ναι τους μαλάκες, ενώ θα μπορούσαν να έχουν το gnome3 που ΤΟ ΘΕΛΩ!!!
Printable View
ναι τους μαλάκες, ενώ θα μπορούσαν να έχουν το gnome3 που ΤΟ ΘΕΛΩ!!!
1. Δεν υπάρχει τρόπος να μπει σε Ubuntu 11.04+;
2. Πείτε εντυπώσεις όσοι το έχετε πράγματι χρησιμοποιήσει, γιατί έρχεται το νέο PC αύριο-μεθαύριο και αν δεν καταφέρω να το κάνω hackintosh, αναγκαστικά θα βάλω Linux. Το Unity δε με ψήνει πάντως, ούτε το KDE ιδιαίτερα.
ναι αυτό το'δα, αλλά θα προτιμούσα μια native λύση αντί ενός 3rd-party ρέπο.
Και δε μ' αρέσει εκεί που το πάει το πράγμα η canonical γενικά, τους βλέπω να το οδηγούν σε android-οποίηση, γι' αυτό φεύγω απ' το καράβι όσο είναι νωρίς.
Το έβαλα καιγώ στο εταιρικό πισί που έχει αρκετά θέματα με τα windows. Τα βασικά μου τα αναγνώρισε αμέσως, κατέβασα και drivers για κάρτα γραφικών (οι προηγούμενες εκδόσεις είχαν θέμα). Μια απορία μόνο (προς το παρόν) : Μου αναγνώρισε κανονικά το cosmote internet on the go, συνδέθηκε κιόλας, απλά όταν έκανα το installation είχε μόνη επιλογή για data plan το default, το οποίο δεν ξέρω ποιό είναι και φοβάμαι μήπως κάνω καμιά μαλακία. Έψαξα λιγάκι στο γκουγκλ αλλά δεν έβγαλα άκρη, ξέρει κανείς πού μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα το σιάξω σωστά για να είμαι σίγουρος;
Επίσης, μπορώ να κάνω resize αυτό το dock που έχει στο unity; Παραείναι μεγάλο.
Εγώ έφυγα ήδη. Αλλά τι εννοείς Android-οποίηση;
το software center του που μπλέκει paid και OSS apps
οι επί πληρωμή υπηρεσίες που προσφέρει (ubuntu one και music)
η απομάκρυνση από το downstream και τα forks, όταν δεν περνάει το δικό σου στην κοινότητα (άσχετα που εν προκειμένω το τεχνικό επιχείρημά τους είναι σωστό)
όλα αυτά είναι ενδείξεις ότι πάμε σε ένα σύστημα ανοιχτού κώδικα πιο προσανατολισμένο στο κέρδος της canonical, παρά στις ανάγκες του χρήστη, όπως είναι θεωρητικά το υπόλοιπο FOSS.
από την στιγμή που όλα αυτά μπορείς να τα αποφύγεις και να έχεις πχ μία εγκατάσταση που δεν πολυδιαφέρει από αυτή του debian το θεωρώ υπερβολικό να φύγει κάποιος γιατί βλέπει στο βάθος "andoidοποίηση". Αν σταματήσουν να σου δίνουν επιλογές ή οι αλλαγές είναι τόσο μεγάλες που είναι κουραστικό να το φέρεις στα μέτρα σου τότε ναι.
έντιτ, @ ρατ
στους 2 αποπάνω
αρνητικά δεν είναι, εγώ δεν τα χρειάζομαι!
Εγώ έφυγα γιατί είχα αρχίσει να ψυλλιάζομαι ότι γίνεται αρκετά το δεύτερο, όπως και έγινε πχ με θέματα interface (το x αριστερά κτλ), αλλά όπως διαπίστωνα ότι γινόταν και σε configuration, για να μη σπάνε τα πράγματα για τον "άσχετο" χρήστη.
Το android μοντέλο btw δίνει απόλυτη ελευθερία στον χρήστη. Μέχρι και χωρίς market μπορείς να το τρέξεις αν θες. Βέβαια η google σκέφτεται να το σταματήσει αυτό κυρίως για τους providers που το κάνουν σκατά αλλά και λόγω fragmentation. Λόγω fragmentation μου φαίνεται μαλακία κίνηση το Unity, κατά τα άλλα ίσως είναι καλό να τεθούν κάποια στανταρτς, έτσι κι αλλιώς ο power user πάντα θα το φέρνει στα μέτρα του.
ναι το θέμα είναι πόσο εύκολο είναι να αποκλίνεις από την πεπατημένη στο default install και πόσο κοντά είναι τα defaults στις προτιμήσεις μου. Εμένα είναι η πρώτη φορά που άρχισαν να παρεκκλίνουν και το σκέφτομαι
το fragmentation imo είναι δίκοπο μαχαίρι, αλλά μην πας να μου συγκρίνεις τις ελευθερίες επιλογής που υπάρχουν στο desktop space με αυτές στο mobile space, εκεί απλά τον έχουμε πιει ως τώρα. (απ' τη στιγμή που δεν μπορείς να στήσεις το κινητό σου όπως ένα ibm-compatible pc, και μπαίνεις σε χωράφια single vendor με το lock-in που αυτός επιφέρει, αυτό θα συνεχίσει να ισχύει). Το δέχομαι ότι υπάρχουν επιλογές, ότι μπορείς να το modάρεις όσο τραβάν τα αρχίδια σου, κ όλα αυτά αλλά...
Εγώ επιτίθεμαι στο android-ification από την άποψη του "μία εταιρεία ελέγχει πλήρως και αυστηρότατα ένα FOSS project". Δες τι έγινε με το openoffice, δες τι γίνεται με τη Java και τη MySQL (ΠΟΥΤΑΝΑΡΑ ΟRACLE). Και αυτό είναι που βλέπω να γίνεται στο ubuntu.
Πάντως μιας και είπατε για OpenOffice να παρατηρήσω ότι θυμήθηκαν επιτέλους να βάλουν Arial, Arial Black και Times New Roman, με την τελευταία μάλιστα σαν default.
έντιτ:
Κατά τα άλλα να πω ότι τελικά το Unity το ψιλοσυνηθίζεις από κάποιο σημείο και μετά, δεν είναι τόσο απαίσιο όσο μου φάνηκε στην αρχή αλλά δεν είναι ότι είναι κατά οποιονδήποτε τρόπο πιο λειτουργικό σε σχέση με τα panels, για την ακρίβεια το άπειρο customise που σου επέτρεπαν τα panels το θεωρούσα πιο βολικό.
ψήνομαι να τεστάρω linux σε εξωτερικό usb δίσκο, θα την παλέψει πιστεύετε; πείτε κανά ίνφο και ποια διανομή ταιριάζει.