατρός να έχει σπουδάσει ο άλλος, αναγκάζεται αντί να μάθει ελληνικά και να προσπαθήσει να ασκήσει το επάγγελμά του εδώ, να δουλεύει μπράβος/βαστάζος/ναρκοέμπορας για να ξεπληρώσει τον δουλέμπορα που τον έφερε. Από τη στιγμή που αν δεν έχει σπουδάσει τίποτα και ήταν αγρότης ξέρω 'γω, και δεν έχει γνώσεις, τον προσλαμβάνουν να μαζεύει φράουλες με προφορική "συμφωνία" και όταν έρθει η ώρα της πληρωμής τον διώχνουν με την απειλή της αστυνομίας και της απέλασης. Από τη στιγμή που όπως έχω ακούσει, χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες, οι διαδικασίες να αναγνωριστείς και να δουλέψεις/μείνεις νόμιμα εδώ κινούνται αργά κι είναι δύσκολες, οπότε είσαι ευάλωτος στον εκβιασμό του οποιουδήποτε νταβατζή ή μπάτσου για επιστροφή στη χώρα σου. Και επίσης κάνει άπειρο τον κόσμο που πρέπει να "κρατηθεί" σε χώρους υποδοχής, τους οποίους δεν έχουμε. Κατά μεγάλο ποσοστό, το φαινόμενο καταντάει βάρος για την ελληνική κοινωνία, αλλά μόνο επειδή είμαστε καθυστερημένοι και δεν απορροφάμε τον ξένο πληθυσμό.
Ειναι και πληθυσμιακο το προβλημα.
Και οι υποδομες ακομη που θα δημιουργησεις θα εχουν στη βαση τους και αριθμητικα κριτηρια. Και λογικα θα παρεις και σε θεσεις που υπαρχουν στη χωρα σου ελλειψεις. Οχι υπερπροσφορα.
Πες οτι σου ερχονται για παραδειγμα γιατροι. Ποσους μπορεις να απορροφησεις?
Μηχανικοι. Ποσοι θα εχουν δουλεια ειδικα στην παρουσα φαση?
Για ξανασκεψου το.
Harbringer of Death, τοχεις δει λίγο ανάποδα. Αν πληρώνανε τους ξένους κανονικά μεροκάματα ασφαλισμένα κτλ τότε δεν θα ήταν ξένοι. Οι χρησιμότητά τους ως ξένοι είναι ότι είναι παράνομα εδώ και ετσι μπορούμε να τους βάζουμε να κάνουν τις χειρότερες δουλείες για ψίχουλα. Το 'ξένος' δεν είναι γενετικό ζήτημα, ούτε καν πολιτισμικό πρωτίστως, είναι ταξικό. Το να 'κρατάγαμε' τους ξένους θα σήμαινε να τους δώσουμε ίσες ευκαιρίες να είναι πολίτες. Και ο αστός δεν θέλει αυτό, θέλει σκλάβους τους οποίους μπορεί να σιχαίνεται και μισεί που είναι σκλάβοι επίσης. Οι εξαθλιωμένοι άπλυτοι που προτιμούν να φερμάρουν κανέναν Έλλην κανακάρη από το να καθαρίζουν σκάλες σε μια πολυκατοικία είναι η βολική δικαιολογία για το παραπάνω.
Η εξουσία φοβερίζει την μικροαστική τάξη λέγοντάς της θα σας πάρω αυτό και εκείνο το εργασιακό δικαίωμα και δεν θέλω να ακούσω κιχ! Τους βλέπεις εκεί τους άπλυτους από κάτω σου; θες να σε κάνω σαν κι αυτούς; Τουλάχιστον εσύ είσαι πολίτης!
μα οσο περισσοτεροι ερχονται τοσο δυσχεραινουν την κατασταση για αυτους που ειναι ηδη εδω. Τι εννοεις μη δινοντας τους δουλειες? λες να υπαρχουν τοσες δουλειες ευκαιρες και απλα δεν τους δινουν γιατι ειναι ξενοι και τις δινουν στους γηγενεις? εγω δεν βλεπω κατι τετοιο .Η γκετοποιηση γινεται αυτοματα , οι μεταναστες δεν θα πανε να μεινουν στην Εκαλη η στο Παλαιο Ψυχικο θα πανε στο κεντρο που ειναι φτηνα (και δεν ενοχλουν και τους ματσο)... τι να κανουμε τωρα? Εδω η Γερμανια και η Αγγλια και απο τι βλεπω και η Σκανδιναβια που εχουν μεταναστες εδω και 50 χρονια και δεν μπορουν να τους απορροφησουν , το θεμα ειναι να θελουν να απορροφηθουν και οι ιδιοι.. πραγμα που πολλοι (κυριως μουσουλμανοι δεν θελουν) ειτε λογω θρησκειας κουλτουρας ειτε γιατι θεωρουν την Ελλαδα περασμα . Oτι υπαρχουν λυσεις θεωρητικα υπαρχουν , το κατα ποσο ειναι εφικτες ειδικα σε ενα κρατος μπουρδελο χωρις υποδομες οχι για μεταναστες αλλα και για τους εδω... τι περιμενεις? τα πραγματα θα πηγαινουν προς ακραιες λυσεις , γαμησε τα.
Τα έχει πει όλα ο πιτσιρίκος εδώ.
Κατά τα άλλα η πλάκα με την άποψη firestorm είναι ότι από τη μία αποστασιοποιείται από το "έξω οι ξένοι" λέγοντας ότι ναι μεν δεν είναι σωστό αλλά είναι και πάντα θα είναι η άποψη της πλειοψηφίας οπότε δεν έχει νόημα να προσπαθείς να την αλλάξεις, και από την άλλη λέει ότι και αυτός το ίδιο πιστεύει.
-Έλα μωρέ, αφου μια ζωή αυτό θα πιστεύουν τα ζώα, τι ψάχνεις τώρα;
-Εσύ τι πιστεύεις.
-Ε, και 'γω αυτό πιστεύω.
Τρέλα.
Κατά πρώτον, όσο περισσότεροι γίνουν αποδεκτοί από την κοινωνία, τόσο θα αυξηθούν και οι ανάγκες. Είναι μάλιστα πιθανό να δημιουργηθούν ανάγκες στην κοινωνική τους ομάδα που μόνο συμπατριώτες τους θα μπορούν να καλύψουν, πχ θρησκευτικές. Αυτό λογικά θα γίνεται και τώρα ως ένα βαθμό, αλλά και πάλι στο πλαίσιο του γκέτο και της αθλιότητας.
@Helm
Ε όχι ρε φίλε, δε νομίζω ότι ο τυπικός αστός (μικροαστός, μεσοαστός) θέλει το σκλάβο. Λίγοι έχουν το συμφέρον να υπάρχει αυτός, επίσης λίγοι έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν υποδομές για να διορθωθεί η κατάσταση, και οι δύο ομάδες μάλλον συμπίπτουν ή συνεργάζονται αρκετά. Όχι όμως ότι ο κάθε τυχαίος γουστάρει την κατάσταση που επικρατεί. Απλά έχουν πειστεί κάμποσοι σε μεγάλο βαθμό ότι ΦΤΑΙΕΙ ο ίδιος ο μετανάστης για την κατάσταση γιατί είναι ΚΑΚΟΣ και ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΣ και ΒΡΩΜΑΕΙ. Αν πείθονταν ότι ο μετανάστης είναι ίδιος με δαύτους, δε θα είχαν την ίδια γνώμη, ούτε την ίδια ιδέα επίλυσης του θέματος.
Η γκετοποίηση δε γίνεται αυτόματα. Όταν ο άλλος είναι εξαθλιωμένος και περιθωριοποιημένος και "υπάνθρωπος", τότε γίνεται αυτόματα. Στη Στοκχόλμη, έβλεπες στο κέντρο αλλοδαπούς επαγγελματίες, με χαρτοφύλακες και πουκάμισα, και εγώ ανακλαστικά από την Ελλάδα το έβρισκα αξιοπερίεργο. Εκεί βέβαια τα γκέτο είναι στα προάστια, όπως μου είπαν, δεν είναι όλα ρόδινα, αλλά σε κάποια μέρη υπάρχει απορρόφηση, αυτό θέλω να πω.
ΝΤΙΣΚΛΕΗΜΕΡ Δεν έχω αριθμητικά στοιχεία για να κρίνω την κατάσταση στη Σουηδία κι αλλού, ε. Απλά και μόνο η ανακλαστική μου αντίδραση λέει κάτι για το πως αντιμετωπίζουμε τους αλλοδαπούς/μετανάστες εδώ.