κυδώνι σιροπιασμένο
Printable View
κυδώνι σιροπιασμένο
έφαγα μια υπερφλασιά και έκατσα να κάνω αυγόφετες γιατί παίζει να χω να φάω κάτι δεκαετίες!
Γάμησαν... και με συνοδεία Βεργίνας \m/ σοκ και δέος... κωλολέει και για πρωινό
κ με τηγανιτό μπέικο
Spoiler
Αν το βλεπα από άλλονε (εκτός και από morphine) θα λεγα μαλακιάρα, αλλά τώρα γαμώτο μου θέλω να το δοκιμάσω.
Ον τόπικ, παρήγγειλα πρασά. Κάτι έχει κάνει με το κρέας και τρώγεται αρκετά ευχάριστα.
Και για το κουτσομπολιό, κάποιος με είπε ότι είναι αδέρφια με αυτόν που χει το Γυραδικο. Τι ισχύει;
Spoiler
οι αυγόφετες τρώγονται και με γιαβούρτι να πω εδώ :)
Και έχω και εγώ καιρό να φάω ....
να μαζευτούμε να κάνουμε αυγόφετα-πάρτυ... τίνγκα χοληστερίνη :P
θα φέρω την τηγανάρα μου.
να βάλω αυγουλάρες από τα Μέγαρα ?
Στο φοιτητικό μας φτωχικό όποτε έχει ξεμείνει κανένα ψωμί που έχει ψιλομπαγιατέψει 1-2 μέρες, επειδή δε μας πάει η καρδιά να το πετάξουμε (είναι μέσα και ο χριστούλης) είναι MUST να γίνει αυγόφετες.
Πολλές φορές τις προτιμάμε με λίγο ζαχαρίτσα και κανέλα.
Τόσο απλό, κι όμως τόσο γαμιστερό πρωινό.
κατ αρχήν 1-2 μέρες ψωμί δεν είναι μπαγιάτικο :P
Δεύτερο ,αν νοιάζει το ER λέω βλαχογερμανική συνταγή για μπαγιάτικο ψωμί :)
λέγε ρε
Πόσο άρρωστο είναι αυτό που ενώ έχεις ψωμί 2-3 ημερών στο σπίτι, σου φέρνουν φρέσκο και αντί να κόψουν από το καινούργιο, κόβουν από το μπαγιάτικο, ώστε να μην το πετάξουμε και έτσι μένει το φρέσκο στην άκρη για 1-2 μέρες. Ή φέρνεις και το τρώμε, ή μη φέρνεις καθόλου (μαμά).
Βρέχουμε το ψωμί με γάλα να μαλακώσει (και με νερό κάνει)
Τσιγαρίζουμε κρεμμύδια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Κάνουμε το ψωμί νιανιά, και αφαιρούμε το έξτρα υγρό αν υπάρχει σε αφθονία.
Ζυμώνουμε το ψωμί με το κρεμμύδι και μαϊντανό , και προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να γίνει αρκετά ελαστική ζύμη.
Το αφήνουμε να τραβήξει καμιά ώρα.
Μετά βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και όπως βράζει κάνουμε από την ζύμη μεγάλες μπάλες και της βάζουμε μέσα στο βραστό νερό (όχι όλες μαζί αλλά 3-5 ανάλογα το μέγεθος της κατσαρόλας). Μόλις βράσουν αυτά ανεβαίνουν στην επιφάνεια, εκεί θέλουν άλλο 1-2 λεπτά και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
Κανονικά είναι συνοδευτικό για κρέας με συνοδεία μπράντεν σόζε , στην πατρίδα κάνει μια οποιαδήποτε κόκκινη πικάντικη σάλτσα.
http://www.expli.de/uploads/images/s...6621_18423.png
Σύντομα θα ανέβει η συνταγή και σε γνωστό σάιτ μαγειρικής με φωτογραφίες
Α , δεν είπα πως λέγονται ,
semmelknoedel